Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2010, 12:15:02
Scotianul
Guest

Citat:
În prealabil postat de haitchi Vezi mesajul
Dezvolta subiectul te rog, mai ales la Newton si Einstein. Demonstreaza-mi te rog, ca descoperirile lor contin adevar divin iar ele conduc astazi lumea asa cum ar dori Dumnezeu.
Cu scuzele de rigoare,raspund eu pentru Sir Isaac Newton ref la ,,descoperirile lor contin adevar divin" :

,,In the 1720s the antiquary and Newtonian scholar Dr. William Stukeley (1687–1765) described his friend Isaac Newton as ‘the Great Restorer of True Philosophy’. Newton himself in his posthumously published ,,Observations upon the prophecies of Daniel, and the Apocalypse of St. John" (1733) predicted that the imminent fulfilment of Scripture prophecy would see ‘a recovery and re-establishment of the long-lost truth"

Implinirea Scripturii este o concluzie de sustinere a unui adevar divin? Pentru ca formularea corecta este ,,concluziile lui sustin cele scrise in Scriptura".

In ce mod ajuta ideile lui pe acesta tema lumea? Pai sa vedem ce spunea chiar el> ,,I have a fundamental belief in the Bible as the Word of God, written by those who were inspired. I study the Bible daily."(sursa> http://www.amazon.com/gp/product/ima...283155&s=books )

Descoperirile unui om de stiinta care are acesta opinie au ajutat lumea,stiinta?Scuze pentru interventie.

Last edited by Scotianul; 06.09.2010 at 12:17:17.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:15:31
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Credeam ca imi dai exemple de genii actuale ...
Oricum majoritatea sunt controversati, intr-un fel sau altul ...
Faptul ca au apartinut unei religii nu este un argument.
Sper ca nu o sa-mi spui ca Einstein era credincios ...
poate vreti sa spuneti genii contemporane. pentru noi geniile mai sus metionate sunt actuale pentru ca adevarul trascende timpul.

cum puteti Dumneavostra sa spuneti ca Einstein nu credea in Dumnezeu ?

Einstein vs. Bohr

Einstein catre Bohr: „Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul!”
Bohr catre Einstein: „Nu-i mai tot spune lui Dumnezeu ce sa faca!”

http://www.stiintasitehnica.ro/index.php?menu=8&id=82
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:16:56
haitchi haitchi is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Cu scuzele de rigoare,raspund eu pentru Sir Isaac Newton ref la ,,descoperirile lor contin adevar divin" :

[SIZE=3][COLOR=black],,In the 1720s the antiquary and Newtonian scholar Dr. William Stukeley (1687–1765) described his friend Isaac Newton as ‘the Great Restorer of True Philosophy’. Newton himself in his posthumously published [/COLOR]
[COLOR=black],,Observations upon the prophecies of Daniel, and the Apocalypse of St. John" [/COLOR][COLOR=black](1733) predicted that the imminent fulfilment of Scripture prophecy would see ‘a recovery and re-establishment of the long-lost truth"[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Implinirea Scripturii este o concluzie de sustinere a unui adevar divin? Pentru ca formularea corecta este ,,concluziile lui sustin cele scrise in Scriptura".[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]In ce mod ajuta ideile lui pe acesta tema lumea? Pai sa vedem ce spunea chiar el> ,,[SIZE=3]I have a fundamental belief in the Bible as the Word of God, written by those who were inspired. I study the Bible daily."(sursa> http://www.amazon.com/gp/product/ima...283155&s=books )[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Descoperirile unui om de stiinta care are acesta opinie au ajutat lumea,stiinta?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Scuze pentru interventie[/SIZE][/COLOR]
[/SIZE]
Mon cher, cu cuvintele tale te rog. Pe mine nu ma impresioneaza citatele si teoria. Vreau practica pura.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:18:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Daca esti necredincios, nu ai cum sa-l gasesti pe Dumnezeu. Cine isi inchipuie ca prin anumite mijloace, gen "Agentul 007" il cauta pe Dumnezeu, se inseala. El niciodata nu vine la o chemare anume. Il chemi si El apare la comanda. Atunci cand privesti suficient de bine in sufletul tau si-ti recunosti greselile si neputintele si doresti sa te indrepti, va veni El fara sa il chemi tu. Va veni doar cand vei merita acest lucru. Asta e regula pentru toti oamenii, nu doar pentru tine.
Trebuie sa crezi inainte de a incepe sa-L cauti?
Care mai este rostul cautarii?
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:20:13
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
Mon cher, cu cuvintele tale te rog. Pe mine nu ma impresioneaza citatele si teoria. Vreau practica pura.
Mon cher,practica se verifica si prin precedent,observatie si experiente.Nu este vorba de a impresiona pe cineva.Asta este o strategie facila si mediocra.Pot sa ignor cele observate/intelese de cei din trecut daca am impresia ca lumea s-a nascut cu mine.De prin scoala generala am scapat de eroarea asta logica.Vreti sa gasiti corespondent practic?Practica pura este practica...o definitie va rog ca sa inteleg mai bine.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:23:08
Member

Implicit

Citat:
Mon cher,practica se verifica si prin precedent,observatie si experiente.Nu este vorba de a impresiona pe cineva.Asta este o strategie facila si mediocra.Pot sa ignor cele observate/intelese de cei din trecut daca am impresia ca lumea s-a nascut cu mine.De prin scoala generala am scapat de eroarea asta logica.Vreti sa gasiti corespondent practic?Practica pura este practica...o definitie va rog ca sa inteleg mai bine.
Da-mi te rog un exemplu de stiinta pura care reprezinta adevar divin iar acest adevar divin conduce aceasta lume asa cum doreste Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:23:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
poate vreti sa spuneti genii contemporane. pentru noi geniile mai sus metionate sunt actuale pentru ca adevarul trascende timpul.

cum puteti Dumneavostra sa spuneti ca Einstein nu credea in Dumnezeu ?

Einstein vs. Bohr

Einstein catre Bohr: „Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul!”
Bohr catre Einstein: „Nu-i mai tot spune lui Dumnezeu ce sa faca!”

http://www.stiintasitehnica.ro/index.php?menu=8&id=82
Terminati cu exemplele astea. Chiar ne credeti prosti?
Dar despre scrisoarea datata 3 ianuarie 1954, in care scria: "Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", ce spui?
Asta mai arata credinta lui in Dumnezeu?

Iar despre Newton ... mare om de stiinta, dar atat.
Cauta si citeste ce credea el despre Dumnezeu ... Daca ar fi dat pe gura tot ce credea era sigur ars pe rug ...
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:26:23
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nici nu iti imaginezi cat as putea sa vorbesc eu despre "experientele" mele cu Dumnezeu.
Nu vreau sa para ca lauda, dar as putea sa vorbesc zile in sir.
Si nici nu imi pare rau pentru anii petrecuti in Biserica. Mi-a placut.
Dar a fost doar ... un vis frumos ... care s-a risipit dimineata ...
Nu poti asa crezi intr-un vis, oricat de frumos si dorit ar fi.
Am mai spus asta ... nu sunt un ateu convins ... sunt un necredincios, ce considera ca a facut tot ce i-a stat in putere pentru al descoperi pe Dumnezeu.
Sunt eu de vina ca nu l-am descoperit?
Si daca exista, de ce se ascunde atat de bine?
va rog sa nu luati discutia in sens subiectiv. eu nu va acuz pe dumneavoastra personal pentru ca nu ati cautat bine. incercam sa discutam obiectiv, argumentele mele se doresc a fi strict obiective.
m-am simtit dator sa fac aceasta explicatie, penru a nu fi inteles sau interpretat gresit.

privitor la ascus si la vizibilite, stim foarte bine ca noi vedem cu ochiul liber doar undele electromagnetice in spectrul vizibil... care este extrem de mic, realitatea fiind mult mai complexa si nu se vede in totalitate cu ochii fizici ci doar cu cel al mintii unite cu inima (adevarul unit cu iubirea).

spre exepmpli noi nu vedem undele infrarosii la telecomezile pe care le utilizam zilnic la tv, dvd player etc. ... dar ele exista. daca incercam sa ii explicam unui om cum functioneaza aceste telecomenzi cu unde electromagnetice iar acel om spune ca nu crede pentru ca nu vede undele... atunci ce vom face?
nu putem sa il invinovatim pe bietul om ca nu intelege, petnru ca orice om are capacitatea mentala de a invata... poate noi nu am explicat bine... poate ar fi mai indicat sa trimitem omul la un proifesor mai bun... dar in nici un caz nu se poate spune ceva gresit despre principiul de functionare al telecomenzii. ar fi o nebunie din partea omului sa spuna ca nu functioneaza telecomanda pentru ca el nu "vede cum".
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:27:46
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
Da-mi te rog un exemplu de stiinta pura care reprezinta adevar divin iar acest adevar divin conduce aceasta lume asa cum doreste Dumnezeu.
Va rog sa observati ca dvs (si nu eu)ati folosit notiunile de stiinta pura/practica pura.Inca sunt curios cum le definiti.Sunt pure in raport de ce anume? Va raspund apoi cu ceea mai mare placere la intrebare dar macar definiti ceea ce doriti sa aflati.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:30:33
Member

Implicit

Citat:
Va rog sa observati ca dvs (si nu eu)ati folosit notiunile de stiinta pura/practica pura.Inca sunt curios cum le definiti.Sunt pure in raport de ce anume? Va raspund apoi cu ceea mai mare placere la intrebare dar macar definiti ceea ce doriti sa aflati.
Dragule, eu ma duc sa castig un ban. Ma duc sa muncesc pentru ca aici, nici daca o luam de la "plebicist", nu-i dam de capat.

Numai bine
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14