Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2015, 13:33:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Am sa-ti raspuns la intrebare, niciodata.
Atunci sa mergem mai mult in timp, cu cati ani in urma ti-o amintitesti ca persoana aceea decenta, calduroasa, iubitoare de care vorbeati??

Citat:
Totusi asta nu sterge cu buretele fiinta ei interioara
Nu exista "fiinta interioara" si "fiinta exterioara".
Un om este definit de comportamentul sau.
Inteleg pe cei care se nasc intr-un anumit fel dar altfel..

Citat:
si nici faptul ca m-a purtat in pantece 9 luni si m-a nascut (natural nu prin cezariana). Poate ptr altii acest lucru poate parea banal si nu i-ar atribui niciun merit. Eu dupa ce am trecut prin experienta de a fi mama nu pot sa nu apreciez asa ceva. Ar fi avut optiunea de a nu ma naste dar si-a asumat responsabilitatea de a ma naste (chiar daca nu si pe cea de a ma creste ea personal singura).
Discutabil dar nu e subiectul topicului.

Citat:
Despre internarea fortata prin decizie a statului. E vorba de locul in care ar fi internata. Conditiile din acele locuri unde statul trimite bolnavii psihici sunt absolut inumane. Nu as putea face asa ceva mamei mele.
Si totusi ai apelat la Stat in acest sens si inca mai cauti o institutie de Stat care sa faca asta.

Citat:
Spre deosebire de asta, intr-un camin decent, unde ar fi tratata omeneste si ingrijita bine (nu doar medicamentele conteaza ci si o vorba buna a celor din jur) sansele sa se mentina pe linia de plutire sunt mult mai mari.
Chiar crezi ca exista bani, chiar si cu 2000ron pe luna sa li se acorde un ingrijitor cvasi-permanent sau sesiuni zilnice de terapie?

Citat:
Intr-adevar nu as avea niciodata garantia ca nu va vrea acasa la ea, insa in viata exista f putine garantii, si daca nici nu incerci sa rezolvi ceva ce ne ramane de facut?
Pai ai discutat acum chestiunea internarii? Este de acord?
Vechi 10.09.2015, 00:59:28
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
Alin, nu se pune problema de manifestarea caracterului cand e vorba de boala.
Cu titlu de informație și atât:
a) o parte din bolile psihice sunt numite tocmai caracteropatii; adică boli la nivelul caracterului; schizofrenia nu este o astfel de boală (e psihoză, nu caracteropatie) dar manifestările ei sunt prezente în toată viața psihică, inclusiv la nivelul caracterului;
b) boala psihică majoră (psihoza/schizofrenia) afectează de obicei întreaga personalitate, atât latura subiectivă cât și comportamentul extern; caracterul este acea parte a personalității care se manifestă în mod specific în comportament în relațiile cu semenii.

Nu știu ce legătură au aceste lucruri cu mama dvs., precizez clar că nu insinuez nimic, am făcut precizarea doar pentru că mi-a atras atenția partea aceasta de dialog cu Alin. Cred că el v-a oferit o opinie plauzibilă, cel puțin la modul general în care se prezintă specificul tulburărilor psihice.
Sper că precizarea mea vă este de vreun folos.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2015, 16:58:12
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Imi pare rau sa aud ca situatia batranilor, a bolnavilor si, mai ales, a batranilor bolnavi a ramas la fel de dificila in Romania ca atunci cand am plecat in urma cu trei ani.
Din pacate asa e in tara, e o drama atat a batranilor bolnavi cat si a familiilor carora le apartin.
Si in spitale e aceeasi jale, ti se face lista sa cumperi perfuzor si ce medicamente trebuie puse in perfuzii etc. Si e un termen limita de spitalizare, dupa 2 saptamani sau 3, iti da bolnavul pachet acasa si nu conteaza ca el inca necesita spitalizare si nu e bine (situatia mea cu mama). Apoi te chinui acasa sa platesti o asistenta sa-i continui tratamentul si o femeie sa vina sa stea cat esti la serviciu. Iar sa gasesti o femeie pentru un bolnav adult e foarte greu ca nu vor, cand aud de batran bolnav, fug toti; un adult e greu de ingrijit si de suportat pentru ca e si dificil.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2015, 17:00:06
Senior Member

Implicit

Pentru maria32
Cate camere are mama dvs unde sta?
Reply With Quote
Vechi 11.09.2015, 01:03:45
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Pentru maria32
Cate camere are mama dvs unde sta?
are o garsoniera mica.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.09.2015, 14:12:32
Senior Member

Implicit

Citat:
are o garsoniera mica.
Ma gandeam ca daca are 2 camere ar fi fost o varianta cu multe, multe compromisuri sa locuiti impreuna cu ea, sa o supravegheati, sa ii impuneti si sa ii urmariti tratamentul, alimentatia. Faptul ca vorbeste mult e tot de la boala. Stiu ca nu era un mediu sanatos pentru familia dvs. dar se facea ceva pentru ea.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2015, 14:16:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu stii ce vorbesti...

Nu ii suporta vizita (de cate ori pe saptamana pentru cat timp??) Dar sa stea impreuna cu ea cineva??
In plus, se pare ca sunt mai toata ziua la lucru, abia au timp sa stea cu copilul, dar cu ea?

Si in plus, e usor sa dai vina pe boala pentru ceea ce se pare ca este un comportament definitoriu, chiar si in perioadele "bune".
Vechi 11.09.2015, 14:18:38
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu stii ce vorbesti...

Nu ii suporta vizita (de cate ori pe saptamana pentru cat timp??) Dar sa stea impreuna cu ea cineva??

Si in plus, e usor sa dai vina pe boala pentru ceea ce se pare ca este un comportament definitoriu, chiar si in perioadele "bune".
Daca era vorba doar de mine si de sotul meu poate am fi incercat orice varianta, dar, asa cum spunea si Alin mai sus, nu prea ne suporta nici cand mergem noi la ea, decat daca-i dam, aducem bani si ce mai solicita. Dar eu am si un copilas de 2 ani si 3 luni pe care nu-l pot supune convietuirii cu o persoana bolnava psihic si nicotinodependenta. Mama e mereu cu tigarea in mana si nu tine cont de faptul ca e un copil de fata.
Si da, Alin iarasi are dreptate, noi venim tarziu de la munca, ar fi tot singura toata ziua.

Reply With Quote
Vechi 11.09.2015, 14:44:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca era vorba doar de mine si de sotul meu poate am fi incercat orice varianta, dar, asa cum spunea si Alin mai sus, nu prea ne suporta nici cand mergem noi la ea, decat daca-i dam, aducem bani si ce mai solicita. Dar eu am si un copilas de 2 ani si 3 luni pe care nu-l pot supune convietuirii cu o persoana bolnava psihic si nicotinodependenta. Mama e mereu cu tigarea in mana si nu tine cont de faptul ca e un copil de fata.
Si da, Alin iarasi are dreptate, noi venim tarziu de la munca, ar fi tot singura toata ziua.
Scuze, am dat-o in bara, nu stiam toti parametrii problemei, nu stiam ca nu va suporta.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2015, 15:02:46
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Scuze, am dat-o in bara, nu stiam toti parametrii problemei, nu stiam ca nu va suporta.
Nu-i suparare. Doar ca, iti dai seama ca daca as fi avut de ales nu as fi ales s-o indepartez de mine doar pentru ca e bolnava. Orice fel de alta boala ar fi fost probabil gestionata altfel, asta insa....

Reply With Quote
Răspunde