![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca ai ceva impotriva parintelui Serafim Rose si faci acuzatii nefondate (nu stiu de unde te-ai informat, dar mi se pare o minciuna). Intrebarea mea (retorica).. nu te temi ca parintele Serafim Rose ar putea fi mult iubit de Dumnezeu (care l-a scos din viata de pacat si l-a indreptat spre monahism.. ca pe multi ne cheama Dumnezeu, dar cei mai multi NU leapada placerile lumesti!)? Daca noi suntem osanditi pentru judecarea pacatosilor, cu atat mai mult vom fi pentru judecarea celor care Il slujesc pe Dumnezeu. Mi-am exprimat doar intristarea (dar vad ca sunt mai multi care-l judeca pe par. Serafim Rose si ma intreb de ce? Ca este gnostic: unde ai gasit ceva aiurea in scrierile lui? Tu personal, nu par. Puhalo sau "altii" nenumiti?) Si ca sa nu creez confuzii: nu sunt mare fan al parintelui Serafim Rose. Pur si simplu vreau sa inteleg ce anume deranjeaza in scrierile lui. Mai ales ca am observat ca cine il critica pe par. Serafim Rose, il critica si pe parintele Arsenie Boca.. Last edited by anna21; 04.10.2010 at 21:43:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi nu stim ce este iadul si ce este raiul. Noi doar ne dam cu presupusul si atat. Lasam imaginatia sa zboare ca sa speriem babele. Vorbim in metafore si simboluri, pentru ca aceastea NU se pot compara cu nimic din lumea aceasta. In mod absolut sigur iadul NU este un loc sau o stare de tortura, in care Dumnezeu le-a dat diavolilor cazane cu foc si pucioasa si viermi nemateriali care sa ii munceasca vesnic pe cei damnati in intuneric. Aberatii, doamna, pentru ca Dumnezeu este IUBIRE! Mai citeste-i si tu pe Parintele Staniloaie si pe alti mari teologi ortodocsi, mai vorbeste cu preotii si o sa vezi ce-ti vor raspunde. Eu nu am intalnit un singur preot care sa sustina ca pacatosii ard in focul vesnic la modul propriu sau ca-s mancati hap-hap de viermii care le trec prin nas si prin intestine si regenerati la loc in mod periodic. Pentru ca multe povesti horror circula pe net, am vazut si eu; asta ca sa rada ateii si eterodocsii in general de credinta noastra. Si tu ce zici, ca Hristos a predat Judecata demonilor? Ca, daca picam la orice vama nu mai ajungem la Judecata Lui si ne ducem dracului? Te rog sa-mi explici ca sa pricep.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Par.Serafim Rose scrie in cartea Despre viata sufletului dupa moarte si foloseste surse documentate ,nu isi exprima o parere proprie. |
|
|||
|
|||
![]()
Vad ca spun unii ca Dumnezeu e iubire.
Tocmai pentru ca e iubire si ne iubeste pe toti la fel si-a trimis Fiul sa ne deschida mintea ,El a predicat Evanghelia ,unde de mai multe ori aduce vorba despre chinurile iadului. Cine nu lucreaza acum si aici nu poate sa primeasca aceeasi rasplata cu cel care se straduieste sa faca bine atat pentru el cat si pentru aproapele in aceasta viata. Cantarea inmormantarii este la fel ,destul de clara ,indeamna sufletul sa fie treaz in aceasta viata ,nu sa ne anesteziem ca ne va fi bine dincolo ,indiferent ce vom face. |
|
|||
|
|||
![]()
sunt 100% ferict de comentariile Annei21, nu mai am ce completa pur si simplu, sunt multumit. Parintele Cleopa spunea ca ortodoxia nu moare niciodata si-L cita pe Mantuitorul care zice ca
"portile iadului nu o vor birui" Parintele Cleopa numeste porti ale iadului insesi aceste guri rele, blasfemitaore, neortodoxe, care afirma gandirea propie si nu parerea Bisericii si a Sfintilor ei.. si -i da exemple pe Arie, pe Nestorie, pe Origen si multi altii.. dar Dumnezeu nu ne lasa si mereu oriunde El va ridica un Sfant Spiridon, un Sfant Nicolae, un Parinte Cleopa si asamd ,pentru ca adevarul ortodox sa fie spus.. si de vor tacea alesii Lui pietrele vor striga, insa adevarul va fi rostit! am urmarit zilele trecute un filmulet inaltator cu Parintele Cleopa in care vorbeste si despre vamile vazduhului si viata sufletului dupa moarte.. cine vrea sa asculte direct din gura acestui Parinte traitor sa dea click aici(insa nu mai stiu sa va zic in care dintre cele 14 parti este.: http://www.youtube.com/watch?v=xvwtcNdmkUA |
|
||||
|
||||
![]()
Este evident ca celor care vor merge in iad nu le va bine acolo. Pentru ca binele inseamna a face voia Lui Dumnezeu, ori cei din iad se vor convinge ca refuzul lor de a iubi, de a ramane in bine, le va provoca plangerea si scrasnirea dintilor. Vai si amar de ei si de alegerea lor!
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pana la religia viitorului, care dealtfel exista deja, vad ca unii pun bazele gramaticii viitorului... desi avem o gramatica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cartea respectiva a parintelui Serafim Rose dupa parerea mea contine invataturi gnostice.
Eu sunt atacat la persoana pentru ce scriu vis-a-vis de acea carte. Ceea ce arata ca nu se poate arata cu argumente crestin ortodoxe de respectiva carte (a parintelui Serafim Rose) ca nu contine invataturi gnostice ba face si mai evident ca respectiva carte contine invataturi gnostice. Pai cum nu e diferit ce zice in cartea parintelui Nicodim Mandita de ce zice in cartea parintelui Serafim Rose cand parintele Nicodim Mandita zice ca aceasta invatatura expusa de el se refera la starile sufletului dupa moarte si nu ca sufletul ar calatori pe cine stie unde? Asta nu e diferenta? Mie mi se pare ca e o diferenta cam mare. Plus ca parintele Nicodim Mandita enumera vamile si zice ce pacate s-ar cerceta in fiecare iar in cartea parintelui Serafim Rose nu sunt enumerate. La parintele Cleopa sufletul nu calatoreste de unul singur ci e purtat de ingeri,cum nu e diferit aceasta de ce zice in cartea parintelui Serafim Rose? Apoi tot la parintele Cleopa ingerii poarta sufletului credinciosului prin vami si apoi il duc sa se inchine la tronul Preasfintei Treimi (adica la Dumnezeu Iisus Hristos),si pana la urma Dumnezeu zice unde se duce sufletul in Rai sau in Iad,dracii nu pot opri sufletul in "vami". Cum nu este asta diferit de ce zice in cartea parintelui Serafim Rose? Este diferit. Si mai sunt destule diferente.
|
|||
|
|||
![]()
O invatatura gnostica din respectiva carte este ca trupul nostru e considerat rau:
"Trupul slujește sufletului ca închisoare și mormânt." (Capitolul V,a se vedea la subcapitolul 2 :"Caderea omului"). Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,Sfantul Ioan Botezatorul oare nu au avut si ei asa trup? Iar trupul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu a fost salas pentru Dumnezeu Intrupat,Dumnezeu Iisus Hristos si mai apoi dupa adormire a fost transfigurat si inaltat la ceruri. http://orthodoxwiki.org/Dormition Din ce zice in Sfanta Scriptura Sfantul Apostol Pavel trupul nostru nu e "inchisoare a sufletului" ci templu al Duhului Sfant: "19. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri? " (Epistola intai catre corinteni a Sfantului Apostol Pavel,capitolul 6). Mai apoi se zice ca Terra e salasul dracilor,in cartea respectiva a parintelui Serafim Rose: "prin învârtoșarea trupului nostru ne-am făcut neputincioși să simțim duhurile, în al căror sălaș am căzut" "oamenii izgoniți din rai pe pământ și duhurile care fuseseră izgonite pe pământ din cer" (mai incolo in acelasi capitol mentionat mai sus,la subcapitolul 3). Iar Sfantul Apostol Pavel ne zice ca duhurile rele au salasul in vazduh iar nu pe Pamant parintele Cleopa talcuind ca salasul duhurilor dracesti e in spatiul interplanetar.. Cautati in cartea "Ne vorbeste parintele Cleopa" volumul I,prima predica de acolo: "Despre frica de Dumnezeu". "Unde-i locuinta demonilor acum? In vazduh. Dar nu numai in vazduhul asta care inconjoara planeta noastra si celelalte planete, zeci de miliarde, ci spatiul interplanetar si spatiul interstelar care n-are margine." Traditia Bisericii Ortodoxe referitoare la natura e ca sunt slujbe de Sfintire a naturii (precum Sfintirea Aghiasmei mari despre care se specifica ca trebuie efectuata afara).In Sfantul Altar e voie sa aduci vin,paine (spre a le preface Duhul Sfant in cadrul Sfintei Liturghii in sangele si trupul lui Dumnezeu Iisus Hristos),prinoase etc. Dumnezeu Iisus Hristos s-a nascut in pestera in ieslea animalelor necuvantatoare,a petrecut in pustiu cu fiarele, s-a botezat in raul Iordan spre a Sfinti apele,s-a schimbat la fata pe Sfantul Munte al Taborului etc.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 06.10.2010 at 00:32:03. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din 24 de Vami | idealist | Pocainta | 5 | 14.03.2010 21:44:22 |
Sunt vamile vazduhului o invatatura gnostica? | scrabble | Slujba inmormantarii | 47 | 18.08.2009 17:33:20 |
Vamile vazduhului | NiCcoleta | Generalitati | 35 | 21.02.2008 17:52:26 |
Vamile vazduhului | BogdanF | Generalitati | 17 | 25.07.2007 17:57:58 |
|