Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2008, 11:09:52
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Nimeni nu cauta adevarul acolo unde l-a asezat Dumnezeu, ci in propriile lor sofisticarii.

Pr.Arsenie Boca :)
Reply With Quote
Vechi 06.03.2008, 20:47:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica73
cat despre 'cinstirea baticului',hm!...eu nu cinstesc baticul,baticul este o carpa ,un material,eu cinstesc actul in sine ,acela de a-ti acoperi parul care poate fi o ispita.insa am vazut fete care vin la biserica cu capul acoperit ,dar imbracate cu blugi stramti care le scot formele in evidenta,iar daca mai si ingenucheaza l-i se vad chilotii tanga sau jumatate de fund.acum-a ma intreb si eu,...mai are vreun rost saracul batic care acopera capul???:rolleyes:
Nu obiectul in sine il cinstesti, aici este metaforic , in a cinsti baticul. Respectarea oranduielii este in fapt . Cat despre cele ce ispitesc, pacatul este al lor si fiecare vom da socoteala intr un fel sau altul de vorbele, gandurile si faptele noastre.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2008, 16:50:16
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de quasar
Practi unde apare in Biblie crede si nu cerceta.eu stiam ca nu e in Biblie...ca e ceva inventat de comunisti in ideea ca uite ce va invata religia,sa credeti fara a cerceta...
scuze, acum ti-am vazut postarea.

dar cine a zis ca scrie in Biblie? sau cine a zis ca e absolut necesar sa scrie si in Biblie? ???
Reply With Quote
Vechi 07.03.2008, 17:15:47
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Daca imi permiteti fetelor, sa ma introduc si eu pe acest topic cu o definitie...:)

Toate obiectele cu care ne inconjuram, sa le folosim (ori sa nu le folosim) in asa fel incat sa nu ne ispitim/smintim nici pe noi dar nici pe cei din jur!

Iar cu ocazia Primaverii, va dorsc sa aveti si-n Suflet vesnic Primavara...!
Reply With Quote
Vechi 08.03.2008, 21:15:04
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu prea am citit mult din acest topic, dar ma intreb si eu: oare noi(baietii si barbatii) nu stim sa ne pazim privirea ochilor? Dam repede vina pe femei, dar ia sa ne gandim si la ce cauta privirea noastra! Un credincios traitor nu ar fi afectat de aceste particularitati ale baticului si ale blugului stramt pe picior si alte cele, pentru ca privirea lui nu cauta ispite, iar daca vede intimplator, nu se invoieste cu imaginea vazuta. Dar cine sa puna in practica aceasta traire? Ca noi suntem buni numai de teorie, ca la practica suntem prafff si pulbere in vant ???
Reply With Quote
Vechi 09.03.2008, 19:48:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Prin insasi cadere noastra in pacat, firea noastra-i pacatoasa , iar atunci cand putem aduce elemente intru ajutorul nesimintirii noastre , nu stiu cu ce ar fi rau. Lupta noastra continuua cu patima si cu ispitele din jur ce ne dau tarcoale la tot pasul, ar fi Stefane praf si pulbere de nu am fi intariti de crediinta noastra ortodoxa, am fi niste simple epave in deriva, ori nu asta vrem.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 06:24:55
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Un credincios traitor [...] daca vede intimplator, nu se invoieste cu imaginea vazuta.
da, ai pus punctul pe "i".
Reply With Quote
Vechi 12.03.2008, 11:10:26
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Mirela, stii ca teoretic e usoooooooooor, dar la practica sunt lucru slab, dau randament prost si imi este foarte greu sa imi pazesc ochii astia de toata desfatarea asta desfranata! Si pana la urma ispitele exterioare le pot alunga pana la urma, dar ispitele din minte sunt cele mai parsive, ca doar ce vine dinauntru nostru e cel mai greu de oprit, trezindu-ma uneori ca ravnesc la pacat, adica imi doresc sa pacatuiesc din nou. Acestor dorinte le rezist cel mai greu ???
Reply With Quote
Vechi 12.03.2008, 12:40:31
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Mirela, stii ca teoretic e usoooooooooor, dar la practica sunt lucru slab, dau randament prost si imi este foarte greu sa imi pazesc ochii astia de toata desfatarea asta desfranata! Si pana la urma ispitele exterioare le pot alunga pana la urma, dar ispitele din minte sunt cele mai parsive, ca doar ce vine dinauntru nostru e cel mai greu de oprit, trezindu-ma uneori ca ravnesc la pacat, adica imi doresc sa pacatuiesc din nou. Acestor dorinte le rezist cel mai greu ???
Interiorul Stefane e alimentat de cele percepute din afara, de ispitele din exterior , din jurul nostru. Crezi tu in Athos femeia a fost oprita a veni degeaba ? Calugarii de acolo au vrut a opri si cea mai mica forma de ispita, fie ea si cu privirea, cu cele ale gandului. Asa ca Mirela draga punctul pe i nu rezolva problema insasi si cat se poate de reala. Au fost ispititi Monahii, dar noi mirenii !
Reply With Quote
Vechi 12.03.2008, 19:09:22
mirelat
Guest

Implicit

primul pas ca sa depasesti o problema este s-o recunosti, de asta e bine cand se pune punctul pe "i". sa va dau un exemplu, pe mine ma cam deranja o doamna blonda care venea la biserica, cam tarziu in general, imbracata/aranjata uneori cam strident dupa gustul meu, ciorapi tip plasa, parfum, etc.; se ducea in fata la icoane sa se inchine, nu conta ca era tarziu si slujba incepuse de mult.. apoi venea undeva in fata mea, destul de aproape, si printre altele canta si ea ce cantau cei de la strana, dar in timpul asta se tot legana. eh, f. tare imi distragea atentia aceasta doamna, asa ca m-am hotarat ca de cate ori o vad ca intra in biserica sa nu ma mai uit deloc la ea, in general priveam in pamant si nu ma mai deranja.

Reply With Quote
Răspunde