Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2008, 22:46:59
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
De fapt purtarea baticului poate fi un motiv de mandrie: vai port batic si acum sunt crestina adevarata, smerita si asculatoare
Dumnezeu stie ca din fariseismul nostru putem trece la o adevarata sinceritate si smerenie.

Citat:
Mi-a venit in minte o conexiune destul de amuzanta.
Deci capul femeii este barbatul. buuuun.
Femeia trebuie sa isi acopere capul in biserica pentru a arata smerenie
pai exact asta e explicatia data in Biblie..

stiti... e greu de inteles acest subiect si v-as spune si eu ceva ce v-ar scandaliza; dar va spun si-am sa va explic.
credeti si nu cercetati!
si mie mi s-a parut aberanta replica pana in momentul in kre i-am auzit explicatia... sper sa intelegeti si voi.
cei care aveti copii marisori sau ati cunoscut macar un copil la varsta "de ce" (3,4,5,6,7... ani) stiti cate intrebari pun...asa.. la nesfarsit... intrebari care noua ni se par prostesti, dar ei chiar nu le inteleg... si le raspundeti la o intrebare, doua, trei... zece, dar la un moment dat, vazand ca nu va inteleg deloc, le spuneti "asteapta sa cresti; cand vei fi mai mare vei intelege".
asa suntem si noi. mici. foarte mici. suntem abia la inceputurile noastre de crestini.
daca vrem sa cercetam.. o putem face, nu ne opreste nimeni... dar trebuie sa intelegem ca unele chestii ne depasesc si numai in anumite conditii le putem pricepe.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2008, 14:22:29
monica73 monica73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jenica
Nu Marta, nu te iubeste mai putin dar se bucura cand te vede cu batic:) Faceti cum simtiti, cum va odihniti sufleteste.:rolleyes: Am postat aceasta povestioara pentru ca mi-a placut fff mult, nicidecum ca eu as avea aceasta Virtute!:)
Va rog totusi, sa incercam sa nu afirmam ca NU este bun ceea ce noi Nu putem face, din pricina firii noastre.
cu drag jenica:)
multe lucruri bune nu le putem face din pricina firii noastre pacatoase!!!!
in ziua de azi oamenii pun accent mai mult pe felul cum merg imbracati la biserica,pe cat lumanari trebuie sa aprinda,ce sa manance si ce nu,crezand ca toate acestea sunt de folos sufletului.eu cred ca la judecata de apoi Dumnezeu o sa e intrebe despre faptele noastre ,daca i-am hranit pe cei flamanzi,daca i-am imbracat pe cei goi,daca am avut grija de orfani,daca i-am adapostit pe cei far de adapost,....nu cred ca o sa ne intrebe ,sau o sa ne judece ca nu am purtat baticul in biserica.macar sa facem noi zi de zi fapte bune ,sa ne gandim la cei ce au nevoie de ajutor si sa dam mai putina importanta diferitelor traditii populare.cine poarta batic sa-l poarte,cine nu ,nu suntem noi in masura sa judecam,nu cunoastm noi ce fel de persoana este aceea de sub batic si cea care nu are batic.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2008, 15:07:17
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica73
[
multe lucruri bune nu le putem face din pricina firii noastre pacatoase!!!!
in ziua de azi oamenii pun accent mai mult pe felul cum merg imbracati la biserica,pe cat lumanari trebuie sa aprinda,ce sa manance si ce nu,crezand ca toate acestea sunt de folos sufletului.
Pot spune ca este important sa nu il suparam pe Domnul.Cand spun ca oamenii pun accent pe una sau alta ,ma gandesc ca ma port ca sa le fiu pe plac oamenilor.
Dar cine sa ma judece pe mine ,sau chiar daca sunt acelea care ma judeca ,eu nu am de unde sa stiu caci nu vorbesc cu nimeni.Cred ca mai degraba ne judeca lumea pt.ca mergem la biserica ,sau ca ne rugam.
Si imbracamintea la biserica isi are rostul ei ,dupa mai multi ani de mers la biserica nu pot purta mai stiu eu ce haine ,fuste scurte ,sau postul ma ajuta sa ma rog mai bine ,sa ma infranez.
E evident ca o fusta pina in pamint nu te face mai credincioasa.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2008, 16:19:15
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Povestea baticului hmmm :| cea care straneste atatea si atatea controverse. Scurt si clar! Baticul trebuie pus din ascultare fata de porunca Domnului! Ca voi nu sunteti de acord si ii toti gasiti indeletniciri plastice:D e problema fiecaruia. Baticul dupa parerea unora este semn de slabiciune sau mai rau de inapoiere:| Ferice de femeia sau fecioara ce isi acopera cu capul cu cinste. Ferice de femeia sau fecioara ce leapada toata fandoseala acestei lumi ca pe niste lucruri nefolositoare. Un chip nemachiat si acoperit nu inseamna neaparat inapoiere sau neglijenta asa cum vad ca scriti unele din domniile vostre. Curatia si simplitatea arata buna oranduiala a sufletului.
"Va veni vremea cand toata lumea va sa inebuneasca iar de va fi unul care nu va inebuni se vor ridica asupra lui spunand ca nebun este pentru ca nu este asemenea lor."
Sf Antonie cel Mare:)
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 10:25:41
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Preotul spune ca femeia trebuie sa aiba capul acoperit.Deci ascult de preot .
Cat despre ce gandesc sau fac unii sau altii ,e bine sa ne cercetam pe noi ,sa vedem ce izvoraste din gandurile noastre ,caci de multe ori aceste ganduri sunt vrednice de osanda.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 11:59:30
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
Citat:
De fapt purtarea baticului poate fi un motiv de mandrie: vai port batic si acum sunt crestina adevarata, smerita si asculatoare
Dumnezeu stie ca din fariseismul nostru putem trece la o adevarata sinceritate si smerenie.

Citat:
Mi-a venit in minte o conexiune destul de amuzanta.
Deci capul femeii este barbatul. buuuun.
Femeia trebuie sa isi acopere capul in biserica pentru a arata smerenie
pai exact asta e explicatia data in Biblie..

stiti... e greu de inteles acest subiect si v-as spune si eu ceva ce v-ar scandaliza; dar va spun si-am sa va explic.
credeti si nu cercetati!
si mie mi s-a parut aberanta replica pana in momentul in kre i-am auzit explicatia... sper sa intelegeti si voi.
cei care aveti copii marisori sau ati cunoscut macar un copil la varsta "de ce" (3,4,5,6,7... ani) stiti cate intrebari pun...asa.. la nesfarsit... intrebari care noua ni se par prostesti, dar ei chiar nu le inteleg... si le raspundeti la o intrebare, doua, trei... zece, dar la un moment dat, vazand ca nu va inteleg deloc, le spuneti "asteapta sa cresti; cand vei fi mai mare vei intelege".
asa suntem si noi. mici. foarte mici. suntem abia la inceputurile noastre de crestini.
daca vrem sa cercetam.. o putem face, nu ne opreste nimeni... dar trebuie sa intelegem ca unele chestii ne depasesc si numai in anumite conditii le putem pricepe.
Practi unde apare in Biblie crede si nu cerceta.eu stiam ca nu e in Biblie...ca e ceva inventat de comunisti in ideea ca uite ce va invata religia,sa credeti fara a cerceta...
si am postat ceva mai sus...in legatura cu M Domnului vazuta de diversi Sfinti Impodobita...cum comentati asta?...
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 12:14:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Preotul spune ca femeia trebuie sa aiba capul acoperit.Deci ascult de preot .
Cat despre ce gandesc sau fac unii sau altii ,e bine sa ne cercetam pe noi ,sa vedem ce izvoraste din gandurile noastre ,caci de multe ori aceste ganduri sunt vrednice de osanda.
bine grait,anita!!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 12:53:58
Senior Member

Implicit

cat despre 'cinstirea baticului',hm!...eu nu cinstesc baticul,baticul este o carpa ,un material,eu cinstesc actul in sine ,acela de a-ti acoperi parul care poate fi o ispita.insa am vazut fete care vin la biserica cu capul acoperit ,dar imbracate cu blugi stramti care le scot formele in evidenta,iar daca mai si ingenucheaza l-i se vad chilotii tanga sau jumatate de fund.acum-a ma intreb si eu,...mai are vreun rost saracul batic care acopera capul???:rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 13:45:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Iata din Cuvantul Lui Dumnezeu de prin 62 dar valabil si pentru noi:

"...Din lene izvorasc multe pacate. Poruncesc fiilor Mei sa lucreze cu credinta,
ca vor lua plata de la Dumnezeu aceasta este porunca Mea: sa nu fie între voi nici ura, nici vorba proasta, nici glume rusinoase, caci nu se cuvin crestinului. Sa nu fiti înfruntatori, nici rapitori, nici curvari, nici betivi, nici mandri, nici rai, nici lacomi, nici dusmanosi, nici pizmuitori, nici lenesi, nici hulitori, nici laudarosi, caci crestini ca acestia nu vor mosteni împaratia cea pregatita de Dumnezeu. Va poruncesc voua, crestinilor, sa fiti placuti la cuvinte,
ca totdeauna cuvantul vostru sa fie placut si dres cu sare, ca sa dea mare dar celor ce asculta. Luati seama la toate cuvintele pe care le vorbiti, ca sa nu fiti oameni care seamana semanatura în vant, caci cuvintele rele strica si cuvintele bune.
Va spun, voua, femeilor crestine, sa va purtati cu îmbracaminte cuviincioasa, cu sfiala fireasca, cu mintea întreaga, nu cum se poarta femeile Gomorei si Sodomei, nu cu împletituri de aur pe par, nu cu flori în par, nu cu cercei, nu cu margele, nu cu inele, nu cu bratari, nu cu scartaietori la picioare, nu cu pungile pe mana, nici cu haine de lux, ci cu fapte bune, asa cum se cuvine femeilor crestine sa fie cu teama de Dumnezeu. Crestinul care-si îmbraca femeia în lux, îi scoate marfa de calitate lui satana, si mai tarziu o va pierde..."

shi mai spunea pe undeva despre femeile care-shi reteaza parul cum ca in parul acelora sunt mii de draci, ca mai bine ar fi pentru ele sa fie rase... shi ca rugandu-se descoperite rade dracul de ele ca-shi necinstesc chipul sau capul lor in fatza lui Dumnezeu... nu mai shtiu exact cum a zis shi este scris. ???:(
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 14:47:05
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica73
cat despre 'cinstirea baticului',hm!...eu nu cinstesc baticul,baticul este o carpa ,un material,eu cinstesc actul in sine ,acela de a-ti acoperi parul care poate fi o ispita.insa am vazut fete care vin la biserica cu capul acoperit ,dar imbracate cu blugi stramti care le scot formele in evidenta,iar daca mai si ingenucheaza l-i se vad chilotii tanga sau jumatate de fund.acum-a ma intreb si eu,...mai are vreun rost saracul batic care acopera capul???:rolleyes:
Parintele Arsenie Boca spunea ca mai mare osanda este pentru femeia care vine la biserica in pantaloni decat cu capul descoperit.
Fetele alea sunt tinere ,poate in timp se vor schimba.Sunt multe ,foarte multe care nu vin deloc.
Stiu pe cineva ,o domnita care venea vopsita blond,cu claie mare de par ,statea pe un scaunel,nu ingenunchea ,nici in picioare nu statea ,dar iti lua ochii ,era stridenta.
Cu timpul ,nu stiu din ce motiv, vine cu capul acoperit si sta in genunchi cand e cazul.
In fiecare din noi zace un posibil mantuit.
Reply With Quote
Răspunde