Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.09.2012, 20:54:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
fiecare cuplu alege solutia pe care o cred ei ca ar fi mai potrivita.
Aha...deci ne creăm propia lege după propiile noastre idei. Asta numai sectarii o fac. Eu știu că la ortodocși e un pic altfel, există un duhovnic, există niște canoane după care ne putem ghida pentru a nu greși.

Citat:
Eu unul as alege prezervativul
Din nou greșit. Alegi plăcerea, refuzând rostul actului, adică acela de a da viață. Nu îți cer să înțelegi acest aspect, atâta timp cât ”pentru tine e suficienta Biblia”. Totuși îți ridic o întrebare: care e rostul împreunării folosind prezervativul?

Last edited by ovidiu b.; 23.09.2012 at 21:50:32.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 20:59:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Sf Traditie e buna atat timp cat nu se contrazice cu Scriptura
E bun numai ce-ți convine ție? Și de unde știi tu ce e în contradicție cu Biblia în Sf Tradiție? Ești în măsură să stabilești? Cee ce spun Sfinții Părinț, marii duhovnici ești de acord?

Last edited by ovidiu b.; 23.09.2012 at 21:48:45.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 21:55:27
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
E bun numai ce-ți convine ție? Și de unde știi tu ce e în contradicție cu Biblia în Sf Tradiție? Ești în măsură să stabilești? Cee ce spun Sfinții Părinț, marii duhovnici ești de acord?
Ce spun MARII PARINTI ai Bisericii SIGUR ca DA. Cum sa nu ascult ce spune un Ioan Gura de Aur, un Vasile cal Mare (parintele asistentei sociale-domeniu in care lucrez eu) sau un Ioan Damaschin!
Ca sa-ti dau un exemplu in care "traditia" contrazice Biblia-vamile vazduhului
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 21:58:51
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

ioan-cezar ,
din traume, neputinte, minciuna de sine care sunt din cauza noastra insine , nu din cauza ei cum fals ni se pare cateodata, tot impreuna cu ea iesim spre iubirea duhovniceasca aceea adevarata de care spui.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 22:06:07
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
eu zic ca metodele contraceptive care nu distrug celula ou.
Am cerut o soluție concretă. A nu da șansă vieții apelând la contracepție, chiar și metoda calendarului sau fereala este păcat și contrar rostul împreunării pe care Dumnezeu ne-a lăsat-o. Să distrugi sămânța barbatului eliminând-o în afara mediului pentru care a fost lăsată să se elimine, este tot un păcat. Am putea spune că este egal cu onania.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 22:06:27
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aha...deci ne creăm propia lege după propiile noastre idei. Asta numai sectarii o fac. Eu știu că la ortodocși e un pic altfel, există un duhovnic, există niște canoane după care ne putem ghida pentru a nu greși.
nu amice, eu nu imi creez propria lege. Exista UNA si e divina, adusa de insusi Hristos

Citat:
Din nou greșit. Alegi plăcerea, refuzând rostul actului, adică acela de a da viață. Nu îți cer să înțelegi acest aspect, atâta timp cât ”pentru tine e suficienta Biblia”. Totuși îți ridic o întrebare: care e rostul împreunării folosind prezervativul?
conform psihologiei nevoia de sex este nevoie fiziologica. Asa am invatat in facultate si eu sunt de acord cu asta in sensul ca Sigmund Freud are dreptate cand a spus asa ceva. E lucru dovedit stiintific. Care e rostul prezervativului? Protejeaza femeia de o sarcina nedorita. Nu sunt de acord ca intr-o familie sa existe multi copii iar parintii sa-i creasca in lipsuri.
ps: trebuie sa mentionez ca un copil trebuie conceput de comun acord in familie
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 22:11:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ce spun MARII PARINTI ai Bisericii SIGUR ca DA.
E suficient ce spune Sfântul Maxim Mărturisitorul?
Din scrierile patristice aflăm că imboldul trupesc a fost lăsat de Ziditorul spre nașterea de prunci, căci judecata dreaptă cu privire la împreunare trebuie să vadă scopul ei în nașterea de prunci. Deci cel ce urmărește plăcerea greșește în judecată, socotind ceea ce nu e bine, ca bine. Așadar, unul ca acesta face rea întrebuințare (abuzează) de femeie, împreunându-se cu ea. - Sfântul Maxim Mărturisitorul, Capete despre dragoste, suta a doua, cap. 17, în FR, vol. II, Editura Humanitas, București, 1999, p. 71.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 22:35:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
nu amice, eu nu imi creez propria lege. Exista UNA si e divina, adusa de insusi Hristos
Hristos nu spus niciodată căutați plăcerea.

Citat:
conform psihologiei nevoia de sex este nevoie fiziologica.
Nevoia aceasta este un instinct sădit în firea noastră, fără de care noi nu ne-am mai fi înmulțit, dacă nu aveam acest instinct însoțit de plăcere. Noi prin decăderea noastră am deformat acest instinct în plăcere, evitând rostul pentru care a fost lăsat, acela de a procrea, de a da naștere, de a zămisli și nu de a alege tot felul de metode antiprocreere, contraceptive, care nu sunt altceva decât metode anti viață, antihriste. Chiar Hristos spune ”Lăsați pruncii să vină la Mine”.

Citat:
Asa am invatat in facultate si eu sunt de acord cu asta in sensul ca Sigmund Freud are dreptate cand a spus asa ceva. E lucru dovedit stiintific.
Știința de cele mai multe ori Îl exclude pe Dumnezeu, deci demonstrația dacă nu are bază teologică petru mine e falsă.

Citat:
Care e rostul prezervativului? Protejeaza femeia de o sarcina nedorita.
Și atunci de se ce împreunează soții? Doar pentru plăcere? Nu e păcat? Nu e păcat să arunci lichidul seminal așa la voia întâmplării?

Dă-mi exemplul unui duhovnic care susține așa ceva și cum se încadrează această treabă în învățătura Bisericii Ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 22:38:01
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E suficient ce spune Sfântul Maxim Mărturisitorul?
Din scrierile patristice aflăm că imboldul trupesc a fost lăsat de Ziditorul spre nașterea de prunci, căci judecata dreaptă cu privire la împreunare trebuie să vadă scopul ei în nașterea de prunci. Deci cel ce urmărește plăcerea greșește în judecată, socotind ceea ce nu e bine, ca bine. Așadar, unul ca acesta face rea întrebuințare (abuzează) de femeie, împreunându-se cu ea. - Sfântul Maxim Mărturisitorul, Capete despre dragoste, suta a doua, cap. 17, în FR, vol. II, Editura Humanitas, București, 1999, p. 71.
cum am mai zis, daca ceea ce spune acest Sf. parinte are si temei biblic atunci DA sunt de acord cu el. Sunt sigur ca te-ai uitat macar o data pe o Dogmatica Ortodoxa, si ai vazut acolo ca TOT ceea ce se argumenteaza este sustinut de versete biblice. Asa vreau si aici
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 22:51:17
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Nici o teorie stiintifica neprobata de experienta nu poate fi acceptata.
Scriptura , si toti Sfintii Parinti , mari duhovnici si experienta vietilor atator milioane de crestini care au trait, traiesc si vor trai foarte bine frumos fericiti fara impreunarea lipsita de rostul firesc al nasterii de prunci ( numita sex ) infirma teoria "stiintifica" a lui Freud cu asa zisa nevoie fiziologica.

Avem nevoie de femeie si de dragoste crestineasca, asta linisteste si da sanatate sufleteasca, trupeasca, psihica.
In plus Trupul si Sangele Domnului Hristos este dovedit prin experienta ca ne foloseste nespus de mult la sanatatea trupului si sufletului.

Daca impreunarea este cinstita urmarind si rostul ei firesc atunci o putem numi dragoste nu sex caci se aduce pe lume un om zidit din iubire de Dumnezeu e un lucru minunat .

Last edited by Teodosie; 23.09.2012 at 22:55:04.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 21:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 14:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 20:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 22:30:02