![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca esti peste, unul poate fi suficient, te ajuta cat de cat ca ceea ce intra pe gura si iese pe jos sa nu intre la loc pe gura. Insa la atei, filtrul ala se infunda intotdeuna intr-o buna zi cu ceea ce trece prin el, pentru ca nu are Cine sa-l schimbe/spele si uite asa pestele moare saracu' inecat cu propriile dejectii. Last edited by AlinB; 19.03.2010 at 15:06:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai..ca asta n-a fost chiar Zen..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ma gandeam ca nici macar tu nu ai inteles
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca asa iti vine cel mai usor, probabil ca ai sa te rezumi la asta.
Somn usor. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca n-ai inteles ceva, pune o intrebare coerenta. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba da, ai spus ca nimic moral si din interior nu te constringe sa fi social. Iar eu am spus ca ba da, subconstientul nostru are notiuni de moralitate, mostenite genetic sau invatate de la cei cu care intram in contact, mai ales cind sintem mici. Faptul ca peste morala subconstientului noi suprapunem morala provenita din ratiune (constringeri date de religie sau propriile legi asumate) nu inseamna ca morala e data de supranatural.
"Ce tie nu-ti place altuia nu-i face" exista in natura si se bazeaza pe teoria mintii (anume ca si persoana de linga tine gindeste), valabila si la maimute. Normal insa ca nu e singura regula de conduita. Toate insa se regasesc mai mult sau mai putin in natura, nu a inventat omul nimic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Subconstientul nu poate constrange, la o examinare rationala din perspective ateista orice constrangere morala dispare. Citat:
Acum depinde ce intelegi prin supernatural, mie Dumnezeu mi se pare foarte natural. Citat:
Citat:
Din acesta perspectiva logica "Ce tie nu-ti place altuia nu-i face" si-o insusesc doar fricosii. Pentru ca nimeni nu-ti garanteaza ca respectand acesta regula, cei din jurul tau o vor respecta, ba dimpotriva, intr-o societate atee inveti destul de repede ca este o regula pentru naivi si idealisti (religiosi??) care nu au ce cauta in "lumea reala". |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu sigur despre atei daca pot fi considersati o religie dar stiu sigur ca acum in vest exista o categorie de oameni care isi spun ''SPIRITUALI'' dar nu doresc sa se incadreze in nici una dintre religii; am ascultat plangerile unei adulte , cetatean american , care a fost abuzata de un preot Romano-Catolic ( si ea si sora ei cand aveau doar 6 si respectiv 11 ani ) si aceasta femeie a fost intrebata daca se mai considera o credincioasa Romano-Catolica si ea a raspuns clar :'' Pentru mine si sora mea Isus NU A FOST CU MINE SI SORA MEA cand am fost abuzate sexual la acea varsta atat de frageda si eu acum nu ma mai consider o credincioasa crestina , am ramas spirituala si atat '' ...astea au fost cuvintele ei si mi-au dat lacrimile cand am auzit-o , am plans ca si cum mie mi s-ar fi intamplat acele lucruri oribile ...un plans fara alinare , aproape ca inima mi-a sangerat ...cand a aratat poza ei cand avea doar 6 ani ...stiti ce copil nevionovat era ???un chip de ingeras ...si acum imi dau lacrimile gandindu-ma ca viata acelei femei s-a inchis la 6 ani ...iar soara ei s-a sinucis ...daca le-ati asculta povestile copilariei lor v-ati cutremura si ati urla catre ceruri !!!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateismul e sexy | Bast-et | Generalitati | 32 | 20.09.2010 19:17:53 |
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? | KittyNou | Generalitati | 27 | 14.06.2010 18:14:36 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|