![]() |
![]() |
|
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]()
continuare
mariamargareta a dat replica, așa ca și la cutremurmure... Citat:
Oare ''Au văzut Avraam sau Moise sau David sau Isaia: ziua Mea... și s-au bucurat'' ?. Au văzut oare ciobanii semnul: un prunc înfășat în iesle? cum le vestiseră Îngerul înconjurat de mulțime de îngeri? A văzut oare bătrânul Simeon în ziua aceea (după 8 zile de la naștere) '' și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd...'' Citat:
Deci e clar ca lumina că negi duhul proorociei, duhul Luminii, zicând că întunericul a cuprins-o, deci e clar că susții că toți proorocii erau orbi ori că Dumnezeu nu le-a dat vedere dar și ce anume să vadă! Citat:
cum nu? poi iată că mai sus ați afirmat-o din nou! zicând la fel ca jidovii că scriptura VT nu vorbește despre Iisus Hristos, Cel născut din pururea fecioară Maria. Citat:
Păi a fost întâmpinat abea după 40 de zile la Templu, voi de ce spuneți ca a scris CLD că a fost întâmpinat și cu ocazia botezului tot la Templu? Citat:
Nu eu afirm, nu pucioșii, ci Cuvântul lui Dumnezeu se mărturisește!!! pe Sine și ale Sale și acesta e Duhul Proorociei!!! Iar cele care afirmați că nu, deci voi afirmați!!! că NU! exact așa ca sectanții cu scriptura în ochi! zicând acum că eu afirm ceva absurd, pro sau contra la născocelile voastre! Citat:
Citat:
Nu pucioșii au afirmat, ei au postat ci voi susțineți că ei au afirmat și așa m-ați păcălit că ei ar susține născocelile pe care le înțelegeți voi din texte... deci voi afirmați că ei ar fi afirmat! NU, ci este scris în TEXT ceva iar vouă vi se pare că ați descoperit Aberica! Citat:
deci nu au spus ei, nu au spus pucioșii ci ei au postat! voi ziceți că ei au spus tot felul de interpretări ale voastre pe care le puneți în gura lor... și uite că așa vi se pare probabil că și ei au gura plină cu ce vi se pare vouă, așa cum ziceți și despre mine... că am gura plină cu scârbele pe care le năluciți în mod pripit... iar Pruncul Iisus a fost tâiat împrejur și botezat cu numele Iisus dat prin îngeri așa cum este scris... asta dacă crezi... că altfel iar o să zici că NU... și eu Ba da... dar eu nu zic Ba da doar așa după mintea mea... ci zic Ba da după ce dau cu născocelile primului gând răsărit de piatră iar dacă Piatra zice Ba da și ea, atunci e bine, altfel plâng și mă apucă frigurile și de frică mă pun pe corectat fiindcă iar m-am hazardat și am visat lăsându-mă ispitit ca să vă răspund. Deci nu eu vă spun Ba da că eu nu știu mai nimic... adică nimic făr nici un mai, căci nu este cel ce știe și nici cel ce aleargă... Citat:
domnule, voi chiar nu pricepeți că nu au corecta fiindcă CLD din 14.01.2010 este perfect și nu trebuie corectat ci mintea aia strâmbă în care și până și lucrul drept se strâmbă, aia trebuie să facă roade vrednice de pocăința ei? deci nu mai îi scoateți pe ei ca greșiți ce iată că s-au corectat ci vouă vi se pare că ei s-au corecta ca să sus-ină ei născocelile voastre... nu vă e un pic rușine ca să credeți că iată voi le-ați atras atenția și iată ei v-au luat în seamă și s-au corectat... Păi cine stie ce a fost atunci voi sau Cuvântul lui Dumnezeu? dar se pare că voi știți mai bine ca Domnul ce are El în amintire. Citat:
Deci nu voi sunteți alea care le contraziceți ci iată că acum ele singure se contrazic... da, v-ați scos basma curată, firește, că doar nisipul e de vină! că a suflat cineva și le-a intrat în ochi, păi aia măcar aveau ochi, căci voi dacă îi țineți strâns închiși e clar că nu vă contrațiceți... voi doar afirmați că alții se contrazic și le-a intrat în obicei... '' a intrat să găzduiască la vameși și păcătoși'' după obiceiul Său, învățînd sâmbăta în sinagogile lor... Citat:
așa că cel fără respect față de cele sfinte nu-s eu, care v-am ținut de vorbă atâta vreme... ca să nu cădeți de tot în șanț! fiindcă o să vă spargeți căci așa zice melodia: ''iubire bibelou de porțelan''... așa că am sperat să nu ne spargem în figuri... dar se pare că balonul de cuingum roșu s-a spart! oricât ar fi fost de alb la interior... așa prin băruială... ca la barurile de bețivi... notorii... recidiviști... după obiceiul lor de zugravi de fațade... ca să vă sulimenizați voi apoi și să vă dați cu ruj și cu fond de ten de sus până jos... ca să vă acoperiți coșurile, să vă faceți că nu vă dor abcesele și să vă continuați cura de păcură cu care sperați voi că o să vă scăpați de ceea ce ați născocit și debitat pe sute de pagini, mai ceva ca mine... dar eu îs prost și păcătos și uituc și recunosc... dar iată că voi ziceți că vedeți, deci păcatul vostru rămâne... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci sigur că deformez din lene și proastă ținere de minte textele... din păcate, și de aia am dat citatul aproximativ căci am recunoscut că nu este exact... dar din nenorocire foarte exact pe fond! în Duh... sper... dar n-am pretenții ci iată recunosc că mie îmi place să zic și așa, cu cuvintele mele... dar care parcă nu-s ale mele, căci nu sunt ale mele decât cojile, cu care mă hrănesc, deci așa fac, fără să citez așa cum procedează unii care vor să-și justifice eresurile născocite de ei exact ca sectanții... deci să înțeleg că acum mă înveți dumneata ca să fiu sectant? daci dacă nu pe cei ce nu voiau să-L primească pe Cuvântul lui Dumnezeu, atunci pe cine mustra Ioan ca să facă roade vrednice de pocăința lor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci BOR prin sf.Verginica și celelalte Trâmbițe doar a născut-o de la Dumnezeu... și sfinții Trei Ierari au uns-o și au binecuvântat-o iar slujitorul Domnului, preasfințitul Irineu Bistrițeanul, a uns-o și a binecuvântat-o și a sfințit-o, cu acordul maimarilor, căci el a crezut, și a ascultat... iar apoi l-au trimis iarăși cei cu pecetea lui antichrist pe frunțile lor ca să anuleze binecuvântarea pe motiv că Trâmbițele cele 7 au lucrat subversiv pentru americanii sau rușii sau nemții sau africanii sau ce știu eu ce sectanți au văzut unii înaintea ochilor... că și-au închipuit că de aia au sunat Trâmbițele ca să ne submineze pe Una BOR și astfel să ne submineze din interior pe noi cei vrednici ca să rămânem fără de tată cu care să ne îngâmfăm în inimile noastre, ca să nu mai putem zice Domnului: noi nu avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu că iată că noi avem drept tată pe Avraam cu numele de familie BOR... și atunci nu le-a răspuns Iisus Hristos fariseilor și saducheilor demonstrându-le că defapt tatăl lor este tatăl minciunii? strigând în templul din Ierusalim? Iar Domnul pentru ce să mărturisească strâmb? El a mărturisit nu atât calendarul cât Ceaslovul... dar Ceaslovul nu poate face abstracție de restul Anului Bineplăcut al Lui Dumnezeu... așa că a dat spre mărturisit vremile celor ce le cunosc pe ele... și doar Tatăl cunoaște vremile, așa că nu căutați voi să cunoașteți vremile căci a arătat Hristos Domnul cum trebuie cunoscute vremile... așa ca pe frunzele smochinului, cînd se frăgezesc... când veți vedea .......... atunci să știți că venirea Fiului Omului este aproape și să nu vă ia ziua aceea nepregătiți! dar nu a zis CLD că vremea lui antichrist aceasta este? din 55 prin lucrarea aceea tot despre antichrist a grăit... în șoaptă... că să ne pregătim că vine focul... dar se pare că voi ați scos bârfa că iată defapt Cuvântul lui Dumnezeu este antichrist... și la așa ceva ce mai poți să zici? ci atunci ia să vedem și să ne socotim ca să vedem ce roade au avut cele 7 trâmbițe pâna astăzi și ce roade ați adus voi în jegoana asta a voastră pentru vînarea de vânt plini-pline fiind voi de înțelepciunea asta de sub soare care nu e altceva decât deșertăciune a deșertăciunilor și vânare de vânt! așa cum zice eclesiastul... deci ia să vedem? să punem în cumpână? aveți voi oare cumpănătare ca să nu se răstoarne toată tătărășenia? mai bine vă liniștiți deși cam știu ce mă așteaptă... îmi dau seama ce vă coace mintea... o să ziceți iar și iar că eu susțin! că eu susțin tot felul de născoceli din mintea aia a voastră... Last edited by vsovivi; 22.02.2010 at 15:31:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfinții Trei Ierarhi, adică sfântul Vasile cel Mare, sfântul Grigorie cuvîntătorul de Dumnezeu și sfântul Ioan guriță de aur, adică Ioan Hrisostom... ei care s-au arătat și i-au zis și aceluia care s-a pus să postească pentru ca să nu asculte de maimarii lui care aceia au luat hotărârea de a trece la calendarul cel nou și care sărmanul căzând în îndoială din pricina asta se tot întreba dacă e bine să ție sărbătorile după calendarul cel nou sau după cel vechi, și s-au arătat ei lui mustrându-l și liniștindu-l cum că se vor da ele cândva spre cunoștere... vremile... deci să nu caute timpul pierdut căci doar Tatăl cunoaște vremile și plinirea lor... ci el să asculte de maimari, de ăia care au luat decizia aia de trecere pe nou.
Deci e clar ce vă dă vouă satisfacții: izbânda avocățească, și pentru asta ați face orice compromis, folosindu-vă de orice tertip, și ați așterne aici toată caterinca posibilă doar ca prin efect și punere în scenă să mai bifați voi acolo în rechizitoriul vostru, în zapisul grefierului, încă o mică gheruială împlinită pe fața Domnului în speranța ca întimidarea o să ne facă să fugim între spini și mărăcini așa ca iepurașul hăituit de vânători, dulăi și gonaci... dar degeba o să mă ascund de furtuna voastră declanșată înt-o halbă de bere, căci o furnică, s-ar putea să mă piște, și atunci ce o să mă fac, fiidcă nu mă știu strecura așa ca voi printre cuvinte, ca și furnicuțacuța cu aripi printre spinii și mărăcinii în care iată că m-am ascuns de voi cum zice părintele Papacioc că așa fac unii care nu mai vor să mărturisească prin viața lor Calea, Adevărul, ca să îi facă Acela cîndva slobozi, ci iată că am căzut în ispită și am bifat și eu la advocățeală gustînd din autosatisfacții. Și acum ''fericit'' o să mă dau de gol și o să mă audă dulăii căci și ei au nu numai mirosul format ci și urechile ciulite, deci o să depisteze feromonii bucuriei... ca imediat să-l prindă pe oricare iepuraș care a mișcat în front de a strigat că a fost ciupit, căci n-a răbdat... și atunci, gonit iar de câini te ia vânâtorul în cătare și să vezi ce vînare de vănt visezi dumneata cănd ai ajuns în cuptorul lor pentru mesele aristocrate de la curțile lor, de la gospodăriile lor... de partid. Deci satisfacțiile astea advocățești are să vă mînce ochiul cu care răstălmăciți scriptura spre a voastră pierzare că doar este scris ceva de genul : că ''De la noi sau de la un înger din cer dacă o să zică cineva că sunt alte scripturi să nu-l credeți că nu este altă scriptură decât Evanghelia Cuvântului lui Dumnezeu! Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos'', dar abea a plecat sf. Pavel de la ei și deja unii au și învârtoșat scripturile ca să slujească spre pofte... spre satisfacții... spre efecte scontate. Deci nu este alta! ci Domnul se vestește și se pregătește pe Sine... întru venirea Sa. Așa ceva, așa cum zice Arhanghelul Mihail către oștile cerești ce se duc de-a berbeleacul... după dracul... Și acuma v-am învăluit complet, pardon, învălmășit... poi nu v-am zis că eu nu le țiu minte citatele?... dar este Cineva, este Unul aici, care este mai mare decât Altarul și care le ține minte și le vede pe toate! oricât le-ați ascunde împreună cu Pisikaa în nisipisip, și oricum, se vor vedea faptele voastre în roadele inimilor voastre, așa că pentru ce vreți mereu să păcăliți boBORul cu comentatorul? sau aia e altă satisfacție, să ghibițați și să trageți pisikaa de coadă scoțîndu-vă astfel și utile social, un fel de comentatore sportive ce trag sirenele ce întind lucii mreje... ori poate faceți campanie umanitară pro creșterea prafului de pe tobă prin stropirea deșertăciunii deșertăciunilor în speranța că o să vă iasă și acolo din răsadurile voastre pui de urzică și de arici pogognici... poi acolo nu crește decât ecoul și fata morgana... iar din ecou știți voi cine se orientează... Deci vă cer să lăsați un pic de Lumină! în textele voastre, măcar așa de obraz, dacă tot m-ați îndemnat să mă autopălmuiesc singur după ce biciuiesc... dar și consecvență vă cer, deci seriozitate... că povești vânătorești dacă vreți să debitați cu robinetul dat la maxim... atunci aici ați greșit conacul... trebuia să mergeți la Cornu! sau la Balc-aniada aia distractivă că acolo se împușcă mistreții cu colți de arginți... se împușcă între ei. Că altfel pentru ce huliți?... sau defapt voi nu huliți ci doar eu hulesc... firește... cum să nu... bine că mi-ați spus. O să-i zic și lui nenia, stați liniștite, dragele mele surori și colege, de advocățeală, fantastică... bombastică... lova, lova, lova... sau o poveste imensă despre nimic, căci l-ați făcut pe CLD să pară un nimic în fața voastră, El care este Stăpânul vieții și Morții... sau în loc de lova: carne, carne, carne... că altfel la vînătoare cu ce te alegi? cu coarnele cerbului? sau cu pielea lepădată de șarpe? cred că mai degrabă cu o sperietură groaznică... care o să-ți intre în recidivă... că acum nu mai vreți să învățați sâmbăta ci dacă acum se învață Duminica voi ziceți că nu mai aveți ce să învățați fiindcă doar voi știți ce se învață Duminica și vedeți bine... poi cum o să mai vedeți printre atâtea născoceli phoror puse în scenă pentru satisfacții viclene și de efect decredibilizant? sau cu ce prozelitism ascuns vă ocupați voi? că văd că verbele nu le citiți la timpii lor iar frazele vi se încurcă și mai ziceți altora că ei nu știu vorbi sau scrie corect, nu voi ci ei,... deci halal lingviste care nu produc lingviști și care vorbesc vechea limbă de lemn dată cu ruj și fardată pe bube, ascuțită pe tocilă la ursul din pădure... și pe la interior tot la fel... că doar v-am zis că gargara asta nu vine de la liubliu, nu de la dragoste fără prihană ci asta e iubire de dulceața ispitei, de păcat, care în trup se dă viitor satisfaction... de la action, adică mottor! nu phoror, nu pentru... de la oameni. Că de la oameni o să primiți asta, plata asta,... căci cei fățarnici și-au luat plata lor. Deci nu vă mai luați tot mereu voi plata... plata celor fățarnici, căci aceea e a lor, aia e plata lor și ei și-o iau. Tot mereu nu fac altceva decât își iau plata... iar plata necredinței și a neascultării... asta nu mă întrebați pe mine că precis voi știți mai bine ce a primit omul rău și necredincios și păcătos. Poi a primit un ciocănel de gjudgi... dar peste cap! Last edited by vsovivi; 22.02.2010 at 20:03:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Citat din Vsovi:
“...cum nu? poi iată că mai sus ați afirmat-o din nou! zicând la fel ca jidovii că scriptura VT nu vorbește despre Iisus Hristos, Cel născut din pururea fecioară Maria.” Replică: Nu-i adevărat, n-am spus niciodată că “scriptura VT nu vorbește despre Iisus Hristos”. Dacă am spus așa ceva, ar trebui să poți arăți unde anume, și chiar te invit s-o faci. Citat din Vsovi: “Păi a fost întâmpinat abea după 40 de zile la Templu, voi de ce spuneți ca a scris CLD că a fost întâmpinat și cu ocazia botezului tot la Templu?” Replică: Pentru că exact așa a scris “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”: “[...] ziua când părinții Mei M-au dus la opt zile după nașterea Mea să fiu tăiat împrejur în trup, după datina legii, și Mi-au pus numele Iisus, [...], și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel, [...], și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd mântuirea Ta, gătită înaintea popoarelor spre luminarea lor....”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 14-01-2010) Apoi Vsovi mă citează pe mine ca apoi să poată să mă comenteze îndată. Iată acest citat: “Problema era cu totul alta: în ce zi L-a văzut Simeon? Noi afirmăm, după cuvântul Bibliei, că Simeon L-a văzut la 40 de zile de la naștere, acesta fiind timpul când părinții Îl aduc la Ierusalim pe Iisus Pruncul, în vederea respectării unei obligații din Lege. Tu afirmi că Simeon cel din Ierusalim L-ar fi văzut pe Iisus și mai înainte, adică la 8 zile, atunci când Pruncul a fost tăiat împrejur în cetatea Nazaretului.” Iar comentariul lui Vsovi la citatul meu sună așa: “Nu eu afirm, nu pucioșii, ci Cuvântul lui Dumnezeu se mărturisește!!! pe Sine și ale Sale și acesta e Duhul Proorociei!!! “ Replică: Păi “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” nu este lansat de pucioși? Deci ei afirmă toate inovațiile lor și apoi le atribuie lui Dumnezeu și le lansează ca noutăți proaspăt sosite din cer. Apoi Vsovi se pronunță asupra venirii lui Simeon la Hristos și afirmă că la 8 zile de la Nașterea Pruncului, Simeon L-ar fi văzut pe Prunc în Duh, nu aievea. Mai interesant este să ne explice el cum de L-a purtat el atunci pe brațe, în Duh, pe prunc? Și cum L-a binecuvântat în Duh, înainte de a fi adus Pruncul la el, în Trup, la 40 de zile, ca să-l întâmpine? Și încă, o întrebare la care Vsovi s-a ferit să răsăpundă: la 40 de zile L-a binecuvântat a doua oară pe Prunc (adică, prima oară nu era “destul de suficient”)? Și iată ce zice Vsovi despre acestea: “Ce rost mai are să mă pronunț eu când s-a pronunțat însuși CLD? Păi se pare că a venit special DUHUL la Simeon și așa l-a văzut Simeon în ziua aceea pe Prunc la 8 zile ''... și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd...'' închid citatul '' că mie așa îmi pare că se înțelege din ce au postat pucioșii din CLD.” Apoi Vsovi mă citează din nou pe mine ca apoi să poată să mă comenteze. Iată acest citat: “Ceea ce a stârnit nedumeriri a fost faptul că Pucioșii au afirmat pe 14 .01.2010 că Simeon l-a întâmpinat pe Iisus în acea zi” Și iată comentariul lui Vsovi la acest citat: “Nu pucioșii au afirmat, ei au postat ci voi susțineți că ei au afirmat și așa m-ați păcălit că ei ar susține născocelile pe care le înțelegeți voi din texte... deci voi afirmați că ei ar fi afirmat! NU, ci este scris în TEXT ceva iar vouă vi se pare că ați descoperit Aberica!” Păi dacă au postat ceva, acel ceva nu înseamnă că l-au afirmat și confirmat? Că doar nu puteau să infirme, să nege ceva ce tot ei au postat la modul afirmativ, asta ar fi fost de domeniul absurdului sau schizofreniei. Apoi Vsovi se repetă în acest raționament irațional. Mai întâi mă citează pe mine: “...(căci așa au spus: “...în ziua aceea...”) în care Pruncul a fost tăiat împrejur,...” Apoi, Vsovi comentează la fel de rațional: “nu au spus, ci au postat”. Păi n-au spus-o cu vorbe auzite, dar au spus-o cu cuvinte scrise, deci tot una este. Deci, zice Vsovi: “...deci nu au spus ei, nu au spus pucioșii ci ei au postat! voi ziceți că ei au spus tot felul de interpretări ale voastre pe care le puneți în gura lor...” Deci noi ne referim la ce au postat pucioșii, adică au spus cu cuvinte scrise, și numai așa comentăm, cele postate de ei. Ca să fie mai convingător, îndată Vsovi își răsucește mintea în convulsii de delirium tremens de-l apucă frigurile și frica și ispita de a vorbi vorbe, dar recunoscând printr-un efort de sinceritate remarcabil că e dependent de stări onirice și că nu știe mai nimic, dar totuși aleargă: “...iar Pruncul Iisus a fost tâiat împrejur și botezat cu numele Iisus dat prin îngeri așa cum este scris... asta dacă crezi... că altfel iar o să zici că NU... și eu Ba da... dar eu nu zic Ba da doar așa după mintea mea... ci zic Ba da după ce dau cu născocelile primului gând răsărit de piatră iar dacă Piatra zice Ba da și ea, atunci e bine, altfel plâng și mă apucă frigurile și de frică mă pun pe corectat fiindcă iar m-am hazardat și am visat lăsându-mă ispitit ca să vă răspund. Deci nu eu vă spun Ba da că eu nu știu mai nimic... adică nimic făr nici un mai, căci nu este cel ce știe și nici cel ce aleargă...” În fine, Vsovi caută să ne convingă că doar noi suntem păcătoși, dar în el păcatul nu rămâne: “...dar eu îs prost și păcătos și uituc și recunosc... dar iată că voi ziceți că vedeți, deci păcatul vostru rămâne...” Apoi Vsovi își imaginează (din auzite) cam cum ar fi istoria Bisericii Noul Ierusalim: “Păi cum s-a desprins din BOR dacă este Biserica NOULUI IERUSALIM? deci BOR prin sf.Verginica și celelalte Trâmbițe doar a născut-o de la Dumnezeu... și sfinții Trei Ierari au uns-o și au binecuvântat-o iar slujitorul Domnului, preasfințitul Irineu Bistrițeanul, a uns-o și a binecuvântat-o și a sfințit-o, cu acordul maimarilor, căci el a crezut, și a ascultat...” BOR n-a născut Biserica Noul Ierusalim și nici măcar nu exista această biserică pe vremea Verginicăi. Mult după moartea ei, și anume cam prin anul 1993, această biserică a fost înființată de către liderii pucioși ca răspuns la rezistența Sfântului Sinod de a-I recunoaște pe Ei ca “Prooroci” și “Soli Ai Lui Dumnezeu” peste BOR și implicit peste toată Ortodoxia. Cam așa s-au desprins Pucioșenia Lor din BOR. |
|
||||
|
||||
![]()
cutremurmurele continuă:
Citat:
Citat:
Citat:
Replică: Pentru că exact așa a scris “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”: “[...] ziua când părinții Mei M-au dus la opt zile după nașterea Mea să fiu tăiat împrejur în trup, după datina legii, și Mi-au pus numele Iisus, [...], și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel, [...], și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd mântuirea Ta, gătită înaintea popoarelor spre luminarea lor....”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 14-01-2010) Citat:
Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 19:07:28. |
|
||||
|
||||
![]()
vad ca nu obositi deloc.
![]() Doamne ajuta!
|
|||||||
|
|||||||
![]()
Apoi Vsovi mă citează pe mine ca apoi să poată să mă comenteze îndată.
Citat:
MM: “Problema era cu totul alta: în ce zi L-a văzut Simeon? Noi afirmăm, după cuvântul Bibliei, că Simeon L-a văzut la 40 de zile de la naștere, acesta fiind timpul când părinții Îl aduc la Ierusalim pe Iisus Pruncul, în vederea respectării unei obligații din Lege. Tu afirmi că Simeon cel din Ierusalim L-ar fi văzut pe Iisus și mai înainte, adică la 8 zile, atunci când Pruncul a fost tăiat împrejur în cetatea Nazaretului.” Iar comentariul lui Vsovi la citatul meu sună așa: Citat:
Citat:
Replică: Păi “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” nu este lansat de pucioși? Deci ei afirmă toate inovațiile lor și apoi le atribuie lui Dumnezeu și le lansează ca noutăți proaspăt sosite din cer. Citat:
Apoi Vsovi se pronunță asupra venirii lui Simeon la Hristos și afirmă că la 8 zile de la Nașterea Pruncului, Simeon L-ar fi văzut pe Prunc în Duh, nu aievea. Mai interesant este să ne explice el cum de L-a purtat el atunci pe brațe, în Duh, pe prunc? Și cum L-a binecuvântat în Duh, înainte de a fi adus Pruncul la el, în Trup, la 40 de zile, ca să-l întâmpine? Și încă, o întrebare la care Vsovi s-a ferit să răsăpundă: la 40 de zile L-a binecuvântat a doua oară pe Prunc (adică, prima oară nu era “destul de suficient”)? Și iată ce zice Vsovi despre acestea: Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 19:20:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|