![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Păi și ea ce-a spus?
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
N. B. Cruciulita nu e bijuterie.
|
||||
|
||||
![]()
am inteles acum. ideea este ca o cruciulita purtata la gat poate tine locul unei bijuterii, caci altceva nici nu port. Voi purta si verigheta dupa nunta ce-i drept iar la nunta am si o bratara cu o cruciulita.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Crucea pe post de bijuterie e ca laptele de soia, cremvustii si mezeluri din soia, precum si cascavalul vegetal. Acela nu e post daca inlocuiesti alimentele "de dulce" cu altele aproape identice ca forma si gust.Postul e renuntare, infranare. LA fel si Crucea , purtata pe post de bijuterie atat ramane. O bijuterie si atat. Dar intr-o societate in care moda isi spune cuvantul, e rusine sa purtam o cruce din lemn mai ales daca are si snurulet negru. Nu de alta, dar nu se potriveste cu vestimentatia. De asemenea, crucea se poarta doar la gat. O inventie chicioasa, dar mult prea raspandita si vanduta in Biserici si Manastiri sunt metaniile cu cruce, sau mai nou, bratarile cu margele cu cruce si icoane.S-a inlocuit metaniile traditionale, din lana, folosite doar pentru rugaciunea lui Iisus, si s-au inlocuit cu tot felul de bratari cu margele care mai de care mai colorate si care au si cruce. Dar care nu mai au nici un rol:decat acela de bijuterii. Dar crestinul se duce impacat la casa lui, cu gandul ca el e un bun crestin , ca doar poarta o bratara "metanie" pe care a cumparat-o de la biserica si-i "sfintita". Daca mai poarta in geanta si un talisman sau Visul Maicii Domnului, atunci chiar poate sa stea linistit:se afla in afara oricarui pericol. Din pacate, omul e sensibil la partea oculata(cu toate ca suna un pic dur).de aceea asa-s de importante superstitiile pentru el, precum si descantecele babelor in caz de deochi. Iar comerciantii, speculand aceast punct vulnerabil al multora dintre crestini, le-au creat produse pe masura. Indepartarea noastra de origini, naste tot felul de ciudatii pseudo-religioase(menite sa ne linisteasca constiinta de buni crestini si sa instaleze chiciul si prostul-gust in Biserica). Trist, dar adevarat....
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 13.09.2011 at 10:18:47. |
|
||||
|
||||
![]()
cred ca este bine sa ne ferim de exagerarile de acest gen. Una este sa ne ferim de duhul lumesc care ne indeamna sa purtam o cruce mare cat o zi de post la gat daca este facuta din cat mai mult aur si eventual batuta si cu pietre pretioase, si alta este sa condamnam pe cei care poarta o matanie facuta din metal la mana. Important este sa avem simbolul crucii in permanenta asupra noastra.
Si eu am purtat multa vreme crucea de lemn pe snur negru insa nu cred ca ar fi fost potrivit sa o port tot pe aceea in ziua nuntii mele. Si nu consider deloc ca ma fac vinovata de mandrie purtand o cruciulita din material pretios precum si o bratara care are tot simbolul crucii pe ea avand in vedere ca si fetele bisericesti au straie deosebite in zilele de mare sarbatoare si atunci cand slujesc evenimente deosebite. Dimpotriva, consider ca m-as fi facut motiv de sminteala fata de invitatii mei care vor participa la nunta mea daca m-ar fi vazut cu crucea de lemn legata la gat cu snur negru si ar fi judecat la modul "crestinii astia cu exagerarile lor".... ceea ce nu-mi doresc. Iertat sa-mi fie daca am suparat pe cineva cu parerea mea, dar aceasta este!
|
||||
|
||||
![]()
nu cred ca am inteles prost, poate nu m-am exprimat cum trebuie??? . Am spus ca port crucea la gat "IN LOC DE" bijuterie... si nu PE POST DE bijuterie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand vreau sa ii urez Mariei sa aiba parte de o casnicie binecuvantata. am citit mesajele voastre si mi-au placut discutiile si dezbaterile. Rochita e frumoasa si iti vine foarte bine, Maria. eu iti doresc sa fii fericita si sa ai parte de o nunta minunata de care sa iti amintesti cu drag toata viata. Casa de piatra!!!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta crestina | catalinabalhui | Nunta | 6 | 05.09.2010 12:02:08 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
nunta | rizeab | Nunta | 1 | 23.09.2007 16:19:11 |
nunta | copilu | Nunta | 1 | 25.07.2007 19:46:24 |
|