![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Aha , deci in perceptia ta adventistii si ortodocsii fac parte din aceeasi "biserica" ?
2 Cor 6.15 "Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? "
|
|||
|
|||
![]()
Nu te grăbi cu "învoirea"... Nu am spus că fac parte din aceeași biserică. Am sugerat doar că nu se potrivea versetul cu "ereticul". El vorbește despre niște frați dezbinători din aceeași biserică. Deci nu poate fi folosit în acest context (eu ortodox, tu eretic - adventist).
|
|
||||
|
||||
![]()
Iti dai cu stangul in dreptul. Atunci e logic ca apostolul Pavel se referea la cei care incercau sa dezbine Biserica. Si din acest motiv nu pot sa fie membri ai ei:
Luca 11.17 "Orice împărăție, dezbinându-se în sine, se pustiește și casă peste casă cade. " Luca 11.23 "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește. "
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai da, atunci raportandu-ne la perceptia ta adventistii si ortodocsii fac parte din aceeasi "biserica" ?
2 Cor 6.15 "Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? "
|
|||
|
|||
![]()
Am senzația că tot nu ai înțeles ce voiam să spun...
|
|
||||
|
||||
![]()
Chestia e ca tu nu prea stii ce vrei sa spui!!
|
|||
|
|||
![]()
Vreau să spun (și am și spus-o deja acum câteva zile) că folosiți des acest verset din Tit 3,10 când vă referiți la comportamentul adecvat vis a vis de neoprotestanți. Însă Pavel, atunci când folosește termenul "eretic" (deși e discutabil sensul în care-l folosește), se referă la o categorie de frați dezbinători din cadrul aceleiași biserici, ei sunt membri ai bisericii respective, nu sunt din afară, acolo unde stau de obicei cei numiți astăzi "eretici".
|
|
||||
|
||||
![]()
Una e sa spui ca erau membri ai Bisericii si alta sa spui ca proveneau din Biserica si au pierdut comuniunea cu ea. Din moment ce erau eretici si predicau erezia, mai faceau parte din Biserica?
Luca 11.17 "Orice împărăție, dezbinându-se în sine, se pustiește și casă peste casă cade. " Luca 11.23 "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește. "
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|