![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Suspin Mã rog si pentru viii si pentru mortii mei. Tot una-mi sunt acuma partasii si dusmanii, Cu ei deopotriva mi-am sfaramat eu anii, Si dragostea si vrajba le-am impartit cu ei. Pe morti în rugaciunea de seara mi-i culeg. Acestia sunt, Doamne, iar eu printre morminte. Au fost în ei avanturi si-au fost si pogoraminte. Putin în fiecare, în toti am fost intreg. De viforele vietii ei sunt acum deserti, Dar dragostea, dar vrajba, din toate ce ramane? Zdrobita rugaciune la mila ta, Stapane, Sunt si eu printre mortii rugandu-mã sã-i ierti. Si adunandu-mi viii, la mila ta recurg, Când crugul alb al zilei pamantul incununa: Tu da-le, Doamne, da-le cu toata mana buna Tarzia-ntelepciune din tristul meu amurg. |
|
|||
|
|||
![]()
Lumina lina
N.Stanescu Lumina lina lini lumini Rasar din codri mari de crini Lumina lina cuib de ceara Scorburi cu miere milenara De dincolo de lumi venind Si niciodata poposind Un rasarit ce nu se mai termina Lina lumina din lumina lina. Cine te asteapta te iubeste Iubindu-te nadajduieste Ca intr-o zi lumina lina Vei rasari la noi deplina Cine primeste sa te creada Toti oamenii vor veni sa te-l vada. Lumina lina lini lumini Rasar din codrii mari de crini I-atata noapte si uitare Si luminile au piarit din zare Au mai ramas din veghea lor Luminile luminilor. Lumina lina lini lumini Instrainand-i pe straini Lumina lina, nunta leac Tamaduind veac dupa veac Cel intristat si saracit Cel plans si cel nedreptatit Si pelerinul insetat In vatra ta au innoptat. lumina lina leac divin Incununandu-l pe strain Deasupra stinsului pamant Lumina lina, logos sfant. |
|
|||
|
|||
![]()
Ioan Alexandru
|
|
|||
|
|||
![]()
Interferonul imi "risipeste" memoria:(
|
|
|||
|
|||
![]()
Am obosit
Mi s-au oprit cuvintele pe buze Si pasii s-au oprit în calea lor, Un deget parca vrea sa ma acuze Dar eu ma duc într-un ungher si….. Am ostenit, o, Doamne, sunt trudita, Mi-e sufletul mai chinuit ca ieri, Mi-e inima bolnava si rănita Si nu esti, Doamne Sfinte, nicaieri. Am ostenit, o, Doamne, Te-am asteptat si Te-am strigat mereu Si chiar de-mi mai întinzi acum o mana Am ostenit de moarte, Domnul meu... Am obosit, Părinte, de-atîta rautate Simt cum puterea vietii se duce tot mai mult, Si-aștept odihna care o voi primi Acasă Cînd voi lăsa si truda, si-al lacrimei tumult… Abia mai pot, o, Doamne, sa urc cararea vietii, Tragîndu-i după mine pe-ai mei pe calea Ta, Dar vreau să-i duc cu mine, cu toată greutatea, Căci despărțirea noastră ar fi cu mult mai grea… Si simt în mine dorul să zbor spre Cerul Slavei Descatușat de lutul în care m-ai sadit, S-ajung la Tine, Doamne, în cea mai mare graba, Si prabusit, Iisuse, sa-Ți spun: Am ostenit... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc buna mea Mirela:)
URMEAZA-L PE HRISTOS “Cel ce-mi urmeaza MIE Nu va umbla in intuneric”. Desertaciuni si nebunie, Traind in trup ca un nemernic. Onoruri, glorii, bogatii, Te-abat din viata cea smerita. Cunoaste-te pe tine insuti, Ca sa traiesti viata sfintita. In suflete nevinovate, Cresc gandurile cele bune. Fa-le sa creasca in dreptate Si Dumnezeu va fi cu tine. |
|
|||
|
|||
![]()
Greseala
Pe masura ce anii trec Si trecutul ramane in urma, Am invatat ca, oricat de mult am suferit, Suferinta nu mi-a aratat altceva decat... Bunatatea lui Dumnezeu. Ca fiecare floare dupa care am tanjit Ascunde un spin dureros,.. Ca multe carari care pareau fundaturi Conduceau de fapt catre un drum luminos. Norii acopera stralucirea soarelui, Dar nu-l pot face sa dispara,... Si, dupa trecerea furtunii, Pamantul straluceste mai puternic. Lumina iti apare mai vie Atunci cand esti adapostit "la umbra". De multe ori, puterea binecuvantata a binelui Se naste din intunericul greselii... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum s-a dorit sa se indemne la ura interetnica in Covasna si ce a iesit | mihailt | Generalitati | 30 | 28.12.2012 20:18:13 |
Apel catre suflete! | cat_ioan5 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 08.02.2011 09:59:22 |
Sapte suflete | aureliapopescu | Generalitati | 6 | 08.04.2010 12:41:43 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
PARINTELE ARSENIE BOCA MARE INDRUMATOR DE SUFLETE | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 12.01.2009 01:18:43 |
|