![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Este evident ca am gresit cand am afirmat ca ai devenit crestin ortodox.., motiv pt care imi cer scuze.
Textul in care-i jignesti pe crestinii ortodocsi si faci si prozelitism, pe langa prezenta ostila si nu constructiva: Citat:
Last edited by IonelS; 28.07.2010 at 18:57:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mult decat atat, va promit solemn ca, de aici incolo, de cate ori voi mai auzi ceva despre "tunurile lui Bukow", replica mea va fi, invariabil, "puscariile lui Dej si tancurile lui Stalin". Asta este, nu sunt foarte avansat duhovniceste, iar povata Mantuitorului cu celalalt obraz intors imi vine greu sa o aplic, mai ales cand percep ca palma o primesc nu numai eu, ci si parintii si bunicii mei. Problema insa, domnule Ionel, nu ati rezolvat-o, inca nu mi-ati aratat unde am facut prozelitism pentru catolicism. Unde si cand am indemnat eu un ortodox sa treaca la catolicism ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfatul meu este sa incerci sa ne eviti. Noi ortodocsii nu suntem capabili de ecumenism. Avem credinta intreaga si nu prea avem ce targui. Eu n-as putea sa-mi pierd timpul cu vreun forum catolic. Oare ce va mana pe voi catolicii sa ne cautati ? Setea de Dumnezeu cumva ? Marii duhovnici de pe la noi asa spun. Last edited by IonelS; 28.07.2010 at 19:46:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu asta era ideea. Am incercat sa va fac sa constientizati cat de absurda si jignitoare este categorisirea catolicilor romani drept "convertiti cu tunul", printr-o paralela la fel de fortata. Citat:
Pe de alta parte, ca sa raspund intrebarii dumneavoastra, da, ma aflu in cautarea lui Dumnezeu oriunde si oricand, inclusiv printre membrii Bisericii Ortodoxe, pe care o consider ca avand toate tainele valide, credinta in Dumnezeu si o contributie inestimabila la Biserica Universala - aceea pe care am pierdut-o acum o mie de ani. Va mai dau un sfat inainte de a incheia discutia cu dumneavoastra: nu mai vorbiti in numele intregii ortodoxii ("Noi ortodocsii", "nu suntem capabili" etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Din textele postate rezulta un fel de prozelitism prin victimizare si invinuire/stigmatizare indirecta a BOR ...Apreciez subtilitatea.....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acest caz recomand cartile din belsug scrise de marii teologi crestini ortodocsi si nu contrele cu membrii acestui forum.. 45 de minute cu Hristos in zi de dumineca - ziua Domnului ! Dumnezeu-le, cum vreti voi sa va mantuiti ? Doar filozofand pe marginea dogmelor ? Dar daca vrei valoare eu nu zic: converteste-te la noi. Eu zic: du-te la cei mai mari duhovnici ai Romaniei si incerca sa stai cu ei de vorba.Sunt sigur ca nu prin putini iti va vorbi Duhul Sfant si ai sa fi in castig. |
|
|||
|
|||
![]()
De care v-ati despartit acum 100 de ani !
Eu nu sunt greco-catolic. Oricum, era vorba de 300 de ani. In acest caz recomand cartile din belsug scrise de marii teologi crestini ortodocsi si nu contrele cu membrii acestui forum.. Promit sa citesc cat pot din cartile marilor teologi crestini - ortodocsi sau catolici. Mai am insa mult pana sa ajung la anul 1054. Deocamdata citesc Sf. Augustin, urmeaza Ioan Hrisostomul. 45 de minute cu Hristos in zi de dumineca - ziua Domnului ! Dumnezeu-le, cum vreti voi sa va mantuiti ? Doar filozofand pe marginea dogmelor ? Dumneavoastra sunteti cu Cristos doar duminica, la Liturghie ? Pe de alta parte, liturghiile scurte, de 45 de minute, se tin in biserica mea parohiala de doua ori pe zi, nu doar duminica. Cea de duminica dureaza cam o ora si jumatate, daca nu pun la socoteala 30 de minute rezervate devotiunii Rozariului. Dar daca vrei valoare eu nu zic: converteste-te la noi. Eu zic: du-te la cei mai mari duhovnici ai Romaniei si incerca sa stai cu ei de vorba.Sunt sigur ca nu prin putini iti va vorbi Duhul Sfant si ai sa fi in castig. Pai tocmai m-am convertit la catolicism. Nu din suparare fata de ortodoxie, ci pentru ca intr-o biserica de rit roman am auzit vocea lui Dumnezeu. Valoare este din belsug si in BO si in BC. Pe de alta parte, la marii duhovnici ortodocsi am de gand sa ajung, macar la unii dintre ei. Last edited by Erethorn; 28.07.2010 at 20:57:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinismul este religia instituita de Mantuitorul Iisus Hristos si lasata omenirii ca singura cale spre mantuire. Inainte de inaltarea Sa la cer, Iisus le-a poruncit ucenicilor Sai sa nu se departeze de Ierusalim pana ce nu va veni asupra lor Duhul Sfant cu puterea caruia vor putea propovadui vestea cea buna, adica crestinismul, impacarea lui Dumnezeu cu oamenii, posibilitatea omenirii de a se mantui. La cicizecime Duhul Sfant s-a pogorat peste Apostoli si astfel a luat nastere in chip vazut Biserica. Propovaduind Apostolii printre neamuri si printre iudei dreapta-credinta in Mantuitorul, numarul celor care se botezau crestea foarte mult iar membrii Bisericii deveneau tot mai numerosi, apostolii au numit episcopi, apoi diaconi, apoi preoti (sau prezbiteri) care sa ocarmuiasca Biserica. Murind Apostolii au ramas acesti urmasi ai lor (episcopi, diaconi, preoti) care au condus mai departe Biserica sub inspiratia Duhului Sfant si au luat hotarari referitoare la viata Bisericii in cadrul unor adunari sfinte (sinoade). Inca din vremea Apostolilor au aparut si ereziile care au despartit o parte din crestini aruncadu-i in afara Bisericii si a mantuirii. In scrierile lor Apostolii au combatut ferm aceste erezii, la fel si sinoadele iar pentru a se face deosebirea clara intre ereticii si adevaratul crestinism, Biserica s-a mai numit si "ortodoxa" adica drept-credincioasa (inca din sec. IV). Indiferent de amploarea pe care au luat-o la un momentdat o erezie sau alta, Biserica a mers mai departe pastrandu-si puritatea doctrinara si legatura neintrerupta cu divinitatea. Din sec. VI, in partea de Apus incep sa fie introduse erezii si atitudini necrestine( intai in Spania la Toledo e introdus in crez filioque, apoi Papa isi asuma rolul de sef politic in Roma s.a.m.d.) insa ruptura definitiva are loc in 1054, Apusul se face pe sine si cu de la sine putere "biserica", rupandu-se de adevarata Biserica. Treptata in evul mediu, in sec. XVI, din papistasi se rup diferite culte protestante si fenomenul contina pana in zilele noastre, toate aceste comunitati fals-crestine nefacand parte din Biserica cea Una, Soborniceasca si Apostoleasca lasata de Hristos si de Apostoli. Cu exceptia Bisericii Ortodoxe care isi are inceputul vazut la cicizecime si prin asta dovedindui-si continuitatea si puritatea doctrinara, toate celelalte culte fals-crestine prin insasi istoria lor si ereziile pe care le predica se dovedesc a fi tocmai ceea ce prezisesera Apostolii : "hristosi falsi, lupi imbracati in blana de oaie". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla? | alex.petrisor | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 10.02.2020 15:14:15 |
Ce se va intampla cu lumea? | BogdanBogdan | Generalitati | 33 | 12.04.2011 15:43:45 |
Nu stiu ce mi se intampla.. | Z.Lidia | Vrajitoria | 10 | 31.08.2008 14:47:08 |
Ce se intampla? | Mirela333 | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 06.08.2008 19:34:45 |
Ce se intampla? | Mirela333 | Generalitati | 0 | 06.08.2008 19:00:56 |
|