Citat:
În prealabil postat de moshu
Uau. Cred ca am incercat destul sa dialoghez cu tine pe un ton stiintific (sau mai bine zis pseudostiintific, din partea ta). Cand ai afirmat clar ca teorema lui Goedel isi gaseste aplicatia si pentru Dumnezeu m-ai dat gata, rational si obiectiv vorbind.
|
Ti-am spus ca nu ai inteles ce e cu teorema pentru ca ai spus:
cat timp o sa continui cu prejudecata gresita: stiinta e ceva fabulos, va descoperi cu timpul raspunsul la toate intrebarile, nu vei intelege nicioadata ortodoxia
Ti-am mai spus ca stiinta nu va descoperi niciodata raspunsul la toate intrebarile, pentru ca intotdeauna se vor naste intrebari noi
Citat:
Ceea ce nu inteleg e cum de-ai reusit tu sa raspunzi la o intrebare ce nu putea sa raspunda laureatul Nobel Feynman. Mie mi s-a parut chiar ilar cand ai zis ca stiinta a descoperit de ce exista omul, si nu a descoperit de exista univers!!! 
|
Vroiai sa-ti spun ca nu a descoperit cind a descoperit?
Citat:
Esti un indoctrinat in ceea ce crezi. Acest e un ultim post al meu; orice tentativa de a-ti impartasi vreuna din conceptiile mele se intalneste de refuzul prompt a tau. Cum am spus, esti un indoctrinat in principiile tale, practic, nu vei iesi din universul tau, deci ceea ce am incercat sa vb cu tine a fost in zadar. "Cei care au urechi si nu aud, cei care au ochi si nu vad". Imi pare rau pentru tine, si mai fac unele precizari, unele suparatoare, dar le fac totusi, desi sunt in contradictie cu un spirit ortodox. Dar le fac in speranta ca te vei corecta pe viitor si poate vei intelege vreo mica farama din ce vorbesc oamenii cu tine. Stiintific vorbind, aceste precizari, daca vei tine seama de ele, te vor ajuta. Deci:
- nu esti mai departe de mintea lui Pavel Corut
- poate ca esti sa privesti padurea, dar nu vezi niciun pom; esti bun sa generalizezi, insa esti departe de a observa vreo diferenta mai mult sau mai putin subtila
- nu esti nici macar atent la ceea ce spun altii! continui sa bati acelasi ton pana ce il zapacesti pe interlocutor, sau pui intrebari total aiurea, si intotdeauna schimbi subiectul de discutie, ca si cum l-ai fi rezolvat absolut, netinand cont de parerea celuilalt
- nici macar nu intelegi diferenta intre religie si stiinta; spun sincer ca eu nici nu as mai sta de vorba cu un om care afirma ca stiinta a descoperit de ce exista om, cand de fapt, nici nu se ocupa cu solutionarea unor intrebari de acest fel
- afirmi ceva intr-un mod absolut; or, cum spuneai tu insuti, stiinta nu e exacta; contine un numar de ipoteze, altele mai bune, altele nu chiar plauzibile, si ramane in picioare cea mai valabila- deci sa afirmi ceva absolut, esti departe de a actiona stiintific.
|
Uite o afirmatie absoluta, nascuta din cunoasterea stiintifica: temperatura la suprafata Soarelui e 5778K. Contrazi-ma.
Faptul ca stiinta nu se ocupa cu intrebarea de ce exista om este un postulat de-al tau?
Citat:
Sper ca vei trage niste invataminte din aceste acuzatii. Nu ma simt ortodox cand ti le spun, dar intotdeauna cred ca am vorbit cu tine rational si obiectiv, deci consider ca, fara sentimente, am facut un lucru bun. Iti recomand cu caldura sa citesti cele 4 volume - cursuri ale lui Feynman. Sunt sigur ca nu le-ai citit, pentru ca nu ajungeai in ignoranta crasa de a afirma ceea ce ai afirmat mai sus.
|
Uau, sint sigur ca numai cursurile lui Feynman ar fi putut sa ma impiedice sa spun ceea ce am spus mai sus :)
Citat:
Mai fac inca o ultima precizare: din ceea ce am dedus din posturile tale, folosind o metoda stiintifica, psihologica, pot sa spun ca nu ai incercat sa te convingi de existenta Domnului pe acest forum, ca alti ateisti declarati.
|
Ceea ce nu inteleg eu este de ce nu aplici pina la capat metoda stiintifica.
Citat:
Din limbajul tau pot sa trag o anumita observatie: simti o repulsie, o ura fata de crestinism, mai exact ortodoxie, de vreme ce esti pe acest forum. Mi se pare rusinos ca un om de stiinta, cum te declari matale, sa isi piarda timpul cu asemenea prostii (vorbind din punctul tau de vedere). Nu mise pare un sentiment pe care ar trebui sa ti-l respect. Deci nu pot sa iti spun ca te respect, sau ca iti respect parerea, sau actiunea ta. Nu stiu ce anume rau ti-a facut tie ortodoxia, mai ales ca pentru unii oameni e mai mult decat apa vietii... nu stiu ce anume rau ti-a facut acei oameni ortodocsi... poate ca esti doar invidios in a nu avea ceva ce altii au, sau poate, din punct de vedere ortodox, diavolul e in tine. Oricum ar fi, cred ca rezolvarea problemei (caci ai o problema) consta in bunul simt si in empatie. Nu am gasit niciun post al tau care sa cuprinda aceste doua stari. Iti mai recomand sa experimentezi si sa te antrenezi in asa ceva, mai ales in empatie. Ca sa tii cont si de ceea ce afirma altii. Cred ca voi mai reveni intr-un post sa citez ce a zis Feynman.
Sa ai pace.
|
Din pacate nu ma mai pot considera om de stiinta, deci pot sa imi pierd timpul cu asemenea prostii. Nu am nevoie de absolut nici un respect din partea ta, sau vreun respect pentru parerile mele, as fi onorat chiar daca ai putea sa maturi cu ele pe jos.
Cum vezi tu bunul simt si empatia in cazul meu? Ai vrea sa scriu "da, dragii mei, credeti in spiridusi, ca e ceva normal"? Tocmai pentru ca tin la cei apropiati ma face sa scriu ceea ce consider ca e corect.