Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2012, 13:07:23
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

-eu am o intrebare pentru N.Priceputu si cezar_ioan:

CE PARERE AVETI DESPRE ECUMENISM ?

-daca se poate sa fiti sinceri...
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 13:11:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Sa revenim tot la ce spune ortodoxia despre hipnoza, altfel si cei din MISA spuneau ca sunt ortoodcis si practicile lor sunt ortodoxe.
Un articol de Ieromonah Mihail Stanciu: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...de-sarlatanie/
"Hipnoza este una din metodele de „spălare și întunecare a minții” și de pregătire a ei pentru implantul sugestiilor și duhurilor demonice.
„Toți dracii se luptă să întunece mintea noastră, apoi îi insuflă cele plăcute lor. Căci dacă mintea nu va fi adormită, comoara nu se va jefui." (sfantul Ioan Scararul).
Astfel, în imaginația (pe care Sfinții Părinți au numit-o puntea dracilor) mult decăzută sub povara patimilor și a educației imorale a omului de astăzi, sub amețeala hipnozei și a sugestiei repetate, diavolul prin „vindecător” inoculează apoi iluzia (nălucirea) unei alte realități și-l ispitește pe om să o accepte ca adevărată.
Imaginația pervertită prin păcate păstrează, apoi amplifică sugestiile și inducțiile de tip demonic, relativizând obiectivitatea absolută a adevărului creștin, amestecând valorile autentice ale dreptei credințe creștine cu alte „valori” anticreștine, în gândirea omului pătimaș apare ideea că „toate sunt relative și subiective”, deci n-ar mai fi nimic absolut și obiectiv; astfel, percepția Adevărului, care este Cuvântul lui Dumnezeu, este amestecată printre nălucirile minciunilor (sugestiilor) demonice, iar bine și răul își pierd consistența absolută și ontologic-personală, sunt răsturnate și amestecate între ele.
Alteori, când boala este cauzată de prezența unui duh necurat, în timpul ședinței paramedicale, cu viclenia sa caracteristică, duhul rău se dă un timp la o parte, înșelând iarăși atât pe vindecător, cât și pe pacient. Căci „dracii se depărtează și ne părăsesc pe noi de bunăvoie, făcând să se umple locul golit de toate celelalte, de închipuirea de sine a noastră“. Așadar, în locul unor patimi minore, diavolii fac să se instaleze o patimă dominantă mult mai păguboasă, mândria și închipuirea de sine.
Este clar că hipnoza de acest fel este un procedeu ocult, satanic, neacceptat de Biserica Ortodoxă.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 13:19:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Un alt articol: http://luptapentruortodoxie.blogspot...-rataciri.html
"Din antichitate până astăzi, hipnoza ține de artele negre. "Probabil că ghicitorii și oracolele de odinioară au lucrat mult cu stările hipnotice", este de părere Dr. Maurice Tinterow.
Pe baza caracterului evident ocult al hipnozei (care se manifestă mai limpede în stadiile mai profunde), și pentru că hipnoza este practicată de mulți oameni care sunt implicați în alte domenii ale ocultului, creștinii ar trebui să evite hipnoza chiar și în scopuri medicinale.
Dave Hunt, autorul cărții The Cult Explosion (Zei, guru și forțe misterioase, Ed. Agape), ale cărui cercetări includ domeniul ocultului și al sectelor, spune în acest sens:
„În ceea ce privește Biblia, eu cred că în pasaje ca Deuteronom 18, unde este vorba despre "descântători" și "făcători de vrăji", se face referire exact la acele practici obișnuite în antichitate care astăzi au găsit intrare în medicină și psihiatrie ca hipnoză. Presupunerea mea se bazează atât pe utilizarea de altădată a acestor cuvinte, cât și pe tradițiile ocultului".
Așa cum am amintit mai sus, mulți susținători ai hipnozei afirmă că religia este hipnoză și că experiențele unui creștin, precum rugăciunea, meditația, mărturisirea păcatelor, consacrarea și închinarea sunt de fapt ale autohipnozei. O cauză pentru care hipnotizatorii văd aceste corelații poate fi faptul că hipnoza dă naștere unor falsificări satanice ale unor experiențe religioase autentice. Dacă în hipnoză joacă într-adevăr un rol vreo formă de credință și de închinare, dar al căror țel nu este Dumnezeul Bibliei, atunci fiecare om care se supune unui tratament cu hipnoză comite poate o prostituție pe linie spirituală.
În hipnotism, credința se îndreaptă asupra hipnotizatorului și a practicii hipnotismului. în această stare de sugestibilitate crescută, o persoană își deschide spiritul pentru sugestii față de care în condiții normale probabil că n-ar fi receptivă. în multe cazuri se poate observa ascultarea față de hipnotizator și chiar o dorință de a-l mulțumi. Hipnotizorul preia rolul unui preot, sau chiar rolul lui Dumnezeu și păstrează această poziție în timpul întregii transe, până ce ori îl lasă pe clientul său să se trezească din transă, ori acesta încă în timpul transei întâlnește un "conducător mai înalt în grad".
Poate că în multe cazuri de hipnoză nu se recunoaște clar influența demonică, totuși spiritul omului și capacitatea lui de a recunoaște adevărul sunt manipulate. Se poate foarte bine ca omul să ajungă la o deschidere pentru alte domenii ale ocultului sau la o influențare prin acestea, care îl duc la rătăcire.
Hipnoza a fost totdeauna o parte componentă esențială a ocultului. De aceea, un creștin n-ar trebui niciodată, indiferent din ce motiv, să se lase hipnotizat. Promisiunile că va fi ajutat de hipnoză seamănă prea bine cu promisiunile altor vindecători oculți."
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 13:36:10
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si eu auzisem mai demult ca Parintele Galeriu spunea ortodocsilor ca pot sa faca yoga, dar din zvonuri.
Cred că nu ești suficient de atent la mesajele mele. Eu n-am spus nici că Părintele le spuna ortodocșilor că pot să practice yoga, nici că yoga i-ar duce la Hristos, fără de Care nu este mântuire. Am spus doar că acorda o relativă însemnătate și căutărilor spirituale din alte religii sau culturi, socotindu-le rămășițe ale revelației primordiale, conform Dogmaticii ortodoxe, după cum am arătat în răspunsul dat lui Miha-Anca.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 13:40:01
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-eu am o intrebare pentru N.Priceputu si cezar_ioan:

CE PARERE AVETI DESPRE ECUMENISM ?

-daca se poate sa fiti sinceri...
Eu am mai răspuns la întrebarea asta, o să caut mesajul, poate îl găsesc.
Dar am și eu o întrebare pentru tine: Ce părere ai despre dogmatica ortodoxă? Ai citit manualul pentru seminar? Sau măcar pasajul pe care l-am redat într-un mesaj anterior? (#121) Dacă da, ți se pare că suferă de ecumenism?

P.S. Între timp l-am găsit, aici.

Last edited by N.Priceputu; 29.11.2012 at 14:14:47.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 14:10:56
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Implicit hipnoza? nu-i lucru curat...

Doamne, dar oricine stie ca hipnoza este ceva straniu Si copii stiu. Si batrana mea mama, traita la sat stie…
Atata timp cat :
- Hipnoza poate fi descrisă ca un stadiu între starea de conștiență și cea de somn. Poate să semene cu somnul, dar e diferită, în sensul că o persoană hipnotizată este, de fapt, mult mai deschisă pentru a fi sugestionată.
-Șamani, vraci și numeroși preoți antici foloseau tehnici hipnotice pentru a vindeca bolnavii și pentru a intra în contact cu forțele latente ale naturii. Arheologii au descoperit dovezi că hipnoza era folosită în Egipt, Grecia, Persia și la triburile Amerindiene. Aceasta înseamnă că, în evoluția ei, hipnoza a primit multe influențe, inclusiv din practicile oculte și panteiste.
-În transa hipnotică, capacitatea de a discerne este redusă, iar cel hipnotizat devine mai receptiv la sugestiile hipnotizatorului.

Deci, atata timp cat aceasta practica vindeca doar cand suntem in stare de semi adormire, multumesc, nu am nevoie! Prefer sa fac un tratament in deplinatatea cunostintei si a facultatilor mintale, prefer somnul anesteziei obisnuite in locul hipnozei.
Si incapatanarea domnului Cezar_Ioan de a convinge ca aceasta practica preluata de la stravechii vraci, fie chiar imbunatatita, este in regula mi se pare caraghioasa. M-as fi asteptat de la dumnealui, care mi-a parut un om intelept, sa renunte de la primele respingeri.

Nu am studiat psihologia, nu stiu detalii despre hipnoza dar numai dand o cautare pe Google, afli ce este hipnoza... Si nu-i lucru curat.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:25:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
S-a vorbit foarte mult despre ecumenism pe forumul ăsta, însă se pare că eu tot nu reușesc să pricep pericolul pe care-l reprezintă. Nu știu dacă toți înțelegem același lucru prin termenul ăsta.
Dintru început, Biserica a fost ecumenică, iar acum face strădanii pentru a redeveni ce trebuia să fie. Să elimine, adică, erorile, să regăsească adevărul. Nu înțeleg de ce e greșită rugăciunea împreună pentru asta. Nu e vorba de a dizolva credința, de a șterge cu buretele dogmele. Cred că nici cei mai dornici de unitate din Biserica Ortodoxă nu s-ar atinge de dogme. Însă prin întrunirile astea ei ne cunosc pe noi și noi pe ei.

E la fel ca pe forum. Stăm cu toții de vorbă și chiar ne rugăm unii pentru alții. Ba poate chiar și împreună pentru o cauză comună.

Ar fi un pericol dacă ecumenismul ar însemna renunțarea la adevărul mărturisit de Biserică, dacă s-ar încerca un fel de punere de acord a „adevărurilor” fiecăruia, dacă s-ar face concesii de dragul împăcării, dacă albul și negrul s-ar întâlni într-un gri spălăcit. Acesta, însă, s-ar numi sincretism, nu ecumenism, fiind o relativizare a adevărului.

Ortodoxia se raportează, mai ales în ultima vreme, la Patristică, la felul în care era înțeleasă credința în primele veacuri. Ea e orientată către surse, nu caută să se modernizeze. Dar poate caută și ea să se redefinească (în conformitate cu adevărul originar), să se autoanalizeze, să înțeleagă unde s-a greșit, căror influențe (mai ales catolice) a fost supusă. Cum ar fi dacă toate confesiunile creștine și-ar da întâlnire în primele veacuri ale creștinătății? Să zicem cu toții: fraților, hai să vedem unde s-a greșit atunci de s-a ajuns la despărțire? Că poate am greșit și noi, și voi...
-ecumenisul reprezinta un mare pericol pt ortodoxie
-exista o diferenta intre ecumenic,sinod ecumenic...si ecumenism; ecumenistii ,de fapt masonii care au produs ecumenismul,intentionat au folosit acest termen ecumenism ca sa derute sa provoace confuzie in randul credinciosilor; dar ecumenismul este o pan-erezie si nu are nimic de a face cu ecumenicitatea bisericii
-rugaciunea impreuna cu ereticii (catolici,protestanti ..) e gresita pt ca ei sunt in erezie,nu sunt in adevar:

1.Canonul 10 al Sfintilor Apostoli – „Daca cineva s-ar ruga, chiar si in casa cu cel afurisit (scos din comuniune) acela sa se afuriseasca.’” 2. Canonul 45 al Sfintilor Apostoli – „Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savarseasca ceva ca si clerici (sa savarseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.”
3. Canonul 46 al Sfintilor Apostoli – „Episcopul sau presbiterul care primesc botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce intelegere poate sa fie intre Hristos si Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?”
4. Canonul 64 al Sfintilor Apostoli – „Daca vreun cleric sau laic intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca.”
5. Canonul 6 al Sinodului V local de Ia Laodiceea (343) – „Nu este ingaduit ereticilor a intra in casa lui Dumnezeu daca staruie in eres.”
6 Canonul 32 al Sinodului V local de la Laodiceea – „Nu se cuvine a primi binecuvantarile ereticilor, care sunt mai mult absurditati decat binecuvantari.”

-ecumenismul chiar asta vrea:
-renunțarea la adevărul mărturisit de Biserică,
- punere de acord a „adevărurilor” fiecăruia,
- concesii de dragul împăcării,

-renuntarea la dogmele ortodoxe

-o sa dau multe citate din sfinti,duhovnici si carti scrise impotriva ecumenismului ca sa-mi sustin cele de mai sus,sper sa le si cititi...
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:37:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Eu am mai răspuns la întrebarea asta, o să caut mesajul, poate îl găsesc.
Dar am și eu o întrebare pentru tine: Ce părere ai despre dogmatica ortodoxă? Ai citit manualul pentru seminar? Sau măcar pasajul pe care l-am redat într-un mesaj anterior? (#121) Dacă da, ți se pare că suferă de ecumenism?

P.S. Între timp l-am găsit, aici.
-nu am citit manualul pt seminar ci doar pasajul pe care l-ai scris si cred ca ideile ecumeniste au patruns si in teologie(ceea ce nu e bine deloc),in seminarii,in manuale si chiar la facultatea de teologie,se stie ca sunt multi profesori si preoti care sunt de acord cu ecumenismul..o sa arat mai multe in cele ce urmeaza...

ECUMENISMUL FARA MASCA – O carte ce cuprinde tot ce nu s-a spus pana acum despre erezia ereziilor: ecumenismul

https://carteromaneasca.wordpress.co...r-ecumenismul/

Sfintii Parintii nu purtau de loc convorbiri (tratative) cu ereticii, nu se uitau la amabilitati si politeturi; ei doar marturiseau adevarul. Biserica Ortodoxa a Sinoadelor Ecumenice nu a deschis un dialog cu „Bisericile ereticilor”. Nu s-a declarat pe sine membru organic al unei societati care urmarea s-o uneasca cu eunomienii, anomeii, arienii, apolinarienii sau cu sabelienii. Dimpotriva, primul canon al celui de-al doilea Sinod ecumenic nu cheama la o unire, in cadrul vreunei organizatii, cu ereticii, ci ii anatemizeaza.
Nu exista, asadar, dialog cu ereticii care continua sa ramana in inselare. Sfinții Parintii nu au vorbit cu ereticii de la egal la egal. Nu au intretinut dialoguri,in termeni de egalitate, dupa cum vor astazi unionistii. Respingeau afirmatiilor lor, iar atunci cand aceia ramaneau neclintiti in inselarea lor, Parintii purtatori de Dumnezeu intrerupeau comuniunea cu ei, ii cateriseau si ii anatemizau. Ii indepartau de la Trupul Sfant al Bisericii ca pe unii ce apartineau „sinagogii satanei”.
Arhim. Haralambie Vasilopoulos (autorul cartii)

Ce reprezinta ecumenismul de astazi”, autorul raspunde: „Reprezinta o miscare ce-si propune unirea confesiunilor occidentale eretice mai intai cu Ortodoxia, ca mai apoi, la etapa urmatoare, a tuturor religiilor intr-o monstruoasa pan-religie.
In sfarsit, la ultima etapa a obscurului sau plan, ecumenismul isi pune drept scop sa inlocuiasca slujirea Dumnezeului Unic prin slujirea satanei!”

„Crestinii ortodocsi sunt datori sa nu ingaduie blestematului ecumenism sa pangareasca Ortodoxia!”

Super-erezia ecumenismului este cel mai mare rau de pe pamant, caci lupta impotriva celui mai mare bun, care este credinta crestina ortodoxa.
Luptand cu Credinta Ortodoxa, ecumenismul lupta impotriva Adevarului inspirat de Dumnezeu, care este insusi Domnul nostru Iisus Hristos. Ecumenismul lupta impotriva lui Hristos si impotriva lui Dumnezeu… Luptand impotriva lui Dumnezeu ecumenismul ataca si Biserica Ortodoxa care este „trupul lui Hristos” (I Cor. 12, 27) si vistieria adevarului si al harului dumnezeiesc. Ecumenismul reprezinta cea mai mare erezie anticrestina, antiumana si inumana a tuturor veacurilor!”

citind și studiind, te vei îngrozi în fața înșelăciunii și a planurilor diabolice care se ascund în spatele cuvântului ecumenism.
Nu vei rămâne insensibil văzând urzirea planurilor vrăjmașilor Ortodoxiei și ai neamului nostru. Vei înțelege că ecumenismul este o alcătuire demonică. Iți vei da seama din această carte, cititorule, cât de mare-i primejdia prin care trece creștinătatea și lumea. Atunci vei simți cât de înșelătoare și false sunt lozincile pe care le flutură ecumenismul, și vei vedea clar cine și ale cui instrumente sunt cei ce vorbesc continuu în favoarea ecumenismului, a mișcării ecumenice și a «Unirii Bisericilor».
Ne doare și plângem din adâncul sufletului pentru că în această înșelare îngrozitoare a ecumenismului au fost atrase și persoane sus puse, diriguitori ai Bisericii și ai societății. Ne doare și ne tânguim mai mult pentru cei care, în timp ce se luptă pentru Biserică și neam cu bune intenții, războiesc cu o ignoranță de neiertat Biserica și patria, promovând ecumenismul infam.
Plângem pentru ei că au ajuns să se întovărășească cu dușmanii lui Hristos și ai neamului, conlucrând fără să-și dea seama cu aceia care pregătesc zdruncinarea Bisericii și dispariția neamului.
-îi chemăm, așadar, să se îndepărteze de la falsa îmbrățișare sentimentalistă a ecumenismului, să-și vină în fire, să reflecteze, să cerceteze poziția pe care o au și să se întrebe: unde se găsesc, cine îi direcționează, planurile cui le servesc și la ce pericole se expun.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:45:11
celestial_pottery
Guest

Implicit

On-topic, lasand ecumenismul la o parte, cind e vorba de hipnoza, imi aduc aminte de filmul Communion, facut dupa cartea cu acelasi nume de whitley strieber. Se pare ca hipnoza scosese la iveala ce ii facusera "aia" in intilnirile lor personajului principal, asa ca hipnoza e benefica, in miinile cui trebuie (cine l-a ajutat era o doamna psiholog). Va sfatuiesc sa nu priviti filmul noaptea... :)

http://www.youtube.com/watch?v=M5SNQ6XQzLg

Last edited by celestial_pottery; 29.11.2012 at 17:49:17.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:46:00
N.Priceputu
Guest

Implicit

@antiecumenism: Îți propun să mutăm discuția despre ecumenism pe unul din topicurile care-i sunt consacrate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? mihaisepo Vrajitoria 58 06.11.2018 01:27:29
Ierarh adevarat- mai exista la noi asa ceva aurel1211 Mari Duhovnici si predicile lor 24 04.03.2013 19:26:09
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! flying Despre Sfanta Scriptura 203 18.05.2010 20:31:10
Psihologie sau Ortodoxism C-tin Teologie si Stiinta 93 10.04.2008 13:58:36