![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2- Bine este pentru om să nu se atingă de femeie(să nu-și urmeze instinctele), iar preoților cu atât mai mult. 3- Le recomandă mirenilor(celor necăsătoriți și văduvelor) să se abțină, dar nu le cere; aici nu e vorba de preoți, de ucenici, de cler; ce treabă au văduvele cu pedofilii? Te rog: fă diferența. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Demetrius, una e să-ți asumi o cruce pe măsura ta și alta să-ți pună cineva o cruce standardizată în spate obligatoriu, ca o condiție sine qua non pentru aprofundarea unei vocații. Rigiditățiile catolicismului în ceea ce privește castitatea forțată, îl va conduce fie la o regândire în duh patristic a problemei slujirii ecleziale, fie la schismă ”în rate” și o decredibilizare masivă a mesajului său pastoral.
Desăvârșirea creștină se măsoară în libertate ontologică a persoanei, asumată liber în comuniune cu Biserica, adică lepădare de sine într-un mod foarte realist. Cu alte cuvinte: spune-mi cât poți să renunți la pretențiile ego-ului tău (implicit a celor considerate ca necesare) ca să-ți spun cât de creștin ești. În vârful scării adevăratelor virtuți ne așteaptă libertatea cea mai apropiată de absolut, proba supremă a credinței: mucenicia, renunțarea la tot, din dragoste pentru Hristos. Mucenicii sunt cei care agonisesc fulgerător sfințenia printr-o alegere cu miză uriașă, între viața întru moarte și moartea dătătoare de Viață. Pentru păgânii din toate timpurile, asta e cea mare nebunie, să dai pasărea din mână pe aia de pe gard, dar pentru Dumnezeu înseamnă izbânda desăvârșită a învierii lui Hristos, libertatea față de consecința ultimă a păcatului, moartea.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 28.05.2012 at 18:31:10. |
|
||||
|
||||
![]()
islamizarea Rusiei?? adventizarea Moldovei? ce sunt acestea? profetii? pe ce se bazeaza??
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS Un crestin romano-catolic care ar dori sa fie casatorit si preot are posibilitatea de a sluji in Biserica Greco-Catolica. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca să nu mai vorbim de păcatele ascunse cu grijă de ochii lumii , ca să nu cădem în păcatul generalizării Cu privire la cazul prezentat de tine, ar fi bine să te documentezi dacă tot vrei să faci pe sfătoasa. În ortodoxie, în starea în care te hirotonești în aia rămâi, nu-ți impune nimeni nimic. Tânărul ortodox de care vorbești probabil că vrea să se însoare și nu și-a găsit încă perechea și apoi să primească hirotonia. Mai citește încă o dată despre ce vorbeam când am spus ”tot”, că tu ai reținut doar ce ți-a convenit.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 28.05.2012 at 22:00:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stai liniștit, am adresat bine replica! La care mai adaug că răsăritul ortodox nu rupe clerul de popor și nu transformă Noul Testament într-o versiune creștinizată formal, a legii lui Moise.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
6. Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.(1Cor7,6) Știu ce a vrut să spună, dar și ce a spus de fapt. Nici una nu reprezintă idealul, însă să afirmi că este o greșeală să încerci idealul nu mi se pare un punct de vedere ortodox. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un virus ciudat bântuie Biserica Ortodoxă Română: Andreescu (noi dezvăluiri!) | stoianov | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 06.09.2015 17:03:42 |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 00:19:29 |
|