![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nimeni nu cauta adevarul acolo unde l-a asezat Dumnezeu, ci in propriile lor sofisticarii.
Pr.Arsenie Boca :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar cine a zis ca scrie in Biblie? sau cine a zis ca e absolut necesar sa scrie si in Biblie? ??? |
|
|||
|
|||
![]()
Daca imi permiteti fetelor, sa ma introduc si eu pe acest topic cu o definitie...:)
Toate obiectele cu care ne inconjuram, sa le folosim (ori sa nu le folosim) in asa fel incat sa nu ne ispitim/smintim nici pe noi dar nici pe cei din jur! Iar cu ocazia Primaverii, va dorsc sa aveti si-n Suflet vesnic Primavara...! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea am citit mult din acest topic, dar ma intreb si eu: oare noi(baietii si barbatii) nu stim sa ne pazim privirea ochilor? Dam repede vina pe femei, dar ia sa ne gandim si la ce cauta privirea noastra! Un credincios traitor nu ar fi afectat de aceste particularitati ale baticului si ale blugului stramt pe picior si alte cele, pentru ca privirea lui nu cauta ispite, iar daca vede intimplator, nu se invoieste cu imaginea vazuta. Dar cine sa puna in practica aceasta traire? Ca noi suntem buni numai de teorie, ca la practica suntem prafff si pulbere in vant ???
|
|
||||
|
||||
![]()
Prin insasi cadere noastra in pacat, firea noastra-i pacatoasa , iar atunci cand putem aduce elemente intru ajutorul nesimintirii noastre , nu stiu cu ce ar fi rau. Lupta noastra continuua cu patima si cu ispitele din jur ce ne dau tarcoale la tot pasul, ar fi Stefane praf si pulbere de nu am fi intariti de crediinta noastra ortodoxa, am fi niste simple epave in deriva, ori nu asta vrem.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirela, stii ca teoretic e usoooooooooor, dar la practica sunt lucru slab, dau randament prost si imi este foarte greu sa imi pazesc ochii astia de toata desfatarea asta desfranata! Si pana la urma ispitele exterioare le pot alunga pana la urma, dar ispitele din minte sunt cele mai parsive, ca doar ce vine dinauntru nostru e cel mai greu de oprit, trezindu-ma uneori ca ravnesc la pacat, adica imi doresc sa pacatuiesc din nou. Acestor dorinte le rezist cel mai greu ???
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
primul pas ca sa depasesti o problema este s-o recunosti, de asta e bine cand se pune punctul pe "i". sa va dau un exemplu, pe mine ma cam deranja o doamna blonda care venea la biserica, cam tarziu in general, imbracata/aranjata uneori cam strident dupa gustul meu, ciorapi tip plasa, parfum, etc.; se ducea in fata la icoane sa se inchine, nu conta ca era tarziu si slujba incepuse de mult.. apoi venea undeva in fata mea, destul de aproape, si printre altele canta si ea ce cantau cei de la strana, dar in timpul asta se tot legana. eh, f. tare imi distragea atentia aceasta doamna, asa ca m-am hotarat ca de cate ori o vad ca intra in biserica sa nu ma mai uit deloc la ea, in general priveam in pamant si nu ma mai deranja.
|
|