![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
insa stiti ce explicatii am gasit la el? ca Domnul le dorea sa nu fuga sambata deoarece daca s-ar fi intamplat asa, crestinii riscau sa fie lapidati deoarece evreii mozaici ar fi observat ca parcurg mai mult de 1100 m in zi de Sabat...desi daca crestinul fuge, cine-l mai prinde sa arunce cu pietre in el?...discutabil... Last edited by Profetul de carton; 25.03.2012 at 10:23:56. |
|
|||
|
|||
![]()
"ziua Domnului" este o expresie care apare atat in Vechiul cat si in Noul testament si semnifica o zi de judecata, o zi a prezentei lui Dumnezeu, insa din niciun text biblic nu rezulta ca "ziua Domnului" ar fi duminica.
|
|
||||
|
||||
![]()
am postat aici lucrari scrise de romani pagani care arata ca, crestinii din primul secol NU tineau sambata ci DUMINICA, cum ar fi "Epistola X 96,7" a lui Pliniu cel Tanar catre imparatul Traian. In schimb nici unul din voi, ma refer la cei care serbeaza sambata ca zi de odihna nu le-au luat in seama caci, de, nu fac parte din scriptura.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si galatenii de pe timpul lui Pavel au trebuit sa fie corectati deoarece tineau zile, luni, ani...Gal 4:10, deci acea scrisoare nu e relevanta decat intr-o mica masura. Personal nu tin Sabatul, insa trebuie sa le dau dreptate adventistilor cam 50%, adica intr-adevar Sabatul a fost modificat in Duminica pe motiv ca Duminica a inviat Isus, dar asta nu e o argumentatie biblica; pe de alta parte toata treaba asta cu Sabatul este o discutie delicata, au si adventistii argumentele lor de buna calitate care-i indreptatesc sa tina Sabatul si eu nu-i condamn, insa sunt aspecte in Biblie (in Noul testament) care pe mine personal ma incurajeaza sa nu tin nicio zi. Dar daca ar fi sa tin o zi, as tine in mod sigur, Sabatul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 25.03.2012 at 12:53:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
nicidecum amice. Insa Pliniu cel Tanar a relatat ceea ce vazuse el si amune ca crestinii arestati tineau duminica si nu sambata. Avea acest pagan vreun motiv sa minta in acest sens Nu. Iar NT nu va da voua adventistilor dreptate in legatura cu sambata
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am contestat veridicitatea spuselor lui Plinius, ci am vrut să zic că practica noastră religioasă se bazează pe Dumnezeu și pe Cuvântul Său, nu pe spusele unui păgân. Aveți toată libertatea să ascultați de porunca unui cezar păgân, în lipsa poruncii lui Dumnezeu pentru ținerea duminicii, însă mântuirea o veți primi doar de la Domnul, nu de la acel cezar, oricât i-ați respecta decretul duminical și oricât v-ați ruga lui...
|
|
|||
|
|||
![]()
o fi mintit, de unde putem sti?
|
|
|||
|
|||
![]()
Personal, nu cred că a mințit, mai degrabă au mințit cei ce-i interpretează scrisoarea. Însă nu asta e problema... eu mă bazez în practica mea religioasă pe Cuvântul lui Dumnezeu și nu pe interpretarea documentelor extra-creștine.
Dar dacă tot veni vorba, că văd că se face atâta caz de această scrisoare a lui Plinius, el nu spune nimic de adunări creștine de duminică, ci de adunări de închinare "intr-o anumita zi fixată" fără a identifica însă ziua. "quod essent soliti stato die ante lucem" adică "se adunau într-o zi stabilită înainte de răsărit". Asta ca să nu se mai umble cu mistificări! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 19:22:06 |
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? | Marius22 | Generalitati | 11 | 12.08.2010 17:06:14 |
sfinti...chinezi? | mariamary | Moaste | 3 | 03.03.2010 13:23:00 |
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 20.04.2008 18:14:32 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|