Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2010, 22:40:16
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Deci unde sunt apostolii acum?
Sfintii Apostoli au murit. Deci, se odihnesc (dorm) pana la revenirea Mantuitorului si invierea mortilor.

Va pun si eu o intrebare, mai exacta: stiti unde se afla patriarhul David ("om dupa inima lui Dumnezeu")? Sfantul Apostol Petru ne raspunde foarte clar la aceasta intrebare.

P.S. Sfanta Scriptura aseaman moartea (moartea intaia) cu un somn in care nu este stiinta, nici chibzuiala, nic lucrare.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 22:41:56
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec65 Vezi mesajul
Schimati, urgent, continutul troparului . Nu se potriveste cu ceea ce ne-au invatat chiar Sfintii Apostoli Petru si Pavel.
Si cum ar trebui sa arate acest tropar?
Sfinte apostole Pavel,care te-ai inaltat la al 3 lea cer ,dar acum zaci mort in groapa ,asteapta acolo invierea Domnului ,caci nu mai e mult,si cele sperate de tine se vor implini ?

Sau e mai bine sa zicem : Sfinte apostole Pavel,care petreci cu Stapanul ,roaga-te pentru noi pacatosii ,ca sa implinim invataturile tale ,si sa vedem prin ele pe Hristos !
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 22:45:08
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
inteleg ca vrei sa vorbesti doar din scriptura si atat....dar am in intrebare ...de ce tocmai de cateva sute de ani se interpreteaza scriptura
Pentru ca doar de cateva sute de ani cunoasterea Scripturii a luat amploare. Totusi, unde vezi interpretari ale Scripturii, in postarile mele. Eu cred ca multe din invataturile Scripturii sunt asa de clare (doar au fost scrise pentru noi), incat nu au nevoie de nici un fel de interpretare (doar daca vrei sa le rasucesti dupa propria teologie).
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 22:50:21
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
Si cum ar trebui sa arate acest tropar?
Va priveste. Nepotrivirea este evidenta.

Citat:
Sfinte apostole Pavel,care te-ai inaltat la al 3 lea cer ,dar acum zaci mort in groapa ,asteapta acolo invierea Domnului ,caci nu mai e mult,si cele sperate de tine se vor implini ?
Nu uita ca Sfantul Apostol a fost inaltat la al 3-lea cer cand era in viata. Posibil sa fie inaltat si dupa ce a murit; cu conditia sa fi fost inviat.

Mortii sunt morti pana la inviere. Este caraghios sa incerci sa demonstrezi ca mortii traiesc fara sa fie inviati.

P.S. Nu mi-ati raspuns la intrebarea despre patriarhul David. Este importanta pentru limpezirea problemei puse in discutie.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 22:54:12
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Pentru ca doar de cateva sute de ani cunoasterea Scripturii a luat amploare. Totusi, unde vezi interpretari ale Scripturii, in postarile mele. Eu cred ca multe din invataturile Scripturii sunt asa de clare (doar au fost scrise pentru noi), incat nu au nevoie de nici un fel de interpretare (doar daca vrei sa le rasucesti dupa propria teologie).
dar de unde stii tu ca Biblia ta e buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!si adica 1000 de ani oamenii erau prostii si abea Luter si alti au fost luminati.....hai laso balta ...citeste in istoria universala a Academeiei si vezi mai exact cine au fost initiatiatori acestui cult si viata lor si mai exact de ce s au separat........!
caci e bine de studiat si istoria oricarui confesinui ca sa vezi cine are dreptate.....!
si ce te face sa crezi ca scriptura ta e originara?????????????si ca e chiar cuvantul lui Dumnezeu?eu zic ca Biblia noastra e ceea originara probata istoric......a ta?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 22:59:22
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Va priveste. Nepotrivirea este evidenta.

Nu uita ca Sfantul Apostol a fost inaltat la al 3-lea cer cand era in viata. Posibil sa fie inaltat si dupa ce a murit; cu conditia sa fi fost inviat.

.
Pai de aia zic.Daca apostolul a fost inaltat inca din viata ,si a stat doar putin in al 3 lea cer,pe cand era inca pacatos,cum credeti oare ca mort fiind ,Dumnezeu nu il va inalta la El?El ,care i-a dat inca din viata sa guste desfatarea cerului,credeti ca il va mai lasa sa astepte atat?Si de ce se roaga apostolul ca mai bine ii este sa moara ,,decat sa stea in trup.Oare nu pentru ca era nerabdator sa ajunga in imparatie ?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 23:02:23
Scotianul
Guest

Question 2 scurte intrebari

Citat:
Mortii sunt morti pana la inviere. Este caraghios sa incerci sa demonstrezi ca mortii traiesc fara sa fie inviati.
1.cand spui ,,morti sunt morti">te referi dpdv fizic sau din toate punctele de vedere?
2.cum interpretezi Matei 27:52-53 si Luca 23:42-43?

Multam anticipat pt clarificari.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 23:10:08
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Sfintii Apostoli au murit. Deci, se odihnesc (dorm) pana la revenirea Mantuitorului si invierea mortilor.

Va pun si eu o intrebare, mai exacta: stiti unde se afla patriarhul David ("om dupa inima lui Dumnezeu")? Sfantul Apostol Petru ne raspunde foarte clar la aceasta intrebare.

P.S. Sfanta Scriptura aseaman moartea (moartea intaia) cu un somn in care nu este stiinta, nici chibzuiala, nic lucrare.
apropo daca daca nu te inchini la sfintii ca sunt morti,atunci inseamna ca la Sf Ilie dupa cum relateaza scriptura a fost urcat la cer cu tot cu trup deci e in viata asa ca aveti un sf dupa cum VREI TU.....atunci ce te retine sa te inchini la sf.Proor.Ilie???????????deci astept rasuns de ce nu il cinstiti?indeplineste condita relatata de tine......
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 23:22:10
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
dar de unde stii tu ca Biblia ta e buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pentru ca, de dragul tau si a celor ca tine, folosesc si voi folosi o Biblie sinodala ortodoxa. Ca sa nu mai aveti ce comenta.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 23:45:30
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
1.cand spui ,,morti sunt morti">te referi dpdv fizic sau din toate punctele de vedere?
Ma refer la "morti din toate punctele de vedere"(nu la vre-un sens figurat). Adica la un mort bun de dus la groapa.

Citat:
2.cum interpretezi Matei 27:52-53
Nu am ce comenta la aceste versete. Este relatata o inviere a celor din morminte. Eu cred ca Domnul poate sa invieze pe cine vrea si cand vrea. "Domnul omoara si invie. El pogoara in locuinta mortilor si El scoate de acolo."(1 Samuel 2:6)

Poate ai o intrebare mai exacta. Nu stiu ce raspuns astepti.

Citat:
si Luca 23:42-43?
Domnul Iisus Hristos ii promite talharului de pe cruce: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai" (vers 43). Inseamna aceasta ca talharul a ajuns in rai, in aceeasi zi, din punct de vedere cronologic? Nu. Dupa trei zile de la discutia cu talharul, Domnul Iisus Hristos inca nu se inaltase: "Nu ma tinea, i-a zis Iisus, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu."(Ioan 20:17)

Cum se explica aceasta aparenta neconcordanta intre promisiunea facuta de Mantuitorul si ceea ce s-a intamplat de fapt? Sfanta Scriptura ne spune ca in moarte "nu este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici lucrare"(Eclesiastul 9:10 - am dat doar un singur exemplu). Cel ce moare nu are constiinta timpului. Talharul mantuit stie doar ca a inchis ochii si, in clipa urmatoare i-a deschis in fata Mantutorului (la invierea mortilor), chiar daca intre aceste doua momente au trecut mii de ani. "Astazi vei fi cu Mine in rai" se implineste pentru talharul mantuit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cartile lui Charles Diehl si alte citate sophia Resurse ortodoxe on-line 7 08.04.2014 01:34:51
Cartile sfinte! miti29 Morala Crestina 3 30.10.2011 17:37:10
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? AlinaEM Generalitati 38 14.03.2011 08:39:51
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20