Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2014, 16:37:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Se stia si inainte de 3500 de ani, cu alte versiuni de creatie. Aia de acum 3500 de ani a fost impusa mai bine.
Acelea erau tot povestiri, la fel ca evolutionismul si Big-Bang-ul. Eu zic de revelatia direct de la sursa, de la Cel care a creat Universul. Nu-i asa ca n-ai citit nimic din Biblie?
Vechi 10.11.2014, 17:01:12
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acelea erau tot povestiri, la fel ca evolutionismul si Big-Bang-ul. Eu zic de revelatia direct de la sursa, de la Cel care a creat Universul. Nu-i asa ca n-ai citit nimic din Biblie?
O, ba da. Am citit intreaga Biblie.
Vechi 10.11.2014, 17:16:13
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:
O, ba da. Am citit intreaga Biblie.
Ai vrut sa vezi cate semne de punctuatie are?
Vechi 10.11.2014, 17:28:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Ai vrut sa vezi cate semne de punctuatie are?
Nu, am vrut sa vad in ce ar trebui cred. Am citit-o la 16 ani. Dupa ce am citit-o, mi-am dat seama ca nu ma mai pot numi ortodox.
Vechi 10.11.2014, 17:42:10
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:
Nu, am vrut sa vad in ce ar trebui cred. Am citit-o la 16 ani. Dupa ce am citit-o, mi-am dat seama ca nu ma mai pot numi ortodox.
Da...a gresi e omeneste.
Vechi 11.11.2014, 10:42:22
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
Acum cati ani ai, 17 cumva ? Ai avut o revelatie ... ti-ai dat seama ca nu intelegi nimic, nu-i asa ?
Ca nu te poti numi ortodox si noi ne-am dat seama de mult ... Dar e bine sa mai existe si agnosticii pe lumea asta ... forme superioare de "inteligenta artificiala" - nu inteleg mare lucru de la viata, dar sunt permanent in patru labe in fata stiintei.

Last edited by AlbertX; 11.11.2014 at 12:51:57.
Vechi 11.11.2014, 12:59:31
Banned

Implicit

"Dumnezeul personal" si "Sola Scriptura" sunt doua greseli fundamentale pe care le fac catolicii, protestantii si sectarii in raport cu religia ortodoxa.

Cand ma refer la un "Dumnezeu personal" ma refer la modul strict personal in care cineva isi poate inchipui ca este Dumnezeu, un Dumnezeu deposedat de majoritatea atributelor si eventual aflat la mila stiintei ... asa este vazut de sectari.

Oricat le-ai explica ca Biblia trebuie intrepretata asa cum ne invata Sfintii Parinti si ca Sfanta Traditie nu e ceva ce se modernizeaza in raport cu vremurile ... ei o vor tine una si buna ... nu ai ce sa le faci ... ei nu dau doi bani pe Sfanta Traditie si pe Sfintii Parinti ... pai ce, aia au avut internet la vremea lor ?

Cat de mult le-a folosit cosmologia Sfintilor Parinti ... atat trebuie sa ne foloseasca si noua, indiferent de ce supozitii fantasmagorice mai face stiinta de azi. Este suficient sa marturisim: "La început a facut Dumnezeu cerul și pămantul", restul e neimportant ...

Last edited by AlbertX; 11.11.2014 at 13:21:15.
Vechi 12.11.2014, 19:16:08
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Toate aceste teorii au fost create cu un singur scop, ca sa nege Biblia si divinitatea. Fiind atei nu puteau suporta credinta, de aceea au incercat sa gaseasca o alta explicatie, potrivit credintei lor. Prima carte despre evolutia speciilor apare in 1751, exact cand apar si iluministii atei.
Lucrarea despre care vorbești tu se numește „Philosophia Botanica” și în ea nu se menționează nimic despre evoluția speciilor.

Așa zișii „iluminiști” apar dea lungul istoriei nu numai în acea perioadă, însă evenimentul care a pus la îndoială credința a multor persoane și le a dat de gândit filozofilor în sec al XVIII lea, a fost cutremurul din Lisabona în 1755.
Practic cutremurul a avut loc în unul din cele mai sacre orașe din Europa în acea perioadă și nu numai, chiar în ziua în care se sărbătorea „Ziua Tuturor Sfințiilor” una din cele mai sfinte sărbători.
Se estimează că au murit în jur de 50-100.000 de oameni, mulți din ei se rugau în biserici în acel timp.
Aproape toate bisericile din oraș au fost distruse de cutremur și de tsunamiul care a urmat.

Acest eveniment a făcut multe persoane să se întrebe dacă dumnezeu este omnibenevolent de ce a lăsat un dezastru ca acesta să se întâmple?
Vechi 13.11.2014, 12:33:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Acest eveniment a făcut multe persoane să se întrebe dacă dumnezeu este omnibenevolent de ce a lăsat un dezastru ca acesta să se întâmple?
O dovada in plus de cat de gresit inteleg ateii si sectarii ideea de Dumnezeu.
Vechi 13.11.2014, 15:46:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Lucrarea despre care vorbești tu se numește „Philosophia Botanica” și în ea nu se menționează nimic despre evoluția speciilor.
Nu e deloc aceasta, care e scrisa de un suedez. E vorba de Pierre Louis Maupertuis, un francez.
Citat:
Așa zișii „iluminiști” apar dea lungul istoriei nu numai în acea perioadă
Citeste cand a fost epoca iluminista. Atei ascunsi poate au mai fost pana atunci.
Citat:
însă evenimentul care a pus la îndoială credința a multor persoane și le a dat de gândit filozofilor în sec al XVIII lea, a fost cutremurul din Lisabona în 1755.
Practic cutremurul a avut loc în unul din cele mai sacre orașe din Europa în acea perioadă și nu numai, chiar în ziua în care se sărbătorea „Ziua Tuturor Sfințiilor” una din cele mai sfinte sărbători.
Se estimează că au murit în jur de 50-100.000 de oameni, mulți din ei se rugau în biserici în acel timp.
Aproape toate bisericile din oraș au fost distruse de cutremur și de tsunamiul care a urmat.
De fapt asta e parerea ta sau a altor atei din zilele noastre, nu a celor de atunci. Credinciosii de obicei nu gandesc asa, e o gandire a celor ce nu sunt credinciosi, care nu inteleg ca toti mor si spera ca ei nu or sa moara (sau macar se va inventa ceva intre timp). Ciuma a decimat populatia Europei, nu doar cativa morti intr-un singur oras. Asta inainte de epoca "luminii" intunecate.
Subiect închis