![]() |
![]() |
|
|
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata? | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 35,71% |
Nu |
22 | 52,38% |
Nu stiu |
5 | 11,90% |
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar dvs. ati spus ca va practicati credinta , citez: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum adica Mantuitorul pledeaza in favoarea noastra ? E avocat ? Eu stiam ca in Biblie scrie ca e judecator, caci "Tatal nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului". Ori Mantuitorul si Fiul nu sunt aceeasi persoana, ori e nebiblic sa avansam puncte de vedere si sa-l numim pe judecator avocat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
[quote=AdrianAamz;332362]Revin cu intrebarea: ce inseamna legarea si dezlegarea sabatului de catre Hristos ? Citat:
- să nu porți batistă în sabat că aceasta înseamnă muncă (deci s-o coși de haină) - să nu scuipi pe jos în sabat că aceasta înseamnă sistem de irigație, deci mucă - să nu smulgi spice și să le freci în palmă pentru a le mânca, că ci aceasta înseamnă secerat, treierat și frământat pâinea, etc. Citat:
Un medic dacă lucrează în sabat pentru câștigul propriu (salariu) face o greșeală. De asemenea greșește cineva care face 2 Km pentru a merge la bâlciul din satul vecin. Înțelegeți ce vreau să spun? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca ati observat ca eu v-am intrebat despre dvs., nu despre fariseii din secolul 56 de la facerea lumii ! Noi acum nu le facem proces de constiinta fariserilor de acum 2000 de ani, ci incercam sa vedem cum am fi facut noi daca traiam ca iudei in Israel pe vremea lui Hristos. Faceti abstractie de Noul testament, care nu exista atunci, faceti abstractie de ce v-au invatat la ora de religie, la biserica sau ce v-a spus pastorul sau preotul dvs. despre Hristos, farisei, Mesia, Iisus. Dvs. acum sunteti un iudeu din anul 32 de la nasterea lui Hristos, bun cunoascator al Vt si care respecta cu sfintenie toate poruncile lui dumnezeu asa cum sunt ele in VT. Cu ce va poate determina omul Iisus, care s-a oprit pe strada dvs., sa va faca sa il recunoasteti drept Mesia ? Caci poporul iudeu , cand Iisus invia mortii si vindeca bolnavii, spunea ca "prooroc mare s-a ridicat dintre noi", nicidecum nu zicea "asta e Mesia". Fiindca si proorocii anteriori au inviat morti, au vindecat bolnavi, au dovedit ca sunt oameni trimisi de Dumnezeu (vedeti cazul lui Ilia !), si totusi nici unul nu a fost considerat Mesia. Sa zicem ca Iisus va zicea atunci: "Danut draga, EU sunt Mesia !" Chiar il credeati doar asa, pe baza propriei declaratii ? Pe ce criteriu il recunosteati dvs. ca fiind Mesia acest Iisus , cand, repet, erati un iudeu corect care nu avea nici NT, nici biserica, nici pastor / preot , ci ii aveati doar pe preotii aronitici si legea VT ?? Daca dvs. nu va considerati vinovat ca nu l-ati recunoscut in Iisus pe Mesia, desi stiti ca sunt 300 de proorocii despre Mesia in VT, de ce ar fi mai vinovati decat dvs. fariseii si carturarii de atunci ?? Cat despre ce legi nu arespectat Iisus cu privire la sambata, el nu a respectat indicatia din Exod (Iesire) 31, 14: "Paziti deci ziua de odihna, caci ea este sfanta pentru voi. Cel ce o va intina, acela va fi omorat; tot cel ce va face intr-insa vreo lucrare, sufletul acela va fi starpit din poporul Meu". Orice actiune a lui Iisus era o lucrare, caci el insusi spune: "Tatal meu pana acum lucreaza, si eu lucrez" (Ioan 5). Deci, una din doua: ori Iisus abroga articolele de lege veche care statuteaza sambata ca zi de odihna, si atunci nu mai e vinovat de calcarea sambetei, ori nu le abroga si atunci incalca sambata facand vreo lucrare, si e vinovat si condamnat pe drept. Dar, atentie ! daca e valabila prima varianta, discutia despre sambata ca zi de odihna pentru cei care sunt ai lui Hristos nu mai are nici un rost ! Last edited by AdrianAamz; 03.02.2011 at 15:37:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
In Biblie nu scrie nimic din cele enumerate de dvs., in schimb scrie ca, in conformitate cu Exodul 31, 14, nu e voie sa se faca vreo lucrare. Or, o vindecare e o lucrare. cand Hristos vindeca in zi de sabat, el nu cumva isi fae voia lui, gustul lui ? Lucrarea lui ? "Tatal meu pana ACUM lucreaza, si EU LUCREZ". (Ioan 5). El singur recunoaste ca lucreaza. Or, in zi de sabat era oprit sub pedeapsa cu moartea sa faci vreo lucrare (Exod 31, 14). Am impresia ca dvs. pe de o parte vrreti mentinerea legii vechi privitoare la sabat exact cum era, dar pe de alta parte considerati ca numai Hristos era scutit de tinerea ei. In consecinta, ca sa fii crestin trebuie sa tii cu Moise, si numnai Hristos e derogat de la aceasta. Asta am zis si eu intr-un comentariu anterior: bunul crestin e al lui Moise, nu al lui Hristos. Last edited by AdrianAamz; 03.02.2011 at 16:01:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, scrie clar in Biblie si de Judecator, si de Jertfa, si de MAre Preot. De avocat, nu scrie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
D-le, eu nu am pretins nimic si nu am venit cu nici o asertiune legata de duminica. Unde vedeti aceasta in intrebarile mele ? Cu ce plasmuire am venit eu ?? Nu cumva ma identificati cu alt user ?? Eu doar voiam sa lamuresc aspecte legate de Biblie. Si daca e vorba de plasmuiri... nu cred ca eu sunt cel care renunta brutal la proprii martori ai afirmatiilor facute pe topic. Dvs. mai intai veniti cu o lista de nume ca sa va argumentati un raspuns, apoi spuneti ca acea lista nu are nici o relevanta. Eu ce sa inteleg ? ca ce era valabil acum 3 ore nu mai e valabil la ora asta ? Ca pana la ora 12 era relevant Luther pt. dvs, iar la ora 16 nu mai este ? |
|
|||
|
|||
![]()
Reiau un pic postarea care v-a inversunat impotriva mea:
Citat:
Aici nu e vorba decat despre ceea ce scrie in Biblie, iar dvs. spuneti ca mai exista un punct de vedere referitor la problema unui transfer de jertfa. Care citat din Biblie ne da garantia ca e asa ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iudeii si legea veche | lore86 | Iudaismul | 5 | 19.05.2016 17:33:43 |
Icoana foarte veche. | heyladies | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 5 | 16.10.2010 22:35:02 |
icoana veche | catalinabalhui | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 15.06.2009 08:57:02 |
O rugaciune foarte veche | ARHANGHELUL | Rugaciuni | 17 | 07.01.2007 17:28:33 |
Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 15:59:58 |
|