Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2015, 16:52:46
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pentru ca nici aia pe care ii conduc nu sunt mai buni.
Mataluta cum stai cu dragostea de dusmani?
In cazul dusmanilor personali, foarte bine.
In cazul celor ce sapa pur si simplu la radacina Creatiei prin experimente satanice (vezi OMG si nanotehologia, varianta folosta militar) si poluare, si a Omului prin distrugerea familiei si codului moral crestin, pot zice ca, ipotetic vorbind, daca as fi cu pistolul in ceafa unuia dintre acestia, nu as ezita sa apas pe tragaci.
Ai copii, sa itti traiasca. Vrei sa invete mai tarziu (si dupa cum merg lucrirle, sa fie obligati sa acheiseze la) despre inaltatoarea eutanasie, necesarul si terapeuticul avort, sau plina de dragoste sodomie? Sigur, nu. Ei bine, gunoaiele care impun, cu legislatia si/sau tunul asa ceva in lume (si ma refer la "forurile competente si oficiale" din ce numesc eu Euroamerica, dar mai ales la bestiile din spatele lor) trebuie trimise Jos, la tatal lor care este in Iad.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 16:57:11
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Și cum vei face asta? Cu pistolul? După modelul anti-Charlie? Răspândind "jihadul" varianta tero?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 16:59:33
Barsaumas
Guest

Implicit

Ioan Cezar, si tu vrei neaparat sa evidentiezi ca esti "cum trebuie"? :)))
Noi doi ne stim, stii cum gandesc, chiar nu era necesar sa scrii asta.
Nu sustin nici un fel de jihad religios. Spun public: sunt impotriva terorismului. Spun, si o mentin.
De ce?
Pentru ca mor oameni nevinovati.
Oameni buni, nu mai confundati "intoarcerea obrazului" la nivel personal, si "daca vrea cineva camsa ta, da-i si haina" cu moliciunea si conformismul in fata statelor conduse de initiati ai Raului.
Si mie mi-e frica. Dar, cumva, am suntat-o. Nu ma intrebati cum, ca nici eu nu stiu.
Dintre cei ce conteaza, adica virgula conducatorii: Cei ce atatza la razboi, ca sunt occidentali, cozi de topor sau, ca sa fiu obiectiv, din tabara opusa, si cei ce vor distrugerea familiei si ex[ploatarea pina la secatuirea a naturii pentru profit, acestia trebuie amenintati cu nimicirea de un popor ridicat in picioare.
Dar asta doar daca masele si clasa mijlocie se trezesc si devin madulare vii. Ori, nu este si nu va fi cazul. Asa ca ticalosii care "conduc" lumea pot dormi linistiti, dupa ce s-au mai sodomizat nitel in loje.

Last edited by Barsaumas; 18.02.2015 at 17:32:16.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 18:09:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ce sens poate avea un juramant pe Apollo ? Afara de cazul, desigur, ca cineva ar crede in basmele grecesti.
Pai ca si restul sa fie luat tot asa, ca un basm.

Oricum si sa te juri "pe Dumnezeu" mi se pare o prostie.

Probabil ar trebui sa aiba alt sens dar in cazul asta ar trebui schimbata si formularea.
Vechi 18.02.2015, 18:11:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
In cazul dusmanilor personali, foarte bine.
In cazul celor ce sapa pur si simplu la radacina Creatiei prin experimente satanice (vezi OMG si nanotehologia, varianta folosta militar) si poluare, si a Omului prin distrugerea familiei si codului moral crestin, pot zice ca, ipotetic vorbind, daca as fi cu pistolul in ceafa unuia dintre acestia, nu as ezita sa apas pe tragaci.
Vezi tu, nici tortionarii comunistilor (si nu doar) nu spuneau expres: "esti dusmanul meu personal".
Erau dusmani de clasa, dusmanii societatii, clasei muncitoare, etc.

Pe scurt, erau un pericol social care trebuia eliminat.

Diferenta? Ca judecata ta ar fi mai sanatoasa?

Nu prea se pupa chestia asta cu Evanghelia.
Vechi 18.02.2015, 18:18:35
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Theo, prea te înverșunezi...:)
Nu vreau să arăt nimic, am văzut textul tău și am scris ce se poate înțelege din el. Poate recitești, că eu am înțeles din text că măsura care trebuie luată e asasinarea făcătorilor de rău. Nu ai spus în glumă și nici acum nu dai semne că ai o alternativă.
Ei bine, în fața acestei propuneri eu zic pas, nu mi se pare că asasinarea e soluția problemelor omenirii de azi sau dintotdeauna.
Eu am o teorie a mea, inspirată din studiile de sociologie. Anume, dacă mâine nu vor fi decât oameni cinstiți pe pământ, poimâine se va găsi cineva să ocupe fotoliul hoțului, răspoimâine pe al mincinosului, apoi pe al violatorului, apoi pe al hulitorului etc. etc. Oamenii tind să intre, fiecare după înclinațiile lui și după gradul de vulnerabilitate, în locul care se potrivește inimii fiecăruia. Unul trage la sfințenie, altul la căldurică iar altul la crimă. Așa că nu, soluția nu e asasinatul și nici alte metode de forță. De crezi că asta o spune un om care vrea să arate (la cel folos?) că e "în regulă" cu cele pe care tu le disprețuiești (și faci asta pentru că nu ești echilibrat, cumpănit, în analiză și concluzii), te înșeli: nu vreau să arăt nimic, spun ce gândesc și atât.
Poate mai cugeți un pic la metoda ta înverșunată de a îndrepta răul lumii sau de a-l demasca. Cred că ești pe un drum care duce la o fundătură urâtă și rău faci că îl promovezi atât de zgomotos, să mă ierți de franchețe.
Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 18:40:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Problema omenirii este, dimpotriva, faptul ca mereu a crezut ca asasinatul este o solutie.
Vechi 18.02.2015, 18:56:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ce sens poate avea un juramant pe Apollo ? Afara de cazul, desigur, ca cineva ar crede in basmele grecesti.
Am intrebat, si au zis ca e traditie. Asa se zice de mii de ani, si continua traditia, chiar daca sunt niste deitati trecute.

Cred ca e compatabil cu Jocurile Olimpice. Nu se mai fac in cinstea zeilor olimpieni, dar totusi tot olimpice se numesc, pentru a perpetua o traditie.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 19:17:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Da, dar nu se fac juraminte zeilor Olimpului si alte asemenea.

Nu stiu daca poti sa vezi diferenta..
Vechi 18.02.2015, 19:51:18
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Theo, prea te înverșunezi...:)
Nu vreau să arăt nimic, am văzut textul tău și am scris ce se poate înțelege din el. Poate recitești, că eu am înțeles din text că măsura care trebuie luată e asasinarea făcătorilor de rău. Nu ai spus în glumă și nici acum nu dai semne că ai o alternativă.
Ei bine, în fața acestei propuneri eu zic pas, nu mi se pare că asasinarea e soluția problemelor omenirii de azi sau dintotdeauna.
Eu am o teorie a mea, inspirată din studiile de sociologie. Anume, dacă mâine nu vor fi decât oameni cinstiți pe pământ, poimâine se va găsi cineva să ocupe fotoliul hoțului, răspoimâine pe al mincinosului, apoi pe al violatorului, apoi pe al hulitorului etc. etc. Oamenii tind să intre, fiecare după înclinațiile lui și după gradul de vulnerabilitate, în locul care se potrivește inimii fiecăruia. Unul trage la sfințenie, altul la căldurică iar altul la crimă. Așa că nu, soluția nu e asasinatul și nici alte metode de forță. De crezi că asta o spune un om care vrea să arate (la cel folos?) că e "în regulă" cu cele pe care tu le disprețuiești (și faci asta pentru că nu ești echilibrat, cumpănit, în analiză și concluzii), te înșeli: nu vreau să arăt nimic, spun ce gândesc și atât.
Poate mai cugeți un pic la metoda ta înverșunată de a îndrepta răul lumii sau de a-l demasca. Cred că ești pe un drum care duce la o fundătură urâtă și rău faci că îl promovezi atât de zgomotos, să mă ierți de franchețe.
Toate cele bune!
Ai mare dreptate, te rog sa ma ierti. Nu mai postez nimic pe topicul asta si pe cele cu razboaiele. Pierdere de timp. Nu e treaba mea ce se intimpla. Voi incerca, pentru a mia oara, sa imi strunesc firea rebela si credinciosia instabila, si sa ascult de Biserica. Mi-e greu, foarte greu chiar... Chestiile astea dezlantuite fac parte dintr-o incercare de a gasi o Cauza. Pot marai cu cat dispret vreau despre "aglutinatii aia sub steag ca viermii Tubifex în mîl", că adevărul e că toți și fiecare trebuie să avem o misiune spirituală în viață. Și ejacularea urii sau cel puțin amărăciunii, nu fac parte din Cale. Poate din vreo cale căzută. Scuzele mele, Ioane și Aline!
Reply With Quote
Răspunde