Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2011, 16:05:15
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Nu nu nu. Eu cred ca e vorba de posedare. E greu sa explic. Bisericile advente au acum cruci dar inainte nu aveau! Si eu cred ca si celalte nu aveau dar inca nu pot afirma acest lucru suta la suta! De ce e vorba de posedare? Deoarece adventii pe care i-am cunoscut faceau lucruri ciudate! De exemplu unul mi-a dat o imagine cu Iisus! Apoi tot blocul stie ca vecinul adventist s-a plans ca un alt vecin de usa ii intra in casa si ii fura din lucruri cum ar fi o sticla de vodca!!! Intr-o zi s-a dus la tara si m-a rugat pe mine sa stau in casa!!! De aceea e foarte dubios totul. Erau niste oameni de nota zece dar care au imprumutat o suma de bani de la noi si nu iau mai dat!!!! In fine am observat si la alti neoprotestanti niste pacate imense. De exemplu o evanghelsta sarea de bucurie cand auzea un zgomot de masini care se loveau pe strada!
p.s. Probabil ca acel adventist ca si altii mai batrani stiu ca casele advente de rugaciuni nu aveau cruci si le desconsiderau!Apoi o alta chestie interesanta. Am citit ca scrierile si profetiile lui Eg White sunt foarte asemanatoare cu ale lui Smith! Biserica ortodoxa ne invata sa nu credem in vise sau daca credem in anumite vise sa le prezentam preotilor! Nu cumva White nu plagia ci doar era indrumata de acelasi Duh cu al mormonului?!? Daca as fi neoprotestant as crede acelasi lucru si as spune ca da!

Last edited by bairstow; 16.12.2011 at 16:11:35.
Vechi 16.12.2011, 16:08:55
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Nu nu nu. Eu cred ca e vorba de posedare. E greu sa explic. Bisericile advente au acum cruci dar inainte nu aveau! Si eu cred ca si celalte nu aveau dar inca nu pot afirma acest lucru suta la suta! De ce e vorba de posedare? Deoarece adventii pe care i-am cunoscut faceau lucruri ciudate! De exemplu unul mi-a dat o imagine cu Iisus! Apoi tot blocul stie ca vecinul adventist s-a plans ca un alt vecin de usa ii intra in casa si ii fura din lucruri cum ar fi o sticla de vodca!!! Intr-o zi s-a dus la tara si m-a rugat pe mine sa stau in casa!!! De aceea e foarte dubios totul. Erau niste oameni de nota zece dar care au imprumutat o suma de bani de la noi si nu iau mai dat!!!! In fine am observat si la alti neoprotestanti niste pacate imense. De exemplu o evanghelsta sarea de busurie cand auzea un zgomot de masini care se loveau pe strada!
Da, asa este. Neoprotestantii sunt poate chiar mai pacatosi decat lumea, in general. Si eu am observat la multi o anumita perversitate morala in sensul ca se dau corecti si ei sunt cei mai falsi oameni cu putinta.
Vechi 16.12.2011, 16:15:04
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Da, asa este. Neoprotestantii sunt poate chiar mai pacatosi decat lumea, in general. Si eu am observat la multi o anumita perversitate morala in sensul ca se dau corecti si ei sunt cei mai falsi oameni cu putinta.
Sincer am frecventat unele seminarii advente si nu numai si inca cred ca acolo se gasesc oameni curati cu inima cel mult rataciti! Ma uimeste cea ce spuneti! Dar si in Vt stiu ca de multe ori fii proveniti din mari oameni iubitori de Dumnezeu erau dintre cei mai rai! Un coleg imi spunea : Bunicul a fost preot tatal meu ateu iar eu sunt un desfranat! Si se lauda cu asta!
Vechi 16.12.2011, 16:40:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Asteptam raspunsul cu privire daca existau cruci pe biserici si de la celalalt domn. In fine. Nt care este creat de biserica ortodoxa
Domnule bairstow, observ că nu te dezminți: tot la a doua frază o scrântești! Pentru că trebuie să plec și sunt prea multe parascovenii în textul dumitale, îți subliniez doar prima enormitate. Mai rămâne să afirmi că VT e creat de Biserica Ortodoxă și bineînțeles Cerul și pământul e creat tot de către aceasta!
Vechi 16.12.2011, 19:13:26
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu nu nu. Eu cred ca e vorba de posedare.
Cine este cel posedat? Caci eu observ un forumist (nu spun cine) care este foarte nelinistit, are probleme cu crucile, este foarte incoerent in idei si spune o gramada de bazaconii amestecate.
Vechi 16.12.2011, 20:37:29
Senior Member

Implicit

Nt a fost creat de biserica apostolica, catolica si ortodoxa! Astazi se stie clar ca unele scrisori scrise de Pavel au fost pierdute! Ca va mirati si o faceti pe naivi nu e treaba mea! Iisus a spus ca trebuie sa spunem adevarul. Si atunci o spun la modul cel mai cinstit : trebuie sa fi de-a dreptul naiv sa crezi bazaconiile advente!
Voi sunteti ca musca la arat! Dar voi nu intelegeti lucruri simple ce ma complic cu voi? Daca Dumnezeu ar fi zis: sa nu va imbatati ca sa puteti intelege evanghelia voi ziceti : Din betia am inteles evanghelia!! Nimeni sa nu va amageasca!... Dar din aceasta amagire a-ti luat fiinta! Stateati cu haine albe pe voi (haine albe de fatada ) si Domnul nu a venit! Si ca sa va explicati prostia ati zis: Dumnezeu v-a pus la incercare! Nu continu cu explicatile tampe ale voastre!
Vechi 16.12.2011, 20:45:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Cine este cel posedat? Caci eu observ un forumist (nu spun cine) care este foarte nelinistit, are probleme cu crucile, este foarte incoerent in idei si spune o gramada de bazaconii amestecate.
Nu am probleme cu crucile dar voi si neoprotestanti nu aveati cruci pe biserici! Bazaconiile sunt insa de partea voastra asa cum am demonstrat! Daca joseph profetul mormon avea viziuni asemanatoare cu White ele de unde proveneau? Voi rasturnati evanghelia: femeia nu are voie sa predice dar ea a reinventat biserica!!! Ce rost mai are sa scriu cand va faceti de ras? Eu sincer daca vecinul meu adventist ar sustine bazaconiile voastre nu l-as mai respecta!!! L-as ignora complet!
Vechi 17.12.2011, 00:36:38
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
normal ca s-au multimplicat, dar e posibil, chiar fff probabil ca unii crestini sa fi invatat de la altii care au primit invatatura de la apostoli, deci nu din sursa directa a celor care au avut contact cu Mantuitorul sau din Sf Scriptura.
Greu de crezut și acest lucru... Hristos ne spune:
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)
iar primii creștini să fi neglijat tocmai această poruncă? Dimpotrivă, le cercetau și chiar verificau pe baza lor pe propovăduitorii Evangheliei:

"Și aceștia erau mai buni la suflet decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toată osârdia, în toate zilele, cercetând Scripturile, dacă ele sunt așa." (Fapte 17,11)
Deci dacă primii creștini făceau așa, cu cât mai mult "al doilea val" care dispunea de cópii mai multe ale Scripturilor!

Citat:
in acest verset nu reiese dumnezeirea Sfantului Duh ca Persoana sa Sf Treimi.
Întâmplător, din acest verset reiese și dumnezeirea Duhului Sfânt și faptul că este o Persoană:

"Să nu întristați Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării." (Efes. 4,30)

Duhul Sfânt nu este [doar] o emanație, o putere, o energie; ci este o Persoană. Doar o persoană poate fi întristată. Energia atomică și legea gravitațională nu pot fi întristate, ele nu au sentimente.

Citat:
Sau de ce nu a fost considerata ca fiind necanonica tocmai evanghelia lui Iuda si celelalte canonice? Se putea invers.
Și a fost invers. Există suficiente argumente să considerăm evanghelia lui Iuda nu doar necanonică, ci și eretică!
Vechi 17.12.2011, 09:17:54
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Duhul Sfânt nu este [doar] o emanație, o putere, o energie; ci este o Persoană. Doar o persoană poate fi întristată. Energia atomică și legea gravitațională nu pot fi întristate, ele nu au sentimente.
bine, dar asta sustine si Biserica Ortodoxa !
Vechi 17.12.2011, 10:16:35
Senior Member

Implicit

Domnul osutafaraunu iar face confuzii grele. De buna seama ca acest peisaj nu afirma nemijlocit ca numai Scripturile conteaza pentru credinta si practica. Pentru adeptii viziunii protestante pasajul de mai sus are valoare de paradigna. Crestinii ar trebui sa urmeze exemplu berenilorcercetand toate lucrurile dupa scripturi.Nici un crestin ortodox nu ar nega faptul ca raspunsul bereenilor la evanghelie ar trebui sa serveasca drept paradigma pt toti crestinii. Scripturile sunt tezaurul normativ scris al credintei. Potrivit pozitiei protestante faptul ca ortodocsii neaga principiul solo scriptura echivaleaza cu desconsiderarea autoritatii scripturiilor. Nimic nu poate fi mai eronat.A spune ca scripturile sunt expresia normativa scrisa a propovaduirii Apostolilor nu implica in mod necesar faptul ca ele sunt suficiente prin ele insele. Inseamna ca scripturile nu pot fi contrazise. Sfantul Pavel s-a dus la sinagoga din Bereea ( noi trebuie sa mergem la sinagoga domnule adventist?!?) si l-a propo vaduit pe Hristos ca MEsia. Bereeni au comparat cea ce a spus Pavel cu profetiile din Vt. Multi ai ajuns sa creada ca Hristosul propovaduirii lui Pavel si Hristosul (Mesia)Profetiilor este unul si acelasi.Desigur ca scripturile pe care le-au cercetat bereeni au fost cartile Vt. daca acest pasaj inplica autosuficienta scripturilor inseamna ca el implica auto-suficienta Vt nu al celui Nou!Un alt aspect al acestui pasaj este faptul ca bereeni sunt numiti mai buni la suflet nu atat pentru ca au cercetat scripturile cat pentru ca au fost ravnitori sa primeasca Cuvantul Domnului .Atat KJV cat si NIVtraduc eronat versetul 11. Editia Rsv este mai apropiat de originalul grecesc(Atat in editia KJV cat si in Niv acest verset apare ca o prepozitie compusa: Bereeni au primit cuvantul si au cercetat scripturile . Textul grecesc este insa fara echivoc . Cercetand scripturile este o constructie participiala subordonata .Bereenii sunt laudati pentru ca au primit Cuvantul. Faptul ca au cercetat Scriptirile este desigur important insa de o importanta secundara.
Citat din: calea de la protestantism la ortodoxie de Clark Carlton
Eu as adauga ca daca acei evrei au studiat Vt ca sa vada daca acela era Hristos asta nu implica ca orice om trebuie sa studieze biblia dupa cum il duce capul. Biblia ne invata in alte pasaje altfel:Ascultati de mai marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre, ca unii care au sa dea socoteala de ele; pentru ca sa poata face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinand, caci asa ceva nu v-ar fi de niciun folos. (Evr.13:17)
Apoi Biserica este :Ca sa stii, daca zabovesc, cum trebuie sa petreci in casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stalp si temelie a adevarului. (1Tim.3:15)
Pai nu biserica apostolica a creat canonul Nt? Apoi ea este de la inceput ....Daca fiecare ar interpreta biblia cum ar dori unitatea bisericii si adevarul prezentat de ea nu ar mai exista!Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri. (1Ioa.2:19)

Last edited by bairstow; 17.12.2011 at 10:19:46.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16