![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||
|
|||||
![]()
Atunci sa mergem mai mult in timp, cu cati ani in urma ti-o amintitesti ca persoana aceea decenta, calduroasa, iubitoare de care vorbeati??
Citat:
Un om este definit de comportamentul sau. Inteleg pe cei care se nasc intr-un anumit fel dar altfel.. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
a) o parte din bolile psihice sunt numite tocmai caracteropatii; adică boli la nivelul caracterului; schizofrenia nu este o astfel de boală (e psihoză, nu caracteropatie) dar manifestările ei sunt prezente în toată viața psihică, inclusiv la nivelul caracterului; b) boala psihică majoră (psihoza/schizofrenia) afectează de obicei întreaga personalitate, atât latura subiectivă cât și comportamentul extern; caracterul este acea parte a personalității care se manifestă în mod specific în comportament în relațiile cu semenii. Nu știu ce legătură au aceste lucruri cu mama dvs., precizez clar că nu insinuez nimic, am făcut precizarea doar pentru că mi-a atras atenția partea aceasta de dialog cu Alin. Cred că el v-a oferit o opinie plauzibilă, cel puțin la modul general în care se prezintă specificul tulburărilor psihice. Sper că precizarea mea vă este de vreun folos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in spitale e aceeasi jale, ti se face lista sa cumperi perfuzor si ce medicamente trebuie puse in perfuzii etc. Si e un termen limita de spitalizare, dupa 2 saptamani sau 3, iti da bolnavul pachet acasa si nu conteaza ca el inca necesita spitalizare si nu e bine (situatia mea cu mama). Apoi te chinui acasa sa platesti o asistenta sa-i continui tratamentul si o femeie sa vina sa stea cat esti la serviciu. Iar sa gasesti o femeie pentru un bolnav adult e foarte greu ca nu vor, cand aud de batran bolnav, fug toti; un adult e greu de ingrijit si de suportat pentru ca e si dificil. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru maria32
Cate camere are mama dvs unde sta? |
|
||||
|
||||
![]()
are o garsoniera mica.
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandeam ca daca are 2 camere ar fi fost o varianta cu multe, multe compromisuri sa locuiti impreuna cu ea, sa o supravegheati, sa ii impuneti si sa ii urmariti tratamentul, alimentatia. Faptul ca vorbeste mult e tot de la boala. Stiu ca nu era un mediu sanatos pentru familia dvs. dar se facea ceva pentru ea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stii ce vorbesti...
Nu ii suporta vizita (de cate ori pe saptamana pentru cat timp??) Dar sa stea impreuna cu ea cineva?? In plus, se pare ca sunt mai toata ziua la lucru, abia au timp sa stea cu copilul, dar cu ea? Si in plus, e usor sa dai vina pe boala pentru ceea ce se pare ca este un comportament definitoriu, chiar si in perioadele "bune".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si da, Alin iarasi are dreptate, noi venim tarziu de la munca, ar fi tot singura toata ziua.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i suparare. Doar ca, iti dai seama ca daca as fi avut de ales nu as fi ales s-o indepartez de mine doar pentru ca e bolnava. Orice fel de alta boala ar fi fost probabil gestionata altfel, asta insa....