![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
El insusi a spus aceasta, cum ca nu voieste moartea pacatosului , ci sa se intoarca si sa fie viu . Deci de retinut , nu voieste moartea pacatosului si implicit il primeste in biserica doar pe cel care se intoarce de la pacat si se pocaieste . Ori a te pocai nu inseamna sa pui tu mai intii conditii legate de comportament , bun simt , credinta , smerenie , etc, dupa parerile tale . Pai cine esti tu ,,frunza-n vint" sa pui conditii ? Pe cei care pun asemenea probleme si nu vor sa se pocaiasca fara nici o discutie sau conditie apriorica , Hristos le sdpune f. clar : ,,...plecati de la mine blestematilor in focul cel vesnic gatit diavolului si ingerilor lui, caci nu va cunosc pe voi " ! Mai departe de faptul ca acesti ,,conditionari" nu au nici o treaba cu respectul , bunul simt si credinta ci doar cu mindria lor si numai cu ce vor ei sa faca , putem da si exemplul, mai simplu dealtfel, ca atunci cind mergi in casa altcuiva nu faci tu legea ta si ceea ce voiesti tu ci doar ce ti se permite . Dara-mi-te atunci cind intri in casa imparatului imparatilor ... nu te cutremuri de frica si de rusine sa faci altceva decit doar ceea ce este permis ? Parerea puneri de conditii de catre enorias in biserica lui D.zeu tradeaza de fapt nivelul credintei ... sau al necredintei ! Urit lucru si mai ales nefiresc este sa pui tu conditii celui ce s-a rastignit pt. binele tau ! Biserica este doar pt. cei care s-au intors de la pacatele lor , sunt vii si voiesc sa se mintuiasca ! Atit !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 03.12.2010 at 11:40:15. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Tu crezi ca asi indrazni sa vorbesc ceva impotriva lui Dumnezeu sau a unsilor Lui? Pai nici nu ma gandesc!!! Ca si mirean ma folosesc de liberul meu arbitru ca sa arat oglinda zilei de azi. Liber arbitru pe care Insusi bunul Dumnezeu mi l-a dat! Nu cred ca pot sa indrept ceva dar sigur pot sa incerc sa fac asa ceva! Este o scrisoare expusa momentan doar pe forum. Ea este scrisa de voi si ai vedea asta daca ai fi cititi tot topicul in mod obiectiv. Ea poate suferi modificari si poate chiar sa ramana doar in acest stadiu. Si daca am gresit este greseala mea. Sa mai invatam si sa nu mai fim asa de mandri ca am ajuns la acel stadiu in care suntem feriti de greseli!!! Citat:
Ia lupta-te tu cu toate patimile tale pana cand ajungi la despatimire si atunci vezi lupta! Ia roaga-te tu pentru intreaga lume si nevoieste-te pentru fratii tai si atuci vezi tu atitudine! Dar haideti sa nu ne mai erijam in Sfinti doar pentru ca am citit cateva din cartile lor ci sa intelem ca suntem mireni si traim in lume si fiecare are lucrul sau de facut in aceasta viata! Citat:
Homosexualitatea, de exemplu, este aprobata prin lege de multe tari. Cum crezi ca a fost posibil acest lucru? Crezi tu ca nu au fost zeci de mii de oameni carora li s-a zburlit parul in cap gandindu-se la impactul acesta asupra copiilor lor? Sau crezi tu Daniele ca nu au existat oameni care sa nu se roage? Si atunci? Pai daca ieseau toti parintii pe strada crezi ca ar mai fi fost promulgata o astfel de lege? Sau ar fi fost posibil ca sa se infiinteze un partid al pederastilor!!!!!!!!! Pentru mine inseamna ca undeva a existat o problema de abordare. Sa fie comoditatea? Sa fie frica? Sa fie tacerea? Citat:
Din nou iti sugerez sa citesti intreg topicul>s-a ajuns deja la concluzia: rugaciunea, ascultarea, smerenia si exemplul personal trebuie sa fie pe primul loc. Sau reciteste, te rog, frumosa povestioara a fratelui Zaharia! Citat:
Sa lasam totusi Biserica sa decida daca aceste actiuni duc la caderea sufletului!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Si iata o frumoasa concluzie pentru Daniel!
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cine sunt eu ca sa indrept pe fratele meu? Trebuie mai intai sa ma indrept pe mine!
Hai sa luam atitudine sa ne schimbam noi insine! Sa citim Psaltirea ,sa ne rugam mai mult,sa ne plangem pacatele etc... Sa ne pregatim sa vina Iisus in inimile noastre! |
|
||||
|
||||
![]()
Daca punem problema ,,cine sunt eu sa indrept pe fratele meu" insemneaza , cu toata parerea de rau, ca din cuvintele Mintuitorului(fie ca vin direct din gura Lui, fie ca vin din dogme sau din canoane sau de la duhovnic) noi nu intelegem decit ceea ce vrem noi si nu in sensul si cu semnificatia voita de el Insusi .
Deasemenea, inseamna ca noi nu am deschis niciodata , nici macar din curiozitate, un manual, o catre , un indrumar de spovedanie si ca pina acum ne-am spovedit dupa ureche, chiar daca urechea este a duhovnicului . Indreptarele de spovedanie nu le-a facut Elena Udrea sau vre unul din clanul lui Nicu Gheara ci sunt facute de mari duhovnici iar daca duhovnicii mai mici si contemporani chiar nu tin cont de ele este numai treaba lor , dar bine nu este, ca uite, rezultatele desconsiderarii sunt deja vizibile . Ei, acolo in indreptare sunt trecute si poruncile bisericesti pe care le avem de indeplinit fata de aproapele . Si asa sunt stipulate , adaparea insetatului, hranirea flamindului, cercetarea bolnavului, a puscariasului , indreptarea celui ce face greseli, invatarea celui ce nu stie corect lucrurile si inca altele . Adica fiind porunci ai chiar marea obligatie de a ajuta pe aproapele si nu a te apuca mutenia si indiferenta pe contul ca eu nu judec , eu iubesc . Bine inteles ca este de mare importanta modalitatea in care faci indreptarea celui in greseala sau nestiutor. Intr-un fel vorbesti si te comporti cu cel care nu stie dar este avid de cunoastere si altfel cu indaratnicul sau impielitatul !Atitudinea aceasta de tacere miroase rau a inselare draceasca ! De ce ? pai daca este porunca sa inveti pe necunoscator, ce iubire si nejudecare faci cind nici in fes nu te doare de aproapele ! Dar ma repet , a avea o pozitie prin care neavind habar de realitatea lucrurilor, totusi incerci sa amintesti sau sa inveti pe altii virtutile , si si acelea aplicate rau, se cheama ca esti in inselare si te poti f. bine asemana cu staruitorul care incearca sa rezeme bicicleta de ceata !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 03.12.2010 at 14:23:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum ai spus,in Evanghelie spune sa facem milostenie si sa ne ajutam aproapele.Perfect de acord.Insa ceea ce ne propune acest thread este ceva diferit,dupa cate inteleg.
Nu spune sa-i dam de mancare aproapelui,sa-l ajutam la nevoie,ci sa-l tragem de maneca si sa-l dojenim pentru atitudinile sale... Din ceea ce am citit eu,mari duhovnici se fereau sa critice direct anumite atitudini comportamentale sau tinute necorespunzatoare,tocmai ca sa nu jigneasca si sa-l alunge pe cel care a venit la Biserica. Si daca acela a inteles credinta,singur isi indreapta purtarile,nu trebuie sa-i facem noi setul de conduita! |
|
||||
|
||||
![]()
Din toate exemplele insirate de mine la poruncile bisericesti te-ai oprit exact la cele pe care aceste thread nu le-a luat in discutie , adica nesemnificative !
Eu am vorbit despre indreptare de spovedanie ale marilor duhovnici nu de ce faceau ei propriu-zis . Un astfel de exemplu nesemnificativ a mai dat si userul ,,sophia" despre citeva cuvinte ale marelui Cleopa dar cind a fost luata la bani marunti s-a spart precum balonul de sapun . Adica o fi spus Cleopa , ca si duhovnicii pe care ii gindesti dumneata, ca sa nu dam decit invataminte traite de noi altora dar sa nu uitam ca cea mai buna invatatura si descriere si sfaturi despre ce este familia calugarii au dat-o chiar daca ei nu au avut aceasta experienta . Adica aparent se contrazice pe el insusi, numai ca in realitate nu este chiar asa ! Si revenind , or fi invatind duhovnicii pe care ii sti dumneata sa facem precum spui dar D.zeu invata prin poruncile sale bisericesti ceva f. clar : sa nu il lasi pe aproapele tau in nestiinta si in greseala. Daca voiesti sa ignori poruncile bisericesti in favoarea acestor duhovnici este treaba dumitale , vorba aceea , ce face omul cu mina lui , nu mai desleaga nimeni . Mare atentie la cuvintele si faptele parintilor si duhovnicilor bisericii din toate timpurile deoarece cele mai multe sunt in cheie duhovniceasca , greu de patruns sau chiar contradictorii sfintelor canoane , in aparenta ! Studiati cu multa luare aminte si fara interpretari proprii !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 03.12.2010 at 14:54:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce vorbesti , mai frate Daniel ? Chiar esti sigur de cea ce spui ? Cu regret , dar multi Sfinti au folosit la vremea lor si vorba aspra , si chiar si cate o palma , doua , noua , impotriva ereticilor si a celor hulitori ! Ce sa mai spun de marii Duhovnici ! ! ! Citeste frate , citeste , citeste , si mai ales PRICEPE !
|
|||
|
|||
![]()
Eu de mari duhovnici batausi nu am auzit! :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu de batausi e vorba aici , caci nici Sfantul Nicolae , ce-l praznuim peste cateva zile , nu a fost bataus ! Hai , mai Daniele , te rog intelege sensul de "duritate " , severitate , asa cum trebuie ! Am pretentii la tine !
![]()
atitudine, indiferenta |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va rog haideti sa intindem iar mana | mara2008 | Umanitare | 0 | 17.12.2010 05:40:54 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Secte si culte | 443 | 04.08.2010 14:38:35 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. | Remus-Emilian | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 19.01.2007 23:22:02 |
|