Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2008, 17:40:22
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de isaia
După împlinirea canonului se dă și încredințarea iertării: unirea cu Mântuitorul Hristos prin împărtășirea cu Sfânt Trupul și Scump Sângele Său.
Amin.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 23:16:24
isaia's Avatar
isaia isaia is offline
Member

Data înregistrării: 09.08.2008
Implicit

De la Părintele Cleopa știu că femeia gravidă, în luna a 9-a se dezleagă la Împărtășanie, orice canon ar avea, apoi își continuă iarăși canonu. Copii mici, botezați se pot împărtăși oricând.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2008, 07:29:08
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiB
multumim Isaia pentru postare.
daca tot ai citit canoanele, poate ii raspunzi saracutzei surioare Ory, care este foarte amarita din cauza unei prietene de suflet care a parasit manastirea, traieste in curvie cu un barbat, pentru ca nu e cununata si are si citiva copii?
deci, ce ar trebui oare sa faca aceasta sora a noastra in Domnul?
sa-i dea cineva studiul de caz lui isaia, ca eu am incercat sa gasesc povestea expusa de ory si n-am gasit-o.

chiar sunt si eu curioasa cum se impaca teoria cu aplicarea ei in practica, nn canoanele, in cazul de fata.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2008, 11:28:38
codrin1 codrin1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mumusihk
dar...eu cunosc un caz in care acea persoana spune ca nu poate pleca din manstire in primul rand pt ca ar fi "casatorit cu Maicuta Domnului",asa se considera dupa ce ai depus acel juramant, iar in al doilea rand pt ca ar fi pacat sa pleci,sa te casatoresti si sa faci copii pt ca ai fi blestemat pana la al noualea neam...ce sa cred?... Sa inteleg ca toti acei calugari, sau maicute, care au plecat din manastire si si-au intemeiat o familie le merge rau? Mi se pare absurd ca desi vrei sa pleci din manastire din diferite motive sa nu poti face acest lucru pt ca tii frica de ce ti s-ar putea intampla...
cine ti`a zis "Casatorit cu Maica Domnului" ?????????????????????????????????? cea mai mare tampenie auzita pe ziua de azi... Ea e mama noastra a tuturor....nu se zice in nici un fel dak esti calugarit ....si da e o greseala mare calugar fiind sa parasesti Manastirea..Am locuit la Putna ani de zile nu m`am calugarit ca n`am fost pregatit....parintii de la putna au zis ca poti fi toata viata frate daca vrei ....ca dak te`ai calugarit iti schimba buletin cu adresa cu tot ..vei avea adresa manastirii pe actele tale iar la juramant juri ca nu vei parasi calea Domnului adica Manastirea....juri ca nu vei primi si iubi banii ca vei iubi saracia ....ca vei iubi pe Domnul Iisus Hristos mai mult k orice si ca ii vei urma Lui pana la moarte ...am iesit din Manastire frate eram si am avut o viata plina de pacate cum nu m`am gandit ca voi avea vreodata si cunosc caz un preiten care a fost calugar s`a insurat si nevasta lui i`a nascut copil cu dinti...Doamne ajuta...!!!
Reply With Quote
Vechi 13.08.2008, 11:46:47
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

in sensul ca afara, in gLume e scrashnirea dintzilor shi frigul... deci Domnul nu l-a lasat shi l-a mai povatzuit...

nu e nici o tampenie sa spui ca cineva s-a Casatorit cu Maica Domnului, ca doar e vorba duhovniceshte... deci ceva fara de pacat, adica o calugarie shi o fidelitate spre Dumnezeu cum a avut Maica Domnului... nu e vorba de ce intzelegem noi malahishtii prin casatorie... dar ai dreptate mai bine spunea ca a fost infiat de Maica Domnului...

dar nu cred ca se supara Dumnezeu daca pleci, chiar daca ai jurat, ca daca nu crezi, daca nu vrei, atunci mai bine sa se desparta, sa plece shi sa stea cum vor ei decat sa huleasca fiindca oricum nu se va implini cu ei planul lui Dumnezeu... shi prin caintza, caci calcarea cuvantului e grava dar atunci juramintele shi mai ales in fatza lui Dumnezeu... dar sa nu se lase shi sa-shi construiasca totushi o viatza sfanta... chiar daca au plecat... caci bun shi milostiv este Domnul shi ii intzelege pe cei carora li s-a racit inima shi shi-au pierdut chemarea... dar este totushi mare durere shi rushine... caci au ramas neluminatzi deshi iata ca a primit semn de sus shi prin copilash... ca un copil este ca un soare... iar un soare cu dintzi... shtim noi ce inseamna... shi la ce se refera Dumnezeu... 7x???:(:(
Reply With Quote
Vechi 14.08.2008, 04:38:35
isaia's Avatar
isaia isaia is offline
Member

Data înregistrării: 09.08.2008
Implicit

Care este piedica să mergi la biserică, să iei aghiasmă, anaforă și să te rogi? Rugăciunea este o Împărtășanie prin auz.(Părintele Cleopa)
Reply With Quote
Vechi 15.08.2008, 08:35:17
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Care este piedica să mergi la biserică, să iei aghiasmă, anaforă și să te rogi? Rugăciunea este o Împărtășanie prin auz.(Părintele Cleopa)
Si daca nu auzi,ce faci?Mai mai,auzi,impartasanie prin auz.Mare prostie.Pai de-asta a venit Hristos in trup de carne,ca noi sa ne impartasim cu el prin auz?Atunci mai bine se intrupa in unde sonore,sau mai stiu eu cum.Mari absurditati mai scornesc unii,pentru asi justifica lipsa dragostei.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2008, 08:38:34
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Citat:
Si daca nu auzi,ce faci?Mai mai,auzi,impartasanie prin auz.Mare prostie.Pai de-asta a venit Hristos in trup de carne,ca noi sa ne impartasim cu el prin auz?Atunci mai bine se intrupa in unde sonore,sau mai stiu eu cum.Mari absurditati mai scornesc unii,pentru asi justifica lipsa dragostei.
Mai bine ati lua Pidalionul si l-ati pune pe Sfanta Masa in locul Evangheliei,iar in locul Sf Cruci cu Mantuitorul pe ea,ati pune poza vreunui ieromaonah celebru pe care il veberati atat.Voi nu va inchinati lui Hristos Dumnezeu,cei care ii toti dati cu canoanele,ci unor texte,unuor carti,unor oameni ca si voi.Sunteti idolatrii in cel mai inalt grad.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2008, 08:56:29
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Citat:
ba tu iar eshti dobitoc? de ce te-ai intors mai daca nu te-ai lepadat de canoniada?

92x???:(:(
Reply With Quote
Vechi 15.08.2008, 11:10:28
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
Citat:
ba tu iar eshti dobitoc? de ce te-ai intors mai daca nu te-ai lepadat de canoniada?

92x???:(:(
Bravo,daca zici tu ca sunt dobitoc...Bine ca esti tu faptura umana desavarsita.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58