Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2009, 20:42:15
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Comportamentul tipic al paranoicului este de a relua la nesfârșit aceleași teme expirate.
Hristos a inviat!

Se pare ca ai mare dreptate, frate Mihaile, in ce priveste atitudinea unor sectanti care crezandu-se mantuiti in credinta lor de import din S.U.A. incearca cu o insistenta demna de o cauza mai buna sa ne impuna ideea ca nu numai la noi, Ortodoocsii, exista mantuire, ci si in sectele lor. Au un comportament tipic de fanatici religiosi.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 21:07:12
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Acelasi lucru l-am citit si eu in unele lucrari ("Ereziile apusului"- de ierom. Visarion Moldveanu si Bogdan Mateciuc, in "Pravila bisericeasca"). Numai ca realitatea este alta.

Redau o propozitie din "Manualul doctrinelor biblice A.Z.S": [SIZE=3]"Adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant... Dumnezeu mai are si alte oi pe care le recunoaste ca apartinand de poporul Sau" (cap. Biserica ramasitei, pag. 171)."In jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant... Domnul, in harul Sau, ii recunoaste ca apartinand poporului Lui"[/SIZE] (pag. 173).

Chiar la prima predica adventista la care am asistat, pastorul m-a surprins (in mod placut) cu o afirmatie. Redau spusele sale:"Dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta confesiune religioasa...".

Nu este frumos sa faceti afirmatii gratuite referitoare la credinta unor oameni, mai ales ca sunt si defaimatoare.
Imi cer iertare. Si eu asa am citit, de, si nu cunosc personal avdentisti! Deci nu este asa: cu atat mai bine. Insa unele secte asa sunt, si au si un numar de oameni care urmeaza sa se mantuie. Nu mai stiu care, or fi Martorii lui Jehova? (stiu, ei nu pot fi considerati crestini, pt ca nu cred in dumnezeirea lui Hristos)
Mai am si arsa sursa: unii din elevii mei de aici (armeni) mi-au zis ca le-au spus unii adventisti care veneau la usa sa incerce sa-i converteasca. Daca nu oi confunda eu.

In caz ca esti adventist: Nu sunt de acord ce zice razvan m. Este alegerea ta si calea ta, si nu are dreptul nimeni sa te insulte pentru ea.

Din cate inteleg te-am suparat foarte tare, sau poate am inteles gresit, daca citezi fraza cu paranoiacii care repeta la infinit aceleasi lucruri. Nu am vrut sa supar pe nimeni, dar poate am scris cam mult, ce-i drept. Nu mi s-a parut ca ma repet, dar cine stie? deci, te rog sa ma ierti daca te-am suparat.

Mi se pare ca pe forumul asta sunt cam multe insulte si cuvinte grele aruncate in toate partile pentru un sit crestin.. Nu ar fi bine sa discutam mai cu calm?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 21:16:41
vero37 vero37 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit Domnule Litanu

Imi cer scuze daca pun o intrebare indiscreta,sunteti cumva cintaret de muzica crestina?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 21:19:03
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Hristos a inviat!

Se pare ca ai mare dreptate, frate Mihaile, in ce priveste atitudinea unor sectanti care crezandu-se mantuiti in credinta lor de import din S.U.A. incearca cu o insistenta demna de o cauza mai buna sa ne impuna ideea ca nu numai la noi, Ortodoocsii, exista mantuire, ci si in sectele lor. Au un comportament tipic de fanatici religiosi.

Doamne ajuta!
Adevarat a inviat!
Dar scuza-ma, Razvan, ca iti zic: tu ce comportament crezi ca ai cand insulti lumea si spui sus si tare ca toti vor se parli in iad in afara de noi, ortodocsii?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 21:42:49
monica.miholca
Guest

Implicit

Razvan face bine ca ne aminteste ca Ortodoxia reprezinta dreapta credinta, iar celelalte culte sunt eretice (inclusiv catolicismul). asta nu e o jignire la adresa nimanui. nu are nici o legatura cu optiunea personala a fiecaruia. dar, daca suntem ortodocsi, nu putem crede altfel.
de ce va inselati crezand ca asta e o forma de ura fata de oamenii de alta credinta? ortodoxia ne invata iubirea, este definitia fundamentala. iubirea si nejudecarea, intelese deplin, asa cum ni le arata Mantuitorul nostru.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 22:14:19
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Razvan face bine ca ne aminteste ca Ortodoxia reprezinta dreapta credinta, iar celelalte culte sunt eretice (inclusiv catolicismul). asta nu e o jignire la adresa nimanui. nu are nici o legatura cu optiunea personala a fiecaruia. dar, daca suntem ortodocsi, nu putem crede altfel.
de ce va inselati crezand ca asta e o forma de ura fata de oamenii de alta credinta? ortodoxia ne invata iubirea, este definitia fundamentala. iubirea si nejudecarea, intelese deplin, asa cum ni le arata Mantuitorul nostru.

Ai dreptate Monica, asta este ortodoxismulredica iubirea de aproapele, deci nu putem jigni pe nimeni. Pentru ca este teza pe care ortodoxismul o predica toata ziua.
Iar cine face si aduce jigniri la adresa altor religii, n este ortodox, asta este mai mult decit clar.
Doamne ajuta!
Vechi 28.04.2009, 22:31:46
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Monica catolicismul e una dintre cele mai mari religii nu e cult sau secta.Parerea mea de ortodox este ca trebuie sa lasam la aprecierea altora,chiar a lui Dumnezeu problema cu dreapta credinta.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 22:33:54
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vero37 Vezi mesajul
Imi cer scuze daca pun o intrebare indiscreta,sunteti cumva cintaret de muzica crestina?
Va raspund cu placere. Nu sunt cantaret, si nu va doresc sa aveti "bucuria" sa ma auziti cantand. Vorba unui prieten: "ai o voce de fierar-betonist". Probabil , va ganditi la canteretul de muzica crestina Liviu Liteanu. Este o coincidenta faptul ca am postat pe acest topic si sub numele de "Liviulitanu".
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 22:52:47
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imi cer iertare. Si eu asa am citit, de, si nu cunosc personal avdentisti! Deci nu este asa: cu atat mai bine. Insa unele secte asa sunt, si au si un numar de oameni care urmeaza sa se mantuie. Nu mai stiu care, or fi Martorii lui Jehova? (stiu, ei nu pot fi considerati crestini, pt ca nu cred in dumnezeirea lui Hristos)
Mai am si arsa sursa: unii din elevii mei de aici (armeni) mi-au zis ca le-au spus unii adventisti care veneau la usa sa incerce sa-i converteasca. Daca nu oi confunda eu.

In caz ca esti adventist: Nu sunt de acord ce zice razvan m. Este alegerea ta si calea ta, si nu are dreptul nimeni sa te insulte pentru ea.

Din cate inteleg te-am suparat foarte tare, sau poate am inteles gresit, daca citezi fraza cu paranoiacii care repeta la infinit aceleasi lucruri. Nu am vrut sa supar pe nimeni, dar poate am scris cam mult, ce-i drept. Nu mi s-a parut ca ma repet, dar cine stie? deci, te rog sa ma ierti daca te-am suparat.

Mi se pare ca pe forumul asta sunt cam multe insulte si cuvinte grele aruncate in toate partile pentru un sit crestin.. Nu ar fi bine sa discutam mai cu calm?
Si eu simt nevoia sa-mi cer iertare daca v-am suparat prin felul cum v-am raspuns. Imi pareti o persoana deosebita, si-mi pare rau sa va fi suparat.

Sunt adventist. Unul dintre "punctele de atractie", pentru mine,la cultul adventist a fost respectul pentru credinciosii din alte confesiuni si convingerea ca poporul lui Dumnezeu este format din toti cei ce-L cauta cu inima sincera. Am "umblat" pe la mai multe confesiuni religioase. Era suficient sa aud propozitii de genul "numai la noi este mantuire", ca sa spun, la randul meu "la revedere". Si sunt destui care cred ca numai ei vor fi mantuiti.

Mi-as dori, sa am discutii , in care sa ne expunem ideile (sunt cateva persoane cu care am putut discuta in felul acesta). Eu respect pe fiecare, chiar daca nu sunt de aceeasi parere cu el.

Domnul sa va aiba in paza.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 10:47:04
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Si eu simt nevoia sa-mi cer iertare daca v-am suparat prin felul cum v-am raspuns. Imi pareti o persoana deosebita, si-mi pare rau sa va fi suparat.

Sunt adventist. Unul dintre "punctele de atractie", pentru mine,la cultul adventist a fost respectul pentru credinciosii din alte confesiuni si convingerea ca poporul lui Dumnezeu este format din toti cei ce-L cauta cu inima sincera. Am "umblat" pe la mai multe confesiuni religioase. Era suficient sa aud propozitii de genul "numai la noi este mantuire", ca sa spun, la randul meu "la revedere". Si sunt destui care cred ca numai ei vor fi mantuiti.

Mi-as dori, sa am discutii , in care sa ne expunem ideile (sunt cateva persoane cu care am putut discuta in felul acesta). Eu respect pe fiecare, chiar daca nu sunt de aceeasi parere cu el.

Domnul sa va aiba in paza.
Iarta-ma ca ma bag asa in seama, dar doresc sa-mi raspunzi la o intrebare:
Ma bucura faptul ca ai cautat (ceva) pe la mai multe confesiuni religioase. Dar ceea ce ai cautat e ceva ce cauta sufletul tau (pacea) sau cautai tu ca individ un loc in care sa fii respectat, ascultat, un loc in care sa nu fii judecat?
Pentru ca daca nu ai cautat cu sufletul, s-ar putea sa ai o surpriza mai tarziu, pentru ca atunci cand cauti alinare langa oameni devii cam dependent de ei.
Ti-am spus acestea uitandu-ma pe ce criterii ai facut alegerea si mai gandeste-te la un lucru: Daca parintii tai mai spun uneori lucruri cu care tu nu esti de acord, sau poate nu le intelegi la momentul acela, asta nu inseamna ca iti alegi alti parinti care sa fie de acord cu tine.

Numai bine!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15