![]() |
![]() |
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Raman stupefiat vazand ca vorbesti despre Euharistie pe care nu o practicati, desi Mantuitorul Iisus Hristos ne cere sa o facem(vezi Cina cea de Taina). Stii macar ce inseamana? Citat:
Citat:
Ultima afirmatie cu baba nu pot sa o consider decat o intoxicatie ieftina. Imi pare rau ca in lipsa de argumente solide recurgi la astfel de mijloace. Mie sincer mi-ar fi rusine. In BO Sf. Taine se practica doar pentru personale in viata. Pentru o persona decedata se pot face ierurgii: stalpii, inmormantarea. Maximum ce se poate face este pomenirea(rugaciunea) la Sf. Liturghie. Citat:
Vad ca nu intelegi ca Taina Sf Botez instituita de Mantuitorul Iisus Hristos nu inseama pocainta. Faci o mare confuzie intre Botezul Sf. Prooroc Ioan Botezatorul(in raul Iordan prin care se iertau pacate) cu care s-a botezat si Mantuitorul Iisus Hristos luand astfel asupra sa toate pacatele lumii pentru a le rastigni pe Sf. Cruce si Botezul instituit de Mantuitorul Iisus Hristos si practicat la indemnul acestuia de catre Apostoli si de atunci pana in prezent in Biserica Ortodoxa si Catolica(cu exceptia ungerii cu Sf. Mir). E adevarat ca Dumnezeu nu se uita la certificatul de botez ci la actul Botezului ca atare. Un prunc botezat(avand iertat pacatul stramosesc) care nu a facut pacate(sa zicem sub 7 ani) nu are cum sa mearga in Iad, este nevinovat, fiind asemenea sfintilor si, folosind o logica simpla ar trebui sa mearga in Rai. Citat:
Citat:
Citat:
Se pare ca nu ai inteles ce inseamna succesiunea apostolica. Prin succesiune apostolica se intelege transmiterea Harul Duhului Sfant prin punerea mainilor de catre episcop, Har pe care Apostolii l-au primit la cincizecime si care se mai pastreaza doar in BO si in BC prin intermediul Sf. Taine a Preotie: sfintirea de preoti si episcopi. Cum iti explici ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi, preoti si diaconi. Dupa cum sustii tu si cei ca tine Apostolii nu ar fi trebuit sa faca aceasta. Ar fi trebuit sa lase aceasta sarcina in seama comunitatilor locale nou infiintate care sa-si "hirotoneasca" ei cumva intr-un mod nedefinit pastori. Pentru a intelege ce inseamna preotia nou-testamentara un prim pas ar fi intelegerea preotiei vechi-testamentare citind pentru inceput Leviticul si cartea imediat urmatoare din Biblie. Din pacate in asa-zisa voastra biserica precum si in toata puzderia de secte aparute ieri sau in urma cu cateva secole nu exista Duh Sfant, fapt demonstrat prin interpretarile pe atat de diverse pe atat de gresite ale Bibliei. Citat:
Inchei cu cuvintele Proorocului David: Ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi.... Poate or sa te puna pe ganduri pe tine si pe cei asemenea tie. Last edited by ciprian85; 28.09.2009 at 21:15:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai dreptate doar daca Biblia minte. Eu ti-am adus argumente biblice foarte clare pentru a explica venerarea moastelor. Asta daca ai avea mintea deschisa si ai fi citit cu atentie ce am scris. Faptul ca exista posibilitatea ca acestea sa nu poata fi identificate in "Bibliile" voastre nu mai e vina mea. Iar cinstirea sfintilor nu inseamna doar cinstirea Sf. Moaste, acesta reprezinta doar o componeta, pana la urma exista si sfinti al caror loc de ingropaciune este necunoscut. Nu cred ca e nimic macabru in a atinge moastele unui om atins de sfintenie, cel putin pentru cei aflati in stapanirea lui Dumnezeu si nu a diavolului, care din cate am auzit, vazut, si citit nu prea le-ar placea sa stea in apropierea Sf. Moaste cu atat mai mult nu sufera sa le atinga. De altfel mai stiu si ca unii oameni din aceasta categorie s-ar manifesta ciudat in astfel de situatii: lesin, spasme, si tot felul de crize. Mai stiu de altfel ca diavolul prin uneltele sale incearca sa denigreze si sa pateze tot ceea ce este sfant, tot ceea ce are legatura cu Dumnezeul cel Adevarat. Se pare ca nu au scapat nici Sfintele Moaste. |
|
||||
|
||||
![]()
"Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Așa cum am mai spus-o, ne educăm copiii în spiritul învățăturilor Scripturii și-i lăsăm pe ei să decidă dacă sau când să se boteze." distrugeti oameni cu asa zisa voastra libertate de a alege ! se numeste indoctrinare : un copil care a crescut in adventism ,f greu va trece la crestin ortodox,trebuie sa dea o lupta mare cu diavolul ! stiu ce spun ,pt ca eu traiesc lupta aceasta ,prin sotul meu ! Hristos zice sa fii bun ,sa intorci obrazul ,insa cateodata imi vine sa starpesc de pe fatza pamantului "bisericile " voastre ,doar sunt om ,si gresesc,si imi recunosc greseala ! tot diavolul ma impinge sa gandesc rau ,si voi toti cei ce sunteti in slujba lui !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]()
Cum puteti sa va educati copii in spiritul invataturilor Scripturii, de vreme ce nu cunoasteti Sfanta Scriptura? Chiar dvs. ati marturisit aceasta lacuna in cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu.
|
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16) Observați că absența credinței la cel botezat îl poate duce la osândă veșnică. Și acum vă întorc întrebarea: V-ați considera răspunzător pentru moartea copilului dumneavoastră botezat fără a poseda mai întâi credința atât de necesară în vederea mântuirii? Încă o problemă: vorbiți și de botezul cu Duhul Sfânt. O persoană care nu dorește, nu se roagă și nu are o viață corespunzătoare primirii Duhului Sfânt, Îl poate primi? Eu spun că nu. Deci iată încă o condiție a mântuirii, neîmplinită de botezul ortodox al pruncilor. Și îmi mai spuneți că eu nu cunosc ce înseamnă botezul... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
De acord. Același lucru se poate spune și despre Biserica AZȘ. |
|
|||
|
|||
![]()
Mergeți înainte cu această convingere și vă veți afla sigur pe terenul influenței celui rău.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca ori nu ai citit cu atentie ori incerci sa denaturezi ce am scris. Se pare ca va trebuii sa ma repet poate astfel vei intelege. Sfintii: Maica Domnului, Apostolii, Proorocii,... pentru noi nu sunt morti(sufleteste ci doar trupeste - banuiesc ca stii ca omul este format din trup si suflet care este nemuritor, care dupa judecata sau se va osandi fiind privat de iubirea lui Dumnezeu sau se va bucura in Rai) ei sunt VII in Imparatia lui Dumnezeu. Si la fel cum au mijlocit pentru noi in aceasta lume ei pot sa mijlocesca pentru noi si dupa moartea lor(trupeasca) din locul in care se afla in Rai. Iisus este in primul rand Dumnezeu parte a Sf. Treimi(a Dumnezeirii: Tatal, Fiul - Cuvantul si Sf. Duh) si apoi om. El a devenit si om cu scopul de a rascumpara prin jertfa de pe Sf. Cruce neamul omenesc care pierduse Raiul in urma pacatului protoparintilor Adam si Eva. E adevarat ca respectivul pasaj este singurul din VT dar e suficient. In schimb nu se spune in mod clar in Biblie ca venerarea sfintilor este o greseala, asta poate o deduceti voi din "Bibliile" voastre de "fabricatie recenta" din pasaje desprinse din context, si intepretate gresit dupa propria gandire. Daca ai fi patruns cu adevarat Sfintele Invataturi ai fi aflat intelesul cuvantului smerenie. Din marea smerenie Apostolii la fel ca si ceilalti sfinti isi minimalizau virtutile, faptele bune, isi ascundeau darurile cu care Dumnezeu ii invrednicise pentru folosul semenilor lor(nu bateau toba ca voi ca vai ce minune am facut asa cum procedati voi pe stadioane cand pretindeti ca vindecati(oameni perfect sanatosi care se prefac ca sufera - chestie dovedita in mai multe randuri si pe care nu o mai puteti tagadui)), se considerau cei mai mari pacatosi, incercau sa se faca pe ei cat mai mici in fata oamenilor pentru ca acestia sa vada maretia Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Desi sfintii "s-au facut pe ei mici" in fata oamenilor, Dumnezeu nu a lasat si nu lasa aceasta sa ramana asa. Astfel dupa moartea trupeasca a sfintilor Dumnezeu face minuni prin moastele sfintilor(prietenilor) Sai, sau doar prin chemarea numelui sfintilor in ajutor. E adevarat ca Dumnezeu este cel care face minunea si nu sfantul, sau oasele acestuia, sau imbracamintea. Acest lucru este valabil si pentru sfintii in viata. Acestia nu fac minunea cu puterea lor ci cu puterea lui Dumnezeu(Moise nu a despicat Marea Rosie cu propriile puteri omenesti ci cu putere Dumnezeiasca). Cand face o minune prin unul din sfintii(prietenii) sai, Dumnezeu ne arata noua celor de pe pamant pretuirea la care respectiva persoana a ajuns in fata Sa. Am spus asta foarte clar intr-un mesaj anterior, dar se pare ca e o obisnuinta pentru tine sa denaturezi neputand tagadui cu adevarat ceea ce am scris. Vezi sa nu ajungi sa spui dreptei, stanga. Citat:
In ce priveste ultima ta fraza, Sf. Taine(cred ca la asta ai vrut sa te referi folosind cuvantul traditie) au fost instituite de Mantuitorul Iisus Hristos, practicate pentru prima oara unele de catre El, sau de catre Sf. Apostoli dupa invatatura primita de la Mantuitorul. Ca urmare sunt perfect fundamentate scripturistic. In ce priveste Sf. Traditie era de asteptat sa o atacati, fiind ceva ce atesta vechimea ortodoxiei si faptul ca ea reprezinta alaturi de Biserica Catolica una din cele doua ramuri ale Bisericii Crestine Primare. Istoria noastra incepe aproximativ in jurul anului 33, de la moartea Mantuitorului pe Sf. Cruce. Istoria sectelor NP incepe cel mai devreme in urma cu cateva secole, iar la viteza cu care se multiplica ne-ar fi greu sa mentinem o statistica a acestora. A devenit ceva obisnuit, la ordinea zilei ca o "minte luminata" sa creeze o noua invatatura prin interpretarea gresita a Textelor Sfinte. Doamne Iisuse Hristoase scapa-ne de lupii rapitori imbracati in piei de oaie de care ne avertizai in cuvantarile Tale. O sa repet inca o data cuvintele Psalmistului: ...ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi... Sper sa reflectezi la ele macar cateva clipe. |
|
|||
|
|||
![]()
Suficient pentru ce? Pentru închinarea la moaște? Dar s-a închinat cineva la oasele acelea? Au fost duse cumva în Templu și pupate? Nici pomeneală! Evreii aveau oroare de așa ceva știind că este o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Vă bazați teologia moaștelor pe un singur text biblic, care nici măcar nu vorbește de închinare la moaște... și amendați învățătura deformată a sectelor neoprotestante...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau daca am batu toba la urechile surzilor(valabil si pentru tine dar si pentru condor dar si altii asemenea voua) si, ca urmare o sa incerc ca acesta sa fie ultimul meu mesaj pe acest thread indiferent de ineptiile pe care le veti posta in viitor. Pana la urma fiecare vom raspunde la Judecata pentru faptele lui. P.S. Am folosit cuvantul toba in loc de toaca pentru ca n-am vrut sa va dau frisoane. Am considerat ca va dau destule sfintii, Sf. Moaste, Sf. Cruce, sa nu mai zic de Dumnezeul cel Adevarat. |
![]() |
Tags |
dfgergheg |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? | Florin-Ionut | Secte si culte | 90 | 14.02.2012 13:25:48 |
problema mea... | soulonfire | Generalitati | 41 | 18.08.2011 21:46:52 |
am si eu o problema.. | noname | Umanitare | 6 | 26.12.2008 00:16:18 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|