![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Din cate spuneati undeva mai sus, Biserica Catolica are o dogma ca numai cei botezati se pot mantui. Deci ceilalti care nu au fost botezati mai au vreo sansa sa scape de Iad? Caci Purgatoriul se pare ca nu rezolva problema lor, din cate am inteles din acest topic. Este un subiect care ma intereseaza foarte mult, de asta insist sa-l discut cu oricine poate sa-mi ofere niste raspunsuri credibile.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau crezi ca esti tu mai induhovnicit decat a fost parintele Teofil ca sa faci astfel de clasificatii? Last edited by Melissa; 03.02.2011 at 17:23:17. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Fiecare ortodox se crede mai intelept decat Fer. Augustin care a sustinut Filioque. Fiecare catolic si ortodox se crede mai intelept decat fer. Augustin in privinta predestinarii. Fiecare crestin se vrede mai intelept decat Sf. Grigorie de Nazians care sustinea un fel de apocatastaza. Iar acestia erau sfinti. Am dreptul sa aleg in privinta asta ce spun ceilalti duhovnici si toti sfintii, sunt sigur ca nu s-au inselat toti si doar parintele Paraianu a avut dreptate. Legat de Sf. Francisc citeste te rog ce am scris despre stigmate si bilocatie. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
stiu ca suna bine ca auzi ca numai tu si ai tai sunteti alesi. dar asa gandeste Dumnezeu? cred ca ap. Pavel ne da o idee despre asta in Romani 2:10-16. daca imi aduc bine aminte, este apostolul ce se citeste in duminica a 2a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani. dar cine se mai uita in Scriptura, daca parintele x a zis ca doar ortodocsii se mantuiesc? adica cel ce propovaduieste bunatatea lui Dumnezeu, nu a bun. dar sun buni cei ce ne arata un Dumnezeu dur, nedrept, acelasi cu cel din VT? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca tu ii spui unuia ca pamantul e rotund si ala spune ca e patrat inseamna ca esti rau cu el? Mai ales in cazul mantuirii, cand e ceva capital. Ca asa dupa noi putem sa spunem cum vrem, dar nu prea suntem nici sfinti nici mari teologi. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cate (multe) cazuri singulare credeti ca exista in realitate? Daca e sa luam in considerare faptul ca in Sfantul Sinod un singur episcop a votat impotriva lui Nicolae Corneanu, cate cazuri singulare s-ar mai adauga? Last edited by Iosif77; 03.02.2011 at 17:25:15. |
|
|
||||
|
||||
|
va rog cititi aici, ca va lamureste: http://www.mirem.ro/pdfuri/ignatie.pdf
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 04:18:26 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
|
|