Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 18:14:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Care dumnezei nu poti sa demonstrezi ca exista?
Numestei.
De exemplu dumnezeul care, in timp ce ne lasa liberi, ne influenteaza prin diferite metode. Despre care putem spune ca ne lasa liberi si ne influenteaza in acelasi timp.
Despre care se spune ca e omniprezent si omnibenevolent dar totodata ca nu are vreo legatura cu raul.
Vechi 18.02.2010, 18:18:43
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Oh vai, dar ce, ateii nu fac asa ceva? Ca parca era pentru o viata sexuala sanatoasa *clipit des din gene*, nu constituie un pacat, ci o imbratisare a propriei sexualitati. Am zis ceva de rau din punctul de vedere ateist? :) Si daca nu constituie pacat si nu e un lucru de rusine, ci firesc, de ce imi spui ca m-am "molipsit" de parca tocmai as fi injurat?
Ai dreptate, ateii, de obicei, se masturbeaza in grup.
Vechi 18.02.2010, 18:30:45
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Decat sa faca altele (gen Craciunul ala ateist al geniilor, unde s-au intalnit si-au facut misto de scripturi, autointitulandu-se The Unholy Trinity si the four horsemen of apocalypse si alte chestii de-astea de doi bani, unde ei s-au jucat si tot ei au ras) .. Si asta deja nu mai e doar ateism, e anticrestinism, toate mistourile in public si asa mai departe, n-am prea vazut lucruri de genul asta facute pe seama hinduismului si-a altor religii din Asia, nici pe seama mozaicismului. Chiar asa, evreilor are cineva tupeu sa le spuna ca Dumnezeu lor e unul crud, razbunator si absurd? Sau ridici numai glasul si te-au si catalogat drept antisemit inainte sa-ti termini fraza in care le critici credinta si sinagoga?

De ce nu se rezuma ateii la a-si vedea de moleculele lor in loc sa isi piarda vremea incercand in zadar sa demonstreze inexistenta a ceva, cand exista atat de multe alte lucruri de care sa se ocupe? Sau am vindecat cancerul, am vindecat SIDA, am eradicat saracia, traficul de carne vie, tortura etc si ne-a mai ramas sa-L eradicam pe Dumnezeu?
Vechi 18.02.2010, 18:36:24
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

De ce nu se rezuma ateii la a-si vedea de moleculele lor in loc sa isi piarda vremea incercand in zadar sa demonstreze inexistenta a ceva, cand exista atat de multe alte lucruri de care sa se ocupe? Sau am vindecat cancerul, am vindecat SIDA, am eradicat saracia, traficul de carne vie, tortura etc si ne-a mai ramas sa-L eradicam pe Dumnezeu?
Pt ca nu sunt atei ci antiteisti.
Vechi 18.02.2010, 19:00:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ai dreptate, ateii, de obicei, se masturbeaza in grup.
In special intelectual
Vechi 18.02.2010, 19:03:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De exemplu dumnezeul care, in timp ce ne lasa liberi, ne influenteaza prin diferite metode. Despre care putem spune ca ne lasa liberi si ne influenteaza in acelasi timp.

Greu de inteles cum se pot impaca cele doua lucruri, aparent expuse?
Ei bine, se impaca in persoana parintelui ideal, care isi iubeste copilul dar in acelasi timp nu vrea sa il inabuse, nici sa-l lase sa-si faca singur rau.

Daca ai avut astfel de parinti stii despre ce vorbesc. Daca nu, nu ai cum sa intelegi.
Dar daca ai putea intelege, ai putea fi un astfel de parinte intr-o zi.

Citat:
Despre care se spune ca e omniprezent si omnibenevolent dar totodata ca nu are vreo legatura cu raul.
Corect.
Dumnezeu nu este autorul raului (ar fi exprimarea mai potrivita).
Vechi 18.02.2010, 19:12:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Uite aici ceva legat de religia ca by product al evolutiei:

http://scienceblogs.com/pharyngula/2...or_by-prod.php
O lectie despre gandirea atee: "cum putem banaliza religia si parea destepti in acelasi timp"

derivata din vechiului motto ateist: "nu va mai lasati intimidati de ideea de Dumnezeu, culcati-va pe o ureche si noi va dam argumentele si in plus sansa de a va considerati destepti pentru alegerea asta. Ca nu aveti nimic de pierdut (cica). Noi cu atat mai putin."
Vechi 18.02.2010, 19:15:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu pot demonstra ca nu exista Dzeu, la modul general. Dar pot demonstra ca nu exista anumiti dumnezei.
Se poate demonstra ca nici macar tu nu existi.

Esti doar o masina de scris uitata in priza si care a evolut de-a lungul timpului prin modificari aleatoare (mutatii) ghidate de selectia naturala, in asa fel incat a ajuns sa fie capabila sa produca sentinte aparent inteligente.
Ah, si intre timp i-a crescut si conexiune la Internet.

By Evolution.
Vechi 18.02.2010, 19:25:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu pot. Dar cred ca am facut-o in sutele de posturi de pe acest forum.
Daca ar fi sa spun pe scurt, ar fi ceva de genul: prin mutatii si selectie naturala si nu cred ca te-ar multumi. Insa toata teoria evolutiei se bazeaza, diseca si dezvolta aceste cuvinte.
Care este si la ora actuala un cumul de ipoteze, departe a fi 100% demonstrate stiintific si incontestabil.
De asta nici nu este o stiinta.

Citat:
Dar stiinta este materialista. Cum am mai spus si acum citeva zile, exista savanti credinciosi insa fiecare e materialist in domeniul pe care il studiaza. Creationistii nu sint savanti, asa cum creationismul nu e stiinta.

Desigur.
Cu alte cuvinte, pentru ca ateul este materialist, stiinta trebuie sa fie materialista (in traducere atee: cu o perspectiva opaca) iar in consecinta si oamenii de stiinta trebuie sa fie la fel de opaci.

Daca indraznesc cumva sa vada dincolo de borcan, atunci nu mai sunt oameni de stiinta, afirmatie care ignora de fapt voit faptul ca stiinta a progresat tocmai prin oamenii care au indraznit sa vada dincolo de borcan.

Unii s-au inselat, dar multi nu.

Deci cu alte cuvinte, ca sa iasa pasienta atee, trebuie sa excludem ca "stiintific" orice vine impotriva acestei perspective.

Ce o sprijina sau o confirma, o promovam ca stiinta, indiferent cat de incomplenta sau subtire este in argumente.
Vechi 18.02.2010, 19:27:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Nu se pune problema de cine a gresit si cu ce a gresit.
Este vorba de a crede sau a nu crede.
Iar pentru a crede, trebuie sa ai argumente.
Eu personal nu mai gasesc aceste argumente.
Dar le-ai cautat vreodata?

Sau cat au fost (sau pareau ca sunt) au fost, cand s-au dus (ca nu prea erau) duse au fost, ai pus si tu in loc ce ai apucat si o fost mai la indemana.

Last edited by AlinB; 18.02.2010 at 19:38:52.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58