Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2008, 19:01:13
tot_jean tot_jean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Sectarii, care nu cred in Sf. Traditie, ce spun ei oare despre "Coloseni 1, 17":
Precum ati primit invatatura de la Epafras, iubitul, impreuna-slujitor cu noi, care este pentru voi credincios slujitor al lui Hristos ?

tre sa te dezamagesc.
"sectarii" cred in Traditie.ei nu sunt de acord cu ce a ajuns Traditia acum.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2008, 20:22:20
ancah
Guest

Implicit

Ei, inseamna ca nu ne-am pierdut timpul degeaba, scriind pe aici. Aminteste-ti totusi ca Sf. Traditie nu se schimba! Din nou confunzi cu obiceiurile oamenilor.
Dar in ce Sf. Traditie cred sectarii? Da-ne te rog niste exemple de autori si scrieri religioase, care apartin Sfintei Traditii, pe care le-ai citit si te-au marcat.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 02:13:28
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Citat:
Dar in ce Sf. Traditie cred sectarii?
Obiecte care nu sunt mentionate in Biblie dar sunt folosite de np:
- acordeon, orga, videoproiector
- brelocuri cu simboluri biblice, etc..

E drept ca nu au icoane, dar au alte reprezentari, de exemplu filmul "Iisus" realizat de Bill Bright.

Referitor la carti ale primilor crestini, eu am citit pe Sfantul Augustin: "Confesiuni", si mi-a placut foarte mult.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 03:26:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Ei, inseamna ca nu ne-am pierdut timpul degeaba, scriind pe aici. Aminteste-ti totusi ca Sf. Traditie nu se schimba! Din nou confunzi cu obiceiurile oamenilor.
Dar in ce Sf. Traditie cred sectarii? Da-ne te rog niste exemple de autori si scrieri religioase, care apartin Sfintei Traditii, pe care le-ai citit si te-au marcat.
cele mai interesante scrieri care transmit cite ceva din Traditia apostolilor sunt chiar evangheliile scrise de ei.sunt o sursa bogata de traditii.
alte titlui si autori nu dau.....ca nu vreau sa creez un loc de cearta si controverse.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 03:27:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
- brelocuri cu simboluri biblice, etc..
asta e tare de tot.e chiar ....inovatoare :D:D:D
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 12:53:30
ancah
Guest

Implicit

E clar ca sectarii nu inteleg ce e Sfanta Traditie si de aceea va trebui sa deschidem un topic nou pe aceasta tema. Poate asa unii se vor lumina.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 13:29:20
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Citat:
E clar ca sectarii nu inteleg ce e Sfanta Traditie si de aceea va trebui sa deschidem un topic nou pe aceasta tema. Poate asa unii se vor lumina.
Nu se vor lumina anca! Ne pierdem vremea cu ei. Cine cauta intr-adevar sa-si lamureasca anumite lucruri, nu pune probleme asa provocator.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 16:30:05
Senior Member

Implicit

Citat:
"sectarii" inteleg foarte bine ce e Sfanta Traditie.chiar si ei se bazeaza pe aceasta.ceea ce nu accepta ei sunt lucrurile adaugate la EA pe parcursul timpului.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 16:43:47
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot_jean
Citat:
"sectarii" inteleg foarte bine ce e Sfanta Traditie.chiar si ei se bazeaza pe aceasta.ceea ce nu accepta ei sunt lucrurile adaugate la EA pe parcursul timpului.
ei cred ca practica care vine din tzinerea predaniilor cum au fost lasate de Hristos, shi de Apostoli shi Parintzi in Duhul Sfant, adica sfintzirea shi iertarea oamenilor prin Biserica shi infricoshtoarele Taine, nu face parte din scriptura... shi ei spun ca sunt adugate la litera scriptruii.... ca ei vor sa existe doar litera... poi dar litera trebuie scrisa in Traditzie shi in inimile dreptului-credincios shi in lucrurile shi faptele shi Lucrarea lui Dumnezeu... deci cartea din mana trebuie sa devina vie in inima omului, shi astfele se realizeaza pocaintza shi metanoia... ashteptand Imparatzia Cerurilor... Deci pe parcursul timpului nu s-au adaugat ci ei au scos, nu din litera ci din litera plina de viatza... dar shi litera au modificat-o ca sa iasa faradelegile lor... dar e treaba lor... :cool: ... :(:(:(
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 18:31:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
ei cred ca practica care vine din tzinerea predaniilor cum au fost lasate de Hristos, shi de Apostoli shi Parintzi in Duhul Sfant, adica sfintzirea shi iertarea oamenilor prin Biserica shi infricoshtoarele Taine, nu face parte din scriptura...
si.....face parte di Scriptura asa ceva?sau Apostoli sustineau asa ceva?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biblia AlexieOmulLuiDumnezeu Rugaciuni 0 19.09.2011 17:33:45
Traditia in perioada intertestamentala BenHur Despre Sfanta Scriptura 2 24.11.2010 13:23:49
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06
biblia The_Fallen Despre Biserica Ortodoxa in general 28 04.10.2009 12:47:18
Despre Traditia in Biserica ORTodoxa Contemporana tudor Despre Biserica Ortodoxa in general 28 07.01.2007 19:51:44