Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Iar intepretezi Sfanta Scriptura si nu cred sincer ca este de nasul tau.Nu ai tu Duh Sfant in tine.Nu trebuie sa primesti Duhul Sfant pt a fi mantuit.Duhul Sfant este primit de anumiti oameni pt a duce la indeplinire anumite sarcini dictate de Dumnezeu insusi.Duhul pe care in ai tu este de la Dumnezeu,este un duh ortodox,de pace,dar sa imi spui mie ca trebuie sa primesti Duhul Sfant pt a fi mantuit ar trebui sa studiezi putina teologie,adica niste dogme ortodoxe.Apropo cine este confuz?Sti ce este Duh Sfant?Duhul il primesti in deplinatate la inviere.
|
Stii ce imi place la tine? Cunosti ce e de nasul meu sau nu :thumbsup: ... dar in esenta nu stiu daca ai cunostiinte despre ceea ce vorbesc. Sper sa am senzatia gresita... si sa nu fie asa.
Vreau argumente biblice! Nu pot accepta sa imi trantesti ceva acolo.... si sa nu argumentezi. Eu ce am spus am argumentat.
Cum sa primesti Duhul in deplinatate la inviere??? Ratacesti pentru ca nu cunosti!
Daca ar fi asa cum spui tu, atunci Biblia este plina de minciuni cu privire la Corneliu... cu privire la famenul etiopean... cu privire la cei 3000 de oameni care s-au convertit dupa ce le-a predicat Petru in ziua Rusaliilor... etc. Duhul Sfant se primeste in urma credintei...si din nou... iti arat clar cu argumente biblice si te rog sisteaza a mai aduce injurii la adresa mea... si mai degraba documenteaza-te.
"Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și
veți primi darul Duhului Sfânt. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. " Fapte II.38-39
"Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toți cei care ascultau cuvântul.
Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri." Fapte X.44-45
Vezi foarte clar ca in urma credintei au primit Duhul... si hai sa nu facem acum matematica pe Duhul Sfant.. si sa nu imi spui ca au primit de fapt doar un sfert sau mai stiu eu ce proportii ciudate. La inviere... daca nu vei fi primit Duhul Sfant in prealabil.. nu pot decat sa zic vai.
Stiu ca probabil tot ce am spus nu iti va schimba parerea in vreun fel...dar asta e parerea mea... si a mea asta ramane orice ai spune.
Cand vei veni cu argumente
biblice ... pentru ca Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu... si ii dau crezare cu precadere inainte vorbelor oamenilor... atunci vom mai discuta. Dar atat timp cat spui asa e.. pentru ca zice X sau Y... discutia cred ca nu isi mai are sensul.:(
Multa pace si lumina!:p:thumbsup: