Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 16:24:27
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

citat mariamargareta

Citat:
După câțiva ani, realizând că o oficializare a “Bisericii Noul Ierusalim” este imposibilă fără a avea măcar un episcop cu hirotonie validă și fără o recunoaștere din partea Bisericilor autocefale ortodoxe surori, liderii pucioși au înființat Fundația “Sfânta Virginia” prin intermediul căreia urmau să se desfășoare toate “ingineriile financiare” ale sectei, iar pentru a gâdila credulitatea prostimei ortodoxe au inventat sintagma “Cetatea Sfântă Noul Ierusalim”. În felul acesta, pucioșii sunt acum și-n căruță, și-n teleguță; și călare, și pe jos. Și cum așa?

Păi, peoi, poi dacă au fost tăiați din BOR, așa precum ar fi să zicem tăiați sfinții Trei Ierarhi și considerațit ei sectanți și eretici nu noi, atunci ce era de făcut? Păi au continuat să asculte de Dumnezeu... asta au făcut! Iar Numele de Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim nu este cumva scris în Apocalipsă? deci nu au inventat nici o sintagmă!

Citat:

Păi, să le luăm pe rând:

1.”În căruță”: Pentru creștinul ortodox de rând care își impune să fie credul, ei apar ca fiind o “Cetate Sfântă de Nou Ierusalim” mai presus decât lumea și deșertăciunile lumești, adică o nouă Biserică, independentă, liberă, privată, condusă nemijlocit de Duhul Sfânt al Pucioasei care vorbește prin “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” și care lucrează pe pământ o lucrare și o lucrătură nouă prin doi dregători cu rang de “prooroci”: Mihaela și Nicușor. Au și câțiva preoți, dar preoții pucioși nu au hirotonie (nici validă, nici invalidă), ci sunt “unși” direct de Duhul Sfânt al Pucioasei în chip nevăzut, necunoscut, cu “preoția lui Melchisedeck”, care este net superioară “preoției Cincizecimii” (adică, cea din BOR); unii dintre ei au concomitent și titlul onorific de arhierei (obținut tot fără hirotonie). De câteva luni încoace, la Pucioasa au și doi diaconi (evident, și ei sunt nehirotoniți).
Poi mă întreb cum a fost hirotonit sutașul Cornelui sau Ioan Botezătorul sau Domnul Iisus prin botezul lui Ioan? căci era clar că unii erau cercuiți în carne iar alții nu! Deci cum s-a dăruit Duhul Sfânt al Cincizecimii? deci nu mai minții că ar susține cineva superioritatea uneia față de alta, căci iată că nici David nu se socotea pe sine mai uns decât regele Saul...

Citat:
2.”În teleguță”: Pentru oficialitățile bisericești care ar dori eventual să se așeze la masa tratativelor cu ei, pucioșii sunt o fundație venerabilă numită “Fundația Sfânta Virginia” situată undeva “în sânul Bisericii Ortodoxe” (o expresie ambiguă; dat fiind că sânul acesta este destul de mare și nebulos, localizarea pucioșilor în acest sân este, practic, imposibilă), și care, la modul declarativ, pretinde că (cităm) “respectă BOR și pe preoții și pe arhiereii ei”.
Păi vezi, ei sunt în sânul BOR în măsura în care BOR Îl respectă pe Dumnezeu, pe Hristos, deci nu e nimic ambiguu, ci ei, ca și trăitori ai Cuvântului lui Dumnezeu sunt trăitori în sânul lui Avraam în măsura în care nu se îngâmfă în inimile lor zicând: noi avem ca tată pe BOR.

Citat:
3.”Călare și pe jos”: Pentru oficialitățile laice care ar dori să-și bage nasul (eventual și cu ceva controale fiscale mai amănunțite) în “gospodăria de partid” a sectei, există Societatea cu Răspundere Limitată “RO-EMAUS Prod-com SRL” cu sediul social(fantomă) în București, Calea Grivitei, Nr. 150, Sc. 1, Ap. 1, Sect. 1, și cu sediul de producție(real) în casa lui nea’Didi din Târgoviște, prin intermediul căreia se fac tranzacțiile mobile și imobile cu “lumea”.
Este chiar grețos și dureros cum în chip gLumeț, necredincios și persiflant îi scoateți pe ei până la urmă ca făcând asemenea celor din gospodăria de partid... păi, peoi, poi au furat ei de la poporul român prin crimă și jaf și alte ticăloșii? vouă chiar nu vă este rușine să faceți astfel de viceversări de situație și amestecări de conținut? sau ce insinuați? că vând droguri? poi măcar nu vând pe Dumnezeu!

Citat:
P.S. Faptul că tu ceri pe acest Forum să ți se dea link-uri de unde să-ți procuri un calendar pe stil vechi, îți demască înclinațiile schismatice.

ori se poate intui dorința pentru dreapta credință! deci înclinațiile pentru bârnă se demască evident ca ieșind la lumină din alți ochi, niciîntr-un caz ai lui Andrei... stimată Maria Margareta roata bicicleta...

Citat:
Păi dacă nu mai ești mulțumit de BOR, pe care tot o critici pe toate fețele(bisericești), cel mai simplu ar fi să te duci pe strada Televiziunii din București (cartierul Militari), unde își are sediul Biserica Ortodoxă Schismatică pe Stil Vechi și să-ți cumperi calendarul direct de la ei.

Deci după ce el cere cu frumosul un nenorocit de calendar, dumneata îl faci schismatic iar apoi îl trimiți în brațe la schismatici... cine te-a învățat să distrugi pe aproapele tău? și ce aperi dumneata procedând astfel? gospodăriile de partid? sau calendarul? sau te pomenești că aperi dreapta credință...

Citat:
Au și preoți acolo, vezi poate ei nu-ți cer bani cum fac ortodocșii lacomi pe care-i critici tu, și-ți dau calendarul pe daiboji, ca să te facă fericit și să te câștige la ei pe un calendar în valoare de 40 de bani.
iar apoi cu o glumă expirată îți scoți în evidență talentele lingvistice venind cu un termen „simpatic” și puțin folosit, daiboj, ca să dai valoare unei minciuni, zicând că nu există destui care ți-ar da chiar și gratis dacă n-ai avea banii necesari, măcar un calendar; păi nu sunt sectanți destui care îți împart reviste și fluturași gratis? e chiar atât de absurd ca să obții un calendar de la ortodocși cacă n-ai 40 de bani? poi ți-l iei de pe net de exemplu, că ăia de pe stil vechi au am impresia și alți sfinți trecuți deci nu diferă numai zilele... dar la BNI e vorba de adevărații sfinți doar că se ține timpul, calendarul, ceaslovul așa cum au fost date prin sfinți ori prin Cuvântul lui Dumnezeu... că la noi, noi am schimbat calendarul... de parcă asta ar fi singura problemă și durerea cea mai mare a noastră... că de ce stil aparținem... cu ce „daiboj” ne-am sulimenizat... păi, peoi, poi în curtea noastră șade pisikaa pe nisip căci a acoperit ceva acolo și ne cheamă să scormonim și noi ne gândim la pasărea de pe gard... poi pe aia o s-o mănânce eretele, dușmanul Domnului, căci oaia mică dacă se antrenează mereu, precis o să și reușească până la urmă... din păcate.

daibój adv. – În expresia pe daiboj „gratis”. Bg., rus. daj boŸe „deie Domnul” (Iordan, BF, IV, 170), cf. sb. dabogme „gratis”. Cuvînt argotic. – Der. daiboji, vb. (a vorbi aiurea, a bate cîmpii); daibojeală, s.f. (vorbe fără rost).

Last edited by vsovivi; 15.02.2010 at 16:50:50.
Vechi 15.02.2010, 16:57:28
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi, peoi, poi dacă au fost tăiați din BOR, așa precum ar fi să zicem tăiați sfinții Trei Ierarhi și considerațit ei sectanți și eretici nu noi, atunci ce era de făcut? Păi au continuat să asculte de Dumnezeu... asta au făcut! Iar Numele de Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim nu este cumva scris în Apocalipsă? deci nu au inventat nici o sintagmă!
Vsovivi, incearca sa nu mai aberezi atat de tare in legatura cu aceasta secta...cel putin incearca!!! Asa si eu maine pot sa incep sa urlu si sa ridic ...sau sa fur o institutie/cetate si sa spun ca e Cetatea Sfanta a Ierusalimului, si sa recurg la exact acelasi argument...cum, nu stiti ca scrie in Apocalipsa de ea???

Sa fim seriosi, incearca sa nu mai rastorni situatiile astfel incat sa scoti asemenea gogomanii, BOR s-a rupt de puciosi, poate puciosii erau separati dintotdeauna...si le-a umbrit cel rau mintea totalmente, de au ajuns sa faca trimiteri la Cetati si Apocalipsa...la asta nu te poti gandi nicio clipa???

Of of of....daca mai apare o Cetate, ce te faci...poate voi o luaserati razna de ceva timp...si "Dumnezeu alege" alta Cetate, ce ati face voi...noii " rataciti" fata de noii "binecuvantati"...hait???

Doamne ajuta!
Vechi 15.02.2010, 17:26:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Vai ce m-am mai distrat, trebuie sa marturisesc ca ai un talent deosebit de a povesti!!!

Daaa...ce sa zic, asa mi-am putut face o imagine si mai obiectiva despre puciosi..si mi-i si imaginez cum stateau ei cocotati pe ziduri cu aparatele foto blitzuind, si comentand cu " blandete si sfintenie" evenimentul.

Asta e, oricum pacat si de episcop, si de faptul ca in final asa i-a fost sfarsitul. Oricum...poate ca boala a suvenit tocmai datorita faptului ca intrat in cardasie cu puciosii, deci invers...nu asa cum afirma ei ca ar fi!

Doamne ajuta si mult succes!
pe ce ziduri ți-i imaginai? sau poate că boala i-a venit invers, viceversa, vicentoarsa viceglobulpământesc, poate că nici n-a murit ci numai au inventat pucioșii că precis ei l-au omorât, i-au tăiat ei picioarele cu firezul sau cu drujba, iar la sfârșit l-a obligat să declare minciuni, ce au vrut ei că altfel i-ar fi tăiat și mâinile iar apoi dacă tot nu voia atunci i-ar fi tăiat limba, sau poate că nici n-a mărturisit la sfârșit înainte de a muri nimic și nu s-a înregistrat ci filmul e o făcătură așa ca poza cu sf. Verginica, sau poate că... că noi spre deosebire de țara tuturor posibilităților, America, la noi orice e posibil, suntem țara unde orice-i posibil cum zicea Dan Puric, că așa e și zicala că dacă și cu parcă se dădeau pe barcă și barca la un moment dat s-a răsturnat și dacă dacă nu era poate poate sau parcă parcă se înneca... și da, sigur ți-ai făcut o imagine exactă despre „sectanții” pucioși... că ei, pucioșii stăteau pregătiți cu apartele foto pe ziduri blițuind și bîrfindu-l pe ierarh, pentru bani și pentru a conduce ei țara sau boBOR-ul... poi unde scrie că a umblat episcopul noaptea? pe ziduri? poi înregistrările video e una, pozatul e alta, deci pentru ce să blițuiască?... dar măcar e bine că dumneata apreciezi umorul din poveștile talentatei noastre Maria Margareta roata bicicleta... sau invers, viceversa... că poate că nu apreciezi... dacă parcă nu apreciezi... că precis e clar că de aia o fi murit acela mare ierarh fiindcă medicii care l-au tratat erau de țară... habarniști... sau poate că nici nu a fost la medici, sau poate că nu s-o fi tratat... sau poate ce știu eu ce vă mai dă prin cap... că doar la noi, orice e posibil... că e așa de fain... nu că-i fain?

Și dumneata nu presimți că pisikaa aia care șade pe nisip toarce ca să nu mai fi în stare să crezi, ori dacă crezi atunci o să-ți pară cândva o nebunie?... căci pisikaa și-a acoperit cu nisip ceea ce a rodit...și apoi șade pe nisip la malul mării... așteptând că dacă nu te duci la fund atunci să cauți mereu ce a acoperit ea cu ghieruțele... alea acoperite de perinițe.

„au doară”... „nu se vând oare două vrăbii la un ban?” dar care or fi vrăbiile? și cine le vinde pe ele? sau poate se vând singure, una pe alta? deci pe cine reprezintă vrăbiuțele și cine este acel mare baban ?

Last edited by vsovivi; 15.02.2010 at 17:55:50.
Vechi 15.02.2010, 17:35:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
pe ce ziduri ți-i imaginai? sau poate că boala i-a venit invers, viceversa, vicentoarsa viceglobulpământesc, poate că nici n-a murit ci numai au inventat pucioșii că precis ei l-au omorât, i-au tăiat ei picioarele cu firezul sau cu drujba, iar la sfârșit l-a obligat să declare că altfel i-ar fi tăiat și capul, sau poate că n-a mărturisit și nu s-a înregistrat ci filmul e o făcătură, sau poate că... spre deosebire de tzara tuturor posibilităților, America, la noi orice e posibil, că dacă dacă nu era poate poate se înneca și da, sigur ți-ai făcut o imagine exactă despre sectanții pucioși... că ei, pucioșii erau cu apartele foto pe ziduri blițuind și bîrfindu-l pe ierarh... poi unde scrie că a umblat episcopul noaptea? pe ziduri? și defapt înregistrările video e una, pozatul e alta, deci ce să blițuiască și ce dovedești cu o poză?... dar măcar e bine că dumneata apreciezi umorul din poveștile talentatei noastre Maria Margareta roata bicicleta...

dar nu presimți că tot talentul ăsta al lor șade pe nisip ca să nu mai fi în stare să crezi, ori dacă crezi atunci să-ți pară o nebunie?...

căci „nu se vând oare două vrăbii la un ban?”
Ca bine zici Vsovivi....sa stii ca la ipoteza asta nu m-am gandit, nu am mers atat de departe..dar sa stii, cred acum ca i-ar fi taiat si capul cu drujba cel care statea pe la capataiul lui...doar doar in timp ce omul isi da duhul, o mai rosti niscaiva cuvinte, ce ar putea fi interpretare...astfel incat sa reiasa, sa fie pro..sa ceva acolo!!!!

Pai nu stiu de ce ar fi facut poze, ca doar nu prea il " placeau" pe episcop...deci doar ca sa reiasa ceva, si a-si sustine teoria cum ca puciosii ar fi " sfinti" si Biserica Adevarata...eretica, nu?

Doamne ajuta!

Siiii nu mi-ai raspuns la intrebare: Ce ai face daca maine o femeie ar spune ca voi sunteti inselati, ati pacatuit si dezmagit pe Dumnezeu...si ca o alta Biserica e acum Noua cetate a Ierusalimului, va reconsiderati pacatosenia...sau nu credeti ceva ce scrie in Apocalipsa, si nici ca voi ati putea sa fi gresit intre timp????
Vechi 15.02.2010, 18:26:13
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Vsovivi, incearca sa nu mai aberezi atat de tare in legatura cu aceasta secta...cel putin incearca!!! Asa si eu maine pot sa incep sa urlu si sa ridic ...sau sa fur o institutie/cetate si sa spun ca e Cetatea Sfanta a Ierusalimului, si sa recurg la exact acelasi argument...cum, nu stiti ca scrie in Apocalipsa de ea???

Sa fim seriosi, incearca sa nu mai rastorni situatiile astfel incat sa scoti asemenea gogomanii, BOR s-a rupt de puciosi, poate puciosii erau separati dintotdeauna...si le-a umbrit cel rau mintea totalmente, de au ajuns sa faca trimiteri la Cetati si Apocalipsa...la asta nu te poti gandi nicio clipa???

Of of of....daca mai apare o Cetate, ce te faci...poate voi o luaserati razna de ceva timp...si "Dumnezeu alege" alta Cetate, ce ati face voi...noii " rataciti" fata de noii "binecuvantati"...hait???

Doamne ajuta!
Citat:
Vsovivi, incearca sa nu mai aberezi atat de tare in legatura cu aceasta secta...cel putin incearca!!!
tot eu? firește...

Citat:
Asa si eu maine pot sa incep sa urlu si sa ridic ...sau sa fur o institutie/cetate si sa spun ca e Cetatea Sfanta a Ierusalimului, si sa recurg la exact acelasi argument...cum, nu stiti ca scrie in Apocalipsa de ea???
de putut precis poți că toată gLumea dovedește că se poate fura și minți... dar atunci măcar nu ai fi inventat denumirea așa cum a insnuat MM împreună cu Estera... că ar fi inventat... iar că e sfântă asta o dovedește Domnul care locuiește cu ei, în mijlocul lor... sfințindu-se și ei prin ascultare și răbdare... lucru pe care foarte puțini îl pot până la sfârșit.

Citat:
ba da, mă pot gândi, și poate că toate gogomăniile și situațiile răsturnate au apărut doar așa din senin în capul meu putred, și că nu BOR s-a rupt de BNI și că nu BOR i-a linșat pe pucioși doar fiindcă ea e mai mare... dar ce scrie acolo în scriptură? cine e mai mare? altarul sau templul? cine sfințește pe cine? Dar iată că „este Unul aici mai mare ca templul și ca altarul”... la asta v-ați gândit voi o clipă?

Citat:
dar ce o să faceți voi? pe care o să-i credeți? și pentru ce? că noi mărturisim ceea ce știm, ce vedem și ce auzim, dar voi ce mărturisiți?

poi dacă mai apare încă o cetate asemenea, cu sfinți trăitori, aleasă de Dumnezeu îi voi crede și pe aceia, căci vai de cetatea peste care nu este prooroc... dar care voi? că te referi la ei sau la mine zicând mereu voi, adică noi, poi nu ți-am zis că eu nu sunt pucios ci sunt un oarecare mirean mare păcătos din poBOR, dar iată că îi cred fiindcă roadele lor sunt vrednice de crezare... deci știu, deși n-am întâlnit pe niciunul din ei... știu că e de la Dumnezeu fiindcă mi-a și șoptit o vrăbiuță, ori mai multe vrăbiuțe... deci îi cred din sursă sigură... nu numai după roade îi cred... dar nu vă e clar vouă citind Cuvântul lui Dumnezeu unde anume șade dreptatea, Adevărul, Dragostea și Smerenia? nu vă e clar că Dumnezeu nu minte niciodată? nu vă e clar că e sfânt? păi, peoi, poi citiți și veți constata și singuri că eu din texte m-am lămurit cine minte și cine nu... că uite, eu mă mir că de atâta vreme abea Andrei s-a găsit să recunoască Adevărul și să creadă în El...și mie îmi pare astfel că restul precis or fi murit ori că sunt prinși în matrix... ori le e frică de ceva... ori cineștie de ce tac mâc cu toții. Or poate om fi un popor de muți că doar la noi orice e posibil... deci de ce mă mir?

Last edited by vsovivi; 15.02.2010 at 18:38:46.
Vechi 15.02.2010, 18:59:06
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
pe ce ziduri ți-i imaginai? sau poate că boala i-a venit invers, viceversa, vicentoarsa viceglobulpământesc, poate că nici n-a murit ci numai au inventat pucioșii că precis ei l-au omorât, i-au tăiat ei picioarele cu firezul sau cu drujba, iar la sfârșit l-a obligat să declare că altfel i-ar fi tăiat și capul, sau poate că n-a mărturisit și nu s-a înregistrat ci filmul e o făcătură, sau poate că... spre deosebire de tzara tuturor posibilităților, America, la noi orice e posibil, că dacă dacă nu era poate poate se înneca și da, sigur ți-ai făcut o imagine exactă despre sectanții pucioși... că ei, pucioșii erau cu apartele foto pe ziduri blițuind și bîrfindu-l pe ierarh... poi unde scrie că a umblat episcopul noaptea? pe ziduri? și defapt înregistrările video e una, pozatul e alta, deci ce să blițuiască și ce dovedești cu o poză?... dar măcar e bine că dumneata apreciezi umorul din poveștile talentatei noastre Maria Margareta roata bicicleta...

dar nu presimți că tot talentul ăsta al lor șade pe nisip ca să nu mai fi în stare să crezi, ori dacă crezi atunci să-ți pară o nebunie?...

căci „nu se vând oare două vrăbii la un ban?”
Ca bine zici Vsovivi....sa stii ca la ipoteza asta nu m-am gandit, nu am mers atat de departe..dar sa stii, cred acum ca i-ar fi taiat si capul cu drujba cel care statea pe la capataiul lui...doar doar in timp ce omul isi da duhul, o mai rosti niscaiva cuvinte, ce ar putea fi interpretare...astfel incat sa reiasa, sa fie pro..sa ceva acolo!!!!

Pai nu stiu de ce ar fi facut poze, ca doar nu prea il " placeau" pe episcop...deci doar ca sa reiasa ceva, si a-si sustine teoria cum ca puciosii ar fi " sfinti" si Biserica Adevarata...eretica, nu?

Doamne ajuta!

Siiii nu mi-ai raspuns la intrebare: Ce ai face daca maine o femeie ar spune ca voi sunteti inselati, ati pacatuit si dezmagit pe Dumnezeu...si ca o alta Biserica e acum Noua cetate a Ierusalimului, va reconsiderati pacatosenia...sau nu credeti ceva ce scrie in Apocalipsa, si nici ca voi ati putea sa fi gresit intre timp????
Citat:
Vezi acum, cât de lesne ai ajuns la ușurătate? poți să-i mulțumești la MM că firește și la ea ca și la tine, orice vă este posibil când e vorba de a arunca în spinarea pucioșilor toate răutățile omului îndrăcit de la Adam și până acuma...

Da. Precis, s-au dus la el la spital și i-au tăiat serul sau perfuzia sau l-au scos de la aparate, ori l-au amenințat ei cumva numai ca să declare el exact ceea ce au vrut pucioșii ... e bine că ești dispusă să crezi...

dar o clipă te-ai gândit că acela i-a chemat pe pucioși căci o fi dorit ca măcar pe patul de moarte să se împace cu ei și să meargă înaintea lui Dumnezeu cu conștiința liniștită și împăcată, gândindu-se că urmează să moară căci o fi aflat acela de la medicii ăia „ratați” că mai are puține zile... la asta te-ai gândit? sau de ce să-i cheme la căpătâiul său că doar în spital nu se dă voie ca să intre oricine și să stea așa la căpătâiul tău... ca să te filmeze sau înregistreze cum îți dai duhul... dar nu știu să fi înregistrat cineva ci povestea e că a lăsat vorbă... dar habar n-am cui... că nu ne-a spus MM toată povestea.

Citat:
Păi pozele am înțeles că le-a făcut atunci când i-a vizitat ierarhul la Pucioasa, acela care a vrut să le implanteze monahiile și astfel să le confiște biserica erijându-se la putere... poi e frumos? poi n-a fost ea oare, Biserica Noului Ierusalim, n-a fost ea lăsata copiilor sfintei Verginica? Trâmbița Domnului și celor ce cred în Dumnezeu?

Citat:
poi, în cazul acela ipotetic, am studia motivele, faptele, ne-am documenta, am cerceta, și dacă ne-ar da Dumnezeu, am crede-o și pe ea dacă nu ar fi mincinoasă... dar dacă ar spune că am fost înșelați crezând în cele 7 Trâmbițe apocaliptice și că ea e trimisă de la Dumnezeu, asta ar fi imposibil, căci atunci ar însemna că ar trebui să-L considerăm pe Hristos eretic și sectant, să negăm mărturia și sacrificiul sfinților și multe altele ar trebui să le trecem cu vederea doar ca să o credem pe ea așa ca pe Maria Margareta cu „sora sa” Estera, așa cum arabii îl cred pe mahomed cel mAllahian, ăla al lor de au împânzit tot globul cu jihadiști... cu răpitori acoperiți cu cearșafuri albe că doar Mahomed și urmașii e defapt cel mai mare răpitor, asta dacă ne luăm după prozeliții făcuți în toată gLumea... că este unul și mai mare ca el... ăla care-ți răpește nu numai trupul ci și sufletul ți-l trimite în gheenă... șarpele cel de demult...

Deci nu-i exclus ca dacă or să-L părăsească toți pe Hristos și va vedea Domnul că nimeni nu-L mai urmează pe pământ pe El ci cu toții se duc după satana și nici nădejde pentru ca să se întoarcă nu mai este atunci o să găsească precis un alt Noe căruia o să-i spuie la ureche să facă o corabie îmbrâcată cu azbest de data asta, că acuma potopul nu va fi numai cu apă ci și cu foc... dar nu din ala în care o să arzi și apoi gata ci cu din ăla în care o să te chinui pe termen lung... și o să bată iar toacă până o să gate corabia... și cine o să vie o să scape iar cine nu o să vie... poi să fie sănătos.

Deci orice e posibil; celui credincios nimic nu-i este cu neputință... și atunci cine se poate mântui? Păi se poate mântui câte unul, doi, care cred ... că la Dumnezeu toate Îi sunt cu putință... dar dacă nimeni nu vrea să audă toaca și să se suie în bărcuță? ce să facă? aceia deja oricum sunt morți... că de aceea tac ori au muțit că nu vor să se suie în corabie... nu vor să audă și să creadă că Dumnezeu a trimis luntrea și bărcuța după ei... ci ei așteaptă gondola ca să le cânte cineva o canțonetă... dar uite că pare că L-a trimis și pe Costel Busuioc în gLume după ei și nici așa nu vin... că ei zic că ei vin numai dacă trimite Domnul după ei iahtul și dacă corabia e așa mare și aristocratică exact așa cum era Titanicul... că repede uită omul... și mai cred pe deasupra că de la încălzirea globală s-au topit toate Aisbergurile și că lor nu mai are acum ce să li se întâmple... că doar ei au tată pe BOR... pardon, pe Avraam, în gândurile inimii lor îngâmfate și ca atare zic: da' de ce să credem noi pe Cuvântul lui Dumnezeu și anume că Tatăl L-ar fi trimis la noi? nu e mai simplu să credem că dracu L-a trimis? ori că e de la oameni Cuvântul lui Dumnezeu? dar dacă e de la oameni atunci de ce i-a mai chemat înltul ierarh al locului la căpătâiul lui? ce mai vroia de la ei după ce i-a tot osândit mereu pe „drept”? să-i mai blassteme încăodată și de pe patul morții?

Last edited by vsovivi; 15.02.2010 at 20:00:09.
Vechi 15.02.2010, 19:06:08
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
ba da, mă pot gândi, și poate că toate gogomăniile și situațiile răsturnate au apărut doar așa din senin în capul meu putred, și că nu BOR s-a rupt de BNI și că nu BOR i-a linșat pe pucioși doar fiindcă ea e mai mare... dar ce scrie acolo în scriptură? cine e mai mare? altarul sau templul? cine sfințește pe cine? Dar iată că „este Unul aici mai mare ca templul și ca altarul”... la asta v-ați gândit voi o clipă?
Sincer nu ma intereseaza care e mai mare si care mai mica, pentru ca nu asta e ideea, insa din cum privesc eu lucrurile, si de unde...aia mica ( cetatea pucioasa, pe undeva pe acolo oricum) nu isi justifica existenta, si asta pentru ca aia mare, adicatelea BOR...e singura, cea Adevarata...si asta chiar daca asa cum zici tu, s-ar mai gresi pe ici colo....dar cu toate astea lucrurile nu se schimba dupa cum profetesc niste tante ametite de cap, din diverse motive!
Citat:
dar ce o să faceți voi? pe care o să-i credeți? și pentru ce? că noi mărturisim ceea ce știm, ce vedem și ce auzim, dar voi ce mărturisiți?

poi dacă mai apare încă o cetate asemenea, cu sfinți trăitori, aleasă de Dumnezeu îi voi crede și pe aceia, căci vai de cetatea peste care nu este prooroc... dar care voi? că te referi la ei sau la mine zicând mereu voi, adică noi, poi nu ți-am zis că eu nu sunt pucios ci sunt un oarecare mirean mare păcătos din poBOR, dar iată că îi cred fiindcă roadele lor sunt vrednice de crezare... deci știu, deși n-am întâlnit pe niciunul din ei... știu că e de la Dumnezeu fiindcă mi-a și șoptit o vrăbiuță, ori mai multe vrăbiuțe... deci îi cred din sursă sigură... nu numai după roade îi cred... dar nu vă e clar vouă citind Cuvântul lui Dumnezeu unde anume șade dreptatea, Adevărul, Dragostea și Smerenia? nu vă e clar că Dumnezeu nu minte niciodată? nu vă e clar că e sfânt? păi, peoi, poi citiți și veți constata și singuri că eu din texte m-am lămurit cine minte și cine nu... că uite, eu mă mir că de atâta vreme abea Andrei s-a găsit să recunoască Adevărul și să creadă în El...și mie îmi pare astfel că restul precis or fi murit ori că sunt prinși în matrix... ori le e frică de ceva... ori cineștie de ce tac mâc cu toții. Or poate om fi un popor de muți că doar la noi orice e posibil... deci de ce mă mir?
Ce o sa facem noi, pai o sa ne rugam lui Dumnezeu sa credem in continuare, ca si pana acum in BOR, singura adevarata si pazita de Dumnezeu..lovita pe ici pe colo, ba de sectari, ba de rau voitori...dar protejata intotdeauna...asta cu certitudine!

Mie poate sa nu imi fie clar nimic, dar stiu ca exista credinciosi ortodocsi ca nimeni altii ( si aici e de la sine inteles ca si mireni, si clerici si tot ce vrei), in care " sade" Dreptatea, Adevarul si Smerenia...cum nici nu iti poti imagina tu...cel putin in aceste momente!

Doamne ajuta-ne...si ne lumineaza mintea!

Last edited by AndruscaCIM; 15.02.2010 at 19:46:42.
Vechi 15.02.2010, 21:11:41
Banned

Implicit

Citat:
AndruscaCIM:
Sincer nu ma intereseaza care e mai mare si care mai mica, pentru ca nu asta e ideea, insa din cum privesc eu lucrurile, si de unde...aia mica ( cetatea pucioasa, pe undeva pe acolo oricum) nu isi justifica existenta, si asta pentru ca aia mare, adicatelea BOR...e singura, cea Adevarata...si asta chiar daca asa cum zici tu, s-ar mai gresi pe ici colo....

Citat:
eu n-am acuzat pe nimeni ci alții au tot acuzat și au tot osândit... zic eu că pe nedrept dar nu-s avocat ci m-am băgat ca musca-n lapte ca să spun ce cred și eu, de bucurie și plăcere ca poate și alții cred la fel, dar după ani de zile abea Andrei a citit din Cuvântul lui Dumnezeu și a crezut, iar voi repede l-ați osândit... și zici că eu zic că BOR ar mai greși... poi eu nu zic nimic, ci din contră, câți preoți am studiat i-am găsit prea perfecți, la unul doi, mici scăpări, dar nu erau ale lor ideile ci proveneau surprizele de prin circulare, de prin „tradiție”, deci nu am găsit preoți greșiți dar precis sunt și din ăia dar eu n-am văzut deci nu eu am acuzat pe nimeni că nu poți acuza ce nu vezi și ce nu știi, fiindcă chiar nu am cunoscut preoți cu greșeli majore de comportament sau de ascultare... deci e Adevărată și BOR...
dar cu toate astea lucrurile nu se schimba dupa cum profetesc niste tante ametite de cap, din diverse motive!

Citat:
la Estera, MM și la alte t(o)ante ar fi trebuit să te referi, dar știu unde bați dumneata apropopoul, că altfel de ce-mi tragi cu ochiul? că doar știi că nu e frumos... deci iar ai încurcat amețitele și amețiții... că dacă mă făceai pe mine amețit și încurcat nu mă supăram cum or să se supere lingvistele MM și Estera, dar tu te-ai referit la Trâmbițe, la sfiinte... și știi că nu se cade, nu e frumos... și atunci v-am zis și eu ce vă aveam de zis, dar dacă v-am supărat atunci vă cer iertare la toate trei dacă iar am căzut și v-am jignit prea adânc... că se întâmplă să vă răspund uneori cu aceiași monedă, că doar „nu se vând oare două vrăbii la un ban?” deci iertați...
Citat:
Citat:

Ce o sa facem noi, pai o sa ne rugam lui Dumnezeu sa credem in continuare, ca si pana acum in BOR, singura adevarata si pazita de Dumnezeu..lovita pe ici pe colo, ba de sectari, ba de rau voitori...dar protejata intotdeauna...asta cu certitudine!

Citat:
dar dacă lepădați Cuvântul lui Dumnezeu la nimic nu o să vă folosească... decât așa că o să aveți cu cine să vă îngâmfați în gândul inimii voastre zicând că iată, noi avem tată pe BOR...
Mie poate sa nu imi fie clar nimic, dar stiu ca exista credinciosi ortodocsi ca nimeni altii ( si aici e de la sine inteles ca si mireni, si clerici si tot ce vrei), in care " sade" Dreptatea, Adevarul si Smerenia...cum nici nu iti poti imagina tu...cel putin in aceste momente!

Citat:
ba îmi imaginez și așa e, sunt foarte mulți credincioși în BOR cu mult Har și bineplăcuți lui Dumnezeu... sigur trebuie să mai fie măcar unul pe undeva... că Stăniloaie a murit, Ilie Cleopa a murit, s-a mai dus și monahul cel orb cu fața ce strălucea ca soarele... poate doar pe la Negru Vodă sau pe la Techirghiol sau sus pe Caraiman mai este câte unul doi... care mai mișcă... atâta mai avem... îi numeri pe degete...

că restul văd că nu au nici o atitudine, nu sunt vii, n-au trăire, n-au prezență... li s-au înnecat corăbiile în atâta știință... dar o să se dezmeticească ei... că citind Cuvântul lui Dumnezeu n-ai cum să eviți întrebarea? și va trebui să mărturisești de unde e Cuvântul? trimis de la Tatăl sau e de la mamona și moloh? și atunci să vezi dumneata, cum devine BOR pentru unii mumă iar pentru alții ciumă... dar uite că pentru mine BOR deși îi cred pe pucioși și că e Sfântă Cetatea Noului Ierusalim, BOR a rămas așa ca o mamă bună, aceia care nu leapădă Cuvântul lui Dumnezeu, că altfel nu-i cunosc... fiindcă nici CLD nu-i cunoaște, și atunci de unde să-i cunosc eu?
Doamne ajuta-ne...si ne lumineaza mintea!

Citat:
... ca să nu pierim, ori vorbind ori tăcând, căci iată că mult este decând am uitat ca să trăim ceea ce ar fi trebuit să trăim... dat de sus... neprihănirea și smerenia în toată puterea dragostei... Lui Dumnezeu.

Că noi, tot mereu tot broscoi... fiindcă prea ne place să cântăm toată seara pe lac: joac, joac, joac... crezând că râsul îngrașe... poi ce, atunci plânsul slăbește? uite că spun sfinții că este și un fel de plâns care îngrașe... am impresia că e plânsul acela când realizezi că ai pierdut dragostea cuiva... ori când plângi de dor... dar firește că nu de dorul păcatelor.

Last edited by vsovivi; 15.02.2010 at 21:45:55.
Vechi 15.02.2010, 21:40:20
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
.......................
Pai stai putin ca nu inteleg, deci in opinia voastra mai misca numai 2-3...ba inca ma mir ca afirmati ca misca, dar chiar credeti ca astia sunt toti? Aveti certitudinea ca in rest e o apa si un pamant...sau cum?

Bun, pe astia ii stiti voi ca sunt mai cunoscuti...dar mai sunt si altii poate, unii mai putin cunoscuti, preoti de mir, credinciosi adevarati....deci voi cei de acolo din Cetatea Neamtului ( scuze) nu prea aveti cum sa evaluati starea reala a credintei ortodocsilor!

Apropos....la noi or mai misca 2-3, dar Athosul..rusii, grecii, Ucrainenii, cei de la Ierusalim...gata, au palit in fata puciosilor cumva, intentionati sa ii chemati in incinta zidurilor, ajuta-ma sa inteleg...sau ii lasati sa piara in pacat???

Ce zic cei de la Ierusalim de cetatea voastra....nu aveti nicio legatura cu nimeni, sub ascultarea cui si in comuniune cu cine sunteti voi???

Doamne ajuta!
Vechi 16.02.2010, 12:57:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai stai putin ca nu inteleg, deci in opinia voastra mai misca numai 2-3...ba inca ma mir ca afirmati ca misca, dar chiar credeti ca astia sunt toti? Aveti certitudinea ca in rest e o apa si un pamant...sau cum?

Bun, pe astia ii stiti voi ca sunt mai cunoscuti...dar mai sunt si altii poate, unii mai putin cunoscuti, preoti de mir, credinciosi adevarati....deci voi cei de acolo din Cetatea Neamtului ( scuze) nu prea aveti cum sa evaluati starea reala a credintei ortodocsilor!

Apropos....la noi or mai misca 2-3, dar Athosul..rusii, grecii, Ucrainenii, cei de la Ierusalim...gata, au palit in fata puciosilor cumva, intentionati sa ii chemati in incinta zidurilor, ajuta-ma sa inteleg...sau ii lasati sa piara in pacat???

Ce zic cei de la Ierusalim de cetatea voastra....nu aveti nicio legatura cu nimeni, sub ascultarea cui si in comuniune cu cine sunteti voi???

Doamne ajuta!

Citat:
Întâi mă întreb de ce nu vrei să înțelegi? oare nu ți-am zis că nu poți să-mi spui mie voastră? (pluralul fals cu referire la pucioși ori la sectanți ori cine știe la cine) decât dacă te referi la mine singur împreună cu sfânta Treime cu toți sfinții Ei, și firește împreună cu ceilalți păcătoși ca și mine care sunt împreună cu mine în inima mea (apropiați, frați, dușmani, străini...).

Păi ei, sărmanii, bine că mai mișcă, fiindcă puțini au rezistat sub strivirea cizmelor eretelui, și puțini au mai rămas cu noi fiindcă mulți au trecut la Domnul, chemați spre odihna veșnică, așa că noi cei mulți am rămas singuri fără de păstori.

Dar sunt mulți dreptcredincioși, multe nane și moși buni și blânzi, multe babe statornice și simpatice, multe cucernice credincioase neluate în seamă dar care își fac datoria lor înaintea Domnului...

Sau tu ai fi vrut să-i fi amintit eu pe toți? poi da, și eu aș fi vrut, dar îi știe doar Domnul pe toți că au fost și sunt mulți creștini și sfinți cunoscuți și necunoscuți, duhovnici mai mici sau mai mari, pe pământurile noastre binecuvântate, dar nu are sens să-i amintesc eu căci oricum nu ar fi considerate cuvintele mele decât slavă deșartă căci nu mărturisirea mea este duhul proorociei ci mărturisirea lui Hristos, mărturia Duhului, mărturia lui Dumnezeu... deci o să răzbată cândva mărturia Domnului printre nămeți, prin orice i se va pune înainte ca să nu spună ci să tacă... iar dacă Apostolii vor tăcea, atunci pietrele vor zghiera, și puterea lui Dumnezeu tot se va manifesta, se va vedea cândva.

Deci mă iartă dacă am amintit doar pe doi trei care mai mișcă... ei mișcă, mișcă, dar nu mișcă-n front, ci stau pe poziție și sunt pregătiți de asalt, căci numai cu asalt se ia Împărăția Cerurilor...

Citat:
„Noi” stăm în cetatea Clujului, și prin Crișana, așa că pe aici pot să te asigur că preoții de mir sau arhiereii sunt ca pita lui Dumnezeu, deci aceștia ascultă de Hristos că i-am studiat, sunt preoți buni, că am urmărit destui, deci iată că ar fi cine... să ducă mai departe turma Domnului și nu a lor... căci și ei sunt ai Domnului...

Citat:
Ți-am spus că eu nu știu ce fac sfinții din Sfânta Cetate a Noului Ierusalim că eu sunt un mic-mare păcătos mirean din poBOR, nu i-am întâlnit decât că mai ascult câte un fișier audio sau mai citesc pe sărite din Cuvântul lui Dumnezeu, deci astfel sunt împreună cu ei, că încerc să mai „fur” câteceva de pe la ei ca să plinesc/trăiesc în viața mea, deci nu știu ce se intenționează cu Athosul, cu rușii, cu grecii, cu ucrainienii... dar eu știam că nu mai există la Hristos tot felul de neamuri și de popoare ci la Dumnezeu este un singur popor dreptcredincios și dreptslăvitor, este poporul Israelului cel Nou, este poporul oamenilor născuți de sus, este poporul creștinilor români, căci orice neam ar fi credinciosul, dacă Îl primește pe Cuvântul lui Dumnezeu, atunci este român, așa cum Iov și Daniel și Simeon și Petru și Pavel și Mihail și Gavriil sunt creștini și români. Deci cred că nu lasă Dumnezeu pe nimeni alungat din rai ci pe toți îi cheamă ca întorcându-se din păcat să nu moară căci nu vrea BOR moartea păcătosului... să piară ci să se întoarcă și să fie viu.

Citat:
Poate că sunt invidioși, dar David sau Solomon n-ar fi căci ei iubeau pe Domnul căci pentru El au zidit Cetatea și Templul Ierusalimului cel vechi, al sacrificiului, al pătimirii, dar acest Nou Ierusalim este al Slavei lui Dumnezeu, căci este începătură a Slavei lui Dumnezeu în Cer și pe Pământ...

iar ascultarea... oare de cine asculta proorocul Iona, proorocul Natan, proorocul Samuel, proorocul Agheu și proorcul Moise? ascultau ei de faraon sau de Domnul? dar atunci sf. Ioan Botezătorul de Cine asculta? de vedeniile din pustie sau de Dumnezeu? dar ca să nu vă smintiți ori să vă tot poticniți mereu, păi din anul 1955 lucrarea asta a fost binecuvîntată mereu de Arhierei și de Sfinți, mai ales de aceia din Ceruri și au fost binecuvintate și unse toate cele 7 Trâmbițe Apocaliptice, dar ungerea este Tainică, după rânduiala cea veșnică a lui Melchisedec... dar oare pe cine și ce a binecuvântat Melchisedec? și în numele Cui?...

Citat:
Doamne ajuta!
păi să facem roade vrednice de pocăința noastră și atunci putem fi siguri și sta liniștiți căci sigur ajută... dar altfel... degeba ne îngâmfăm în inima noastră că avem tată mare, pe Avraam sau pe BOR sau BNI, sau Athosul că Dumnezeu și din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam, lui BOR, lui BNI sau Athosului... că îngâfarea din noi, din mine, vine din pismă și minciună și răutate și necredință, și astfel drept tată îl avem pe tatăl minciunii și pe mamona omida... iar roadele crapă burdufurile vechi prin cusătuara peticelor de postav nou și curge afară tot vinul cel bun, vinul cel mai nou și cel mai bun...

poate sluji cineva la doi stăpâni și să nu supere pe niciunul? deci cum o să slujim atunci și pântecului dar și Cezarului? sau unii slujesc la toți demonii exact ca la un singur stăpân și atunci se mai miră că de ce cad în îngâmfare și necredință prin pofte... (io-s ăla care mă mir de mine, ca să câștig slavă de la oameni firește, căci altfel pentru ce să nu slujești din dragoste Domnului? sau ți-o fi făcut rău și rele Hristos? păi El ne face mereu bine iar noi Îi răsplătim cu spini și mărăcini și scorpioni și cu răzbunări prin desfrânări aristocratictice... că porcul moare de grija altuia și de prea multe satisfacții, că mămica prea ne-a obișnuit numai cu plăceri și cocoșloșeli, dar ia să vedem ce credeți că o să zică Lazăr, cel ce era plin de bube și de foame, despre noi când s-o uită la noi de sus, din sânul lui Avraam?)

Last edited by vsovivi; 16.02.2010 at 13:33:39.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40