Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2006, 21:44:25
mirelat
Guest

Implicit

OK, jeniffer, ce-ar fi sa ne lasi pe noi cu nemurirea noastra si sa-ti vezi de creierul tau de mamifer cu constiinta. chiar nu inteleg ce cauti tu pe acest site....
Reply With Quote
Vechi 17.11.2006, 22:37:44
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
Fabulatiile nu ajuta, constiinta este in creier si nu in afara, deci in mamifere. Nu te intereseaza evolutia demonstrata, in milioane de ani? Daca te intereseaza raspunsuri, poti gasi, daca nu, poti spune zeul si gata, vei crede ca esti nemuritor. Poate tie iti ajunge, caci obisnuit asa, dar altii prefera adevarul. http://www.futura-sciences.com/news-decouverte-source-energie-origine-vie-terre_8962.php
Omul nu stie ce se intampla de pe o zi pe alta si stiu astia ce se va intampla in milionae de ani. Uiti ca exista factori noi care pot aparea oricand si zadarnici orice previziune.

Jeniffer, revino-ti! Nu toate mamiferele au constiinta, doar omul. Ai vazut vreun leu care sa planga pentru ca a mancat o zebra?:))
Reply With Quote
Vechi 17.11.2006, 23:18:43
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Draga Elena,

Ma bucur pentru tine ca totul a iesit bine si ca i-ai incins atat de tare intr-ale ortodoxiei ca nici ragaz de pauza nu si-au mai dat. Asta imi aduce aminte de un interviu al nostru - eu si sotul meu - la un Radio din Buenos Aires, care ne-a invitat la o emisiune culturala despre Romania, dat fiind nunta noastra mai speciala : eu neavand rochie de mireasa m-am imbracat in costum national, iar la randul nostru in aceeasi zi am fost nasi - sfinti, a zis preotul, pentru ca nu am apucat sa iesim din biserica - pentru atasatul cultural al Ambasadei Romaniei, a carui sotie ne-a facut surpriza sa vina si ea imbracata tot in costum national, ca sa fim amandoua la fel.... eram doua Romanii acolo, intr-o bisericuta mica, dar intre multi prieteni cu inima calda.
Mirela draga,

Incerc sa ma strecor printre zei si zmei, mamifere si lei (citate de la Jeniffer)...nu stiu ce cauta nici pe site-ul asta, dar cu atat mai mult pe topicul asta. Oare administratorul o mai trece pe aici? Sau cred ca daca intra se sperie de ce vede si pleaca repede.

Mi-a placut mult relatarea ta legata de nunta. Multi ortodocsi practicanti, mai ales din zone mai traditionale, merg la cununia religioasa imbracati in costume nationale. De abia astept sa vad o poza cu cele 2 romancute. Iar daca zici ca ai si inima calda, si paine si sare, sa stii ca daca am drum prin State, o sa fac escala la New York. Neaparat. Sper sa ramana valabila oferta. Pana atunci ne mai intalnim pe aici, printre zei si zmei, zebre si lei, lupi si miei...

Te imbratisez cu drag,
Elena
Reply With Quote
Vechi 18.11.2006, 12:27:16
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Eu cred ca Jeniffer isi are rostul in acest forum! Mi se pare corect sa cunoastem si alte atitudini. Aduce o viziune pe care o au multi oameni cu care ne intalnim in viata. Noi nu suntem o secta si nu stam de vorba doar cu cei ce sunt de acord cu parerile noastre.

Jeniffer....da-i inainte, dar poate cu o mai mare deschidere sa intelegi de ce ceilatli gandesc altfel si care sunt adevaratele cauze ale acestei gandiri.

Metoda noastra de verificare a credintei este intrarea in relatie cu Dumnezeu. Daca iti reuseste aceasta metoda, atunci poti proba multe lucruri!

Reply With Quote
Vechi 18.11.2006, 19:29:04
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
De abia astept sa vad o poza cu cele 2 romancute. Iar daca zici ca ai si inima calda, si paine si sare, sa stii ca daca am drum prin State, o sa fac escala la New York. Neaparat.
Elena draga, daca nu vrei sa astepti pana vii aici, da-mi o adresa de mail sa iti trimit poza. Numai bine si mult succes maine la Ziua Ortodoxiei ! Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 18.11.2006, 19:36:16
mirelat
Guest

Implicit

pentru iosif si jeniffer :

"Un filozof care se zbate fie sa gaseasca argumente pentru existenta lui Dumnezeu, fie sa combata argumentele despre inexistenta lui Dumnezeu reprezinta o poarta spre ateism. Dumnezeul lui Moise este neatributiv. Cand il intreaba Moise pe Dumnezeu : Ce sa le spun alora de jos despre Tine? - Dumnezeu ii spune : Eu sunt cel ce sunt." (Petre Tutea)
Reply With Quote
Vechi 18.11.2006, 19:41:00
mirelat
Guest

Implicit

si tot pentru voi, tot din Petre Tutea :

"Omul e un animal care se roaga la ceva. Cauta un model ideal. Si uneori nimereste, alteori, nu. Cei care au descoperit modelul ideal si succesiunea fenomenului din el sunt crestinii. Crestinismul nu poate fi identificat cu nici un sistem filosofic, monist, dualist sau pluralist. Crestinismul este pur si simplu. Despre crestinism, Bergson spune ca noi il respiram. Are materialitatea aerului. Seamana cu aerul. Noi suntem crestini fara sa vrem. Si cand suntem atei suntem crestini : ca respiram crestinismul cum respiram aerul."
Reply With Quote
Vechi 18.11.2006, 21:58:53
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

"Uiti ca exista factori", dar in nici un caz inchipuirile de pe hirtie. Omul a aparut ca restul vietii, evoluind din celula primitiva, prin diversificare si transformare si nu exista "cineva" in uninvers care l-a creat si poate face ceva pentru el. Nu legile morale conduc universul, ci fizice si chimice.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2006, 20:17:19
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Daca omul ar fi supus doar legilor chimice si fizice, ar fi o nebunie completa. Si tocmai asta dovedeste necesitatea legilor morale, si daca legile morale sunt o necesitate inseamna ca omul s-a nascut cu aceasta necesitate, pentru ca intotdeauna a fost nevoie de legile morale.

Jeniffer...eu ti-as sugera sa fii sincera cu tine insati!
Reply With Quote
Vechi 20.11.2006, 00:03:34
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

Legile omlui sint omenesti, specifice gindirii, in nici un caz date de un zeu pentru care se bat inca si care nu reunosc acleasi legi si aceeasi judecata, cele omenesti. Zeul ar fi creat universul in miliarde de ani sau numai omul in milioane?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica ortodoxa si vrajitoarele mihaelaflorina Generalitati 3 26.07.2011 13:01:10
Biserica ortodoxa sarba Jane Says Despre Biserica Ortodoxa in general 6 29.07.2010 17:39:12
Vinul si Biserica ortodoxa LapetiteMoc Generalitati 15 02.10.2009 23:26:05
Un penticostal in biserica ortodoxa zoridezi Secte si culte 8 08.05.2009 07:14:10