Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2010, 19:07:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Animalele carnivore au inceput sa existe dupa iesirea lui Adam si Eva din Eden, deci presupun ca dupa ce acele animale au coborat din arca, au inceput sa se manance intre ele, si extinctia multor specii a devenit inevitabila,
Cum imi explici mie grupul speciilor de serpi? 14 specii din 3000 nu ti se pare putin? Ca sa nu mai vorbim de anaconda, boa, sarpe, cobra, vipera si altele.
Animalele care acum sunt carnivore mancau initial iarba. Si ni se spune ca si la sfarsitul vremurilor va fi asa: leul va paste iarba impreuna cu mielul.
Sa-ti explic grupul speciilor de serpi? Nu stiu sa-l explic. Nu sunt nici biolog nici nu am fost de fata atunci cand au aparut. Cert este ca au aparut din cei scapati pe arca.

Intr-o vreme in care noi nu ne punem de acord vecin cu vecin sau savant cu savant, desi studiem aceleasi probe, eu nu ma astept sa ne punem de acord asupra unor fapte petrecute acum 5000 de ani si pentru care avem atat de putine probe. Daca cineva vrea intr-adevar sa inteleaga cum e cu potopul exista o cale mai simpla: sa Il cunoasca mai intai pe Dumnezeul care a provocat potopul si apoi va sti tot ce trebuie sa stie direct de la Sursa.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.09.2010, 19:18:57
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Animalele care acum sunt carnivore mancau initial iarba. Si ni se spune ca si la sfarsitul vremurilor va fi asa: leul va paste iarba impreuna cu mielul.
Sa-ti explic grupul speciilor de serpi? Nu stiu sa-l explic. Nu sunt nici biolog nici nu am fost de fata atunci cand au aparut. Cert este ca au aparut din cei scapati pe arca.

Intr-o vreme in care noi nu ne punem de acord vecin cu vecin sau savant cu savant, desi studiem aceleasi probe, eu nu ma astept sa ne punem de acord asupra unor fapte petrecute acum 5000 de ani si pentru care avem atat de putine probe.
Nu intelegi ca numai dupa ce Adam si Eva au fost alungati din eden, anumite animale au devenit carnivore.
Deci pe arca erau cu siguranta fiinte care mancau carne.
5000 de ani mi se par destul de putini pentru a da nastere tuturor varietatilor de serpi, ursi, felini samd, insecte. (lasam rasele deoparte).

Citat:
Daca cineva vrea intr-adevar sa inteleaga cum e cu potopul exista o cale mai simpla: sa Il cunoasca mai intai pe Dumnezeul care a provocat potopul si apoi va sti tot ce trebuie sa stie direct de la Sursa.
Mda, cunoste-l pe Dumnezeu, si vei crede in orice poveste/basm.

Last edited by Bast-et; 10.09.2010 at 19:22:17.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2010, 19:23:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nu intelegi ca numai dupa ce Adam si Eva au fost alungati din eden, anumite animale au devenit carnivore.
5000 de ani mi se par destul de putini pentru a da nastere tuturor varietatilor de serpi, ursi, felini samd, insecte. (lasam rasele deoparte).
Daca zici tu, asa o fi...ca prea zici cu foc...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 11:37:56
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
In estul Turciei, intr-o zona foarte greu accesibila...din fericire, caci tocmai pentru ca nu a ajuns mult timp nimeni pana acolo avem astazi fosilele Arcei conservate acceptabil peste mii de ani.
Cand e vorba de stiinta, evolutie, istoria Pamantului, cereti dovezi ce sunt pur si simplu nerealiste si nu luati in calacul nici o dovada adusa de oamenii de stiinta.
Dar cand este vorba de a va agata credinta de vreun reper istoric, sau de alta natura, credeti in orice bazaconie.
In afara de niste fotografii ce infatiseaza o formatiune muntoasa, ce alte dovezi mai exista in sprijinul acestei afirmatii?
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 11:42:18
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit Și totuși POTOPUL a existat acum 5500 de ani

Nu v-am zis că nu l-au crezut pe ''nebun'' că o să fie potop deși a lucrat la Arcă 40 de ani în pustiu? Iar voi acuma după ce a fost nu mai credeți că a fost acum 5500 de ani! Și iată câte argumente găsiți... că mă doare capul, nu vă contrazic fiindcă oricum nu vă alipuiți.

''14. Ca urmare, tu fa-ti o corabie de lemn din cel tare. In corabie fa incaperi, iar pe dinlauntru si pe dinafara smoleste-o cu smoala.
15. Si iata cum sa faci corabia: lungimea corabiei sa fie de trei sute de coti, latimea ei de cincizeci de coti, iar inaltimea de treizeci de coti.
16. Corabiei sa-i faci acoperis pe care-l vei incheia la un cot deasupra; iar usa corabiei sa i-o faci intr'o latura; si vei face o punte jos, una in randul doi si alta in cel de al treilea.''

1 cot e cam jumătate de metru,

deci Arca era de 150m lungime, 25 lățime și 15 înălțime, având 3 nivele-punți de 5 metri sau de 7-5-3 metri.

Și era așa ca un submarin cu acoperiș, deci aproape toată intra în apă că era îngustă și se afunda până aproape de acoperiș, valurile și furtuna trecea peste...

În Arcă au intrat câte 7 perechi din animalele curate și o pereche din cele necurate ce trăiau pe Pământul ieșit din apele de sub Cer, iar după potop, Noe a adus jertfă Domnului din fiecare pereche de animale curate... și atunci a zis Domnul că nu va mai face potop până la sârșit și că-i pare rău după om și Curcubeul ce se arată în Nor este semnul Lui.

Dar la Facerea se observă că avem 3 elemente din care a făcut toate cele văzute: Apa, din care a ieșit Foc și a luminat în întuneric și apoi Pământul ce a ieșit din ape, căci Cerul-Tăria este un spațiu gol ce a despărțit apele de ape și se umple cu vapori de apă și cu tot felul de gaze și miresme... și cu Duhul Lui Dumnezeu...

Deci era foarte posibil ca dinozaurii și celelalte specii ciudate să nu fi venit la Arcă fiindcă n-au ascultat de Domnul ci de balaurul satanic și s-au înnecat împreună cu oamenii necredincioși...

Dar toate speciile ce trăiesc în apă n-au pățit nimic ci doar celelalte ce se înneacă în apă, acelea au murit.

Și erau și oameni uriași, și ciclopi, și erau și eroi din împreunarea îngerilor căzuți prin împreunarea cu femeile și ficele oamenilor căci erau frumoase, și a văzut Domnul că tot trupul își stricase calea sa pe pământ iar răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ și toată închipuirea din gândul inimii lor era fără-ncetare numai spre rău.

Era un fel de iad tot pământul... așa cum e și acum toată gLumea, căci grâul abea de mai răzbește prin atâta neghină căci abea dacă a 9-a parte din toată holda mai e semănată cu grâu, restul e neghină... și grâul e înnăbușit de spini și mărăcini și bobul e puțin și îl ataca toate furnicile și muștele și bolile...

Dar după 2000 de ani de la Creația, deci 1000 de ani dupa moartea lui Adam, atunci a văzut Domnul că doar Noe mai era gâu în toată via Pământului... restul era numai neghină și silnicie. Adică răutate nonstop.

''6. Si S'a cait Dumnezeu ca l-a facut pe om pe pamant, si S'a mahnit intru inima Sa.
7. Si a zis Domnul: "Sterge-voi de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pan' la dobitoc si de la taratoare pan' la pasarile cerului, caci Ma caiesc ca le-am facut". ''

Deci dinozaurii erau pare-mi-se niște specii ciudate de dobitoace târâtoare și unele aveau și aripi căci se amestecaseră speciile căci își stricase tot trupul calea pe pământ.

''8.Noe insa a aflat har in fata Domnului Dumnezeu.
9. Iata neamurile lui Noe: Noe era om drept si neprihanit intre cei din neamul sau; Noe umbla cu Dumnezeu.''

Last edited by vsovivi; 13.09.2010 at 11:55:08.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 12:11:40
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Nu v-am zis că nu l-au crezut pe ''nebun'' că o să fie potop deși a lucrat la Arcă 40 de ani în pustiu? Iar voi acuma după ce a fost nu mai credeți că a fost acum 5500 de ani! Și iată câte argumente găsiți... că mă doare capul, nu vă contrazic fiindcă oricum nu vă alipuiți.

''14. Ca urmare, tu fa-ti o corabie de lemn din cel tare. In corabie fa incaperi, iar pe dinlauntru si pe dinafara smoleste-o cu smoala.
15. Si iata cum sa faci corabia: lungimea corabiei sa fie de trei sute de coti, latimea ei de cincizeci de coti, iar inaltimea de treizeci de coti.
16. Corabiei sa-i faci acoperis pe care-l vei incheia la un cot deasupra; iar usa corabiei sa i-o faci intr'o latura; si vei face o punte jos, una in randul doi si alta in cel de al treilea.''

1 cot e cam jumătate de metru,

deci Arca era de 150m lungime, 25 lățime și 15 înălțime, având 3 nivele-punți de 5 metri sau de 7-5-3 metri.

Și era așa ca un submarin cu acoperiș, deci aproape toată intra în apă că era îngustă și se afunda până aproape de acoperiș, valurile și furtuna trecea peste...

În Arcă au intrat câte 7 perechi din animalele curate și o pereche din cele necurate ce trăiau pe Pământul ieșit din apele de sub Cer, iar după potop, Noe a adus jertfă Domnului din fiecare pereche de animale curate... și atunci a zis Domnul că nu va mai face potop până la sârșit și că-i pare rău după om și Curcubeul ce se arată în Nor este semnul Lui.

Dar la Facerea se observă că avem 3 elemente din care a făcut toate cele văzute: Apa, din care a ieșit Foc și a luminat în întuneric și apoi Pământul ce a ieșit din ape, căci Cerul-Tăria este un spațiu gol ce a despărțit apele de ape și se umple cu vapori de apă și cu tot felul de gaze și miresme... și cu Duhul Lui Dumnezeu...

Deci era foarte posibil ca dinozaurii și celelalte specii ciudate să nu fi venit la Arcă fiindcă n-au ascultat de Domnul ci de balaurul satanic și s-au înnecat împreună cu oamenii necredincioși...

Dar toate speciile ce trăiesc în apă n-au pățit nimic ci doar celelalte ce se înneacă în apă, acelea au murit.

Și erau și oameni uriași, și ciclopi, și erau și eroi din împreunarea îngerilor căzuți prin împreunarea cu femeile și ficele oamenilor căci erau frumoase, și a văzut Domnul că tot trupul își stricase calea sa pe pământ iar răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ și toată închipuirea din gândul inimii lor era fără-ncetare numai spre rău.

Era un fel de iad tot pământul... așa cum e și acum toată gLumea, căci grâul abea de mai răzbește prin atâta neghină căci abea dacă a 9-a parte din toată holda mai e semănată cu grâu, restul e neghină... și grâul e înnăbușit de spini și mărăcini și bobul e puțin și îl ataca toate furnicile și muștele și bolile...

Dar după 2000 de ani de la Creația, deci 1000 de ani dupa moartea lui Adam, atunci a văzut Domnul că doar Noe mai era gâu în toată via Pământului... restul era numai neghină și silnicie. Adică răutate nonstop.

''6. Si S'a cait Dumnezeu ca l-a facut pe om pe pamant, si S'a mahnit intru inima Sa.
7. Si a zis Domnul: "Sterge-voi de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pan' la dobitoc si de la taratoare pan' la pasarile cerului, caci Ma caiesc ca le-am facut". ''

Deci dinozaurii erau pare-mi-se niște specii ciudate de dobitoace târâtoare și unele aveau și aripi căci se amestecaseră speciile căci își stricase tot trupul calea pe pământ.

''8.Noe insa a aflat har in fata Domnului Dumnezeu.
9. Iata neamurile lui Noe: Noe era om drept si neprihanit intre cei din neamul sau; Noe umbla cu Dumnezeu.''
Nimeni nu spune ca potopul nu a existat.
Dar nu chiar asa cum reiese din Biblie.
Ai vazut "Evan Atotputernicul"?
Cam asa s-a intamplat si in cazul Bibliei.
A fost un "potop" local.
De fapt, istoria planetei a cunoscut mai multe astfel de evenimente.
Au fost si extinctii in masa, dar nu decand a aparut omul per pamant.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 13:54:28
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Mda, cunoste-l pe Dumnezeu, si vei crede in orice poveste/basm.
Si cum au ajuns in 5000 de ani toate animalele astea si omul, din Ararat pana in America Latina, de exemplu? Cu barca?
Stiinta spune ca acest lucru s-a intamplat acum 10-12 mii de ani, in timpul ultimei glaciatiuni ...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 14:08:49
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nimeni nu spune ca potopul nu a existat.
Dar nu chiar asa cum reiese din Biblie.
Ai vazut "Evan Atotputernicul"?
Cam asa s-a intamplat si in cazul Bibliei.
A fost un "potop" local.
De fapt, istoria planetei a cunoscut mai multe astfel de evenimente.
Au fost si extinctii in masa, dar nu decand a aparut omul per pamant.
Așa am crezut și eu la un momentdat că a fost un potop local, dar apoi ca dar de sus am ajuns să pricep ce este scris în Scriptură ca să cred în concluzia rezultată în inima mea adică să cred întocmai cu ce este scris și în Scriptură, că tot Pământul de sub Cer a fost cu adevărat acoperit de ape, până și cel mai înalt munte de pe pământ a fost acoperit cu 15 coți adică cu aproximativ 7 metri.

Nu există planeta pământ căci Pământul ieșit din apele de sub Cer nu e glob... deci nici istoria unei planete nu are cum să existe... Iar Evan este o comedie-suprarealistă horror... iar extincții nu au mai existat, nici glaciațiuni, nici apariții de ființa umane din maimuțe și nici o speculațiunuinue absurdă așa cum ''descoperă'' științificii și savanții și învățătorii și toți profesorii distrați și cărturarii farisei ai vremurilor de pe urmă... NIMIC... tot ce spun ei este inventică și speculațiuniuni... adică furăciuni și minciuni și păcăliciuri de măscărici SiFi... avrejujjochiulhuluri entuziasmante.

Totul de sub Cer a fost acoperit de ape și deci apele au depășit înălțimea de 8848m + 7m(15coți) = 8855m. Deci cu aproximativ 18000coți (17710) era mai sus nivelul apei față nivelul care este acum.

''19. Si-atat de mult s'au instapanit apele pe pamant, incat toti muntii cei inalti care erau sub cer s'au acoperit;
20. cu cincisprezece coti s'a ridicat apa deasupra-le si toti muntii cei inalti s'au acoperit.
21. Si a murit tot trupul ce se misca pe pamant: pasarile, dobitoacele, fiarele, toate vietatile ce misuna pe pamant, si toti oamenii;
22. toate cele ce aveau in nari suflare de viata, toate cele ce erau pe pamant uscat, toate au murit.
23. Si s'a stins toata fiinta ce se afla pe fata'ntregului pamant, de la om pan' la dobitoc si pan' la taratoare si pan' la pasarile cerului, toate s'au stins de pe pamant; si n'a ramas decat Noe si ce era cu el in corabie.
24. Iar apa a tot crescut pe pamant vreme de o suta cincizeci de zile.''

Last edited by vsovivi; 13.09.2010 at 14:18:53.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 18:05:02
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
''19. Si-atat de mult s'au instapanit apele pe pamant, incat toti muntii cei inalti care erau sub cer s'au acoperit;
20. cu cincisprezece coti s'a ridicat apa deasupra-le si toti muntii cei inalti s'au acoperit.
.''
Pe Terra nu exista destul H2O( pe pamint si in nori) pentru a acoperii nu Himalaia, nici macar muntii erodati ai Dobrogei...deci nu este altceva decit o povestioara a la Evan Atotputernicu' scrisa pentru oamenii desertului. Nici dovezi nu exista decit cel al topirii ghetarilor.
Totul este o metafora poetica.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 20:22:42
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,andreicozia

curiozitati: al 2 lea presedinte american il stia pe marele legislator al universului?cine este ?de unde vine si unde se duce?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spune biserica despre sport si competitie? alexdu Generalitati 12 27.01.2012 09:58:21
Dinozaurii mateiash Din Vechiul Testament 42 16.05.2011 19:05:41
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? unamic Despre Sfanta Scriptura 20 24.10.2010 00:42:21
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? seby_din_brasov Generalitati 13 01.03.2009 20:51:14
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul paraschevaiasi Generalitati 1 29.10.2007 02:34:59