![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea pe net nu ai sa vezi nicaieri un filmulet in care sa se redea manifestare autentica a vb in limbi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
"Vorbirea in limbi" sau "Glosolalia", este insa o practica populara in multe biserici din zilele noastre. Vorbirea in limbi este intalnita mai ales in bisericile penticostale, in randul quakerilor si grupurilor metodiste care o privesc ca pe cerinta pentru a fi crestin si dovada a primirii Duhului Sfant.
Vorbirea in limbi asa cum apare in Noul Testament este diferita radical de noua glosolalie de astazi. In trecut, vorbirea in limbi presupunea folosirea unui limbaj uman strain, ce putea fi inteles direct sau printr-un interpret. Atat in Faptele Apostolilor, cat si In Epistola intaia catre Corinteni se vorbeste despre glosolalie ca despre vorbirea "in limbi omenesti", "in felurite limbi", in limbile deja vorbite de unele popoare (Fapte 2, 8-12), dar necunoscute in prealabil de catre glosolali. Glosolalia de astazi are un alt inteles. Din perspectiva acestei miscari, glosolalia consta din sunete nearticulate, asemenea ganguritului pruncilor precum si dintr-un amestec de suspinuri si cuvinte fara inteles, manifestate in stare de extaz. www.crestinortodox.ro
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Aceasta este si doctrina penticostala. Nu putem cere insa tuturor sa se ridice la nivelul unui Francisc de Assisi. Persoane de un asemenea calibru se ridica rar printre noi. Dar daca omul este un curvar, un prefacut, unul care nu-si iubeste semenii, pentru mine este sub semnul intrebarii crestinismul lui necum darurile Duhului. Aceasta este insa adevarat nu numai in cazul darului vorbiri in limbi ci si cazul darului...preotiei, de exemplu. Eu nu pot crede ca cineva a primit de la Dumnezeu chemarea si darul preotiei dar „ minte, traieste in curvie, este dedicat in a musca din aproapele lui...”. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vazand scopul pentru care a fost dat acest dar (de a zidi Biserica) , eu as spune ca acesta a cam incetat si azi chiar nu-i vad rostul.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Am afirmat in postarea mea ca Apostolul Pavel considera ca prin interemediul darului vorbirii in limbi poti predica dar te poti si ruga. Sunteti de acord ca Biblia vorbeste si despre rugaciunea in limbi? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu as identifica rugaciunea in limbi de care vorbeste Pavel, cu modul de rugaciune a Anei, mama profetului Samuel : I Regi 1, 13. Și fiindcă Ana vorbea în inima sa, iar buzele ei numai se mișcau, dar glasul nu i se auzea, Eli socotea că ea e beată. Merita citit tot capitolul 1 de la I Regi!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Geony, NU am intrebat nimic legat de Fapte 2 si de I Regi.
Am intrebat: Bazat pe pasajele pe care le-am dat, scrise in 1 Corinteni 14, Apostolul Pavel considera ca vorbirea in limbi se manifesta si in timpul rugaciunii catre Dumnezeu?Da sau nu? Te rog fi barbat! Nu divaga si nu ocoli raspunsul! Last edited by Iosif77; 03.03.2011 at 12:19:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Pana imi dai mie raspunsul (sau mai bine nu mi-l mai dai ca si asa probabil ca iti este prea greu sa recunosti) intervin-o si tu la Admin, poate il iarta pe Danut7.
Ieri a vorbit cam urat dar era probabil intr-o pasa proasta. Eu l-am iertat de cum i-am citit prostiile dar acum am vazut ca a fost banat. Nu ca ar merita iertarea dar pe noi Dumnezeu nu ne iarta pacatele fara sa meritam? Eu as zice ca daca isi cere iertare sa i se mai acorde o (una) sansa. Tu? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|