![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci draga mea, nu mă pune pe mine să fac ceva ca și cum până acum n-aș fi făcut... căci exemplele tale nu există ci iată apelezi la sentimentele mele ca să recunosc ceea ce ar fi ascuns undeva în texte, dar le știți voi unde, acolo în general, deci e clar că există dacă nu în texte atunci la mine în firea mea decăzută de om spre drac, spre eretic, spre sectant,... deci nu apela la mine ca să îți dau dreptate ție că iată zici tu că chiar aș fi folosit vulgarități sau obscenități sau alte invenții câtă vreme exemplele tale date ca să mă scoți hulitor sau neciviliazt sau ieșit în evidență prin rău, lipsesc, sau lasă de dorit... deci nu încerca să mă faci oaia cea neagră ca să imi distrugi credibilitatea căci până acum singură ți-ai demonstrat că voi aveți credibilitate zero, voi care susțineți că textele sfinte și Cuvântul lui Dumnezeu ar fi de la oameni, distrându-vă și batjocurind pentru bum-uri de presă... deci nu mai trage dumneata! pisica de coadă crezând că tragi alarma sau sirena și astfel de zgomotul creat să ai impresia că spui drept, că ne păzești pe noi umilii credincioși de cel rău, căci iată că te-ai făcut împreună cu estera nimic altceva decât o sculișoară sculată... cu bum-e-rangul în mână... și acum văzând că nu ține povestea voastră vânătorească, încerci să dai cu el după mine și mai mult imi ceri iată să-l prind din zbor și cu el să mă pocnesc mereu singur în cap recunoscund că defapt eu am scris obscenități și obrăznicii și bădărănii necivilizate și nu voi... poi chiar dacă sunt așa precum mă vezi dumneata, asta nu înseamnă că și în textele mele m-am manifestat din firea mea cea decăzută, nicivorbă, deci n-am cum mărturisi ce îmi ceri, deoarece în texte am încercat doar să fiu de folos și să dau și altora din bucuria și mântuirea mea ce vine de sus de la Domnul... căci am primit Credința cea fărăândoială... căci iată sunt sigur, și e cert pentru mine Cine Sunt Cuvântul lui Dumnezeu Carele vorbește prin pocioși, și care este defapt Ierusalimul cel Nou... și Israelul cel Nou... așa că: 1. Nu mai insinua și minți crezând că dacă mă cerți ai un plus de credibilitate tu iar eu nu... 2. Să nu mai persiflezi cu batjșocură și ironie pe colegii de forum cu atât mai mult cu cât argumentele tale sunt doar insinuări deșarte... tactici copilărești... dar totuși cinice, ispispititoare... iar eu, poți fi sigură că fac demult ceea ce îmi ceri, doar că iată că acum îmi ceri dumneata să fac crezând că astfel fraierii or să creadă că până acum n-am făcut și astfel, în stilul tău caracteristic, dacă ai pierdut din lipsă de argumente atunci să lovim avocatul, martorul ca necredibil, să-l scoatem cu pete la dosar, la textele scrise sau debitate, deci iată că ai și o tactică mai perversă în strategia asta a voastră... că asta e o tactică ce vine din trecutul drăcesc, din SS, din KGB sau din comunismul nostru-naționalist... dar am impresia că ți-am mai spus lucrurile astea și ție și lui andrei cozia care la fel atrăgea atenția el... mie și altora, atunci cănd eram în antiteză față de ideile lui... deci fiți serioși că nu mă păcăliți voi pe mine cu astfel de lucruri slăbuțe... ce se predau cîndva pe la ștefan ghiorghiu... sau prin alte gospodării de partid și de stat în bezână... Și știu că nu se vede la mine ceea ce îmi ceri că poate chiar nu fac și nu făceam niciodată ceea ce îmi ceri tu deci poate că numai mi se pare mie că făceam ceva și atunci îmi cer scuze că din pricina mea te-ai poticnit în atâtea sculișoare sculate ca fiind ridicate de ucigă-l toaca ca niște scule potrivnice Mielului și astfel auto-su-puse ele la dispoziția antichristului și a satanei cu fiarele lor alea albe și roșii să vrea ele mereu ca să dărâme pe frații lor mai mari și mai buni... ori pe cei mici și neștiutori. Deci draga mea, Cuvântul lui Dumnezeu nu e pentru dărâmare ci pentru zidire, iar eu pentru asta am mărturisit și la asta L-am folosit, spre deosebire de unii care iată că găsesc că au descoperit obscenități sau motive pentru care, vezi Doamne, să-mi atragă ei mie atenția... poi nu mă supăr, dar ce o să vă faceți voi apoi dacă chiar o să-mi îndrept atenția spre voi? ce voi vedea oare la voi și în sufletul vostru, deci nu știu dacă chiar vreți să-mi atrageți voi mie atenția... nu de alta dar s-ar putea să vă dezamăgiți voi înșivă de voi înșivă căci eu văzând că nu sunteți în Adevăr sau măcar în cirtă sau iotă, cu siguranță fie o să mă bucur de răul altuia exact ca pismuitorul sau mai rău fie o să sufăr pentru voi ca sfinții, dar în ambele cazuri, suferința e molipsitoare... deci iată că nu știți ce îmi cereți sau poate voi pe voi vă considerași deja ca voi fiind exemple de urmat și atunci e chiar dureros că precis nu ați ajuns deja sfinți părinți deci ce atenție vreți să-mi atrageți? poi ca să fac eu ceea ce ar fi trebuit să faceți voi? poi este scris prin sf ap Pavel că sarcinile unii altora să le purtăm, deci dacă vedeți că eu nu pot să țiu ceva ar fi trebuit să țineți voi pentru mine și nu invers să procedați, încercând sa-mi dați de lucru în speranța că or să creadă alții că nu fac chiar nimic ori că chiar nu țiu nimic din ce e scris sau zis de la Domnul, și chiar așa ar fi, nimic n-aș fi în stare să țiu dacă n-ar fi venit cu adevărat Lumina în lume, acum 2000 de ani dar și în zilele noastre ca un fur, ca să lumineze în întuneric și întunericul să n-o poată cuprinde, deci așa ținem și noi prin El ceea ce ținem în sensul că El ține mai mult iar noi Îi urmăm și mulțumim de Darul peste Dar primit și pentru Harul peste Har pentru Har... binevoit) deci fată dragă, nu fi tristă, că Dumneze există! sau cum zicea Tatăl din Ceruri prin botezul cu apă al sfântului Ioan Botezătorul: „El este Fiul Meu preaiubit, Întru Care am binevoit.” deci numele Lui cel nou este Cuvântul lui Dumnezeu. Amin. Last edited by vsovivi; 05.02.2010 at 12:35:59. |
|
|||
|
|||
![]()
să fi văzut dumneata porci de cerneală sau de grăsime prin textele mele? mă cam îndoiesc; dacă totuși i-ai găsit adă-i la nenia să le punem belcige în rât ca să nu mai scurme după râme și furnici și să-mi mocirlească astfel textele... deci adă-i la nenia că așa a zis Apostolul:
„iată porcul că iar se întoarce la mocirla lui și câinele la vărsătura lui... ” ceva de genul ăsta că nu țiu minte prea bine... deci ia să vedem, prezintă te rog petele de păcură din texte, că doar așa, cu aruncarea insinuării nu faci altceva decât să creezi impresii, tzunamiuri hazlii, nefaste... despre nimic, crezând noi cu toții apoi că eu aș fi nimicul... poi de aș fi ar fi chiar bine dar n-am ajuns încă atât de sus... ci iată că păcătuiesc în tot ceasul, în toată clipa, dar „și o clipă poate fi un timp și un suspin o rugăciune” (Par.Papacioc) Last edited by vsovivi; 05.02.2010 at 12:52:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Desprinși fără îndoială dintr-o ramură rascolnică, stilistă, a Oastei Domnului, pucioșii au păstrat afinitatea spre cântarea neoprotestantă care, în opinia lor, „completează, împlinește și desăvârșește” cântarea bisericească tradițională, bizantină.
Nu va fi deci nici o surpriză să constatăm că în adunările și „festivalele” lor zise „creștinești”, rascolnicii pucioși amestecă muzica bisericească tradițională cu cântări pastișate de la Oastea Domnului, cu cântări populare, cu melodii moderne (dintre care unele sunt de factură New Age), dar și cu producții proprii, pucioșești, care preamăresc valorile particulare ale sectei Noul Ierusalim și pe conducătorii lor, liderii pucioși supremi cu rang de „prooroci ai Domnului”(Mihaela Tărcuță și Nicușor Nedelcu). Un compozitor și interpret neobosit al unor asemenea cântări pucioșești este tânărul F. provenit din localitatea M., județul Prahova. Căsătorit, cu trei copii de întreținut, F. era pe vremuri un iscusit interpret al cântecelor de pahar, cântând la acordeon într-o „formație” de băieți, pe la nunți și pe la botezuri. Pe vremea aceea familia lui trăia binișor și nu-i lipsea nimic. A reușit să-și cumpere o căsuță modestă, deși soția sa A. nu avea serviciu și se ocupa exclusiv de îngrijirea celor trei copii. Copii erau liniștiți și cuviincioși; fata cea mare și băiatul mergeau la școală și învățau bine. F. cânta și la strana bisericii din cartier, fără a-l deranja prea mult faptul că se împărțea cu cântatul între biserică și petrecerile lumești. La un moment dat însă, F. a „descoperit” lucrarea de la Pucioasa. În capul lui au început să se învălmășească gânduri tulburi și să se dea o luptă mare: Ce-i de făcut? Cum de a ajuns el să-I cânte și lui Dumnezeu, și lui Mamona? În acest fel nu se mai poate continua. Așa că, spre stupoarea colegilor de echipă, și a părinților și a vecinilor, F. a abandonat cântatul la petreceri și a început să compună și să cânte numai „pentru Dumnezeu”. A deschis un mic atelier de vulcanizare și acum trăia din munca mâinilor și din ajutorul social primit de soția sa A., de la Primărie. Și-a cumpărat haine albe de la sectanții care erau „închinoviați” la Pucioasa și și-a îmbrăcat toată familia în straie pucioșești. Vizitele lui (cu familie cu tot) la Pucioasa erau tot mai dese, iar liderii pucioși i-au remarcat zelul. Au început să-l curteze și să-l sfătuiască, și nu oricum, ci „ca de la Dumnezeu”. I-au făcut cadou o mașină Dacia veche, de care ei oricum nu mai aveau nevoie, pentru a putea veni cât mai des în vizită la ei la Pucioasa. Urmarea? Familia lui F. nu mai mergea acum deloc la biserica din orașul M., ci cânta și se ruga doar acasă. Au renunțat la spovedania și împărtășania oferite de preotul bisericii. Au decis că e cazul acum să nu mai aibă nici legături trupești între soți, ca „să-nu-L mai supere pe Dumnezeu”. Fiind foarte tineri le venea insuportabil de greu, dar măcar se consolau la gândul că oricum le ajungeau cei trei copii pe care îi aveau. Mai apoi, F. și A. au primit îndemn de la liderii pucioși să se apropie cu întreaga ființă, nu numai cu sentimentele, de „locurile sfinte”. Drept urmare, F. și A. și-au vândut casa și atelierul de vulcanizare, și-au luat catrafusele și copiii și s-au mutat din orașul M. în comuna P. de lângă Pucioasa, jud. Dâmbovița. Pe copii i-au retras complet din școala publică, împlinind astfel o cerință tipică pucioșească (pe principiul că școlile le strică mintea copiilor) și astfel ei au devenit o „familie model” pentru toți pucioșii. F. a continuat să compună și să cânte pentru liderii pucioși, pe care el îi numește în cântările sale „Fiii din porți”, pe motiv că aceștia sunt proorocii zilelor noastre, cei care „primesc” Cuvântul lui Dumnezeu de la porțile Raiului care coboară mereu în petece sfinte de cer pe pământ, la Pucioasa. Iată o mostră de cântare patriotică pucioșească, compusă de către F. și înregistrată apoi pe un CD în care F. cântă la acordeon acompaniat de doi dintre copiii săi: Doamne, Iubirea Tu ești Cuvântul Tău veșnic și sfânt Suflete Tu mântuiești Și Rai faci din nou pe pământ Refren: Mergând la Glodeni ai să vezi Un petec de cer pe pământ, un petec sfânt, Acolo coboară mereu „Cuvântul lui Dumnezeu” Iisuse, Iisuse iubit Cu sfinții pe nori ai venit Tu morții din groapă să-i scoți Trezește-i Tu, Doamne, pe toți Refren... Iisuse suprem și durut, Tu Fii ai născut pe pământ Iar Duhul cel sfânt și curat Prin Ei către noi L-ai suflat Refren... De 50 de ani Duhul Sfânt Lucrează acolo prin Cuvânt Dovada e tot ce vedeți Dovada sunt Fiii din porți Refren... Trezește-te, suflet român Că Domnul te strigă-n Cuvânt De 50 de ani Domnul Sfânt Te strigă ca pe Lazăr din mormânt Refren... Refren... Veniți la Glodeni să vedeți Un petec de cer pe pământ, un petec sfânt, Acolo coboară mereu „Cuvântul lui Dumnezeu” Cântecul este o odă disimulată la adresa „Fiilor din porți”, adică liderii pucioși Mihaela și Nicușor de la Glodeni-Pucioasa. Aceștia sunt „dovada” vie, palpabilă, că Fiul Tatălui a născut alți Fii și că Duhul Sfânt lucrează la Pucioasa prin Cuvânt, folosindu-i pe cei doi „ Fii prooroci” ca pe o trâmbiță în care suflă, sau ca pe o curea de transmisie, căci zice rapsodul F. astfel : Iar Duhul cel sfânt și curat Prin Ei către noi L-ai suflat O altă cântare pucioșească de pe același CD, intitulată E vremea Scripturilor Sfinte, este un îndemn patriotard ca noroadele toate, îndată ce aud de Cuvântul de la Pucioasa, să lase mrejele lor și să vină la ascultare de liderii pucioși care ticluesc Cuvântul de la Pucioasa. Cântarea aceasta arată cam așa: E vremea Scripturilor Sfinte Când Domnul coboară-n Cuvinte Cu cerul de sfinți pe pământ Iar Domnul vestește Cuvânt E vremea Scripturilor Sfinte Când Domnul coboară-n Cuvinte Cu cerul de sfinți pe pământ Iar Cerul vestește Cuvânt Referen: E Domnul cu cerul aproape De om, de pământ și de ape Stă Domnul pe nori cuvântând Hai, omule, crezi în Cuvânt! Stai omule o clipă și-ascultă Cuvântul cu viața Lui multă, multă, Ascultă-L, primește-L când vine Și uită odată de tine! tine, Că nu-mpărățești tu pământul Ascultă-L pe Domnul Cuvântul vântul. Ascultă-L pe Domnul Cuvântul Să-Și poată-mplini Legământul. --- va urma --- |
|
|||
|
|||
![]()
--- urmare ---
Pe cale de sfinți și de îngeri Fără de osândă și plângeri La Domnul și-a Lui bunătate Să vină noroadele toate Pe cale de sfinți și de îngeri Fără de osândă și plângeri La Domnul și-a Lui bunătate Să vină noroadele toate Refren... Să spele cu lacrimi pământul Tot omul și fiara și sfântul Să poată călca Domnul Sfânt Pe veșnicul Lui așternut Să spele cu lacrimi pământul Tot omul și fiara și sfântul Să poată călca Domnul Sfânt Pe veșnicul Lui așternut Refren... Stai omule o clipă și-ascultă Cuvântul cu viața Lui multă, multă. Ascultă-L, primește-L când vine Și uită odată de tine, tine! Că nu-mpărățești tu pământul Ascultă-L pe Domnul Cuvântul, vântul. Ascultă-L pe Domnul Cuvântul Să-Și poată-mplini Legământul. Tot pe același CD este prelucrată și o temă evanghelică: Pilda celor zece fecioare. Aici este scos în evidență „poporul Domnului” de la Pucioasa, care ar fi simbolizat (în viziunea lui F.) de cele cinci fecioare înțelepte din această pildă. Poporul pucios se pare că este adormit de-a binelea, așa cum erau și fecioarele, dar mai este și leneș, nepocăit și neumilit, căci este în mod insistent tras de mânecă, mustrat și strigat să se trezească din somn, că vine Domnul, și e de presupus că El îl va surprinde într-o postură de-a dreptul rușinoasă. Liderii pucioși sunt și aici, din nou, venerați ca Fii născuți din Cuvântul pe care tot ei îl aduc pe pământ. Despre ei se spune că, în principal, sunt vii și plini de viață, ceea ce este impresionant, e de-a dreptul copleșitor. Cântarea se numește „Cinci fecioare luminând”: Cinci fecioare luminând Stau cu candela arzând Priveghind cu grijă mare Până Mirele apare Și în privegherea lor Fac lumină în popor Învățați, vă luminați Mirele să-ntâmpinați! Refren: Trezește-te! Grăbește-te! Căiește-te și umilește-te Că vine Domnul! Smerește-te! Sfințește-te Că vine Domnul, măi creștinule! Că vine Domnul, măi poporule! Să dea teama la o parte Că-mplinește Domnul toate Înfocați în mărturie Credeți și în veșnicie Cugetă la Domnul Sfânt Că-i Cuvânt pe-acest pământ Chiar dacă nu poți să vezi Nu te îndoi să crezi Refren... Când ești frate lângă frate În Hristos și-a Lui dreptate Se dă moartea la o parte În Hristos se-nchină toate Are Domnul pe pământ Fii născuți cu-al Său Cuvânt Ce le dă sfântă povață Că sunt vii și plini de viață Refren... Refren... Pucioșii mai au și cântări proprii, ceva mai vechi, din perioada anterioară celei în care F. își convertește la pucioșism talentul și imaginația lui compozițională. Ei însă, neavând talentul artistic al lui F., au ales soluția simplă de a copia pur și simplu melodiile de la alte cântece (unele chiar de „muzică ușoară”!) și a le folosi la strofele create de ei. Spre exemplu, o cântare pucioșească (de data aceasta cu specific 100% local) preamărește virtuțile „Sfintei Virginia”, dar este în mod nefericit armonizată de liderii pucioși pe melodia bolșevică „Serile de deasupra Moscovei”( o versiune alegretto a acestei melodii se poate descărca de pe YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=R5jOHpWcti8). Cântarea a fost scrisă cam la vreo 20 de ani după moartea Virginicăi (deci cam prin anul 2000), moarte care „i-a lăsat orfani” pe pucioși: Dorul Sfintei Virginia Timpul curge-ncet ca un dulce cânt Și din cer suspină dorul sfânt Dorul după noi, dorul după-ai tăi Ce-au rămas singuri pe pământ Dorul după noi, dorul după-ai tăi Ce-au rămas singuri pe pământ Că-ntr-o noapte tu ne-ai lăsat orfani Sunt de-atunci vreo douăzeci de ani Câți din noi și-acum te-așteptăm plângând Să cobori cerul pe pământ Câți din noi și-acum te-așteptăm plângând Să cobori cerul pe pământ Să ne strângi în el ca-ntr-un leagăn sfânt Pân’ s-o face pace pe pământ Și-apoi tu din somn blând să ne trezești Și să nu ne mai părăsești Și-apoi tu din somn blând să ne trezești Și să nu ne mai părăsești Rămânând cu dor te-așteptăm să vii Te rugăm plângând să nu-ntârzii Noaptea a sosit și-ncă n-ai venit Vino, totul e pe sfârșit! Noaptea a sosit și-ncă n-ai venit Vino, totul e pe sfârșit! Deși ni se promitea prin anul 2000 că totul era pe sfârșit, deși pucioșii o chemau stăruitor pe Verginica, apelând la cântece tânguioase, iată că au mai trecut zece ani de atunci și Virginia tot n-a mai venit. Se odihnește cuminte pe mai departe în cimitirul satului din Glodeni-Vale, alături de mama sa Andreiana, de sora ei Maria și de toți ceilalți strămoși ai ei. Prin anul 2005, „proorocița” Mihaela a apelat la o „cosmetizare” care se impunea: a schimbat versul Sunt de-atunci vreo douăzeci de ani cu altul care i s-a părut a fi acoperitor: Sunt de-atunci vreo două’ș’cinci de ani. De atunci au mai trecut încă alți cinci ani. Oare ce ne mai „proorocește” acum versetul buclucaș? Poate sunt unii interesați să cunoască și linia melodică a acestor capodopere poetice vii și pline de viață. Sunt convinsă că vor fi dezamăgiți, constatând cât de ușor se poate trece de la claviatura "de pahar" la cea "de strană". Totuși, pentru cei insistenți, există o soluție de a le satisface curiozitatea. Nu trebuie decât să descarce fără teamă (nu va da peste viruși informatici, ci doar religioși!) fișierul următor: http://www.filebox.ro/down.php?key=je0qqyqq6untsv0o |
|
|||
|
|||
![]()
Articolul precedent are măcar un rezultat practic. Cei care credeau că „acuzațiile” aduse pucioșilor pe acest forum sunt invenții răutăcioase ale unei femei nebune și răzbunătoare, născociri grosolane lipsite de orice fundament, au ocazia să vadă acum și să audă cu ochii lor ce au pățit alții care au fost la fel de naivi ca și ei.
Ei și? vor riposta simpatizanții pucioșilor. Ce-ai dovedit cu asta? Nimic altceva decât faptul că niște creștini pot renunța la lume pentru a deveni autentici trăitori ai Legii celei noi aduse de „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ceea ce nu poate fi decât un lucru foarte bun. Într-adevăr, la prima vedere, familia lui F. a ales între lume și Dumnezeu, între pământ și cer. Dar... oare așa să fie? Pare-se că totuși pământul nu l-au părăsit, ci doar s-au mutat dintr-un județ în altul. O familie ortodoxă cuminte, liniștită, care venea mereu la biserică, astăzi nu mai calcă pragul locașurilor de cult ale B.O.R., ci se roagă împreună cu „frații” pucioși la adunările lor, care le propovăduiesc o nouă Evanghelie, eretică și apocrifă, numită de ei „Evanghelia după Sfânta Virginia”. Renunțarea lui F. la a cânta cântece de petrecere nu e un lucru rău. Dar, cu ce le-a înlocuit? În loc să cânte la strană cântările ortodoxe strămoșești, se îndulcește cu surogate de cântare bisericească, armonizate la acordeon, care preamăresc virtuțile liderilor pucioși pe motivul inventat că aceștia sunt... Fiii Fiului Tatălui Ceresc. Cinstirea „Sfintei Virginia” pare a fi un lucru foarte bun. Dar când afirmi că aștepți plângând, ba de douăzeci , ba de douăzeci și cinci ( de fapt, de treizeci și...) de ani ca „Șfânta Verginica” să-și îndeplinească promisiunea mincinoasă că va reveni pe norii cerului ca „să coboare cerul pe pământ... și să-i strângă”pe toți pucioșii „în el ca-ntr-un leagăn sfânt” dar mai ales ca după aceea „să nu-i mai părăsească” deja este prea mult: nu mai e naivitate, nu mai e infantilism, ci e de-a dreptul prostie. O serie de patetisme stupide și ieftine caută să instituie o stare de jale colectivă, specifică labilității psihice a liderilor pucioși. Aceștia se roagă de cea plecată în anul 1980 dintre cei vii să se străduiască și să nu întârzie la întâlnirea de noapte. Cu toate acestea, deși „totul e pe sfârșit”, „Șfânta Verginica” se tot încăpățânează să nu vină, prelungind la nesfârșit atmosfera lacrimogenă de la Pucioasa: Rămânând cu dor te-așteptăm să vii Te rugăm plângând să nu-ntârzii Noaptea a sosit și-ncă n-ai venit Vino, totul e pe sfârșit! Și toate aceste patetisme pseudo-creștine le cântă copiii mezini ai lui F. , acompaniați de el la acordeon, la care reproduce, cu inflexiuni de pahar, o melodie comunistoidă da factură sovietică!!! Faptul că F. nu-și mai tunde deloc părul, ci îl leagă într-o codiță ca să semene aidoma cu „frații” lui pucioși, nu deranjează pe nimeni, dar nici nu garantează mai multă sfințenie (și în nici un caz valențele lui Samson). Trei copii dezghețați și silitori la învățătură nu vor mai avea niciodată bucuria de a intra în curtea școlii. Ce viitor vor avea? Din ce se vor întreține atunci când vor ajunge la maturitate, lipsiți de educație generală sau fără a cunoaște o meserie? O familie compusă din cinci creștini naivi, care au fost botezați în Biserica Ortodoxă Română și care-L aveau mereu pe Hristos în Sfânta Împărtășanie oferită de preoții acestei biserici, se extaziază acum în fața unor predici religioase ingenios ticluite de liderii pucioși și numite „Cuvântul-Hristos”, iar aceste predici sunt acum „hristosul” lor, care de 50 de ani tot „coboară la Glodeni”, și încă mai coboară, pentru că n-a coborât îndeajuns și mai are de coborât. Ce vor face însă atunci când liderii pucioși – mai devreme sau mai târziu – îi vor dezamăgi profund? Este notoriu faptul că liderii pucioși, în mod sistematic, mai devreme sau mai târziu, și-au dat arama pe față arătându-se arțăgoși, egoiști, invidioși și răi și i-au persecutat până la disperare pe zecile de admiratori și fervenți credincioși ai ereziei de la Pucioasa, care au îndrăznit să-i ”judece” pentru derogările pe care și le permiteau numai pentru ei. Astăzi mulți dintre foștii lor colaboratori, unii cu poziții-cheie în „iconomia” sectei (Zidarii, Iliuță Bunea, Ionică Țurloi, „tataia” Dănuț, părintele Nicu Gabriel, maica Gabi), nu mai sunt alături de ei deoarece au părăsit scârbiți „Noul Ierusalim” pentru totdeauna. |
|
|||
|
|||
![]()
MM:
nu faci altceva decăt sa etichetezi și să pui întrebări îndoielnice, retorice, în speranța că or să ție cuiva de foame, de foamea pe care o ai tu de a da argumente absurde, ilogice, răutăcioase, ilare, batjocuritoare, naive, strâmbe, și toate în contra celor mici ai Domnului, căci la dumneata nu mai contează decât să fii cît mai înverșunată și cât mai aprigă și cât mai categorică în speranța că furtuna stârnită, aia care cere semne și minuni, furtuna stârnită la o halbă de bere o să fie molipsitoare și o să-i sperie pe cei mulți cu poftă însetată de Dumnezeu, de Cuvântul lui Dumnezeu și de frică or să se lepede și or să se înroleze în campania de prindere a vrăjitoarelor spre a fi duse și apoi arse pe rug, luându-vă drept model pe voi „curajoasele” inquizitoriale slugi sculișoare sculate folosite de cel rău spre a defăima și a împroșca din părți în cei rămași și astfel cei ce se aliază cu voi în campania asta mediatică or să aibă impresia că îi va încununa cineva or poate că singuri or să se încununeze autoândreptățindu-se pe sine că iată or să li se pară că apără ceva nobil așa cum credeți și voi, vezi Doamne, țara și credința strămoșească de răscolnicii neoprotestanți proveniți din OD. Deci lor o să li se pară că le e clar, că fac un bine ieșind la vânătoare de sectanți care trag ortodoxia în erezie... dar asta o ziceți voi că sunt sectanți, voi ziceți, voi acuzați, voi vă închipuiți crezând că faceți cuiva un bine, aruncând cu păcură, și iată cu cât tupeu în mintea voastră faceți așa ceva, că acum ați scos și ideea că ei sunt pro comuniștii sovietici bolșevici, adică ei care au fost târâți prin pușcării și bătuți și chinuiți și uciși, și ei care au ținut piept neocomunismului cu față umană ca să nu ajungă iar tot masonii lor la președenție, și așa au biruit prin rugăciune, și prin mila și taina Domnului, căci ei s-au rugat pentru Băsescu, deci voi ați scos acum că ei sunt probolșevici? și nu voi cei care sunteți atât de mândrii de perioada comunistă în care erați una cu Cezarul?, slujindu-i lui Pisi, lui Pisică, iată până astăzi sau ieri. Poi ei eventual, dacă chiar au preluat melodia, deși mă cam îndoiesc, arată doar că au avut puterea de sus ca să ierte până și pe bolșevici așa ca și părintele Ioan Iovan de la Recea care și-a iertat deplin torționarii români sau străini răbdând până la sfârșit, mârșăviile cinice ale unor minți complet bolnave, ce slujeau celui rău că acolo nu mai putea fi vorba doar de politică. dar să ne aducem aminte: OD este o mișcare ortodoxă formată la înițiativa Patriarhului din vremea părintelui Iosif Trifa și care era o mișcare ce se opunea ateismului, căldicismului ortodox, ostașii luptând cu sudalma, cu beția, cu pornografia de prin gazete și cu lâncezeala, cu inerția; dar nimeni n-a zis că erau sfințișori ci erau păcătoși că tocmai de aia se luptau ca să se ridice din mocirlă, voiau ca să nu mai fie păcătoși, să nu mai facă păcate, și abea apoi au pătruns în țară curentele neoprotestante americane, englezești, germane, occidentale, jidovești și atunci a început prin Ardeal să cadă creștini din Oastea Domnului luându-se după străini cu atât mai mult cu cât BOR se înfrățise cu puterea comunistă și a abandonat lupta, iar pe atunci părintele Iosif Trifa a fost declarat eretic de BOR deoarece a fost judecat strâmb de către sinedriu că nu mai era vorba de sobor deoarece au dat dreptate minciunilor lacomului pismaș, și abea după revoluția din 1989, memoria Trâmbiței Domnului nr. 1, adică a lui Iosif Trifa a fost restaurată, reconsiderându-se de către BOR ca un preot vrednic ce a luptat pentru adevărata ortodoxie până și în mormânt. Deci nici într-un caz OD nu este același lucru cu neoprotestanții, că ziceți că sunt niște răsculați, din contră tocmai ei au ascultat primii Cuvântul lui Dumnezeu, deci n-au cum fi ei cei tari la cerbice sau îndărătnici așa cum îi acuzați voi tot pe ei! Apoi spui de o familie de foști bețivi, talentată, și zici că e rău că au ajuns sfinți și slujitori Domnului, zici că e ceva rău cum au ajuns acum sau or să ajungă copiii lor cândva, sau că e rău că nu mai au relații sexuale trăind ca și frate cu soră căci au deja 3 copii, și zici tu, așa ca un veritabil prooroc, cum că ar fi trăit mai bine în gLume; poi tot ce e posibil căci în lume ar fi fost mai căldicel, mai bine, dar era o vremelnicie; s-ar fi alintat așa ca și noi cu plăcerile confortului, cu poftele și pismuirile aristocrației, cu delicatețurile cârCiumelor, cu vrednicia slujirii baBanului, a Cezarului, băgând în capul copiilor morala și tabieturile ateismului păgân modern ocult, visând la putoarea psihologiilor pornografiei, salutând pe drum și spălându-și mîinile mereu inainte de masă. Deci iată că s-a găsit cine să-i plângă pe ei și cine să le poarte lor de grijă, n-am ce zice, nu mai poți dumneata de ce or să ajungă copiii lor, auzi acolo ce grijă are ea că nu se mai spovedesc ei la BOR și nu mai merg la bisericile din BOR așa cum erau obijnuiți. Poi dacă ai grija asta înseamnă că dumneata nu crezi că Sfânta cetate a Noului Ierusalim este sfântă și că este Biserică validă cu Taine Sfinte și că acolo vine mereu Dumnezeu ca să locuiască cu poporul Său. Deci dacă nu crezi, atunci nu crezi nici că Domnul lor și al nostru, are puterea să ierte păcatele și să mântuie, exact așa cum nu credeau fariseii și saducheii acum 2000 de ani. Deci dumneata vrei să-ți împărtășim necredința, nu că nu poți crede ci că nu vrei... și ai vrea să vrem și noi să credem în necredința unora, dar eu nu-ți cer să te schimbi, e treaba ta în cine crezi și pe cine urmezi. Apoi iată că mereu te distrezi copios de versurile lor și de muzica lor, când se pare că exemplele date de tine au confirmat tocmai gusturile lor smerite și frumoase, te distrezi de toate ale Domnului transformându-le în ceva naiv și josnic, degradant, dar atunci mă întreb cum de sunt Cuvintele sfintei Verginica din Cuvântul lui Dumnezeu atât de pline de înțelepciune, o înțelepciune de sus, căreia nu pot să-i stea în față mulțimile de popoare care ne împresoară pe noi românii, cum? Iar până azi voi singure ați demonstrat cu prisosință că interpretările voastre dacă nu le-aș considera copilărești atunci sunt cu adevărat eretice și drăcești căci voi în încercarea de a pricepe cu oricepreț pe dos, de a pricepe absurd și viceversa spre a-i scoate pe pucioși mincinoși sau sectanți, ați făcut/produs atâtea hule pe milimetru pătrat, în speranța de a dovedi imposibilul, pe ei ca ceva rău, încât mă ia cu amețeală când mă gîndesc la voi, mă ia cu cutremur, ca prins de friguri și frisoane, dar în loc să vă blestăm sau să vă osândesc, sau să vă urăsc eu mă veselesc, că așa m-a învățat Hristos prin sfinții Săi, și iată că mă rog încăodată Domnului pentru voi, asemenea lui Moise care a zis atunci când Domnul i-a cerut să se osebească, El-Moise și Aaron și Iosua și câți mai rămăseseră cu Domnul, să se osebească dintre cei răzvrătiți ce ridicaseră mâinile ca să-i lovească cu pietre, în loc să se osebească pentru ca să-și arate Domnul slava Sa și să-i pulverizeze prin foc Dumnezeiesc pe răzvrătiții mincinoși, Moise le-a sărit iar în apărare poporului cel tare la cerbice, cerând Domnului iertare pentru ei. Deci așa cer și eu iertare pentru mine și pentru voi: -Iartă iarăși Doamne pe acești copii osânditori de pucioși, osânditori de copii sfinți ai Domnului, căci acești oameni suciți și învărtoșați nu știu ei și nu vor ei ca să te Cunoască pe Tine, că doar Tu ești sfânt în mijlocul copiilor Tăi din sfânta cetate și nu noi păcătoșii care îi bârfim îndoindu-ne mereu pentru ca din necredință să cerem semne și minuni. „Acolo unde se mărturisește Adevărul acolo este Biserica și acolo unde este Biserica acolo se mărturisește Adevărul” (păr. Papacioc) (cine trăiește și mărturisești chiar cu prețul vieții, nu pentru slavă de la oameni) Calea, Adevărul și Viața vă va face slobozi, Cuvântul lui Dumnezeu, căci nu este alt Dumnezeu. Sau poate voi credeți că prosopul este Dumnezeu? așa cum se pare că l-am înlocuit până și eu, pe Dumnezeu, cu un biet prosop de baie, că s-a mâniat Domnul exact așa cum o să se mânie în gelozia Sa la judecată ca pe prosopul meu de baie, căci s-a mâniat Mielul din iconița de pe goglindă. Deci dacă voi deși e clar că sunteți în lipsă de logică și de argumente și de obraz și de simțire vă încăpățînați ca să huliți pe Domnul și să nu primiți pe proorocii trimiși, pe cele 7 trâmbițe Apocaliptice, atunci nu vă așteptați ca în ziua cea mare, în ziua mâniei să spuneți: Doamne, n-am știut că Tu ai fost, că dacă am fi știut, deci să nu spuneți că n-ați știut că iată v-am spus eu și vă repet: El este Cel ce Este, Cuvântul lui Dumnezeu, numele cel nou al Domnului Iisus Hristos.Amin.El se vestește peste pământ și se pregătește întru venirea Sa... întru Slavă. „Nici abuzul, nici refuzul” „În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă” (Trâmbița Apocaliptică nr. 3) iar versurile sunt minunate: „Timpul curge-ncet ca un dulce cânt Și din cer suspină dorul sfânt Dorul după noi, dorul după-ai tăi Ce-au rămas singuri pe pământ Dorul după noi, dorul după-ai tăi Ce-au rămas singuri pe pământ” (Dorul sfintei Verginica, Trâmbița Domnului, Trâmbița Apocaliptică nr. 6) „Rămânând cu dor te-așteptăm să vii Te rugăm plângând să nu-ntârzii Noaptea a sosit și-ncă n-ai venit Vino, totul e pe sfârșit!” „Refren: Trezește-te! Grăbește-te! Căiește-te și umilește-te Că vine Domnul! Smerește-te! Sfințește-te Că vine Domnul, măi creștinule! Că vine Domnul, măi poporule!” Last edited by vsovivi; 08.02.2010 at 12:59:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Citat din Vsovi:
“...căci la dumneata nu mai contează decât să fii cît mai înverșunată și cât mai aprigă și cât mai categorică în speranța că furtuna stârnită, aia care cere semne și minuni, furtuna stârnită la o halbă de bere o să fie molipsitoare și o să-i sperie pe cei mulți cu poftă de Dumnezeu, de Cuvântul lui Dumnezeu și de frică or să se lepede și or să se înroleze în campania de prindere a vrăjitoarelor spre a fi duse și apoi arse pe rug, luându-vă drept model pe voi „curajoasele” inquizitoriale slugi sculișoare sculate...” Imposibil deci de eradicat la Vsovi plăcerea de a vorbi cu gura plină de expresii phalice și erecte, care-i provoacă probabil o senzație afrodisiacă mentală, adică cu gustul de mentă în cerul gurii. Dumneata Vsovi, fabulezi gândind că eu aș fi vreo mercenară a “inchiziției ortodoxe”, gata să tragă pe roată sau să aducă la ardere de tot câțiva rătăciți dezechilibrați mental și verbal care își bolborosesc pe forumuri neputința de a discerne sensurile filosofice ale lexicului eclesiastic. De aceea, pentru tine și pentru ei “inquiziția” e tot una cu atenționarea, erezia face casă bună cu ortodoxia, secta e tot una cu întregul, iar demascarea lupilor care behăie blând și convingător este totuna cu defăimarea și împroșcarea lor cu noroi pe blănița albă de oaie cu care ei s-au învelit: “...folosite de cel rău spre a defăima și a împroșca din părți în cei rămași și astfel cei ce se aliază cu voi în campania asta mediatică or să aibă impresia că îi va încununa cineva or poate că singuri or să se încununeze autoândreptățindu-se pe sine că iată or să li se pară că apără ceva nobil așa cum credeți și voi, vezi Doamne, țara și credința strămoșească de răscolnicii neoprotestanți proveniți din OD. Deci lor o să li se pară că le e clar, că fac un bine ieșind la vânătoare de sectanți care trag ortodoxia în erezie... dar asta o ziceți voi că sunt sectanți... voi ziceți, voi acuzați, voi vă închipuiți crezând că faceți cuiva un bine, aruncând cu păcură,...” Află matale, Vsovi, că nu iese nimeni la vânătoare de sectanți, pentru că acum magazinele sunt pline și oamenii au ce mânca. Vânătoarea o practică numai unii, care fie o fac de plăcere, fie pentru că se plictisesc, iar mistreții pe care-i vânează îi dau altora cadou. Așa că sectanții proliferează în tăcere, profitând de tăcerea multora. Ei se drapează cu cuvinte mari, dau sfaturi creștinești ireproșabile, pun cruci pe casele lor de rugăciune și se declară gata să moară în război pentru Hristos. Dacă n-ar amăgi și pe alții, chemându-i în solda lor, n-ar fi bai mare. Numai că diavolul a absolvit mai multe facultăți din antichitate și până acum. El nu se mai împotrivește pe față lui Dumnezeu, ci se declară cel mai iubitor ostaș al Lui, apoi te invită să-l contrazici dacă poți. El nu-l mai sperie pe om, nu-l mai schilodește, ci îl mângâie și-l ocrotește și-l sărută pe obraz. Iar cei ce refuză sunt acuzați de înverșunare, de defăimare și de tupeu: “...și iată cu cât tupeu în mintea voastră faceți așa ceva, că acum ați scos și ideea că ei sunt pro comuniștii sovietici bolșevici, adică ei care au fost târâți prin pușcării și bătuți și chinuiți și uciși, și ei care au ținut piept neocomunismului cu față unamă ca să nu ajungă ai lor iar la președenție, prin rugăciune, și prin taina Domnului, căci ei s-au rugat pentru Băsescu, deci ați scos acum că ei sunt probolșevici? și nu voi care sunteți atât de mândrii de perioada comunistă în care erați una cu Cezarul?, slujindu-i lui Pisi, lui Pisică, iată până astăzi sau ieri... poi ei eventual, dacă au preluat melodia, deși mă cam îndoiesc, arată doar că au avut puterea de sus ca să ierte până și pe bolșevici... Nici vorbă, nimeni nu i-a acuzat că sunt pro-bolșevici, ci că au ales fără discernământ o melodie neinspirată pentru unul din cântecele lor, care era destinat să o preamărească pe Verginica și s-o cheme înapoi de unde plecase, dar Verginica n-a mai venit, deși ei de 30 de ani se tot roagă de ea ca să vină înapoi. Iată așadar, o interpretare greșită din capul tău, cât foc lăuntric aprinde! Iar dacă s-au rugat pentru Băsescu nu e mare lucru, această opțiune nu poate fi în nici un caz interpretată ca un gest patriotic, anticomunist. Comuniștii vopsiți, precum Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Geoană, nu pot șterge istoria care-i incriminează, chiar dacă își asasinează tovarășii, sau își ard carnetele de partid, sau își pun la gât cravată violetă în loc de cravată roșie, sau țipă cu glas răgușit “Jos comunismul!” în Piața Universității. Pucioșii s-au rugat în 2009 ca să iasă Băsescu președinte tot din același motiv pentru care s-au rugat în 1990 ca să iasă Mihai I rege. Iar motivul acesta este: nu schimbarea opțiunii politice de la monarhie la republică, ci oportunismul, dorința interesată de a-l sprijini pe cel care (speră ei că) va ajunge la putere. Cu Mihai I nu le-a mers pasiența, pentru că Dumnezeul cel adevărat era probabil de altă părere decât dumnezeul de la Pucioasa; cu Traian au avut însă mai mult noroc, dar din păcate marinarul nu s-a arătat (încă) recunoscător, așa că efortul s-a dovedit a fi tot la fel de inutil. După ce dă cu bâta-n baltă, Vsovi cade pe gânduri: “...dar să ne aducem aminte: 1) OD este o mișcare ortodoxă formată la înițiativa Patriarhului din vremea părintelui Iosif Trifa...” Ce spui Frantz? Nu cumva ți s-au împleticit amintirile? Ia mai citește matale istoria Bisericii ca să vezi că lucrurile nu stau chiar așa. Patriarhul n-a avut nici o “înițiativă” în acest sens. Toată inițiativa văzută a avut-o preotul Iosif Trifa, deși el pretindea că a fost insuflat de Duhul Sfânt cel nevăzut, caz în care inițiativa ar fi trebui să fie atribuită cui trebuie, și nu lui. “...și care era o mișcare ce se opunea ateismului, căldicismului ortodox, ostașii luptând cu sudalma, cu beția, cu pornografia de prin gazete și cu lâncezeala, cu inerția... dar nimeni n-a zis că erau sfințișori ci erau păcătoși că tocmai de aia se luptau ca să se ridice din mocirlă... voiau ca să nu mai fie păcătoși, să nu mai facă păcate... și abea apoi au pătruns în țară curentele neoprotestante americane, englezești, germane, occidentale, jidovești și atunci a început prin Ardeal să cadă Oastea Domnului...” Orice mișcare centrifugă, indiferent de motivația sa idealistă, are în ea sâmburele schismei, deoarece mobilul ei nemărturisit este mândria. Mândria de a fi mai bun, mai curat, mai înțelept, mai bun cârmuitor peste și decât semenii tăi, este motivația universală a “mișcărilor”, “aripilor”, sectelor, și așa se ajunge treptat la renegarea Bisericii din care ele s-au născut. Orice neascultare cât de mică de ierarhia Bisericii are în sine sâmburele împotrivirii, revoltei și răsculării. Oare Biserica nu propovăduise până în anii ’30 ai secolului trecut lupta împotriva păcatului? Oare, pe fond, aducea ceva nou Iosif Trifa atunci când punea punctul pe i ? Până la urmă, rezultatele vorbesc, și nu influențele americane, englezești, germane, occidentale, jidovești sunt vinovate de căderea Oastei, ci propria infatuare că ei sunt cei mai buni dintre cei buni. Dacă s-ar fi considerat mai departe păcătoși, luptând totodată și cu sudalma, și cu beția, și cu fumatul, nu s-ar fi ajuns unde s-a ajuns. Iar cu pucioșii a fost la fel: au ajuns să ponegrească Biserica mamă, cea care i-a botezat când erau copii, pe motiv că numai ei sunt sfinți și de aceea nu mai au loc în Biserică alături de cei păcătoși, pentru că păcătoșii sunt atât de mulți, încât ei pur și simplu nu mai au loc. |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
quote=mariamargareta
Citat:
Citat:
Dumneata Vsovi, fabulezi gândind că eu aș fi vreo mercenară a “inchiziției ortodoxe”, gata să tragă pe roată sau să aducă la ardere de tot câțiva rătăciți dezechilibrați mental și verbal care își bolborosesc pe forumuri neputința de a discerne sensurile filosofice ale lexicului eclesiastic. Citat:
De aceea, pentru tine și pentru ei “inquiziția” e tot una cu atenționarea, erezia face casă bună cu ortodoxia, secta e tot una cu întregul, iar demascarea lupilor care behăie blând și convingător este totuna cu defăimarea și împroșcarea lor cu noroi pe blănița albă de oaie cu care ei s-au învelit Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
El nu se mai împotrivește pe față lui Dumnezeu, ci se declară cel mai iubitor ostaș al Lui, apoi te invită să-l contrazici dacă poți. El nu-l mai sperie pe om, nu-l mai schilodește, ci îl mângâie și-l ocrotește și-l sărută pe obraz. Citat:
continuarea mai jos |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]()
MM:
Iar cei ce refuză sunt acuzați de înverșunare, de defăimare și de tupeu: Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
După ce dă cu bâta-n baltă, Vsovi cade pe gânduri: “...dar să ne aducem aminte: 1) OD este o mișcare ortodoxă formată la înițiativa Patriarhului din vremea părintelui Iosif Trifa...” Ce spui Frantz? Citat:
Nu cumva ți s-au împleticit amintirile? Ia mai citește matale istoria Bisericii ca să vezi că lucrurile nu stau chiar așa. Patriarhul n-a avut nici o “înițiativă” în acest sens. Toată inițiativa văzută a avut-o preotul Iosif Trifa, deși el pretindea că a fost insuflat de Duhul Sfânt cel nevăzut, caz în care inițiativa ar fi trebui să fie atribuită cui trebuie, și nu lui. Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by vsovivi; 08.02.2010 at 18:44:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar cu pucioșii a fost la fel: au ajuns să ponegrească Biserica mamă, cea care i-a botezat când erau copii, pe motiv că numai ei sunt sfinți și de aceea nu mai au loc în Biserică alături de cei păcătoși, pentru că păcătoșii sunt atât de mulți, încât ei pur și simplu nu mai au loc.
Citat:
Last edited by vsovivi; 08.02.2010 at 19:24:01. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|