Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2009, 21:12:42
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

Dragă Ciprian, la noi in BAZȘ, pentru pocăință există... pocăința (nu am spus ca botezul), iar pocăința presupune mărturisirea păcatelor, renunțarea la ele, schimbarea mentalității și trăirea unei vieți în armonie cu ceea ce dorește Dumnezeu de la noi. Pocăința este o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Euharistia are alt rol...
Ma bucur ca ati ajuns pana la urma sa intelegeti in scurta perioada scursa de la infiintarea sectei dumneavoastra cat de cat ce inseamna pocainta. E si acesta un pas spre cunoasterea ADEVARULUI. Noi ortodocsii ne-am obisnuit ca diferitele secte care isi duc mai nou veacu si pe meleagurile noastra sa adopte de fatada cu instinct de cameleon diferite elemente ale cultului nostru, ca doar doar or prostii lumea.
Raman stupefiat vazand ca vorbesti despre Euharistie pe care nu o practicati, desi Mantuitorul Iisus Hristos ne cere sa o facem(vezi Cina cea de Taina). Stii macar ce inseamana?

Citat:
Copilul nu este responsabil de păcatele părinților înaintea lui Dumnezeu, aceasta este doar o găselniță pentru a putea boteza prunci nevinovați.
E adevarat - copilul nu este responsabil de pacatele parintilor, cel mult poate resimtii efectele acestora: "Parintii mananca agurida si copiilor le strepezesc dintii" sau "Voi blestame pana la al treilea si al patrulea neam". In schimb fiecare dintre noi mostenim pacatul stramosesc, pacatul pentru care Adam si Eva au fost izgoniti din Rai, si datorita caruia pana la Patimile Mantuitorului Raiul a fost inchis neamului omenesc. Mantuitorul Iisus Hristoa a venit in lume pentru a rascumpara neamul omenesc, pentru a rascumpara greasala protoparintilor Adam si Eva. Iar prin Taina Sf. Botez acest se iarta acest pacat, urmand ca omul sa devina membru al Bisericii lui Hristos, avand astfel posibilitatea de a se mantui.

Citat:
Îmi poți spune cum poate participa activ un bebeluș botezat la Spovedanie, Euharistie, Preoție și Nuntă? Hai să fim serioși. Ce-i drept, se poate și mai rău: într-un sat a murit o bătrână neoprotestantă și familia a vrut s-o îngroape ortodoxă. Întregul sat a asistat la grotescul spectacol dat de preot care acolo la groapă a "botezat-o" și a "împărtășit"-o.
Un bebelus nu poate participa activ decat la Sf. Taina a Euharistiei. Insa maturizandu-se va putea participa activ si la celelalte taine. Incepand cu varsta de 7 ani cand copilul este constient de el si incepe sa faca diverse pacate este dus de catre parintele ortodox responsabil la spovedanie unde prin intermediul preotului(care are rol de martor) i se vor ierta pacatele de catre Mantuitorul Iisus Hristos: "Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute". Mai apoi dupa majorat va putea beneficia de Sf. Taina a Cununiei sau a Nuntii, sau va putea fi hirotonit preot daca s-a pregatit pentru aceasta si indeplineste toate conditiile canonice.
Ultima afirmatie cu baba nu pot sa o consider decat o intoxicatie ieftina. Imi pare rau ca in lipsa de argumente solide recurgi la astfel de mijloace. Mie sincer mi-ar fi rusine. In BO Sf. Taine se practica doar pentru personale in viata. Pentru o persona decedata se pot face ierurgii: stalpii, inmormantarea. Maximum ce se poate face este pomenirea(rugaciunea) la Sf. Liturghie.

Citat:
Analogia nu funcționează în acest caz, Dumnezeu nu este un birocrat să primeze actele în defavoarea vieții cuiva. Actul botezului dacă nu este însoțit de o pocăință sinceră nu valorează doi bani, sufletul botezat astfel formal poate merge în Iad cu botez cu tot. În cazul morții cuiva, Dumnezeu privește la viața lui până în acel moment, nu la certificatul său de botez.
Ba functioneaza foarte bine. Mantuitorul Iisus Hrsitos a folosit dese ori analogia in pildele pe care le-a rostit. Poate nu functioneaza pentru cei tari de cerbicie....
Vad ca nu intelegi ca Taina Sf Botez instituita de Mantuitorul Iisus Hristos nu inseama pocainta. Faci o mare confuzie intre Botezul Sf. Prooroc Ioan Botezatorul(in raul Iordan prin care se iertau pacate) cu care s-a botezat si Mantuitorul Iisus Hristos luand astfel asupra sa toate pacatele lumii pentru a le rastigni pe Sf. Cruce si Botezul instituit de Mantuitorul Iisus Hristos si practicat la indemnul acestuia de catre Apostoli si de atunci pana in prezent in Biserica Ortodoxa si Catolica(cu exceptia ungerii cu Sf. Mir).
E adevarat ca Dumnezeu nu se uita la certificatul de botez ci la actul Botezului ca atare. Un prunc botezat(avand iertat pacatul stramosesc) care nu a facut pacate(sa zicem sub 7 ani) nu are cum sa mearga in Iad, este nevinovat, fiind asemenea sfintilor si, folosind o logica simpla ar trebui sa mearga in Rai.

Citat:
Așa cum am mai spus-o, ne educăm copiii în spiritul învățăturilor Scripturii și-i lăsăm pe ei să decidă dacă sau când să se boteze.
Va educati copii in spiritul Scripturii pe care o intelgeti din pacate in mod gresit, si mai grav chiar ati ajuns sa va "fabricati propria scriptura" modificand originalul pentru a nu contrasta in mod flagrant cu asa zisa ideologie "a mintilor luminate" care au initiat secta dumneavoastra. O ultima intrebarea aici, pe care ti-am adresat-o si in mesajul anterior: va considerati raspunzatori pentru moartea copilului dumneavoastra nebotezat stiind ca Botezul dupa spusele Mantuitorului este esential pentru mantuire: "Daca nu se va naste cineva din apa si din Duh Sfant nu va intra in Imparatia Tatalui Meu"? Noi ortodocsii ne consideram responsabili si, ca urmare ii botezam de prunci, urmand ca la maturitate sa aleaga ei ce vor face: vor ramane ortodocsi, sau se vor lepada de ortodoxie alegand o alta confesiune sau chiar ateismul.

Citat:
Sectele nu, Biserica Creștină da. Așa a fondat-o Domnul Hristos, nu i-a spus nici Ortodoxă, nici Catolică, nici Adventistă.
Aici ai partial dreptate. Mantuitorul Iisus Hristos a fondat o singura biserica: Biserica Crestina in prezent reprezentata de Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica. Asa zisa biserica adventista nu e decat o secta aparuta cu putin timp in urma.

Citat:
Biserica AZȘ nu crede în succesiunea apostolică, pentru că aceasta nici nu există. Ipostaza apostolică nu poate fi moștenită. Apostolii au fost martori oculari ai faptelor Domnului Hristos, o situație istorică irepetabilă, încheindu-se în acea generație istorică. Hirotonirea este însarcinarea bisericii, nu a apostolilor.
În Biserica AZȘ nu există cler, există însă organizare și slujire. Slujbele sunt împărțite conform vocației interne ce dovedește chemarea divină, pe care biserica o recunoaște prin cea externă, adică prin ordinațiune (hirotonire/hirotonisire). Slujbele în biserică sunt temporare, dependente și cu caracter de servire. Cât privește interpretarea Scripturii, aceasta este făcută de ea însăși conform principiului Scriptura est sui ipsius interpres. Cel care a inspirat-o (Duhul Sfânt) ne ajută s-o și înțelegem prin studiu și rugăciune.

Se pare ca nu ai inteles ce inseamna succesiunea apostolica.
Prin succesiune apostolica se intelege transmiterea Harul Duhului Sfant prin punerea mainilor de catre episcop, Har pe care Apostolii l-au primit la cincizecime si care se mai pastreaza doar in BO si in BC prin intermediul Sf. Taine a Preotie: sfintirea de preoti si episcopi. Cum iti explici ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi, preoti si diaconi. Dupa cum sustii tu si cei ca tine Apostolii nu ar fi trebuit sa faca aceasta. Ar fi trebuit sa lase aceasta sarcina in seama comunitatilor locale nou infiintate care sa-si "hirotoneasca" ei cumva intr-un mod nedefinit pastori. Pentru a intelege ce inseamna preotia nou-testamentara un prim pas ar fi intelegerea preotiei vechi-testamentare citind pentru inceput Leviticul si cartea imediat urmatoare din Biblie.

Din pacate in asa-zisa voastra biserica precum si in toata puzderia de secte aparute ieri sau in urma cu cateva secole nu exista Duh Sfant, fapt demonstrat prin interpretarile pe atat de diverse pe atat de gresite ale Bibliei.

Citat:
Universala este cea catolică (de aceea se numește astfel). Și nu greșesc, ci am dat doar răspuns la această frază:
E adevarat ca termenul catolic se traduce in universal. Dar ce am vrut sa zic eu prin acea afirmatie e ca: ortodoxia nu e creeatia unui anumit popor, sau e proprie unui anume neam, ea e aceeasi si pentru roman, si pentru rus, grec, arab, sirian.... Se pare ca intelegi ce spun la fel cum intelegi si cuvintele Sf. Scripturi.

Inchei cu cuvintele Proorocului David: Ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi.... Poate or sa te puna pe ganduri pe tine si pe cei asemenea tie.

Last edited by ciprian85; 28.09.2009 at 21:15:22.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 21:31:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă "cinstirea sfinților" presupune închinarea și puparea rămășițelor lor pământești, este un act cât se poate de păgân. Venerarea aceasta macabră o puteți întâlni în toate culturile păgâne, și mai nou la sectele spiritiste și satanice. Cât despre presupusa fundamentare biblică, acesta este un mit (ca sa nu-i spunem minciună).

Ai dreptate doar daca Biblia minte. Eu ti-am adus argumente biblice foarte clare pentru a explica venerarea moastelor. Asta daca ai avea mintea deschisa si ai fi citit cu atentie ce am scris. Faptul ca exista posibilitatea ca acestea sa nu poata fi identificate in "Bibliile" voastre nu mai e vina mea. Iar cinstirea sfintilor nu inseamna doar cinstirea Sf. Moaste, acesta reprezinta doar o componeta, pana la urma exista si sfinti al caror loc de ingropaciune este necunoscut. Nu cred ca e nimic macabru in a atinge moastele unui om atins de sfintenie, cel putin pentru cei aflati in stapanirea lui Dumnezeu si nu a diavolului, care din cate am auzit, vazut, si citit nu prea le-ar placea sa stea in apropierea Sf. Moaste cu atat mai mult nu sufera sa le atinga. De altfel mai stiu si ca unii oameni din aceasta categorie s-ar manifesta ciudat in astfel de situatii: lesin, spasme, si tot felul de crize.
Mai stiu de altfel ca diavolul prin uneltele sale incearca sa denigreze si sa pateze tot ceea ce este sfant, tot ceea ce are legatura cu Dumnezeul cel Adevarat. Se pare ca nu au scapat nici Sfintele Moaste.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 21:50:20
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

"Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Așa cum am mai spus-o, ne educăm copiii în spiritul învățăturilor Scripturii și-i lăsăm pe ei să decidă dacă sau când să se boteze."

distrugeti oameni cu asa zisa voastra libertate de a alege ! se numeste indoctrinare : un copil care a crescut in adventism ,f greu va trece la crestin ortodox,trebuie sa dea o lupta mare cu diavolul ! stiu ce spun ,pt ca eu traiesc lupta aceasta ,prin sotul meu !
Hristos zice sa fii bun ,sa intorci obrazul ,insa cateodata imi vine sa starpesc de pe fatza pamantului "bisericile " voastre ,doar sunt om ,si gresesc,si imi recunosc greseala ! tot diavolul ma impinge sa gandesc rau ,si voi toti cei ce sunteti in slujba lui !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 22:19:19
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul

Așa cum am mai spus-o, ne educăm copiii în spiritul învățăturilor Scripturii și-i lăsăm pe ei să decidă dacă sau când să se boteze."
Cum puteti sa va educati copii in spiritul invataturilor Scripturii, de vreme ce nu cunoasteti Sfanta Scriptura? Chiar dvs. ati marturisit aceasta lacuna in cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 22:23:23
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Ma bucur ca ati ajuns pana la urma sa intelegeti in scurta perioada scursa de la infiintarea sectei dumneavoastra cat de cat ce inseamna pocainta.
Poți să-i spui cult că nu mă supăr :) Și nu am ajuns "până la urmă", ci de la început.

Citat:
Noi ortodocsii ne-am obisnuit ca diferitele secte care isi duc mai nou veacu si pe meleagurile noastra sa adopte de fatada cu instinct de cameleon diferite elemente ale cultului nostru, ca doar doar or prostii lumea.
Fratele meu, elementele acestea sunt de la Hristos cetire, e normal sa le fi adoptat. Nu ortodoxia a fondat creștinismul, ci Hristos și apostolii.

Citat:
Raman stupefiat vazand ca vorbesti despre Euharistie pe care nu o practicati, desi Mantuitorul Iisus Hristos ne cere sa o facem(vezi Cina cea de Taina). Stii macar ce inseamana?
Stupefacția aceasta provine din totala necunoaștere a cultului nostru. Bineînțeles că practicăm acest act sfânt.

Citat:
Vad ca nu intelegi ca Taina Sf Botez instituita de Mantuitorul Iisus Hristos nu inseama pocainta. Faci o mare confuzie intre Botezul Sf. Prooroc Ioan Botezatorul(in raul Iordan prin care se iertau pacate) cu care s-a botezat si Mantuitorul Iisus Hristos luand astfel asupra sa toate pacatele lumii pentru a le rastigni pe Sf. Cruce si Botezul instituit de Mantuitorul Iisus Hristos si practicat la indemnul acestuia de catre Apostoli si de atunci pana in prezent in Biserica Ortodoxa si Catolica(cu exceptia ungerii cu Sf. Mir).
Mai concret: prin ce diferă cele două botezuri?

Citat:
Un prunc botezat(avand iertat pacatul stramosesc) care nu a facut pacate(sa zicem sub 7 ani) nu are cum sa mearga in Iad, este nevinovat, fiind asemenea sfintilor si, folosind o logica simpla ar trebui sa mearga in Rai.
Dacă nu a făcut păcate și nici nu e responsabil de păcatele părinților (de la tata până la Adam), de unde teama asta metafizică să nu moară nebotezat?

Citat:
Va educati copii in spiritul Scripturii pe care o intelgeti din pacate in mod gresit, si mai grav chiar ati ajuns sa va "fabricati propria scriptura" modificand originalul pentru a nu contrasta in mod flagrant cu asa zisa ideologie "a mintilor luminate" care au initiat secta dumneavoastra.
Domnule ciprian 85, noi nu am modificat nici un original, nici nu avem o Biblie adventistă, o folosim pe cea a preotului ortodox Cornilescu sau cea a preotului ortodox Bartolomeu Anania, sau a preotului ortodox Gala Galaction, etc.

Citat:
O ultima intrebarea aici, pe care ti-am adresat-o si in mesajul anterior: va considerati raspunzatori pentru moartea copilului dumneavoastra nebotezat stiind ca Botezul dupa spusele Mantuitorului este esential pentru mantuire: "Daca nu se va naste cineva din apa si din Duh Sfant nu va intra in Imparatia Tatalui Meu"? Noi ortodocsii ne consideram responsabili si, ca urmare ii botezam de prunci, urmand ca la maturitate sa aleaga ei ce vor face: vor ramane ortodocsi, sau se vor lepada de ortodoxie alegand o alta confesiune sau chiar ateismul.
Botezul este într-adevăr esențial pentru mântuire, însă e vorba de un botez real (apă și Duh), nu un simulacru de botez. Iar botezul acesta presupune mai întâi credința celui ce se va boteza (lucru imposibil pentru un prunc):

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16)

Observați că absența credinței la cel botezat îl poate duce la osândă veșnică. Și acum vă întorc întrebarea: V-ați considera răspunzător pentru moartea copilului dumneavoastră botezat fără a poseda mai întâi credința atât de necesară în vederea mântuirii?
Încă o problemă: vorbiți și de botezul cu Duhul Sfânt. O persoană care nu dorește, nu se roagă și nu are o viață corespunzătoare primirii Duhului Sfânt, Îl poate primi? Eu spun că nu. Deci iată încă o condiție a mântuirii, neîmplinită de botezul ortodox al pruncilor. Și îmi mai spuneți că eu nu cunosc ce înseamnă botezul...

Citat:
Aici ai partial dreptate. Mantuitorul Iisus Hristos a fondat o singura biserica: Biserica Crestina in prezent reprezentata de Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica. Asa zisa biserica adventista nu e decat o secta aparuta cu putin timp in urma.
Și de ce mă rog nu ar fi reprezentată și de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea? Ce ar exclude-o de a reprezenta în lume învățătura Domnului Hristos și a apostolilor? Îmi puteți da un singur exemplu?

Citat:
Se pare ca nu ai inteles ce inseamna succesiunea apostolica.
Prin succesiune apostolica se intelege transmiterea Harul Duhului Sfant prin punerea mainilor de catre episcop, Har pe care Apostolii l-au primit la cincizecime si care se mai pastreaza doar in BO si in BC
Vezi lucrurile prea exclusivist. Întărirea prin punerea mîinilor/hirotonirea se practică și în Biserica AZȘ.

Citat:
prin intermediul Sf. Taine a Preotie: sfintirea de preoti si episcopi. Cum iti explici ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi, preoti si diaconi. Dupa cum sustii tu si cei ca tine Apostolii nu ar fi trebuit sa faca aceasta. Ar fi trebuit sa lase aceasta sarcina in seama comunitatilor locale nou infiintate care sa-si "hirotoneasca" ei cumva intr-un mod nedefinit pastori. Pentru a intelege ce inseamna preotia nou-testamentara un prim pas ar fi intelegerea preotiei vechi-testamentare citind pentru inceput Leviticul si cartea imediat urmatoare din Biblie.
Ei, aici e punctul sensibil... Această Taină a Preoției descalifică Biserica Ortodoxă de a fi și apostolească și ortho-doxă. Apostolii pe unde treceau întăreau prezbiteri/episcopi și diaconi, niciodată preoți. Nu există preoție nou-testamentară, în afară de preoția Domnului Hristos și bineînțeles preoția generală a fiecărui creștin. Ar trebui să știi ca preoția levitică a fost desființata odată cu moartea Domnului Hristos pe cruce și intrarea în vigoare a Noului Legămînt.

Citat:
Din pacate in asa-zisa voastra biserica precum si in toata puzderia de secte aparute ieri sau in urma cu cateva secole nu exista Duh Sfant, fapt demonstrat prin interpretarile pe atat de diverse pe atat de gresite ale Bibliei.
Interpretările greșite din Biserica Ortodoxă pot fi puse tot pe seama lipsei Duhului Sfânt? O întrebare la care merită să gândești...

Citat:
E adevarat ca termenul catolic se traduce in universal. Dar ce am vrut sa zic eu prin acea afirmatie e ca: ortodoxia nu e creeatia unui anumit popor, sau e proprie unui anume neam, ea e aceeasi si pentru roman, si pentru rus, grec, arab, sirian....
De acord. Același lucru se poate spune și despre Biserica AZȘ.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 22:27:22
Banned

Implicit

Citat:
... diavolului, care din cate am auzit, vazut, si citit nu prea le-ar placea sa stea in apropierea Sf. Moaste cu atat mai mult nu sufera sa le atinga.
Mergeți înainte cu această convingere și vă veți afla sigur pe terenul influenței celui rău.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 22:30:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
"Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus

distrugeti oameni cu asa zisa voastra libertate de a alege ! se numeste indoctrinare : un copil care a crescut in adventism ,f greu va trece la crestin ortodox,trebuie sa dea o lupta mare cu diavolul ! stiu ce spun ,pt ca eu traiesc lupta aceasta ,prin sotul meu !
Hristos zice sa fii bun ,sa intorci obrazul ,insa cateodata imi vine sa starpesc de pe fatza pamantului "bisericile " voastre ,doar sunt om ,si gresesc,si imi recunosc greseala ! tot diavolul ma impinge sa gandesc rau ,si voi toti cei ce sunteti in slujba lui !
V-ați luat vreodată timp să vă rugați sincer pentru lumină de la Dumnezeu, lăsând aceste idei preconcepute deoparte? Faceți această experiență și veți reuși să priviți lucrurile și din altă perspectivă. Domnul cu dvs!
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 23:22:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Nu este nimic din ce spuneti, fundamentat pe Biblie. Prea multa vorbareala ca sa demonstrati urmatoarele:
- in Vechiul Testament, existau oameni alesi de Dumnezeu (Avram, Moise, preotii,) care mijloceau intre Dumnezeu si oameni. Dar, in Noul Testament ni se spune clar ca "exista un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni :Omul Iisus Hristos."(1 Timotei 2:5).
- mijlocirea se face numai de catre persoane vii. Avram sau Moise nu au mijlocit morti. Iar Domnul Iisus Hristos este viu.
- ati facut o referire la invierea din cauza atingerii de oasele lui Elisei. Este singurul pasaj din toata Sfanta Scriptura, in care se vorbste despre o astfel de minune. Iar aceasta minune apartine lui Dumneze, nu unor oase. Pe acest singur pasaj ati construit o intreaga teologie. Foarte rau, pentru ca ceea ce este important, Dumnezeu repeta de cel putin doua ori.
- cinstirea Sfintilor insemna sa le urmezi invataturile. A te inchina la ei este ceva pagan. Chiar Sfintii Apostoli refuza inchinarea, cat erau in viata (Fapte cap. 10 si 14).

Vad ca ori nu ai citit cu atentie ori incerci sa denaturezi ce am scris. Se pare ca va trebuii sa ma repet poate astfel vei intelege. Sfintii: Maica Domnului, Apostolii, Proorocii,... pentru noi nu sunt morti(sufleteste ci doar trupeste - banuiesc ca stii ca omul este format din trup si suflet care este nemuritor, care dupa judecata sau se va osandi fiind privat de iubirea lui Dumnezeu sau se va bucura in Rai) ei sunt VII in Imparatia lui Dumnezeu. Si la fel cum au mijlocit pentru noi in aceasta lume ei pot sa mijlocesca pentru noi si dupa moartea lor(trupeasca) din locul in care se afla in Rai.
Iisus este in primul rand Dumnezeu parte a Sf. Treimi(a Dumnezeirii: Tatal, Fiul - Cuvantul si Sf. Duh) si apoi om. El a devenit si om cu scopul de a rascumpara prin jertfa de pe Sf. Cruce neamul omenesc care pierduse Raiul in urma pacatului protoparintilor Adam si Eva.

E adevarat ca respectivul pasaj este singurul din VT dar e suficient. In schimb nu se spune in mod clar in Biblie ca venerarea sfintilor este o greseala, asta poate o deduceti voi din "Bibliile" voastre de "fabricatie recenta" din pasaje desprinse din context, si intepretate gresit dupa propria gandire. Daca ai fi patruns cu adevarat Sfintele Invataturi ai fi aflat intelesul cuvantului smerenie. Din marea smerenie Apostolii la fel ca si ceilalti sfinti isi minimalizau virtutile, faptele bune, isi ascundeau darurile cu care Dumnezeu ii invrednicise pentru folosul semenilor lor(nu bateau toba ca voi ca vai ce minune am facut asa cum procedati voi pe stadioane cand pretindeti ca vindecati(oameni perfect sanatosi care se prefac ca sufera - chestie dovedita in mai multe randuri si pe care nu o mai puteti tagadui)), se considerau cei mai mari pacatosi, incercau sa se faca pe ei cat mai mici in fata oamenilor pentru ca acestia sa vada maretia Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Desi sfintii "s-au facut pe ei mici" in fata oamenilor, Dumnezeu nu a lasat si nu lasa aceasta sa ramana asa. Astfel dupa moartea trupeasca a sfintilor Dumnezeu face minuni prin moastele sfintilor(prietenilor) Sai, sau doar prin chemarea numelui sfintilor in ajutor.

E adevarat ca Dumnezeu este cel care face minunea si nu sfantul, sau oasele acestuia, sau imbracamintea. Acest lucru este valabil si pentru sfintii in viata. Acestia nu fac minunea cu puterea lor ci cu puterea lui Dumnezeu(Moise nu a despicat Marea Rosie cu propriile puteri omenesti ci cu putere Dumnezeiasca). Cand face o minune prin unul din sfintii(prietenii) sai, Dumnezeu ne arata noua celor de pe pamant pretuirea la care respectiva persoana a ajuns in fata Sa. Am spus asta foarte clar intr-un mesaj anterior, dar se pare ca e o obisnuinta pentru tine sa denaturezi neputand tagadui cu adevarat ceea ce am scris. Vezi sa nu ajungi sa spui dreptei, stanga.

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Teologia dvs. nu este construita pe invataturile Sfintei Scripturi. Doar va folositi de pasaje din Sfanta Scriptura pentru a va argumenta cate o traditie.
Ai dreptate cand spui Teologia dvs.. Da noi ortodocsii il cunoastem pe Dumnezeu asa cum s-a revelat prin Prooroci, personal, dar si prin Sfintii Apostoli. Asta spre deosebire de sectele neoprotestante care nu au o teologie ci doar o invatatura deformata(pe care ei o numesc teologie) variabila in functie de gradul de analfabetism si sanatate mintala a initiatorului sectei respective. Ceea ce incercati voi sa invatati nu se poate numi cunoastarea lui Dumnezeu!
In ce priveste ultima ta fraza, Sf. Taine(cred ca la asta ai vrut sa te referi folosind cuvantul traditie) au fost instituite de Mantuitorul Iisus Hristos, practicate pentru prima oara unele de catre El, sau de catre Sf. Apostoli dupa invatatura primita de la Mantuitorul. Ca urmare sunt perfect fundamentate scripturistic.
In ce priveste Sf. Traditie era de asteptat sa o atacati, fiind ceva ce atesta vechimea ortodoxiei si faptul ca ea reprezinta alaturi de Biserica Catolica una din cele doua ramuri ale Bisericii Crestine Primare. Istoria noastra incepe aproximativ in jurul anului 33, de la moartea Mantuitorului pe Sf. Cruce. Istoria sectelor NP incepe cel mai devreme in urma cu cateva secole, iar la viteza cu care se multiplica ne-ar fi greu sa mentinem o statistica a acestora. A devenit ceva obisnuit, la ordinea zilei ca o "minte luminata" sa creeze o noua invatatura prin interpretarea gresita a Textelor Sfinte.

Doamne Iisuse Hristoase scapa-ne de lupii rapitori imbracati in piei de oaie de care ne avertizai in cuvantarile Tale.

O sa repet inca o data cuvintele Psalmistului: ...ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi... Sper sa reflectezi la ele macar cateva clipe.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 23:36:11
Banned

Implicit

Citat:
E adevarat ca respectivul pasaj este singurul din VT dar e suficient.
Suficient pentru ce? Pentru închinarea la moaște? Dar s-a închinat cineva la oasele acelea? Au fost duse cumva în Templu și pupate? Nici pomeneală! Evreii aveau oroare de așa ceva știind că este o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Vă bazați teologia moaștelor pe un singur text biblic, care nici măcar nu vorbește de închinare la moaște... și amendați învățătura deformată a sectelor neoprotestante...
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 00:12:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Suficient pentru ce? Pentru închinarea la moaște? Dar s-a închinat cineva la oasele acelea? Au fost duse cumva în Templu și pupate? Nici pomeneală! Evreii aveau oroare de așa ceva știind că este o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Vă bazați teologia moaștelor pe un singur text biblic, care nici măcar nu vorbește de închinare la moaște... și amendați învățătura deformată a sectelor neoprotestante...
Noi nu cinstim Sf. Moaste bazandu-ne doar pe repectivul text biblic, acesta reprezinta doar un argument intre multele pe care ti le-am prezentat.
Imi pare rau daca am batu toba la urechile surzilor(valabil si pentru tine dar si pentru condor dar si altii asemenea voua) si, ca urmare o sa incerc ca acesta sa fie ultimul meu mesaj pe acest thread indiferent de ineptiile pe care le veti posta in viitor. Pana la urma fiecare vom raspunde la Judecata pentru faptele lui.

P.S. Am folosit cuvantul toba in loc de toaca pentru ca n-am vrut sa va dau frisoane. Am considerat ca va dau destule sfintii, Sf. Moaste, Sf. Cruce, sa nu mai zic de Dumnezeul cel Adevarat.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
dfgergheg

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? Florin-Ionut Secte si culte 90 14.02.2012 13:25:48
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10