Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2016, 22:11:07
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

.................................................. ..............

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:20:17.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2016, 23:57:14
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Daca am retinut bine in Olanda s-a coborat varsta pentru a exprima consimtamantul sexual la 12 ani, ceea ce inseamna legalizarea tacita, indirecta a mizeriei cu pricina fara sa mai fie macar nevoie de consimtamantul apartinatorului.

Probabil tot pe justificari psihologice privind dezvoltarea psihoemotionala si varsta de la care se emite consimtamantul valabil in cauza s-au axat initiatorii legii din tara de jos.
Ai auzit gresit, varsta e 16 ani. Comparativ, in Romania este 15.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 00:08:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai cum pe cine deranjezi? Crezi ca trauma acelui copil nu este considerata "deranj"?
Exista deja voci "stiintifice" care explica ca nu e nici o trauma, ci dimpotriva.

Asa cum si homosexualitatea a ajuns de la deviatie (documentata in manualele de psihologie) la .. normalitate.

Citat:
Nu mi-am pronuntat nici o opinie asupra eutanasiei, am zis doar ca nu poti sa compari cele doua situatii.
Era doar o paralela despre cum "evolueaza" sistemul de valori atunci cand n-ai nici un Dumnezeu.
Vechi 23.10.2016, 00:14:07
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

.................................................. ..............

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:39:20.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 00:26:49
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Pai e simplu, frate Iorest. Legea face distinctie intre doua notiuni/categorii juridice: consimtamantul sexual si varsta matrimoniala. Pentru ca doar familia e o institutie, cuplul de oameni care practica sexul nefiind institutie.
Si pentru ca deocamdata Constitutia si alte texte legiferate la noi nu au ca autor Biserica.
Insusi Hristos a precizat clar ca Imparatia Lui nu e din lumea aceasta. Si ca dam cezarului ce-i al cezarului, facem ascultare sub stapanire etc.
Deci sa nu visam pe pamant vreun stat condus de Patriarhie/Biserica pentru ca asta nicidecum nu voieste Dumnezeu.
Legea civila e una, legile Bisericii sunt alta.

Dar fii linistit, in curind legea noastra va sterge diferenta si va accepta doar casatoria. Pentru ca asa e normal, adevarat etc., nu? Iar cei care vor fi prinsi ca au avut vreo treaba cu sexualitatea in afara casatoriei vor fi, desigur, pusi dupa gratii. La zoo, evident.

Ce nu-i clar in privinta ideologiei, frate? Inca mai amesteci Sfanta Biserica cu ideologia care se foloseste de Ea?
Iar in alt plan, il mai amesteci, inca, pe Hitler cu Nietzsche?

Last edited by ioan67; 23.10.2016 at 00:48:36.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 00:46:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

.............................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 16:24:36.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 00:53:28
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Am gresit in masura in care m-am luat dupa ce zice siteul :
http://www.ageofconsent.com/netherlands.htm

E incriminat doar daca exista plangeri de la minor sau apartinatori legali, cel putin asa se deduce de pe age of consent.

Cum e consimtamantul sexual la 15 ani in Romania daca varsta matrimoniala autorizata de instanta e 16 ani conform Codului Civil ?

Articolul 272 (din Codul Civil) privind varsta matrimoniala stipuleaza: "(1) Casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani. (2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul.
Da, la fel e si in Romania. Asa, la noi, varsta este 13 ani.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 00:59:06
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Ei, complicate sunt caile junglei juridice, nu ma pricep la ele...
Eu doar am facut o observatie privind distinctia dintre doi termeni si mi-am exprimat opinia/ipoteza ca se vor face presiuni, dupa cum arata vremurile, pentru a ne sfinti cu totii la comanda. Ca in orice dictatura care nu tine cont de persoana, libertate, Dumnezeu. Ci doar de voia celor care detin momentan puterea de decizie pe pamant.
Eu unul nu am auzit, insa, de impunerea normalitatii cu forta. Afara doar de Hitler, care isi definise normalitatea in acord cu platforma lui politica. Pe Hristos nu L-am auzit vorbind despre normalitate si alte chestiuni lumesti, asa cum ar fi vrut, poate, zelotii.
L-am auzit, insa, luminindu-ne duhovniceste in vederea pregatirii noastre pentru Imparatia Lui.

P.S. Extravagantele si confuziile copios cultivate care se aduna tot mai mult in ultima vreme imi amintesc de atmosfera anilor 30... Tie, nu? Am impresia, sumbra, ca in curind ne vom umple de varii uniforme si felurite trompete...
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 01:15:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

.............................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 16:24:17.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2016, 01:47:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Eu unul nu am auzit, insa, de impunerea normalitatii cu forta. Afara doar de Hitler, care isi definise normalitatea in acord cu platforma lui politica.
Dar de "ad Hitlerum" ai auzit?

Dar de impunerea anormalitatii ca normalitate, cu forta, ai auzit?

Despre o oarece rezistenta la chestia asta, atat timp cat legea permite, ce parere ai?

Citat:
Pe Hristos nu L-am auzit vorbind despre normalitate si alte chestiuni lumesti, asa cum ar fi vrut, poate, zelotii.
Oh, sigur ca nu, i-a laudat pe farisei, a trimis-o pe Maria Magadalena inapoi la desfranare, pe vames la jecmanit si tot asa..dupa mintea ta.

Citat:
L-am auzit, insa, luminindu-ne duhovniceste in vederea pregatirii noastre pentru Imparatia Lui.
Dar categoric nu printr-o atitudine slugarnica fata de stapanii lumii acestia.

Citat:
P.S. Extravagantele si confuziile copios cultivate care se aduna tot mai mult in ultima vreme imi amintesc de atmosfera anilor 30... Tie, nu? Am impresia, sumbra, ca in curind ne vom umple de varii uniforme si felurite trompete...
Da, dar vandul ala bate din alta parte, nu de unde arati tu cu degetul.