Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2016, 23:37:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

CE FACI DACĂ NU AI CAP? - PĂRINTELE CALISTRAT
https://youtu.be/Bdud5EQnprM
Vechi 16.09.2016, 20:15:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

CE AR TREBUI SĂ FACEM SĂ NE BUCURĂM?
https://youtu.be/rM-8oeVVqpQ
Vechi 17.09.2016, 20:28:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

SE UITĂ DUMNEZEU LA FOTBAL? - PĂRINTELE CONSTANTIN NECULA
https://youtu.be/YRfs873XfS0
Vechi 17.09.2016, 21:44:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

SINGURUL PĂCAT CARE NU POATE FI VREODATĂ IERTAT

Trebuie să începi să te împotrivești vrăjmașului care te chinuie, prin Sfintele Taine, prima și cea mai importantă fiind spovedania. Trebuie să găsești în viața ta acel loc care i-a dat vrăjmașului libertatea de a intra în tine. După spovedanie să participi neapărat la Sfântul Maslu. Apoi, în fiecare zi trebuie să bei și să te ungi cu uleiul de la această Sfântă Taină. Să te împărtășești în fiecare duminică.

Vrăjmașul vine pe nesimțite, iar ca să-l izgonești trebuie să depui mult efort și să-ți dai toată silința. Să știi că scopul dușmanului „care se îngrijește de tine” este să-ți distrugă viața. Gândurile de sinucidere îți vin de la vrăjmaș și el îți insuflă că aceasta este singura soluție. Dar știi tu oare că sinuciderea îți va pierde pe veci sufletul nemuritor? Acesta e unicul păcat pentru care nu se poate dobândi iertare. El distruge atât trupul, cât și sufletul. Așa că nu primi aceste gânduri; chiar dacă sufleorul – vrăjmașul care îți șoptește acest gând – te muncește, tu să știi că aceste gânduri nu sunt de la tine. Fă-te deci că nu auzi șoaptele lui, lovindu-le cu rugăciunea: „Doamne, miluiește-mă!”.

(Arhimandritul Ioan Krestiankin, Povățuiri pe drumul crucii, Editura de Suflet, București, 2013, pp. 53-54)
Vechi 18.09.2016, 21:10:20
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

ARHIMANDRIT ARSENIE PAPACIOC - SFATURI DUHOVNICEȘTI
https://youtu.be/4AEXpC5VTK4
Vechi 18.09.2016, 22:15:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

MĂ ROG MECANIC. CUM SĂ DEPĂȘESC ACEASTĂ STARE?

Toți trecem prin această stare de epuizare, mai ales duminică seara; duminica este o zi foarte grea pentru preot. Cred că toți avem această problemă a rugăciunii făcută mecanic, fără prea mare tragere de inimă. Un lucru care ajută este stăruința, deoarece cantitatea în rugăciune aduce încetul cu încetul și calitatea.

În ceea ce mă privește, atunci când nu mă pot ruga, mă opresc pur și simplu și zic: „Doamne, Tu îmi vezi sărăcia...” și mă osândesc pe mine însumi până când osândirea aceasta aduce rușine în inimă și simt că inima începe să ia parte câte puțin la rugăciune. Apoi continui și pentru o vreme rugăciunea merge mai bine, după care iarăși mă osândesc. Și tot așa.

Iată ce puteți face atunci când nu izbutiți să vă rugați: opriți-vă și mărturisiți-I aceasta Domnului și osândiți-vă înaintea Lui rușinați, căci rușinea face ca rugăciunea să se însoțească de simțirea inimii. Când sunt într-o asemenea stare, nu mă gândesc la cantitate. Îmi cobor mintea în inimă și de acolo încerc să grăiesc Domnului cu cuvintele mele, până când inima începe să ia parte la rugăciune.

Un monah obișnuia să spună că oricine vrea să se mântuiască trebuie „să născocească mereu noi șiretlicuri”. Legătura noastră cu Dumnezeu este un lucru nemaipomenit de creativ!

(Arhimandrit Zaharia Zaharou, Omul cel tainic al inimii (I Petru 3, 4), traducere din limba engleză de Monahia Tecla, Editura Basilica, București, 2014, pp. 57-58)
Vechi 20.09.2016, 06:18:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

PĂRINTELE CALISTRAT - DESPRE SMERENIE
https://youtu.be/FnUtPi4GPxg
Vechi 20.09.2016, 12:33:35
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

SĂ NU GÂNDIM NICIODATĂ CĂ SUNTEM MÂNTUIȚI

Nu avem voie să ne gândim niciodată că suntem mântuiți, nici măcar la sfârșitul vieții nu putem fi siguri de acest lucru. Diavolul nu doarme, el își face lucrarea ziua și noaptea, încercând din răsputeri să ne pustiască viața duhovnicească. Este posibil ca noi nici măcar să nu observăm cum el seamănă semințe de îndoială și de cârtire, de lene și de îngâmfare, de judecare a aproapelui, toate acestea fiind ispite lumești, despre care ne avertizează Domnul. Acestea ne strică, ne demoralizează. Iar diavolul doar atât așteaptă, nu se retrage. Părând că ne slobozește, ne trimite o mare ispită exact în momentul când temelia noastră deja se clătină.

Poate că ni se dă greu rugăciunea sau petrecerea în ascultare. Ne par a fi o osteneală mult prea grea. Sau poate ne iubim exagerat independența, nu ne place când cineva ne spune ceva, nu cunoaștem smerenia. Și iată, când aceste „mărunțișuri” reușesc să ne șubrezească temelia credinței, cineva ne spune ceva și acest lucru devine ultima picătură. Răbufnim: „Ajunge! Îmi este suficient! Nu mai vreau așa!”. Credem că problema o reprezintă ce ni s-a spus. Dar nu, toate s-au petrecut, deoarece de la bun început am refuzat să petrecem în ascultare, de la început am făcut ce ne dicta bunul plac. De aceea, diavolului i-a fost ușor să ne înfrângă. El pur și simplu a scos o pietricică de la temelia credinței noastre și toată clădirea s-a prăbușit. Iar noi, din pricina mândriei, suntem prea neghiobi ca să înțelegem felul în care ne-a păcălit. Tocmai din cauza mândriei am pierdut comoara care ne-a fost destinată.

(Schiarhimandritul Ioachim Parr, Să nu preferi nimic iubirii lui Hristos, volumul I, Editura Egumenița, 2015, Galați, pp. 28-29)
Vechi 20.09.2016, 22:06:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

UNDE E LOCUL DE ÎNTÂLNIRE CU DUMNEZEU? - MAICA SILUANA
https://youtu.be/Xwdfd-Jq4Ao
Vechi 21.09.2016, 21:55:47
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

ESTE BINE CA SOȚUL SĂ ÎȘI AJUTE SOȚIA ÎN TREBURILE CASNICE?

Nu doar că este bine, ci el trebuie să facă aceasta, căci o datorie este o obligație. Soțul trebuie să întrețină familia, iar femeia să fie ocrotitoarea casei, adică toate grijile casnice îi revin femeii. A impune unui bărbat să șteargă podele sau să spele rufe nu este bine, mai ales când sunt obligați, ei începând să se revolte.

Trebuie să existe autoritatea soțului și a tatălui, ca atunci când spunem că, pentru un bărbat, trebuie să existe autoritatea lui Dumnezeu. De aceea, este bine ca, în treburile casnice, soția să ceară ajutorul soțului, dar fără a-i porunci aceasta. Ajutorul poate fi primit, dar nu se va face din aceasta o lege.

(Preot Evgheni Șestun, Familia ortodoxă, Editura Sofia, București, p. 58)
(doxologia.ro)
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca pot primi niste raspunsuri andrei23 Generalitati 28 19.06.2011 18:13:32
Caut niste raspunsuri NeInocentiu Secte si culte 108 18.04.2011 13:43:12