Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2011, 11:33:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
La aceste remedii naturiste a caror eficacitate nu o neg exista unul mult mai simplu care elimina starile nervoase enumerate mai sus:rugaciune ,spovedanie,sf.Impartasanie in concluzie prin credinta.
Ele aduc o ameliorare de moment.
E bine sa le iei o perioada dar tot Hristos e cel care vindeca-asa mi-a spus duhovnicul meu si are dreptate.
Nu contest ceea ce ai afirmat, dar sa stii si ceaiurile te ajuta foarte mult (pe moment). Ele nu trebuie folosite zilnic (zilnic ar trebui sa fie rugaciunea), ci daor cand simtim nevoia. Eu am baut si mai beau ceai de Hibiscus. Este un ceai tare placut (acrisor) care indulcit cu miere este ca un suc.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 11:50:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
E usor cand esti singur dar cand ai o familie de hranit si servici nu mai este la fel.
Si apoi unii din familie vor anumite mancaruri.
Incercam sa gatim sanatos si sa economisim timp.
Avem tot mai putin timp pentru rugaciune si suflet.
Daca lasam rugaciunea incep ispitele.
Si asa vin.
Doamne ajuta !
Iti spun din propria experienta. Nu este greu daca vrei. Este mai usor sa spunem este greu. Este nevoie de unul ca sa inceapa si ceilalti se vor da dupa el (ma refer la famile si ce vrea fiecare sa manance). Fiecare dintre noi ar trebui sa fim un exemplu pentru ceilalti.
Acum referitor la timpul pentru rugaciune si suflet (mie nu-mi lipseste si nici sotiei) si tin sa te contrazic....gatitul naturist este cu mult, mult mai usor decat gatitul normal (cu carne, si altele)....la noi meniul este atat de simplu (ciorba este de baza in gatit si mai facem cate un un ghiveci de legume, in rest mancam crud sau copt), inclusiv cumparaturile sunt mai simple. Intradevar nautul, bobul, soia - se fierb mai greu - dar tb doar pus la fiert (in rest nu trebuie decat supravegheat din cand in cand). As putea ajunge pana la spalatul vaselor ca timp. Sa stii eu prin regimul naturist mi-am gasit o liniste interioara care m-a determinat sa ma apropii de citit si de mers la Biserica. Patimile si placerile de dinainte ma tineau departe (duminica dimineata nu ma puteam trezi decat la 9-10 sa merg la biserica dupa ce stiu eu ce chef sau betie, acum ma trezesc ata de usor si foarte de diminata). Ispitele tocmai din poftele stomacului vin...deci mare atentie.

Last edited by ovidiu b.; 28.07.2011 at 11:54:17.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 12:32:41
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu poti obliga pe cei din familie sa manance graunte.
Eu am tinut de cateva ori regimul Oshawa pt.sanatate si este f,bun dar trebuie tinut o perioada pt.ca se produce o demineralizare a organismului daca e mai indelungat.
Apoi dupa acest regim ,deoarece dupa post incepem sa mancam "de dulce" ,exista riscul de a vatama pancreasul care sufera cel mai mult dupa incetarea postului.
Eu gatesc pt.4 adulti ,e destul ca fac mancaruri de post .
E mai simplu cand ai mancare gatita cateva zile decat sa prepari ceva cand vii de la servici ,de regula dupa ora 17.
Deci atentie cu naturismul ,ori traiesti asa ,ori tii post cand e randuit de biserica ,in rest mancare normala ,fara restrictii la legume.
DAca ar fi sa ne luam dupa naturisti si cerealele sunt daunatoare :fibrele lezeaza colonul si pot aparea tumori.
Ceaiul de talpa gastii l-as recomanda pentru palpitatii si linistire dar si acesta trebuie luat o perioada de timp apoi pauza si facut mai slab ,nu cum scrie pe cutie.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 13:41:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu poti obliga pe cei din familie sa manance graunte.
Eu am tinut de cateva ori regimul Oshawa pt.sanatate si este f,bun dar trebuie tinut o perioada pt.ca se produce o demineralizare a organismului daca e mai indelungat.
Apoi dupa acest regim ,deoarece dupa post incepem sa mancam "de dulce" ,exista riscul de a vatama pancreasul care sufera cel mai mult dupa incetarea postului.
Eu gatesc pt.4 adulti ,e destul ca fac mancaruri de post .
E mai simplu cand ai mancare gatita cateva zile decat sa prepari ceva cand vii de la servici ,de regula dupa ora 17.
Deci atentie cu naturismul ,ori traiesti asa ,ori tii post cand e randuit de biserica ,in rest mancare normala ,fara restrictii la legume.
DAca ar fi sa ne luam dupa naturisti si cerealele sunt daunatoare :fibrele lezeaza colonul si pot aparea tumori.
Ceaiul de talpa gastii l-as recomanda pentru palpitatii si linistire dar si acesta trebuie luat o perioada de timp apoi pauza si facut mai slab ,nu cum scrie pe cutie.
Nu stiu in ce consta regimul Oshawa...DEMINERALIZARE ?...legumele si fructele sunt cea mai bogata sursa de minerale. Dieta trebuie adaptata fiecarui sezon, iar produsele sa le consumam pe cat posibil crude (adica acum trebuie sa avem in vedere: catina, afine, pepene, pruna, caise, piersici), numai in sezonul rece trebuie sa consumam alimente care se prepara mai mult la foc/in cuptor - fiert sau copt - (exclus prajit) sau fructe depozitate in congelator (de ex afine, catina etc).
Mancare gatita se poate sa ai in figider tot timpul: o ciorba de legume (de fasole pastai - e chiar in sezon...apoi de linte, naut...tot aici putem avea in vedere cartofi, conopida, dovlecel), un ghiveci scazut de legume....sunt carti cu rete naturiste (de ex Perparate pentru Sanatate - Ed. Stefania, Sibiu 2005).

"fibrele lezeaza colonul"....din stiu eu fibrele sunt benefice: Fibrele alimentare maresc greutatea si volumul bolului fecal si il inmoaie, diminuand astfel riscul de constipatie. Daca aveti scaune apoase, moi, fibrele va pot ajuta, intrucat absorb apa si dau consistenta bolului fecal. O dieta bogata in fibre poate diminua riscul unor anumite afectiuni, precum hemoroizii, sindromul colonului iritabil si diverticuloza colonului.

PALPITÁȚIE, palpitații, s. f. Mișcare anormală, puternică, rapidă sau neregulată a inimii, provocată de o boală, de o emoție, de un efort etc.; palpit. ♦ Fig. (Rar) Sentiment, emoție. – Din fr. palpitation, it. palpitazione
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 13:43:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Daca aveti mai multe informatii va rog sa le postati.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 15:24:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Daca aveti mai multe informatii va rog sa le postati.
Nu mai am sursa ,dar stiu ca cerealele se consuma cu moderatie ,am citit undeva.
Noi nu suntem rumegatoare.
Regimul Oshava e cunoscut pentru proprietatile de dezintoxicare si vindecare a cancerului.
Se consuma numai cereale sub diferite forme:mei ,grau dat prin rasnita ,hrisca etc.
Se mananca oricat .
Se produce o dezintoxicare a organismului f.puternica in timp scurt -10 zile.
E pe net informatia.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 16:05:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu mai am sursa ,dar stiu ca cerealele se consuma cu moderatie ,am citit undeva.
Noi nu suntem rumegatoare.
Regimul Oshava e cunoscut pentru proprietatile de dezintoxicare si vindecare a cancerului.
Se consuma numai cereale sub diferite forme:mei ,grau dat prin rasnita ,hrisca etc.
Se mananca oricat .
Se produce o dezintoxicare a organismului f.puternica in timp scurt -10 zile.
E pe net informatia.
Bineinteles ca nu suntem rumegatoare...suntem omnivori. Omul are 4 pseudo canini (si alti 28 de dinti)...deci poate sa consume produse de origine animaliera. De aici si pemisivitatea programului de a putea consuma produse de origine animaliera (4 zile pe saptamana) la un interval de 7 zile. Daca de mici am consuma disociat alimentele (cum am prezentat in program), aproaoe ca nu vom cunoaste boli. Dar tin sa te anunt ca eu sunt vegetarian adica nu consum produse de origine animala (la un ciclu de 6 sapatamani am mai primit 1/7 - branza, 1/7 - oua...in rest nu am mai consumat deloc produse de origine animala).
Am inteles...este un regim destul de sever...dar asta este deja pentru oameni cu probleme grave (gen cancer)

Last edited by ovidiu b.; 28.07.2011 at 17:23:49.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 21:42:05
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Te rog, daca le cunosti, scrie si denumirile lor stiintifice pentru a le putea gasi mai usor in comertul occidental.
Le gasesti si pe google

Obligeana - Acorus Calamus
Turita Mare - Agrimonia Aupatoria
Limba Mielului - Borago Officinalis
Hibiscus - Hibiscus Syriacus
Paducel - Crataegus Oxyacantha
Talpa Gastii – Leonurus Cardiacd
Hamei - Humulus Lupulus
Ciubotica Cucului - Primula Officinalis Fam Primulaceea
Sunatoare - Hypericum Perfora-Tum
Mac - Papaver Rhoeas Fam
Ceapa - Allium Cepa Fam. Liliaceea
Pasiflora – Pasiflora
Angelica - Angelica Archangelica
Valeriana - Valeriana Officianalis
Pelin - Artemisia Absinthium
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 09:41:07
ovidiu b.
Guest

Implicit

Quinoa

Proprietăți generale. Proteine, calciu, fier, vitamina B și E, aminoacizi.

Semințele de quinoa sunt bogate în mangan, magneziu, cupru și fosfor – în stare negătită; proteine, calciu și fier, fiind și o sursă excelentă de vitamina E și câteva vitamine B. Conține o balanță aproape perfectă de 8 aminoacizi necesari pentru dezvoltarea țesuturilor umane. Quinoa este foarte bogată în lisină, cistină și acizi-metionină, regăsiți slab în alte grâne. Este un complement bun pentru legumele slabe în acești aminoacizi.

Proteina din quinoa se consideră a fi o proteină completă datorită prezenței a celor 8 aminoacizi esențiali. Quinoa are între 12-18% proteine și 100 de grame sunt complete pentru aportul de proteine pentru un copil. Conține și 6-7% grăsime, dar comparativ cu alte cereale, dar conține puțină sare și oferă fibre. De asemenea, quinoa conține și albumină, o proteină care se regăsește în albușul de ou, în serumul sângelui și în țesuturi animale sau vegetale. Semințele sunt lipsite de gluten care face din această cereală una aromată și nutritivă pentru cei care sunt sensibili la gluten.

http://prodieta.ro/quinoa-beneficii-...inoa_beneficii
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 17:13:04
ovidiu b.
Guest

Implicit Postul si sanatatea

Citind cărțile părintelui Arsenie Boca m-a impresionat foarte mult puterea de sinteză și de pătrundere deosebita a scrierilor sale.

A avut o înzestrare de la Dumnezeu, fără de care nu poți fi niciodata ceea ce a fost Părintele Arsenie. Părintele a urmat pe lângă Teologie și facultatea de Medicină, și toate acestea la un loc i-au dat capacitatea de a lucra ca un om bine înzestrat și cu o cultură bine pusă la punct.

M-am gândit să împărtășesc un extras din cartea “Tinerii, familia și copiii născuți în lanțuri “ referitoare la consumul de carne, care are la bază știința fără a neglija credința.

Părintele explică foarte elegant legătura între consumul excesiv de carne și efectele daunătoate atât trupului (boli de inimă, de ficat etc) cât și sufletului (mânie, desfrânare etc). Totodată subliniază importanța postului respectând ritmurile caledarului creștin orthodox.

Dacă grecii antici spuneau “Mens sana in corpore sano”, eu aș zice “suflet sănătos într-un corp sănătos”.

„Cine nu se leapădă de carne și de grasime repede va fi încolțit de mânie și de desfrânare. Și să vedeți cum: mâncarea de carne, și mai ales mâncată cu împingerea necurată a poftei, ca să se facă sânge are nevoie de fiere, care este otravă – veninul nostru. Fierea aceasta topește carnea și grăsimea, întocmai cum topește soda slănina, când fac femeile săpun. Fierea e o otravă tare. Dacă sporește mâncarea de carne, sporește și otrava, cu care trebuie topită carnea. Și atâta sporește otrava, încât nu mai încape în beșica ficatului, și atunci simți dureri la capătul pieptului, căci stă beșica să crape de plină. Fierea câtă nu încape, umblă prin sânge de sus până jos fără rost și, otravă cum e, atacă nervii, îi slăbește, și de aici vine nerăbdarea, de aici vine nervozitatea, aici mânia. Din fierea care atacă nervii. Aici e cheia: de ce se supără unii așa de ușor, din nimicuri, din fleacuri; să moară de supărare că lee plin sângele de fiere și li se rup telefoanele – că așa le zic eu la nervi – și cea mai ușoară vorbă îi aprinde și-i chinuie grozav; și ei la rândul lor îi chinuie pe alții. Vedeți dar, că fierea este petroul, nervii sunt fitilul și mânia para diavolului.

În mâncarea de carne mai sunt și alte primejdii: o mulțime de alte otrăvuri, care încă dărâma casa de pe noi; acelea aduc: bolile de inimă, durerile de rărunchi, de ficat și altele. Toate se tămăduiesc de la sine, înlăturând pricina care le-a adus, curățind sângele prin post. Căci toate bolile sunt cu putință, dacă sângele este otrăvit. Deci luați aminte la ce mâncați. Căci uite așa pedepsește Dumnezeu nesocotirea postului, cu boala, și încă multe fără leac, cum de pildă e cancerul”.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42