Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Pelerinaje la locuri Sfinte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2012, 23:57:41
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Rusia,impresii din pelerinaj,2010

RUSIA
IMPRESII DIN PELERINAJ
ANUL 2010

INTRODUCERE

Inca din anul 2009 mi-am propus sa merg sa ma inchin la locurile sfinte din RUSIA ,sa vad cit mai mult si cu cit mai putini euro.Stiam ca intre dorinta si realizare reusita poate sa fie multe greutati .De aceea fiind in toamna anului 2009 la Schitul HUTA,din BIHOR,la o Sfinta Liturghie in zi de Duminica,am participat cu ceilalti credinciosi la inconjurarea schitului cu terenul sau dimprejur cu preot ,cu icoane si cintind .Eu am luat de pe perete icoana SF.SERAFIM DE SAROV,la care m-am rugat simplu ,ca si cum as fi vorbit cu SFINTUL in mod direct ,zicindu-I de 3 ori ,la luarea icoanei ,pe drum si la punerea icoanei din nou pe perete URMATOARELE CUVINTE:SFINTE SERAFIM TE ROG AJUTA-MA SA MERG LA ANUL SI SA MA INCHIN LA LOCURILE SFINTE DIN RUSIA SI LA MOASTELE TALE LA DIVEVOO.Desigur ca eu am uitat pina la anul de rugamintea mea facuta acestui foarte mare sfint al RusieiPentru ca voiam sa merg si in GRECIA ,cautam perioadele convenabile ,rutele convenabile si preturile convenabile,fara sa ma mai gindesc sa ma mai rog cuiva.adam-am rugat pe 5 mai Sfintului EFREM CEL NOU DE LA ATICA sa ma ajute sa merg in Grecia in pelerinaj la locurile sfinte.Voiam sa merg in ambele tari in 2010 pentru ca presimetam ca nu voi mai putea merge ulterior,presimtiri care s-au adeverit.,motivele fiind mai multe chiar de cit am crezut eu !Dau slava lui DUMNEZEU pentru ca mi-a ajutat sa merg in ambele locuri in acel an 2010.Intru-cit in Rusia nu gaseam nici o varianta convenabila si sigura m-am reorientat spre a merge prima data in Greciadar grevele de acolo m-au determinat sa fiu precauta.Dupa o primavara de cautari sunt sunata de o doamna AURORA de la Arad cu care am mai vorbit cu un an in urma pentru a merge in Ucraina ..dar nu am mers cu ea.Imi da un site pe care accesindu-l puteam vedea programul ,suma pentru 24 zile convenabila.la telefon mi-a spus ca la DIVEVOO vom ajunge de HRAMUL SF.SERAFIM DE SAROV.!!!Atunci mi-am amintit de rugamintea mea din toamna catre acest mare Sfint al Rusiei si mi-am dat seama ca Sfintii NU UITA RUGAMINTILE NOASTRE ,chiar daca noi uitam ca i-am rugat cevaba mai mult m-a invrednicit pe mine pacatoasa sa ajug la LAVRA LUI DIVEVOO ,DE HRAM .La o privire retrospective nu pot si nu voi putea niciodata sa-I multumesc indeajuns SF.SERAFIM DE SAROV,pentru acest peletinaj in RUSIA SI BIELORUSIA !! in ciuda multor ispite ,cele mai multe ivite pe parcurs inca inainte de plecare.Intotdeauna cind ne pregatim de plecare in locuri de mare sfintenie apar ispite..dar din pacate eu atunci nu am fost constieta ca toate erau ispite.! Eu numindu-le inadvertente suparatoare!...si asta inseamna ca nu le-am facut prea bine fata daca nu le-am considerat ispite!
Am studiat programul care imi convenea de minune,ruta participari la Sfinte Litueghii,mese uneori la manastiri ,acolo unde participam la Slujbe si unde eram cazati ,cazarile fiind numai la manastiri.Excelent ..mi-am zis.nu banuiam atunci ca scularea la 5 dimineata pentru participare si la Utrenie m-a deranjat in conditii de oboseala prelungita,pentru ca oricum nu intelegeam limba rusa si nici rugaciunile care se faceau,pentru mine fiind suficienta participarea doar la Sfinta Liturghie.Acolo cele mai multe slujbe matinale incep la ora 5 sau 6. dimineatasi cum noi dormeam numai la manastiri placerea mea de la cititul programului pelerinajului s-a schimbat pe parcurs ,cind oboseala a inceput sa-si spuna cuvintul.
Dar sa nu anticipez!!De la inceput ,desi suma de 450euro,parca era, in care intrau si acele mese la manastiri pe care manastirile le dadeau gratuit sau unele la sume modice, inscrierile s-au facut destul de greu,au ramas 4 locuri libere in microbus incit plecarea era nesigura,AURORA accepta sa plece cu 2 locuri libere in microbus dar nu cu 4!Am luat legatura cu o cunostinta de la Cluj ,pe care il voi numi pe parcurs studentul,caci este student la medicina.Acesta ,desi fusese cu un an in urma timp de 30 zile cu plecare din Galati ,a dorit sa mearga din nou!Acuma nu ma mir caci si eu m-as mai duce in RUSIA in pelerinaj fiind tara ortodoxa care m-a impresiont cel mai mult,aici maretia ortodoxiei traite in manastiri este foarte vizibila,cintarile superbe Rusia are cele mai frumoase cintari ortodoxe,cele mai frumoase melodii si cele mai faine voci!,acest fapt fiind o compensatie la faptul ca nu cunosteam limba rusa si nu intelegeam mare lucru decit intuiam stiind cum vine in limba romana.El a vorbit si cu prietena lui care s-a inscris..raminind doua locuri libere.Toate acestea s-au efectuat pe parcurs,eu si poate si ceilalti inscrisi care doream sa plecam,ma rugam la Domnul sa-mi ajute sa plec sa nu ratez acest pelerinaj care includea BIELORUSIA si VALAAMUL si SOLOVATUL,precum si multe locuri interesante din RUSIA,lavre renumite.Eram in postul sfintilor apostoli ,plecarea era pe 16 iulie si nu stiam daca vom merge sau nu ,asa incit am ridicat aceasta problema la spovedanie!Preotul duhovnic mi-a spus sa citesc acatistul SFINTEI MATRONA,care este foarte grabnic ajutatoare si daca acest pelerinaj este de la Dumnezeu se va face,iar daca nu este de la EL ,nu se va face.Eu nu aveam acatistul ,dar preotul mi-a spus ca au la pangarul manastirii un acatistier in care se afla si acatistul SFINTEI MATRONA DIN MOSCOVA.Eu cautam un acatist cu sfintii din Rusia pe care inca nu am reusit sa il gasescdar cind am cumparat acel acatistie ram vazut ca el cuprinde in mare parte ceea ce ma interesa pe mine si cautam,anume acatistele sfintilor si sfintelor la care ne vom inchina in RUSIA.Acest fapt m-a bucurat si mi-a dat o speranta ca daca l-am gasit unde nici nu gindeam voi avea parte de pelerinajdar trebuia sa fac ascultare si am citit acatistul SFINTEI MATRONA ZILNICiar dupa 3 zile am primit un SMS ca plecamNici nu ma mir ca la SFINTA MARONA LA MOSCOVA SUNT CELE MAI MARI COZI LA INCHINARE,CACI ESTE EXTRAORDINAR DE GRABNIC AJUTATOARE.!
Pina la Suceava trebuia sa mergem cu trenul din ARAD la cuseta toata noaptea pina la 5 dimineata cind am ajuns in Suceava de unde ne-a luat doua microbuse care ne-au transbordat granita pina la manastirea BANCENI,iar de acolo un microbus de Ucraina.Avantajul este ca nu ne-am ratacit nici nu am bijbiit pe multele noastre drumuri din Rusia in cele 22 zile,soferul fiind foarte bun si cunosciind foarte bine drumurile spre obiective.Am aflat la Suceava de la studet ca prietena lui nu mai vine ca desi la inceput parintii au fost de accord..s-au razgindit nu au mai lasat-o desi pierdea 200 euro!!!...dar inscrierea ei a fost salvatoare pentru noiSFINTA MATRONA multumesc pentru aceasta stratagema care ne-a permis sa plecam ,apoi in al doilea rind am avut loc liber in microbus cele 3 fiind ocupate la refuz cu cumparaturile facute pe parcurs ,indeosebi icoanele studentului ,care avea multe comisioane de rezolvat ,ele totalizind un geamantan pina la urma ,pe care l-a cumparat la intoarcere in Suceava pentru a le pune si acesta s-a umplut pina la refuzdar pina la SUCEAVA ELE ,ICOANELE au stat pe loculprietenei .Nici celelate doua locuri nu erau altfel decit suprapline.Desi microbusul avea bagaj foare mare in care ne-au incaput geamantanele mari ,bagajele mici ,mincarea apa cumparaturile ,pina ajungeau in bagajul mare erau puse foare inghesuite saracele pe celelate doua scaune ramase prin mila DOMNULUI ,libere!...caci ce ne-am fi facut altfel??!! daca toate locurile ar fi fost ocupate.!!De altfel chiar studentul a trebuit sa recunoasca ca prietena lui nu ar fi facut fatza la tot felul de ispite,toate generate de comportamentul inadecvat al organizatoarei, chiar din lipsa ei de tact!
Ba mai mult pe parcurs el ,studentul mi-a spus ca inainte de plecare duhovnicul i-a spus ca o sa aiba multe ispite la care nu prea va rezista dar sa se duca totusi pentru ca sa nu fie lipsiti ceilalti de binefacerile pelerinajului,el fiind cheia hotaritoare in plecare,caci daca nu ar fi plecat,nu se mai mergea.Scriu toate acestea ca sa vedeti cit de mult se impotriveste cel rau cind este vorba de plecat in locuri de mare sfintenie !!Cu noi aveam o persoana linistita,,,dar cu un off mare ,iar Maica Domnului a luminat-o unde sa plece ,in ce locuri pentru a scapa de acelOFca nu zic alfel.!Iata-ne dar dimineata pe 17 iulie 2010 in gara din Suceava ,unde ne intilnim cu totii ,plecam cu doua microbuse pina la renumita manastire BANCENI.Doua doamne din Constanta erau foarte obosite saracele de drum ,iar eu cu studentul povesteam ca doi oameni care nu s-au vazut demult.
Vechi 05.06.2012, 23:59:36
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit Continuarea introducerii

LA manastirea BANCENI ,romaneasca,unde am fost cu ocazia unui pelerinaj in UCRAINA in toamna anului 2009,dupa inchinare am luat mic dejunul prin bunavointa personalului de acolo ,desi nu am dormit acolo,la interventia organizatoarei ,am cumparat de la pangar doua CD-uri cu cintece religioase foarte frumoase,am vazut progresele care s-au mai facut la manastirea noua model dupa aceea de la Divevoo,ne-am rugat la mormintul celor doua mohahii necanonizate ica.Staretul ,parintele mihail jar era plecat si nu ne-a deschis nimeni paraclisul din cimitir ca sa ne inchinam la moastele lor si ale pruncului SEGHIE.Imi pare rau ca desi aveau foarte multe CD-uri atunci scoase ,incit nu erau inca organizate in casete pe care sa scrie ce esteam uitat sa cer si SF.LITURGHIE,care se face in limba romana dupa modelul si cu cintecele rusesti,avind fragmente si in limba rusa.Desigur ca nu am mai urcat si sus in clopotnita ca sa admiram minunatul peisajdar monahul care ne-a condus atnuci l-am intilnit si ..chiar m-am mirat ca m-a recunoscut ..nu dupa nume ci dupa figura zicindu-mi :ati mai fost la noiAsteptam destul de mult pina sa ajunga microbusul care avea sa ne fie de multe ori si pat in noptile in care am circulat prin RUSIA spre manastiriavea ca norocul scaunele comode,dar nu avea deasupra suport ca la autocare ca sa ne mai putem pune cite ceva.M-am asezat pe scaunul ultim singur,ultimele fiind 4 scaune pe acelasi rind,pentru ca asa eram aproape de bagaj pe care mi l-am pus in spatele meunu am preferinte pentru primele locuri.Eram persoane de gen femin din din Constanta,Galati ,Roman,Mures,Arad,Sighisoara,Bucuresti si doi tineri ,studentul si un tinar din ROMAN ,care s-a asezat singur in spate pe ultimele locuri,fiind saracul inca de la inceput incorsetat de bagajele mici ale noastre.Dar nu a stat mult acolocaci cele doua doamne din dreptul meu l-au rugat pentru schimbare de locuri parinduli-se ca acolo ele doua ar avea mai mult locdar ele saracele mereu abia se vedeau dintre bagajele plasate acolo.Am admirat rabdarea lor sinacceparea situatiei,caci acolo functiona si aeroterma si cind le tragea curentul fiind prea frig,,cind le era prea cald cind nu dadea drumul aerotermei.Tinarul era o persoana linistita ,avea o voce frumoasa si a cintat la strana in biserica..asa ca eu am avut parte uneori pe parcurs de audieri in surdina a unor cintari religioase frumoase cintate de o voce frumoasa.Apoi si doamnele din spate nu s-au lasat mai prejos si au cintat foarte frumos pe parcurs.Am observat ca AURORA,probabil pentru ca este rusoaica nu o interesau cintecele romannesti ,numai cele rusesti..noroc ca mie imi placeau cele puse CD-uri in limba rusadar uneori parca era prea mult ,ea cu soferul fiind in minoritate fatza de noi ceilalti romani.dar din lipsa de tact ..ei nu i-a pasat de aceasta evidenta.Iata-ne dar si in microbus,plecam spre manastirea POCEAEV,unde vom dormi in prima noapte.Ma bucur sa ajug la aceasta renumita si frumoasa lavra a Maicii Domnului,unde am mai dormit si inchinat cu ocazia pelerinajului din 2009 din UCRAINA.Este lavra care nu o voi uita niciodata,Aici daca prima data am participat la Sfinta Liturghie in manastirea TROITKA,adica SFINTA TREIME,si la o vecernie arhiereasca,de data asta slujba a doua zi dimineata s-a tinut in manastirea mare a Adormirii Maicii Domnului..apoi ne-am inchinat si la moastele celor doi mari sfinti din pestera,SF.IOV si SF.AMFILOHIE.Nu mai repet impresiile din minunata lavra POCEAEV,cu inchinarile la cele 3 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului.Eu singura m-am inchinat la Icoana Maicii Domnului din manastire SF.TREIME ,unde nu a fost slujba in acea dimineata..nu era nimeni linga mine la care sa spun..nu credeam ca organizatoarea nu stia ea care organiza pelerinaje repetate in UCRAINAsi nu i-a dus pe ceilalti acolo!!!...cita superficialitate.desi era in aceeasi curtecita lipsa de sensibilitate!!..chiar daca merge des oare nu era bine sa se inchine si la acea icoana ,chiar ea,apoi si ceilalti care unii nu au mai fost.Intru-cit pestera SF.IOV se deschidea doar la ora 11 si noi trebuia sa mergem spre BIELORUSIA,am plecat dupa ora 9,30dar..surpriza!!!....la granita am stat peste doua ore caci soferul a fost supercontrolat la granita si se pare ca nu avea totul in regula la masina.Asa cum a remarcat si Studentul ,cunostinta mea mai veche,asta s-a intimplat sa pierdem aceste 2 ore ,timpul cit ar fi trebuit sa mai stam pina la deschidere si cam juma de ora pentru intrare in pestera.la care sesizare AURORA nu a priceput despre ce e vorba!!...oare chiar nu a priceput!!!..ea care a terminat teologia si merge frecvent in RUSIADupa asa mare intirziere la granita intram in

Bielorusia

Ajungem sa trecem granita si intram intr-o tara extrema de curata,chiar si la marginea padurilor,cu sosele de clasa intia fara nici o groapa in ele ,parca pluteam cu microbusul ,cu poduri suspendate.Trecem sip e centura capitalei ,orasul MINSK,unde se vedea o curatenie care m-a lasat ca la dentist ,o ordine in periferie ,o curatenie ,incit ma intrebam cu arata centrul daca asa este in periferie.Am vazut ca cele multe si inalte blocuri sunt diferit vopsite ,ca au numere pe fiecare bloc scise pe placute asa de mari ,incit se vedeau numerele blocurilor foarte bine si de soseaua de centuraasa incit postasul nu ar fi avut cum sa rataceasca vreo corespondenta!In BIELORUSIA vom vizita doua manastiriJIROVICI .,de calugari si POLOTK,de calugarite.
Vechi 06.06.2012, 00:07:22
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit Videoclipuri cu rusia si grecia,egypt,ucraina

http://www.youtube.com/user/sofiaiug...l=first_upload
Vechi 06.06.2012, 00:42:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Câteva impresii ... în urma pelerinajului din Grecia:
http://cenaclulluminalina.ro/index.p...unui-pelerinaj
http://cenaclulluminalina.ro/index.p...-o-treapta-rai
http://cenaclulluminalina.ro/index.p...-pelerinaj-iii
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 21:25:21
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

De invidiat cite ati vazut la METEORE..din ceea ce am scris eu tot aici la impresiile din pelerinajul in Grecia o sa vedeti dezamagirea mea ca am vazut doar doua.Aveti poze foarte clare,frumoase.
Vechi 06.06.2012, 21:55:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
De invidiat cite ati vazut la METEORE..din ceea ce am scris eu tot aici la impresiile din pelerinajul in Grecia o sa vedeti dezamagirea mea ca am vazut doar doua.Aveti poze foarte clare,frumoase.
Mulțumiți lui Dumnezeu pentru cât v-a dăruit. Ați văzut ce era de văzut...le-ați vizitat pe cele mai mari și cele mai vechi din câte îmi amintesc. Fiecare mănăstire are specificul ei dar ca idee toate sunt poziționate pe acele stânci imense....

Man Rousanou era interesant de văzut - mi-a plăcut cel mai mult din punct de vedere al localizării dar și cea mai spectaculoasă. Are o mică terasă chiar la intare unde pe o băncuță te poți reculege admirând toata splendoarea naturii. În afară de ciripitul păsărelelor nici un alt sunet nu disturba liniștea acelor locuri.

Man Sf Nicolae mi-a placut foarte mult - cea mai mica si mai simpla. Suprafata totala era foarte mica...in afara de bsericuta f mica, locul pangarului, cateva chilii, si o mica iesire in aer liber pe piatra de unde se tragea si scoptul (ca intr-o curte de 50 de mp)...

Last edited by ovidiu b.; 06.06.2012 at 21:58:54.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 22:23:21
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
ZIUA A TREIA
MUNTELE TABOR
Pe muntele Tabor a avut loc evenimentul schimbarii la fata a Mintuitorului nostru.Situat la doar 562 m deasupra vailor inconjuratoare ,el apre maiestuos din mijlocul cimpiei.Urcam de la un anumit nivel ,unde se afla un bazar pentru cumparaturi,cu minibusurile arabilor.Sus ni se dezvaluie o panorama splendida a imprejurimilor.Ne apare in fata biserica din piatra ,zidita de un pustnic roman arhimandritul IRINARH ROSET ,UNUL DIN MARII CALUGARI ROMANI,a carui mormint se afla in partea dreapta a bisericii ,dar nu imi amintesc ca ghidul nostru sa ne fi spus unde este ingropat ca mergem si la mormint ,fiind in curtea manastirii.Aci ne-a deschis o maica rominca.Am avut norocul sa nu mai fie nimeni decit grupul nostru.Am intrat in curte,admirind copacii grosi si florile, si apoi in manastire .Aci in stinga cum intram se afla o icoana a Maicii Domnului ,mare vindecatoare,unde lumea cumpara cu 10 dolari placute cu ochi ,miini sau picioare ,placute pe care scrie in lb.greaca EUHARISTIA,de multumire ,pt cununie...etc..sau alta parte a corpului de care sufera fiecare aflat in cauza, si se roaga acolo la icoana apoi le leaga linga icoana de suport.Erau f.f.multe astfel de placute legate acolo.Am legat si eu 4 ,apoi m-am inchinat la icoanele celelalte si am admirat picturile .Am iesit in curte ,trecind prin pangar ,dupa ce am cumparat luminari si am dat pomeniri la sf.Liturghie,am privit la arborele de piper si la gradina de maslini ,si in acest timp a venit un NOR PE TABOR SI AM FOST BINECUVINTATI CU O PLOAIE SCURTA DE VARA ,TOCMAI CIND EU AM INGENUNCHIAT IN FATA CELOR 3 COLIBE DIN SPATELE MANASTIRII . ca sa ma rog,deci m-am rugat pe acea ploaie minitorentiala.Apoi ploaia a trecut asa cum a venit si a aparut iar soarele .Pina la venirea minibuselor am simtit o pace in suflete si imprejur ,deosebita,dar nu numai eu ci si altii au simtit aceasta INVALUIRE A PACII IN SUFLET SI IMPREJURUL ,EXTERIORUL NOSTRU.Am profitat de acest rastimp de aprox.20 minute ca sa admiram nu numai peisajul de sus ci si gradina cu flori multicolore din dreapta manastirii ,inainte de intrare.Aci ne-am facut toti mai multe poze.Am plecat cu regret ca trebuie sa parasim aceasta minunata zona care raspindea atita pace in jur.!

RIUL IORDAN

Plecam mai departe si ajungem la riul Iordan .Cu doua zile inainte ne-am cumparat cu 5 $fiecare o camasa cu botezul Domnului pictat pe ea.Dupa ca am admirat locul amenajat pentru scalda ,am luat camasa peste costumul de baie ,caci ea devine f. transparenta dupa ce se uda.Preotul nostru insotitor si cu diaconul ghid au facut intr-un vas adus de la Ierihon SFINTIREA APEI ,apoi am sarutat crucea si ne-a stropit cu apa proaspat sfintita si apoi am intrat in apa la scalda zicind si niste rugaciuni in gind ,de multumire ca ne-a invrednicit Dumnezeu sa ajungem aici sa ne scaldam in apa binecuvintata de botezul Mintuitorului,apoi psalmul de umilinta 50 a lui David.Am primit fiecare din vasul cu apa sfintita si am luat apa in sticle pe care sa o ducem acasa ,ca sa ne stropim cu ea casele,dupa ce punem in apa de la Iordan din riu si putina aghiasma din aceea primita.Baia ne-a inviorat pe moment ,dar seara am simtit parca mai puternic oboseala zilei ;dar in zilele ce au urmat am fost revigorati de aceasta baie.Plecam mai departe admirind in drumul nostru MAREA TIBERIADEI,lac cu apa dulce ,unde s-a gasit in anul1986 o barca veche din lemn ,ingropata in namol,care se presupune ca era de pe vremea apostolilor.Trecem prin orasul TIBERIAS ,lasam in stinga localitatea MAGDALA ,unde a trait Maria Magdalena ,inconjuram lacul acesta numit si MAREA GALILEII ,in jurul caruia Mintuitorul a propovaduit si ajungem la o biserica catolica TAGBA,in localitatea cu acelasi nume.,aflata pe locul unde Mintuitorul a inmultit pestii si piinile.Sub altar se afla piatra pe care Mintuitorul a stat cind a facut aceasta minune.In fata se afla un mozaic cu pesti si piine.Desi aproape se afla si biserica celor 9 fericiri nu pot sa inteleg cauza pentru care nu am fost dusi acolo si sa ni se citeasca ,dupa obicei ,cele 9 fericiri ,ca sa ni le reamintim.Cu regret ..am tacut ..pt ca eu mereu ceream ceva ce trebuia sa vedem si nu voiam ca acest fapt sa devina un leit motiv.Vizitam biserica franciscana din piatra neagra,ce contine inauntru piatra pe care HRISTOS s-a aratat ucenicilor dupa inviere ,asteptindu-i cu peste si piine .Aci a avut loc a doua pescuire minunata!Piatra se cheama MENSA CRISTI .Afara intr-un parcdin curtea manastirii se afla o statuie neagra, care ne reaminteste de repunerea in drepturi de apostol a lui PETRU.Admiram peisajul frumos spre MAREA GALILEII ,UNDE INTRAM IN APA CU PICIOARELE.Apa este calda ,placuta imbiindu-ne la o baie ,dar penrtu care nu mai era timp!.Am vazut aproape de biserica 6 discuri mari de piatra ,ce reprezinta urme ale unei biserici mai vechi numita cele 12 tronuri,ridicata in amintirea promisiunii facuta apostolilor.Plecam mai departe de-a lungul lacului la CAPERNAUM,ORASUL CARE A DEVENIT RUINE ,ASA CUM A SPUS Mintuitorul ,din cauza necredintei locuitorilor ei ,in ciuda atitor minuni facute in acest oras.Iata o prevestire a ceea ce se va alege de frumoasele noastre orase ,daca in ele va persista necredinta oamenilor ,dar si a politicienilor si a conducatorilor acestor orase.Ei ar trebui adunati aici ,toti politicienii si magnatii lumii ca sa vada unde duce NECREDINTA !!!.Ar trebui adunati aici asa cum a spus EMINESCU despre oamenii ,care sint”niste rai si niste fameni.”Aici se afla o biserica catolica pe locul casei lui PETRU ,apostolul ,ruine care se mai vad si astazi!S-a pastrat f. bine si templul cu ziduri si citeva coloane albe,iar la intrare intr-un parc este o statuie a lui apostolul PETRU.Dupa admirare ruinelor si cainarea[plingerea] in gindul meu a acestor locuitori necrediciosi ,plecam in apropiere la o biserica ortodoxa greceasca ,aflata pe locul vindecarii slabanogului.,foarte interesanta ca si constructie cu cupole rotunde rosii.Azi am fost in mai multe biserici catolice decit ortodoxe ,doar in doua aci si pe Tabor si va marturisesc ca am avut ,in ciuda evenimentelor importante din viata Mintuitorului care au avut loc pe locurile unde se aflau bisericile catolice ,o senzatie de neimplinire ,de disconfort.Deee..sufletului nu poti sa-i comanzi sa simta si aici in bisericile catolice ca si cind intru in bisericile ortodoxe,ci el simte asa cum ..trebuie ,zic eu ,in functie de locul in care se afla si trupul.Mergem spre Nazaret ,unde sintem cazati la etajul 4 de unde ni se ofera o panorama splendida de noapte a orasului cosmopolit NAZARET.
La râul Iordan aprilie 1011 în săptămâna Floriilor. A se observa lumina de desupra apei acolo unde e vegetație.
Attached Images
File Type: jpg DSCF6749.jpg (75,2 KB, 13 views)
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 22:28:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
La râul Iordan aprilie 1011 în săptămâna Floriilor. A se observa lumina de desupra apei acolo unde e vegetație.
Ce ziceți de poza aceasta? Chiar Duminică am facut-o. Să fim totuși cu capul pe umeri. Soarele era în spatele casei...

http://4.bp.blogspot.com/-922PmsJ4Ii.../s1600/027.JPG
Reply With Quote
Vechi 08.07.2012, 19:09:35
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit Manastirea jirovici,bielorusia

Ajungem la o localitate JIROVICI ,unde se afla o manastire de calugari.Tocmai era vecernia.In timpul vecerniei dam pomelnicele in limba rusa,dar platim cu valuta unii ,eu cu banii schimbati pentru Ucraina ..asa incit la intoarcere la Kiev am rama sin pana de grivini pentru ca a trebuit sa-I cheltui in Bielorusia.Cei care au platit in valuta au zis ca au iesit foarte scump cu pomelnicul.
Manastirea are hramul Adormirii Maicii Domnului.Aici se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.sub forma de medallion,care este pictata cu pruncul in brate,dar situate intr-un copac sub care stau ingenunchiati doi copii,un baiat si o fetita.Icoana a fost descoperita de copii care se jucau prin acea padure,dup ace au vazut ca dintr-un copac izvorasc raze foare puternice;ei au privit cu atentie si au vazut icoana sub forma de medallion ,au alergat la parinti acasa sa le spuna minunea.Icoana din copac a fost asezata la inceput intr-o manastire din lemn care odata a ars in intregime si icoana nu s-a mai gasit!Copii jucindu-se pe acolo,caci era padure ,au vazut-o pe MAICA DOMNULUI ca o femeie foarte frumoasa care state ape o piatra mare aflata nu departe de locul lor de joaca.Au alergat iarasi la parinti sa le spuna minunea,parintii au alergat la piatra din padure pe care au gasit din nou iconita sub forma de medallion a MAICII DOMNULUI ,aceea care a fost gasita prima data in copac.Aceasta icoana se afla linga iconostas in manastirea mare.Linga manastire se afla si seminarul teologic,cu o curte separate frumos aranjata.In curtea manastirii se afla o biserica pe locul aratarii Maicii Domnului ,piarta pe care Ea s-a aratat sete acuma altar.In aceasta manastire mica nu exista current electric,slujba se face la luminary.Desi nu este voie mie mi-s-a dat voie sa filmez acolo!Apoi mai sus pe o alee ajungem la a treia manastire cu hramul sf.CONSTANTIN SI ELENA ,care era inchisa ,iar in spatele ei se afla cimitirul unde era ingropat si ctitorul manastirii.Suntem pusi la masa , o masa foarte gustoasa,apoi ni se explica enigma teiului din curte foarte batrin ,care cunoaste toata istoria manastirii ,el fiind mai vechi decit manastirea . Calugarul ne-a spus ca atunci cind se va usca acest foarte batrin tei va veni sfirsitul lumii.Dar alaturi de el se afla rasariti dintr-un singur loc ,aproape de el alti trei tei tineri ,fapt care semnifica ca dupa sfirsitul lumii Sfinta Treime va oferi ceva mult mai bun credinciosilor.
Dupa aceste vizitari am fost cazati la o casa a manastirii din localitate ,in conditii foate bune.Desi era seara am plecat spre izvorul vindicator aflat nu foarte departe pentru a face o baie acolo ,care ne-a inviorat dupa oboseala zilei.Acolo intram intr-o curte cu alei si multi copaci ,cu un izvor de unde ne luam apa bune si foarte rece de baut.Apoi intram separat in doua incaperi din lemn ,femeile si barbatii,care dau in lacul unei ape reci ca sic ea de la izvorul pentru baut,caci apa vine acolo de la acel izvor si are 4 grade Celsius.Coborim treptele si ne facem curaj pentru a intra in apa ,inclusive cu capul.Trebuie sa ne facem cruci pentru a depasi cu curaj raceala evidenta a pei ,dar reusim sa intram ,avind fiecare camasi,eu pe aceea din Israel.Dar dupa cufundare de trei ori in apa ,in numele SINTEI TREIMI ,cu rugaciune in gind pentru vindecare ,iesim si avem surpriza unei inviorari si calduri incit mie nu imi mai venea sa dau jos de pe mine acea camasaaceleasi senzatii le-am avut dupa intrarea in toate izvoarele vindecatoare din Rusia.
A doua zi participam la SF.LITURGHIE,ne inchinam din nou la icoana MAICII DOMNULUI ..dar un gind imi spune sa ies pentru a merge la biserica cu altarul din piatra pe care am vazut-o seara.Stiam ca nu este bines a iesim in timpul SF.LITURGHII si mi-am zis ca poate este o ispitadar dupa slujba am aflat ca si acolo a fost slujbaasa incit mi-a parut foarte rau ca nu am dat ascultare gindului desi venea din partea cea buna.Am admirat icoanele sfintilor de pe pereti ,care erau in marime naturala despre care am aflat ca au foast pictate la lumina luminarilor,pentru a nu fi descoperit pictorul si lucrarea lui de catre autoritatile ouse credintei.Dupa Sf.Liturhie mai stam putin pe banca in frumoasa curte a manastirii ,odihnitoare ,apoi cercetam si pangarul de unde imi iau citeva iconite cu Maica Domnului ,iar de la piata de afara de linga manastire imi cumpar ulei si tamiie.
Plecam de la aceasta memorabila manastire de calugari spre

MANASTIREA POLOTK
Vechi 08.07.2012, 19:32:50
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit Manastirea polotk,bielorusia

Este o manastire de maicii ,situate in localitate,unde in curte se afla o manastire mai mare,care adaposteste moastele SFINTEI EKATERINA DE POLOTK, si una ceva mai mica cu hramul SF.MC.TARUL NICOLAI CU FAMILIA,In aceasta manastire se afla intr-o racla lantulrile cu care a umblat SFINTA EKATERINA,lanturi mari si grele .Avem aci asigurata cazarea linga manastire in niste case de lemn ,unde au fost amenajate paturi din lemn suprapuse cu wc ul in curte dar mai ezita si acela modern situate imediat linga manastire si care era cu apa curenta si contra cost.
Adoua zi era tocmai hramul SF.TAR NICOLAE.Participam la SF.Liturghie,,ne inchinam la icoana din manastire a tarului cu familia,apoi dupa slujba intram desculti pe sub racla cu lanturile sfintei EUFROSINA.Mai exita o manastire in curte,a treia care era in renovare in interior.Desi era o zi de hram nu era mai multa lume decit in mod obisnuit.M-am plimbat prin curtea cu flori si iarba care dadea spre o padure ce avea un drumeag asfaltat.am cumparat doua iconite mici ,caci erau scumpe cu SF.EUFROSINA..aceasta in timpul SF.Liturghii ,iar dupa aceea am fost lasati sa intram in manastirea mare sa ne inchinam la moastele SFINTEI EUFROSINA,aflate intr-o frumoasa racla.Studentul mi-a atras atentia ca pe masa aflata in manastire maicile au pus mai multe ofrande culinare,precum napolitane,bomboane ,biscuiti si doua ciocolate pentru saraci.Noi pentru ca nu ne simteam saraci,cel putin eu ,atunci ,am asteptat sa vedem daca cineva ia ceva din aceste mici cadouri alimentare ..nu a luat nimeni ,cei mai multi si localnici au iesit din biserica si atunci noi ne-am servit cu citeva bomboane si am luat fiecare cite o ciocolata pentru drum si citeva napolitane ,avind grija sa lasam cele mai multe ofrande acolo pentru eventualitatea ca ar fi aparut altcineva,nu din grupul nostrum caci numai noi am ramas acolo pentru ca am citit acatistul Sfintei,asa incit am fost ultimii care am iesit.Am considerat acestea mici cadouri de la Sfint Eufrosina,direct,cel putin asa am simtit noi ,incit i-am multumit aceste sfinte darnice,dragut de darnica cu noi ,apoi dupa ultima inchinare am iesit si noi desi ne parea rau ca nu mai putem zabovi linga racla aceste tinere sfinte a Bielorusiei.Sfinta EUFROSINA roaga-te si pentru noi ,pacatosii din acest pelerinaj. Plecam spre

RUSIA

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IMPRESII DIN PELERINAJE sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 92 25.10.2020 18:35:30
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
Bauturi tari si animale necurate NeInocentiu Secte si culte 0 12.05.2012 20:44:58
Impresii din pelerinaje -anul 2009 sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 4 31.08.2009 21:23:06
Despre religiozitate in diferite tari BogdanF Generalitati 0 04.07.2008 09:51:37