![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=15272&page=4 -si oricum are o legatura cu ceea ce se discuta aici,pt ca cine accepta ecumenismul poate accepta tot felul de erezii si rataciri:ocultism,yoga,paranormal,hipnoza...unirea cu catolicii,protestantii...rugaciunea in comun cu ei...si tot felul de idei ecumeniste care apar din ce in ce mai mult in ultimul timp si in mediile ortodoxe Last edited by antiecumenism; 29.11.2012 at 18:22:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In concluzie, e mai mult o pierdere de timp. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- ECUMENISMUL FARA MASCA –e O carte ce cuprinde tot ce nu s-a spus pana acum despre erezia ereziilor: ecumenismul -cine o citeste o sa vada clar ca scopurile ecumenismului (de fapt ale masoneriei si sionismului) sunt pt distrugerea ortodoxiei -eu cred ca un adevarat ortodox trebuie sa fie impotriva ecumenismului si a masoneriei Arhim. Haralambie Vasilopoulos-ecumenismul fara masca Last edited by antiecumenism; 29.11.2012 at 20:16:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeul crestinilor este Unul; in trei Persoane, totusi Unul. Ori trei zeitati nu pot fi niciodata Dumnezeu. Faptul ca acele preinchipuiri „ar putea fi rămășițe alterate, întunecate prin căderea originară în păcat, din religia paradisiacă a primilor oameni”, e pura speculatie, dovada optativ-conditional folosit, deci pura filosofie. Last edited by Miha-anca; 29.11.2012 at 22:32:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Prin argumentele pe care le-am adus am vrut să arăt că nu tot ce vine din afara Ortodoxiei e de la draci; că sunt și la alții rămășițe ale Revelației primordiale; că omul de pe tot pământul poartă chipul lui Dumnezeu și se află el însuși într-o neliniștită căutare a Protochipului; și dacă această căutare e sinceră, Îl vor putea primi pe Hristos, care poate transfigura și desăvârși orice religie, nu doar iudaismul (asta chiar că-i părere personală).
Pe de altă parte, nu luăm seama la dracii care zburdă prin jurul nostru, la tot pasul și în toată vremea, în spațiul nostru pe care-l numim ortodox. Mă tem, de aceea, că nu identificăm răul acolo unde este el mai mare. Revenind la subiect: Hipnoza, așa cum ne-a prezentat-o Cezar, nu văd de ce ar mai fi suspectată ca demonică în sine. Nu știu cum o practică alții - yoghini, șamani, vrăjitori sau adepți ai new-age-ului; n-aș avea încredere în ei. Însă relația doctor-pacient se bazează pe încredere. Dacă n-aș avea încredere nu l-aș lăsa nici pe chirurg să mă opereze (nu cumva chirurigia a fost practicată tot de păgâni la început?). Last edited by N.Priceputu; 29.11.2012 at 22:46:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Argumentele pomenite sunt cele din dogmatică, referitoare la „rămășițele revelației primordiale”. Însă nu țin neapărat să conving. Problema este, totuși, foarte sensibilă, iar reținerile sunt de înțeles: trebuie să avem mare grijă de sufletele noastre.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vrei sa spui ca Dogmatica se refera la aceste "ramasite ale revelatiei primordiale"? Dogmatica, scrisa de care autor?
|
|
|||
|
|||
![]()
La postarea #121 am citat din Teologia Dogmatică pentru seminariile teologice, autori Isidor Todoran și Ioan Zăgrean, ed. 1991, după care până în ziua de azi se dă examen de admitere la Teologie.
Pe de altă parte, nu e și firesc să fie așa? Adică nu e tot omul urmaș al lui Adam, care L-a cunoscut pe Dumnezeu? Nu e tot omul creat după chipul lui Dumnezeu? Cum ar putea să nu păstreze o amintire, cât de ștearsă ar fi ea, a Tatălui său? Last edited by N.Priceputu; 30.11.2012 at 00:11:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? | mihaisepo | Vrajitoria | 58 | 06.11.2018 01:27:29 |
Ierarh adevarat- mai exista la noi asa ceva | aurel1211 | Mari Duhovnici si predicile lor | 24 | 04.03.2013 19:26:09 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
Psihologie sau Ortodoxism | C-tin | Teologie si Stiinta | 93 | 10.04.2008 13:58:36 |
|