Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2017, 11:20:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

In loc ca romanul mediu standard, sau peste medie ca aia care se duc acolo sunt antelectuali, sa inteleaga ca un parlamentar ne reprezinta pe noi acolo deci nu e normal sa-l bagi la arest in afara de cazurile in care il prinzi violand sau ca a omorat pe cineva sau a comis cine stie ce alta fapta grava, noi il lasam la cheremul oricui controleaza justitia.
Deci daca maine SRI sau un presedinte rau intentionat sau o ambasada controleaza justitia si vrea sa construiasca o alta majoritate in parlament, da ordin procurorilor sa aresteze nu stiu cati oameni din tabara opusa. Sau ii santajeaza cu arestul. Si uite asa, romanul mediu standard voteaza degeaba ba o sa se mai si bucure ca intra talharii la parnaie. Sau ca se formeaza o alta majoritate din oameni cinstiti, nu din hoti cum erau aia inainte.

Parlamentarii au imunitate in sensul in care nu pot fi arestati sau perchezitionati si asa mai departe. Si e normal sa o aiba, cine nu intelege asta ar trebui sa-si scrie undeva ca trebuie sa respire din cand in cand pentru ca ori nu are nimic in cap ori e fraier chiar daca e destept.
In rest, oricine poate fi trimis in judecata, condamnat si apoi bagat la beci. Aia e normalul, sa-l judeci pe om in stare de libertate. Arestul preventiv este pentru cazurile de o gravitate extrema ( un violator, un criminal, unul care a comis alte infractiuni cu violenta samd ). Uitati un caz simplu - Elena Udrea. De ce a fost nevoie de arest daca apoi a fost lasata luni de zile in libertate ? Ce nu o pot judeca si fara sa o tina in beci ?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 11:31:55
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Arestul preventiv impiedica pe infractor sa puna presiuni pe oamenii implicati in chestiune sau sa isi stearga urmele distrugand dovezile nemerniciei sale.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 11:39:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
In loc ca romanul mediu standard, sau peste medie ca aia care se duc acolo sunt antelectuali, sa inteleaga ca . . .
Uite Iuliu cine mai intarata , acesti intelectuali . . .

Mihai Șora, filosof, scriitor, eseist, 100 de ani: „Zilele-acestea, mergem în fața Guvernului pentru ca hoția să nu devină lege, iar hoții să nu ne mai hotărască destinul”.

Filosoful Mihai Șora, care merge frecvent la protestele față de OUG privind codurile penale, a anunțat pe Facebook că are și pancartă, aceasta având sigla colecției înființate de el, „Biblioteca pentru toți”, cu mesajul „Biblioteca pentru toți/ Nu îi publică pe hoți". Pancarta a devenit „fotografia de copertă” a contului său de Facebook, relatează*News.ro.
Vechi 13.02.2017, 11:41:27
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

„Dragii mei, ne adunăm, ne organizăm, rezistăm”

Mircea Cărtărescu, scriitor, a mers în Piața Victoriei pentru că el crede că „Revoluția română din 1989 continuă azi. Stat de drept și justiție liberă, asta cer oamenii. Fără condamnați penal în politică!”.

Mircea Cărtărescu și soția sa, poeta Ioana Nicolaie, ies în stradă de 10 zile. „Să te obsedeze tot felul de indivizi care n-ar trebui să aibă nici cea mai mică legătură cu viața ta? Să nu mai scrii un rând, să nu mai citești, să te gândești numai la când vor da o dată înapoi ticăloșii? În U.E vreau viitor/ Nu-n colhoz sau pe ogor; Tăriceanu, n-ai rușine/ Tragi la Rusia că ți-e bine; Comunisme nu mai vrem/ Libertatea-i dar suprem; Vreau guvernul asanat/Fără hoți și fără blat; Dragnea, oamenii-s în stradă/ Între bare să te vadă; ...Și tot așa, rulate insomniac, de parcă n-aș fi plecat deloc din Piață”, a scris Ioana Nicolaie.

Poetul și prozatorul T. O. Bobe a mers și el în Piața Victoriei. „La frig, la vânt, la zăpadă se rezistă destul de ușor. Să vedem cum și dacă o să rezistăm la dezamăgire, zădărnicie, la lipsa de speranță. Abia cu astea-i greu”, a scris el pe Facebook.

Florin Iaru a scris, de asemenea: „O explicație mai profundă a demonstrațiilor este furtul la vedere. Funcționari publici care devin peste noapte nababi. Chichițe avocățești pentru care unul ia 3 ani pentru o găină și-un clondir, iar altul, șase luni pentru un milion. De ce acum? Pentru că acum. A, și sentimentul că legea îi acoperă ca o plapumă pe cei mai bogați…”

„Mai avem câteva bătălii de dus, două dintre cele trei masterminds care au planificat oroarea încă nu au plătit pentru ea - dar sunt sigur că OUG 13 nu se va mai întoarce. Vor mai fi alte războaie, e drept, trebuie să rămânem mereu în alertă pentru alte Blitzkrieguri ale Forței Întunecate. Dar să nu vă îndoiți de victoria asta. Am muncit din greu pentru ea - și o merităm deplin. România a dovedit că strada e marea ei fabrică de anticorpi”, este mesajul scriitorului Radu Vancu de la Sibiu.
Vechi 13.02.2017, 11:43:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Victor Rebengiuc, care a împlinit 84 de ani vineri, le transmite mesaje de susținere manifestanților: „Vreau să le spun că-i iubesc foarte tare, le admir determinarea și regret că nu pot să fiu alături de ei, vârsta nu-mi permite, nu pot să stau multă vreme în picioare și din cauza asta nu sunt prezent și eu acolo, pentru că altfel aș fi fost acolo, așa cum am mai fost de-atâtea ori, în alte ocazii. Îi iubesc din suflet și le urez tărie, forță și determinare. Până la capăt”.

„Îmi place faptul că românii ies și își manifestă dezacordul față de hoțiile care se întâmplă, încercând să fie ascunse, dar de fapt sunt foarte evidente", a completat cel care a jucat unele dintre cele mai pregnante roluri de-a lungul unei cariere de 60 de ani: Ilie Moromete, în „Moromeții”, Tănase Scatiu, în „Tănase Scatiu”, locotenentul Bologa, în „Pădurea spânzuraților”, doctorul Mitică Poenaru în „Doctorul Poenaru”, Victor Petrini în „Cel mai iubit dintre pământeni”, Iancu Pampon în „De ce trag clopotele, Mitică?”, Ștefan Tipătescu în „O scrisoare pierdută” sau Niki Ardelean în „Niki Ardelean, colonel în rezervă” și alte sute de roluri în teatru.

Tudor Chirilă a ieșit în stradă încă de la primele proteste, din Piața Universității. El a mers și în Piața Victoriei, dar și la manifestațiile de la Timișoara: „Suntem toți împreună, nu cred că se mai împarte țara într-un oraș sau în altul. Timișoara și Bucuresti devin acelasi lucru prin voi”. „Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza mizeria și ticăloșia cu care această șleahtă de hoți a operat”, a mai scris actorul, pe Facebook.

El a povestit și cum s-a întâlnit, la manifestație, cu Maia Morgenstern: „Când am ieșit din piață am văzut o femeie care venea către manifestație. Mergea hotărât și avea o privire profundă, aproape fixă, în care tristețea se amesteca cu un fel de fermitate disperată. Lângă ea, o adolescentă cu ochi mari și calzi. Când ne-am apropiat am recunoscut-o pe Maia Morgenstern. Ne-am îmbrățișat în tăcere, apoi ne-am văzut de drum. Adevărul e că nu mai era nimic de spus. În sinea mea simt și știu ca în seara asta va fi și mai multă lume în piață. Ticăloșia trebuie să aibă un sfârșit”.

Maia Morgenstern a avut și mesaje pentru politicieni: „Celor ce mă acuză că nu știu (sau că mă las manipulată): Așa e. Nu am citit ordonanța (nici aia nouă, nici aia veche). Și chiar dacă am încercat, probabil că n-am înțeles mare lucru. Dar nici nu mi-a explicat nimeni (da, am nevoie.... e o crimă?). Mai curând o bătaie de joc. Am avut parte de dispreț. Și indiferență. Și ignore.... și un fel de așa e, că zic io. M-ai înșelat! Celor care mă acuză de lipsă de recunoștință (V-a dat salarii...etc): E ca în căsnicie. Te-am prins că mă înșeli. Ce țipi, dragă, atâta? Că ți-am luat și ție parfum! Nu mai urla, că te-am dus în concediu la Halkidiki!. Dar m-ai înșelat. Și divorțez. Mă despart. M-ai înșelat! Nu e bine, mamă! - îmi spun oameni ce mă iubesc și pe care îi respect la rândul meu. O să vezi tu.... Probabil că parfum nu mai văd eu, dar voi respira aer curat”.

„Un om stă la o răscruce. Poate să o ia spre nord, spre sud, spre est sau spre vest. Noi, încotro? Chiar...acceptam iar est-ul? Întreb. Nu dau cu parul. Dacă nu dorim est-ul...și eu nu-l doresc... ne vedem în Piața Victoriei. În rest, doar...vorbe, vorbe, vorbe...”, a scris și Oana Pellea, pe contul său de Facebook.
Vechi 13.02.2017, 12:00:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Arestul preventiv impiedica pe infractor sa puna presiuni pe oamenii implicati in chestiune sau sa isi stearga urmele distrugand dovezile nemerniciei sale.
Pai daca ai avea ceva in cap ai cantari riscurile si ai intelege ca riscul ca niste oameni sa fie santajati cu arestul este mult mai mare decat riscul ca unul sa-si stearga urmele. Si ca nu merita. Nu merita sa-ti arunci votul la cos doar ca sa vezi un pic de sange. Mai ales ca foarte multi din aia pentru care se cere arestul, au facut faptele de care sunt acuzati in urma cu luni si chiar ani de zile.

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Uite Iuliu cine mai intarata , acesti intelectuali . . .

Mihai Șora, filosof, scriitor, eseist, 100 de ani: „Zilele-acestea, mergem în fața Guvernului pentru ca hoția să nu devină lege, iar hoții să nu ne mai hotărască destinul”.

Filosoful Mihai Șora, care merge frecvent la protestele față de OUG privind codurile penale, a anunțat pe Facebook că are și pancartă, aceasta având sigla colecției înființate de el, „Biblioteca pentru toți”, cu mesajul „Biblioteca pentru toți/ Nu îi publică pe hoți". Pancarta a devenit „fotografia de copertă” a contului său de Facebook, relatează*News.ro.
Din pacate pentru multi, unii s-au dat de trei ori peste cap si au devenit mari democrati. De unde pana mai ieri erau mari marxisti, gata sa infaptuiasca revolutia mondiala a oamenilor muncii. Dar nu-i tarziu nici la 100 de ani, asa cum am spus, la noi in 89 a castigat Brucan.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 12:44:37
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Pai daca ai avea ceva in cap ai cantari riscurile si ai intelege ca riscul ca niste oameni sa fie santajati cu arestul este mult mai mare decat riscul ca unul sa-si stearga urmele. Si ca nu merita.
Pai el este hip-hoper sau ceva de genul asta.Bre , celor ca el trebuie sa te adresezi in versuri, poate doar asa pricepe, adica ceva de genul:

Pai daca ai avea ceva in cap
ai cantari riscurile si ai intelege
Ca nimeni nu este, mai presus de mai lege
ca riscul ca niste oamenii sa fie santajati
si din nevinovati, in crimnali transformati
In arest, este mult mai mare
decat riscul, ca cel mai tare
corupt, care nu este inca la inchisoare
Sa-si pune slugele sa-i curete renumele
Spalandu-si astfel urmele.
Iar pentru o astfel de vendeta
Zau, ca nu se merita

Last edited by Copacel; 13.02.2017 at 12:46:57.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 12:55:40
Senior Member

Implicit

Uzzi tu esti ? :)

Daca oamenii ar sta si ar judeca un pic si s-ar intreba de ce aia din Germania nu pot fi arestati fara sa voteze parlamentul, poate ar intelege ca imunitatea este in primul rand o forma de respect pentru votul lor, o bariera pusa in calea oricui ar vrea sa deturneze votul lor.
Dar la noi ne zic iscoadele turcilor ca nu-i normal sa tinem inchise portile cetatii si noi ii acuzam pe aia care conduc ca vor sa ne tina inchisi inauntru si ne grabim sa daramam portile in loc sa luam la suturi iscoadele. :)

Last edited by iuliu46; 13.02.2017 at 13:01:06.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 12:57:59
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Uzzi tu esti ? :)
Uzi este un pistol-mitraliera din dotarea fortelor israeliene.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2017, 13:02:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Uzi este un pistol-mitraliera din dotarea fortelor israeliene.
Pai nu era si un hiphoper roman celebru ? Ala cu "zi-le Loredana" ?
Reply With Quote
Răspunde