Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2009, 16:40:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

nu mai pune atatea citate lungi.. stiu Cantarea Cantarilor
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 16:45:16
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

..si nu simti fluturi in stomac cind o recitesti?
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 16:54:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
..si nu simti fluturi in stomac cind o recitesti?
Nu, Andrei.. (.
(in ziua de azi doar niste pantofi de lux ma fac sa simt fluturi .. Iar sotul meu simte "fluturi" cand conduce o masina care merge cu mai mult de .. km/h.. cam asta suntem. A scos america ce era mai "bun" din noi. Te invidiez, in sens pozitiv, desigur, ca te emotioneaza lucruri simple... )
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 17:06:29
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ei uite, de aceia am adus eu in discutie pe un alt topic depre valoarea banului sfidata de MJ, in concordanta cu dragostea si sentimentele care ne dau...adevaratii fluturi...
Da, din pacate societatea te educa, mai ales prin mass media, sa pui pret pe niste pantofi de lux sau pe o masina absolut neinteresanta, insa este fascinant cum cei care au asemenea dorinte reusesc sa dea puls vietii, mai cu precadere decat cei care-si inabusa nimicnicia intr-o spiritualitate neinteleasa si complexa. Toate dorintele formeaza acest puls a Universului, si cele fata de pantofi si cele fata de un psalm, dar, mai ales cele fata de un suflet, trebuie doar sa le fie limitat sensul in asa masura incat sa nu denigreze adevarata menire pamanteana.
Personal, tot atat de mult imi creeaza fluturasi in stomac randurile unui psalm, ca si zambetul unui copil sau mirosul mirosul trupului persoanei iubite...Nu este o erezie, este cunoastere, iar cunoasterea ne are in vedere pe toti, sub extrem de diferite si subtile forme pe care le concepem in mod natural.
Vechi 06.07.2009, 17:47:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
A: orgasmul este "gustarea raiului" (vai ce ma amuza expresia ta, Andrei, hahaha)
Spune-mi tu draga Anna daca exista ceva pamintean ca BATE starea Orgasmica?(daca vrei sa raspunzi, daca nu lasam pe altcineva sa o faca)...

....Ca o vedem noi doar dpdv sexual este limitarea noastra AUTO-impusa.

"in sudoarea fruntii...va veti cistiga piinea(fericirea). Oare crezi ca numai la burdihan se referea Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 17:56:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

hahaha! esti amuzant!
Da.. luxul! sau mai mult: senzatia de putere, iluzia de control (data de bani, de pozitie etc.) Sunt mai tari decat orgasmul, parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 18:04:17
Anca-Miha
Guest

Implicit

Andrei, vad ca pui intrebari incuietoare.
Te-ai intrebat de ce orgasmul creeaza dupa consumare un gol si o dependenta, care pune stapanire pe om? Deasemeni, te-ai intrebat cam ce e in stare omul astfel dependent sa faca pentru a-si induce din nou acea stare euforica?
Cred, spun cred, caci nu am trait acest lucru inca, dar cred ca a-L vedea pe Dumnezeu este net superior ca traire, decat orgasmul...
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 18:14:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit Despre rai

Asadar, Raiul, desi la inceput era o realitate a pamantului acestuia, inrudit cu firea lumii de dinainte de caderea omului, este dintr-o "materie" diferita de materia lumii pe care o cunoastem astazi, asezata intre stricaciune si nestricaciune. Aceasta corespunde intrutotul firii omului de dinainte de cadere - caci "hainele de piele" pe care le-a imbracat cand a fost izgonit din Rai (asa cum vom vedea) arata, in chip simbolic, carnea cea grosolana cu care s-a imbracat atunci. De atunci, in starea sa grosolana, omul nu mai e in stare nici macar sa vada Raiul, pana ce nu i se deschid ochii cei duhovnicesti si este "inaltat" precum Sfantul Pavel.

.....

"Sa-l lucreze. Ce anume lipsea in Rai ? Si de-ar fi fost trebuinta de lucrator, unde era plugul ? "Lucrul" lui Dumnezeu insemna lucrarea si tinerea poruncilor lui Dumnezeu, insemna a ramane credincios poruncilor... La fel cum a crede in Dumnezeu este lucrul lui Dumnezeu (Ioan 6, 29), tot lucru era si a crede poruncii ca, daca ar fi atins [pomul oprit], ar fi murit, iar de nu l-ar fi atins, ar fi trait. Lucrul era tinerea cuvintelor duhovnicesti... Sa-l lucreze si sa-l pazeasca, se zice. De cine sa-l pazeasca ? Nu erau talhari, nici trecatori, nici vreun rauvoitor. De cine dar sa-l pazeasca ? Sa-l pazeasca de sine insusi; nu sa-l piarda prin calcarea poruncii; sa pazeasca Raiul pentru sine, tinand poruncile." Sfantul Grigorie Teologul deschide o intelegere mai adanca a "lucrarii" din Rai:

"Fiinta pe care El a asezat-o in Rai... ca sa lucreze plantele cele nemuritoare, prin care poate ca se inteleg gandurile cele dumnezeiesti, atat cele simple cat si cele mai desavarsite."

Si, indeobste, Parintii cei nevoitori leaga "lucrarea" si "pazirea" de lucrarea duhovniceasca a rugaciunii. Astfel, Sfantul Nil Sorski, deslusind talcui-rea unui Parinte din vechime, Sfantul Nil Sinaitul, scrie: "Acest Sfant le-a citat acestea din vechime, ca sa lucrezi si ca sa pazesti, pentru ca Scriptura zice ca Dumnezeu, facand pe Adam, l-a asezat in Rai ca sa lucreze si sa pazeasca Raiul. Si aici Sfantul Nil Sinatul numeste rugaciunea lucrarea Raiului, iar paza - ferirea de cugetele cele rele dupa rugaciune."

Iar Sfantul Paisie Velicikovski, talcuind la randul sau cuvintele acestor doi Sfinti Parinti, scrie: "Din aceste marturii reiese ca Dumnezeu, zidind pe om dupa chipul sau si dupa asemanare, l-a asezat in Raiul desfatarii ea sa lucreze gradi-

nile cele nemuritoare, adica gandurile cele dumnezeiesti cele preacurate, mai inalte si desavarsite, dupa Sfantul Grigorie Teologul. Si aceasta nu inseamna altceva decat ca el, cel curat cu sufletul si cu inima, trebuia sa petreaca in rugaciunea harica, vazatoare, lucrata sfintit numai cu mintea, intr-o vedere preadulce a lui Dumnezeu, si cu barbatie sa o pazeasca ca lumina ochiului, ca pe un lucru al Raiului, ca ea niciodata sa nu se imputineze in suflet si in inima. De aceea, mare e slava sfintitei si dumnezeiestii rugaciuni a mintii, a careia margine si culme, adica inceputul si desavarsirea, sunt date de Dumnezeu omului in Rai: de acolo deci isi are ea inceputul sau."

sursa:
http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...e-serafim-rose

(Deci nu prea gasesc nimic despre orgasm, iubirea dintre soti etc..)
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 18:32:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Andrei, vad ca pui intrebari incuietoare.
Te-ai intrebat de ce orgasmul creeaza dupa consumare un gol si o dependenta, care pune stapanire pe om? Deasemeni, te-ai intrebat cam ce e in stare omul astfel dependent sa faca pentru a-si induce din nou acea stare euforica?
Cred, spun cred, caci nu am trait acest lucru inca, dar cred ca a-L vedea pe Dumnezeu este net superior ca traire, decat orgasmul...

Bine, va invit sa privim din alt unghi, cel al rezultatului acestor stari:

Iubirea duce la comuniune cu cei din comunitatea ta. Iubirea si starile aferente impreunarii emana dependenta de celalat si de cei din jur. Iubind partenerul iubesti si pe cei din jur si astfel CONSTRUIESTI COMUNITATE.

Varianta superioritatii Luxului in fata impreunarii orgasmice afirmata de Anna 21 prin pantofi de lux, putere si control este de dezbinare a comunitatii prin INVIDIE, SUBJUGARE de tot felul si IZOLARE in turnul de fildes care aproape negresit duce la deznadejde si deprimare, atunci cind oamenii din jurul tau te parasesc si nu mai ai in fata cui defila in pantofiorii tai si cu masina ta sport asa cum si afirma mai sus ca ajunsa acolo sus nu mai are prieteni.

Anca, este trist cind tu vezi in iubire doar o dependenta care duce la stari de pacatuire si perversiuni , concluzii trase din bombardamentul mediatic.
Draga anca, ne-am adunat aici sa privim lucrurile pacifist si POZITIV asa cum o face majoritatea nu minoritatea de perversi de care suntem satui si care sunt incontinuu bagati la inaintare ca MODELE
Chiar tu imi vorbeau cu Jenica si Costel de ce frumoasa este Romania in unele zone, ce iubire emana familiile simple din zonele vizitate de tine
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 18:58:58
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Acest articol este o absurditate.
Nici nu cred ca apartine parintelui Serafim Rose.

A se citi de anatemele date lui Origen,Evagrie la Sfantul Sinod Ecumenic al cincilea;aceasta anatema este repetata si la Sfantul Sinod Ecumenic al saselea si Sfantul Sinod Ecumenic al saptelea;anatema datorata faptului ca sustineau ca materia e rea si ca sufletele sunt preexistente si au fost pedepsite sa petreaca in trupuri.
Cine sustine asemenea idei cade si el sub anatema adica in despartirea de Dumnezeu.
Dimpotriva ca Maica Domnului cum arata Sfintele Dogme ale Bisericii Ortodoxe a fost inaltata cu trupul mai presus de toti ingerii din ceruri si a fost inaltata cu trupul in cerurile cele spirituale.
Dumnezeul nostru Iisus Hristos s-a inaltat cu trupul la ceruri precum marturisim la Crez:
"Si a inviat a treia zi dupa scripturi;si s-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui si iarasi va sa vina cu slava sa judece vii si mortii a carui imparatie nu va avea sfarsit".
http://www.comparativereligion.com/anathemas.html
Din anatemele Sfantului Sinod al cincilea ecumenic:
"IF anyone shall say that the future judgment signifies the destruction of the body and that the end of the story will be an immaterial <greek>yusis</greek>, and that thereafter there will no longer be any matter, but only spirit <greek>nous</greek>): let him be anathema. "

"Daca cineva va spune ca judecata de apoi inseamna distrugerea trupurilor si ca la sfarsitul judecatii va fi o "yusis" imateriala si ca nu va mai fi materie doar spirit:sa fie anatema".

Nu stiu ce inseamna yusis.

Inainte de judecata de apoi oamenii vor fi inviati cu trupuri si se vor si prezenta la judecata cu trup.
Va exista si lumea transfigurata ca doar nu vor pluti oamenii prin spatiu.
Reply With Quote
Răspunde