![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și bineînțeles că dacă s-ar fi petrecut, i-ar fi măturat și pe securiștii care au virat, oportunist, spre dreapta, reușind să compromită tot spectrul politic. P.S. La „22” există unii autori care-mi plac și alții care nu-mi plac. Cine e odraslă de vechi stalinist?
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 04.08.2016 at 12:53:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai spre deosebire de Polonia, la noi s-a rezistat pe timpul comunismului prin cultura, tacand pe salarii bunicele. Au existat foarte putini dizidenti autentici si nu a existat nici o miscare. In plus, poate polonezii chiar si-au dorit asta, la noi oamenii isi doreau sa fie condusi de Iliescu si sa fie liniste. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Haide bre Florinvs, parca aia din armata nu stiau cine-i Militaru. Ce crezi ca ii facuse Ceausescu pe toti generali cum sunt acum ?
Se cunosteau foarte bine intre ei, stai fara grija. La fel si amiralul ala cred ca si el era tot KGB-ist. De aia au si raspandit zvonul cu securitatea care lupta de partea lui Ceausescu, ca sa nu apara vreunul din securistii aia patrioti despre care ne tot spui sa le zica oamenilor ca aia-s agenti KGB. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scoatem dosarul mintenaș! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cornea de exemplu. ![]() Cam asta s-a intamplat la noi dupa 89. "Brucan", dorea sa-l "lustreze" pe Iliescu. ![]() Nu el personal ci tipul ala de gandire pe care il regasim mai tarziu si la GDS si pana astazi cand unul ne explica de ce ar trebui interzise reclamele la Pepsi - pentru ca fac apologia regimului comunist. ![]() E aceeasi mentalitate si la fesenisti si la ceilalti. ( la cea mai mare parte, nu spun ca nu or fi existat doi trei oameni care chiar visau la democratie sau libertate pentru toti ). |
|
|||
|
|||
![]()
Parca nu stim ca-i place de Pora. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu-i nui place de ea?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Bine că nu-mi place :)
Pe de altă parte, nu știu cât de adevărat este că taică-su a fost stalinist. Depinde cine face afirmația asta și pe ce se întemeiază. Când calomniile circulă atât de frecvent în presă de la stânga la dreapta și invers, nu mă grăbesc să mănânc tot ce zboară. La o scurtă căutare am aflat că este evreu (Paul Cornea), că a fost un comunist convins, dar unii spun că nu și stalinist.
|
|||
|
|||
![]() ![]() Cica am aflat ca a fost evreu si a detinut functii importante dar nu a fost stalinist. Ghici care era tiparul stalinistului din Romania in anii 50. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fie ceva insusiri specifice poporului respectiv? Adica polonezii or fi mai harnici, cinstiti, onesti, dotati decat romanii? Sa fie vorba despre credinta? Catolici versus ortodocsi? Despre avutiile nationale? Despre relatiile diplomatice cu marile puteri ale lumii? De ce crezi ca polonezii (si nu numai) sunt mai "normali" astazi decat noi? |
|