Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2014, 22:23:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Eu stiu pentru ca asa cum am mai spus citesc foarte mult (romane in special) si de curand am citit un roman care pe alocuri aborda tema aceasta. Deci stiu foarte bine. Si se refera la ceva exagerat.
Sa auzim.
Ce roman?
Ce anume "ceva exagerat"?
Vechi 09.05.2014, 22:51:22
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Avantajele Internetului, nu gasesti la tot pasul oameni sa-ti spuna ce gandesc.

Sigur, sunt firesti, problema este daca stii cu adevarat ce vrei (nu prea) si daca ce e bun din ce vrei, meriti - si nu doar in baza faptului ca ai doua maini si doua picioare.

Sentimentale. Erotice. Sociale. etc

Poate nu e un rau in sine dar devin atunci cand cautarea lor il duce pe om in pragul deznadejdii.
Ala e unul din semne ca drumul e gresit.

Atunci cand judeci barbatii ca au nu stiu ce pretentii si tu consideri ca e suficient sa respinzi pe cineva doar pentru ca e mai grasutz, poi cam da.

O fata asa inimoasa ca tine ma asteptam sa dea chiar 10.
Apropo, esti sigura ca banii aia ajungeau la copilul bolnav?

Nu-mi zi ca esti tanti aia cu 30 pisici in apartament..

Sigur ca ai, dar e mai usor sa (te) plangi decat sa ajuti.

Pai in cazul asta, n-a fost un gest altruist, ai incercat sa faci un schimb, sa dai ceva in schimbul acceptarii.

Arata bine, nu-i asa? Ca de cunoscut, nu prea ti-ai dat osteneala, era suficienta eticheta "greco-catolic" si "teologie"... pana nu si-a dat el in petec..
Zii mersi ca se putea intampla dupa casatorie si sa vezi atunci ce vaiete trageai pe aici.

Egoismul incepe chiar din momentul in care il evaluezi pe celalat.
El trebuie sa fie in asa fel incat sa-ti aduca tie din start, PLACERE.

Iubire zici? Dar daca ar fi un tip de treaba, insa nitel obez? Merge?
Daca aveam numai banii aceia. Nu, dar eu am dat mai putin, altul poate a dat mai mult, si uite incetul cu incetul de la mai multe persoane se strang banii necesari. Nu, eu hranesc animalele de pe strazi. Cat despre subiect... hmm grasut, cat de grasut? :D Poate as accepta un pupic dar atat. :)) Baiatul de care am fost ultima data indragostita (cred ca nu trebuie sa declar si cand a fost asta si de cati am fost indragostita, nu? :D) :))) are cu 60 de kg mai mult ca mine, deci are 110 si mi-a placut si imi place si o sa imi placa :D Eu cred ca am mentionat acolo ca nici nu stiam ce religie are si ca nici nu mi-a trecut prin cap ca nu ar fi ortodox, el fusese initial ortodox, si apoi asta se numeste minciuna prin omisiune, ca nu mi-a spus. Adica el visa la preotime si catolicii (nu se casatoresc? din cate stiu eu...) si cu mine cum ramanea? Si nu vreau sa critic dar era complexat, se credea urat, simteam asta si il incurajam fara sa ii spun direct bineinteles si eu normal ca nu il vedeam urat. Nu ajungeam la casatorie pentru ca ma contrazicea din orice si pentru ca pentru el femeia era mai mult un obiect, un obiect care face mancare, copii, un obiect stralucitor in societate dar totusi nu asa incat sa il eclipseze pe el. Eu am fost foarte toleranta, de cate ori ne certam eu ziceam: Iarta-ma, hai sa facem sa fie bine, sa nu ne facem sa suferim Si apoi chestia cu afectiunea (afectiunea, atentie nu... placere) mi-a taiat-o din prima: momente foarte rare si scurte de tandrete, si ma cenzura enorm. Daca un adolescent (da, da adolescent 16-18 ani) imi spunea ca sunt draguta el imi spunea ca imi place de respectivul tanar... Si cum nu a tinut la mine, ca nu renunti si nu te comporti asa atunci cand tii la cineva, nu am inteles niciodata manifestarile acestea. Ori el se temea de ceva ce tocmai el facea. La o adica el m-a abordat pe mine. Nu am inteles niciodata daca prefera o alta fata de ce a luat legatura cu mine? Ca sa ma compare?
Vechi 09.05.2014, 22:52:39
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Avantajele Internetului, nu gasesti la tot pasul oameni sa-ti spuna ce gandesc.
Depinde si modul in care o spui.Poti sa spui ceea ce gandesti in mod diplomat sau poti sa nu ai cei 7 ani de acasa .Si un om beat cand e prastie iti spune ce gandeste, ba chiar mai mult actioneaza cum gandeste fara sa mai tina cont de normele de educatie.

Pe de alta parte , poti sa gasesti in principiul de a "spune ce gandeste"
o refulare sau o scuza sa-ti versi pe altii toata ura pe care ai adunat-o
de-a lungul vietii, etc...

Poti sa ai doua tipuri de manifestari:
1.Poti sa fii binevoitor ( critica-constructiva)
daca un copil de 7 ani greseste,poti sa fii "tipul care spune ce gandeste"
si ii te adresezi "eu nu cred ca ai facut bine.Uite se poate face altfel...
deoarece... si ii explici cauza"

2.Poti sa fi rauvoitor(critica-destructiva)
daca un copil de 7 ani greseste, poti sa fii "tipul care spune ce gandeste"
si ii te adresezi "bah esti prost.Vai de steaua ta.Cum te suporta pamantul?".

Conteza foarte mult modul de adresare.Critica distructiva se poate fie
mostenii sau invata(educare in spirit militar).De obicei astfel de oameni
critica orice chiar si acolo unde nu exista motiv, apeland la critica-distructiva.
Vechi 09.05.2014, 22:52:41
lili13 lili13 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.07.2013
Implicit ...

Vreau sa cred ca*Ana*este personajul plasmuit din fanteziile unui (unei) visator(visatoare)...
Vechi 09.05.2014, 22:53:35
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Domnule AlinB, trebuie sa recunosc ca aveti un talent deoasebit din a face din niste lucruri simple, elementare, o intreaga "filozofie" pe ideea ca "o fi o pati stai sa vezi daca nu asa daca nu e alba si e neagra"! Acuma nici eu nici dumneavoastra nu o cunoastem pe initiatoarea topicului, insa daca plecam de la niste afirmatii simple si dorinte firesti si facem un intreg proces de intentie............
Cu animalele de companie- aici trebuie pastrata o masura: si eu daca as sta la curte la casa evident ca ar fi normal sa am un caine si o pisica, insa nici sa cadem in extrema cealalta- sa tii caini sau pisici in apartamente de bloc!
Acuma ca la o persoana i plac copii-in sensul de a fi o fire mai afectuoasa- nu vad de ce ar fi rau! Acuma evident ca barbat sau ca femeie copii tai iti sunt mai dragi decat ai altora.

Si eu imi doresc sa nu mai fiu singur- iar pentru asta cam doua lucruri se pot face: in primul rand rugaciunea, dar si atunci cand ne creem sau apare o ocazie sa nu ezitam- cred ca doi oameni pot sta de vorba si discuta la o masa diverse subiecte, fara a se jigni reciproc!
Vechi 09.05.2014, 22:55:17
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
Sa auzim.
Ce roman?
Ce anume "ceva exagerat"?
Portretul lui Dorian Gray... Acum nu vreau sa ma acuze cineva pentru o carte...
Vechi 09.05.2014, 22:57:59
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Depinde si modul in care o spui.Poti sa spui ceea ce gandesti in mod diplomat sau poti sa nu ai cei 7 ani de acasa .Si un om beat cand e prastie iti spune ce gandeste, ba chiar mai mult actioneaza cum gandeste fara sa mai tina cont de normele de educatie.

Pe de alta parte , poti sa gasesti in principiul de a "spune ce gandeste"
o refulare sau o scuza sa-ti versi pe altii toata ura pe care ai adunat-o
de-a lungul vietii, etc...

Poti sa ai doua tipuri de manifestari:
1.Poti sa fii binevoitor ( critica-constructiva)
daca un copil de 7 ani greseste,poti sa fii "tipul care spune ce gandeste"
si ii te adresezi "eu nu cred ca ai facut bine.Uite se poate face altfel...
deoarece... si ii explici cauza"

2.Poti sa fi rauvoitor(critica-destructiva)
daca un copil de 7 ani greseste, poti sa fii "tipul care spune ce gandeste"
si ii te adresezi "bah esti prost.Vai de steaua ta.Cum te suporta pamantul?".

Conteza foarte mult modul de adresare.Critica distructiva se poate fie
mostenii sau invata(educare in spirit militar).De obicei astfel de oameni
critica orice chiar si acolo unde nu exista motiv, apeland la critica-distructiva.
Exact! Bine punctat! Subscriu... Si mai ales ca nu stii personalitatea celui caruia i te adresezi, daca este in formare cum este un copil poti sa ii induci niste chestii negative depre el. Poate trai cu impresia ca el intradevar este rau, sau prost. Niciodata nu poti sa stii ce impact au cuvintele tale, nepotrivite, asupra unui alt suflet. Nu degeaba se spune: Daca nu poti ajuta pe cineva, lasa-l in pace dar nu-i face rau!

Last edited by Ana Tr.; 09.05.2014 at 23:02:35.
Vechi 09.05.2014, 23:08:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cristian M. Vezi mesajul
Interesant subiect,se poate discuta la nesfarsit pe tema asta,insa ideea e simpla:ai intalnit pana acum vreun barbat care sa te frapeze?!
A frapat-o de nu s-a vazut :)
Vechi 09.05.2014, 23:12:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Domnule AlinB, trebuie sa recunosc ca aveti un talent deoasebit din a face din niste lucruri simple, elementare, o intreaga "filozofie" pe ideea ca "o fi o pati stai sa vezi daca nu asa daca nu e alba si e neagra"!
Tu poti sa le simplific in stilul tau, ai poza, ea singura, tu singura.. amandoi insetati dupa iubire..pe locuri, fiti gata, start!

Citat:
Acuma nici eu nici dumneavoastra nu o cunoastem pe initiatoarea topicului, insa daca plecam de la niste afirmatii simple si dorinte firesti si facem un intreg proces de intentie............
Cine stie, poate reusesti sa accepti candva ca varsta aduce si niste avantaje, daca timpul nu o sa treaca degeaba pentru tine, desigur.

Citat:
Si eu imi doresc sa nu mai fiu singur- iar pentru asta cam doua lucruri se pot face: in primul rand rugaciunea, dar si atunci cand ne creem sau apare o ocazie sa nu ezitam- cred ca doi oameni pot sta de vorba si discuta la o masa diverse subiecte, fara a se jigni reciproc!
Sa inteleg ca daca ai smoala in cap, e ok, atat timp cat nu ti-o spune ceva ca atunci, te-a jignit de numa' numa'...
Vechi 09.05.2014, 23:13:04
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
A frapat-o de nu s-a vazut :)
Eu zic ca Dumnezeu a facut sa se gaseasca acestia doi, Florin si Ana pe acelasi, topic, amandoi sunt singuri si se plang de singuratate, si vad ca se si inteleg, poate n/ar fi rau sa mai vorbeasca ei, cine stie ce o mai iesi.....
Subiect închis