Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2009, 22:51:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Dar, ma rog, ce s-a intamplat pe aici?
Un mic cutremur prin care domnul admin' a cenzurat total circa 17-18 mesaje?
Ce aveau deosebit aceste mesaje incat au meritat a fi cenzurate?
Cred ca pentru prima data, sunt de acord cu tine, Razvan! :-)
Cred ca administratorul a exagerat banandu-l pe AmonAmarth. Nu mi s-a parut de loc sa incalce regulile forumului, cel putin nici pe departe cat altii, asa cum scrisesem.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 13:13:09
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Dragă Fani, AmonAmarth s-a inregistrat de (cel puțin) șase ori pe acest forum. Într-o singură seară s-a inregistrat de patru ori. În seara respectivă a încărcat forumul cu tot felul de filmulețe de propagandă sectară culese de pe youtube. Tu probabil nu cunoști aceste aspecte și ne acuzi pe unii din noi de orecari lipsuri dar el (sau ea) a dat dovadă de multă nesimțire în repetate rânduri. Tu dacă ești dată pe ușă-afară de undeva, fie și în mod abuziv, ce faci? Intri pe fereastră?
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 13:33:20
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Dragă Fani, AmonAmarth s-a inregistrat de (cel puțin) șase ori pe acest forum. Într-o singură seară s-a inregistrat de patru ori. În seara respectivă a încărcat forumul cu tot felul de filmulețe de propagandă sectară culese de pe youtube. Tu probabil nu cunoști aceste aspecte și ne acuzi pe unii din noi de orecari lipsuri dar el (sau ea) a dat dovadă de multă nesimțire în repetate rânduri. Tu dacă ești dată pe ușă-afară de undeva, fie și în mod abuziv, ce faci? Intri pe fereastră?
Ok! mea culpa! Imi retrag acuzatia si imi cer scuze.. ;-)
Nu stiam lucrurile astea. Intre timp m-a lamurit si administratorul.

Dar eu cred ca ar trebui ca unora dintre noi, ortodocsii, care sunt nepoliticosi si jignitori, sa li se dea macar cate un avertisment si daca persista, sa fie banati. Poate ca se si face asta deja! Nici noi nu avem dreptul sa ii facem pe ceilalti (de altfel, nici pe noi intre noi!) cu ou si cu otet numai pentru ca suntem pe situl nostru ortodox.
Daca vine un neortodox la noi acasa avem dretul sa-i dam suturi in fund numai pentru ca e de alta parere ca noi? Nu ar cere oare legea ospitalitatii sa fim macar politicosi? Hm, dragi forumisti?
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 13:52:31
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Hristos a inviat!

Frate bmd,... iti vei putea da seama si tu cum ca catolicii hulesc prin dogmele lor false de credinta pe Duhul Sfant, A Treia Persoana a Dumnezeirii, ceea ce, dupa cum ai precizat si fratia ta, este pacat de neiertat:
Mai mediteaza, frate bmd, si vezi daca nu cumva si catolicii fac parte din tagma ereticilor, alaturi de protestanti si anglicani !
Razvan eu cred ca-i o difernta enorma sa crezi ceva despre Sfintul Duh sau sa spui (Doamne iarta-ma!) Sfintul Duh este Mohamed!
Sincer nu cred ca exista sau a existat vreodata om pe pamint care s inteleaga cu mintea lui marginita DUMNEZEIREA. Numai Dumnezeu poate intelege asa ceva! Ca atare sint convins ca ce intelegem noi oamenii si realitatea sint doua lucruri distincte. Sint convins ca Tainele Dumnezeirii nici marilor Sfinti nu le-au fost toate dezlegate si n-ar fi fost oricum capabili sa le cuprinda. Nici nu era/este nevoie! Ajunge sa te apropii de Lumina Iubirii Dumnezeiesti ca sa intelegi ca de fapt restul nici nu te mai intereseaza.
Dar a spune ce spune islamul nu mai este o gresala din neputinta intelegerii celor Dumnezeiesti ci efectiv este o intentie draceasca de a face o punte de legatura intre Iisus (care ne-a dat mesajul Tatalui gresit-dupa parerea lor) si Mohamed care a venit cu "adevarata informare"

In alta ordine de idei: cei care judeca administratorul acestui Site va rog sa va faceti un forum (indiferent de tema) si sa vedeti mai intii cita munca si timp este nevoie sa nu o ia respectivul forum razna! Si daca la inceput o sa purtati discutii cu "vinovatii" dupa o vreme (functie de numarul userilor) o sa ajungeti la singura concluzie la care au ajuns tot cei care au un Site cu forum de discutii: stergerea mesajelor fara comentarii este solutia cea mai eficienta si cu cel mai putin efort!
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 14:00:56
Senior Member

Implicit

Nu că n-aș fi de acord cu tine dar trebuie ținut cont de unele aspecte din tipologia sectară înainte să ne manifestăm dragostea necondiționată de aproapele:

- sectarii când se comportă față de noi ca niște misionari față de un trib din Indonezia. Adică ei vor să ne evanghelizeze de parcă cunoașterea Evangheliei e monopol protestant și neoprotestant.

- sectarii sunt victimele unei ideologii religioase care înseamnă că orice iese din limitele respectivei ideologii este apriori fals fapt care face imposibil dialogul cu ei. O bună comunicare nu se poate stabili între oameni liberi mental și prizonierii unei ideologii, deci e pierdere de vreme să tot reluăm la infinit argumente care pe orice om întreg la minte l-ar pune cel puțin pe gânduri. Poate le rezervăm un loc pe forum unde să discute între ei (acolo să vedeți certuri, de exemplu între un baptist și un adventist), pentru că ne e destul de clar din experiențele anterioare că asemenea discuții n-au niciun folos. Cei care au întrebări în privința credinței pot găsi destule argumente care să-i întărească din cele ce s-au discutat deja.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 14:07:05
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu că n-aș fi de acord cu tine dar trebuie ținut cont de unele aspecte din tipologia sectară înainte să ne manifestăm dragostea necondiționată de aproapele:

- sectarii când se comportă față de noi ca niște misionari față de un trib din Indonezia. Adică ei vor să ne evanghelizeze de parcă cunoașterea Evangheliei e monopol protestant și neoprotestant.

- sectarii sunt victimele unei ideologii religioase care înseamnă că orice iese din limitele respectivei ideologii este apriori fals fapt care face imposibil dialogul cu ei. O bună comunicare nu se poate stabili între oameni liberi mental și prizonierii unei ideologii, deci e pierdere de vreme să tot reluăm la infinit argumente care pe orice om întreg la minte l-ar pune cel puțin pe gânduri. Poate le rezervăm un loc pe forum unde să discute între ei (acolo să vedeți certuri, de exemplu între un baptist și un adventist), pentru că ne e destul de clar din experiențele anterioare că asemenea discuții n-au niciun folos. Cei care au întrebări în privința credinței pot găsi destule argumente care să-i întărească din cele ce s-au discutat deja.
Dragii mei ortodocsi, aceste doua observatii din pacate ni se aplica si noua uneori! Ia uitati-va putin cum ii admonesteaza unii dintre noi pe altii!

Oare noi ortodocsii nu ne purtam uneori ca sectantii, vrand sa le dam lectii tuturor celorlalti crstini, de parca ei sunt chiar eretici si indraciti in afara oricarei cunoasteri?

Asta nu este de loc off topic sau o paranteza, de altfel. Am scris si mai sus ca de aia nu-mi place antiecumenismul. Dacai scoatem din unele discursuri 'ortodox' si dogma ortodoxa' ar putea fi si un discurs sectant asa cum il descrii tu!
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 14:30:29
Senior Member

Implicit

Păi uite o expresie a libertății. E evident că nu suntem la fel și nici n-aș prea dori (părere personală) o unitate a ortodocșilor de pe acest forum prin uniformizare de cazarmă. Să nu ne mirăm că printre noi se găsesc și oameni preocupați de afirmarea credinței prin evidențierea diferenței specifice indiferent dacă e cazul sau nu, alții prin asemănări mai mult sau mai puțin forțate; antiecumeniști radicali cu ecumeniști mai timizi (probabil din cauza radicalismului celorlalți), opinii echilibrate cu poziții ultraortodoxe etc etc. Avem de toate așa că nu au dreptate cei care ne ceartă că suntem doar într-un fel sau într-un alt fel. Unitatea aia idilică, o vom recupera-o, prin mila Domnului, în eshaton, până atunci trebuie să ne vedem unii pe alții ca pe niște copii aflați mereu în creștere și în situația de a învăța ceva. Copiii se mai ceartă între ei pentru a regăsi savoarea reîmpăcării și pentru a elibera energia negativă acumulată. Dacă animozitatea nu lasă urme prea adânci, primim și descărcarea nervilor ca pe o metodă de vindecare de un rău pe care nu-l mai putem controla cu mijloace duhovnicești.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 14:33:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi uite o expresie a libertății. E evident că nu suntem la fel și nici n-aș prea dori (părere personală) o unitate a ortodocșilor de pe acest forum prin uniformizare de cazarmă. Să nu ne mirăm că printre noi se găsesc și oameni preocupați de afirmarea credinței prin evidențierea diferenței specifice indiferent dacă e cazul sau nu, alții prin asemănări mai mult sau mai puțin forțate; antiecumeniști radicali cu ecumeniști mai timizi (probabil din cauza radicalismului celorlalți), opinii echilibrate cu poziții ultraortodoxe etc etc. Avem de toate așa că nu au dreptate cei care ne ceartă că suntem doar într-un fel sau într-un alt fel. Unitatea aia idilică, o vom recupera-o, prin mila Domnului, în eshaton, până atunci trebuie să ne vedem unii pe alții ca pe niște copii aflați mereu în creștere și în situația de a învăța ceva. Copiii se mai ceartă între ei pentru a regăsi savoarea reîmpăcării și pentru a elibera energia negativă acumulată. Dacă animozitatea nu lasă urme prea adânci, primim și descărcarea nervilor ca pe o metodă de vindecare de un rău pe care nu-l mai putem controla cu mijloace duhovnicești.
Da, frumos spus! Poate ai dreptate!
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 12:25:14
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dacă animozitatea nu lasă urme prea adânci, primim și descărcarea nervilor ca pe o metodă de vindecare de un rău pe care nu-l mai putem controla cu mijloace duhovnicești.
"Nici un cuvant stricat sa nu va iasa din gura; ci unul bun pentru zidire, dupa cum este nevoie, ca sa dea har celor ce-l aud. Sa nu intristati pe Duhul Sfanta a lui Dumnezeu.."(Efeseni 4:29,25)

"Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit."(Spune Mantuitorul in Matei 12:36,37).

Nu este corect sa ne justificam exprimarile rautacioase dand vina pe incapacitatea "mijloacelor duhovnicesti". Este mai bine sa ne recunoastem slabiciunea, in fata Lui Dumnezeu, si sa cerem iertare si putere de indreptare. Le vom primi pe amandoua.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2009, 01:32:49
Senior Member

Implicit

Vașinec, nu-i corect să judeci oamenii după criterii abstracte. Eu vorbeam de o anume îngăduință și am făcut referire la situații concrete. Sunt sigur că majoritatea dintre cei care s-au mai răstit pe-aici nu au avut intenția să fie "răi" ci să apere ceva. "Mijloacele duhovnicești" nu se capătă peste noapte în afara cazurilor în care vorbim de autosugestie sau un efort al voinței, ambele lipsite de suport ontologic și inconsistente în timp.
Asprimea nu e sinonimă cu răutatea. Voi aveți o concepție legalistă despre viață în genere și nu mă mir că folosești versete în același fel cum se folosește codul penal, adică nu faci ceva pentru că scrie acolo să nu faci și dacă faci o să fi pedepsit. Unii dintre noi, ortodocșii de rând, suntem conștienți că adevărata viață duhovnicească e o luptă în care sunt iminente și înfrângerile. Imi aduc aminte de fratele acela din Pateric care-l întreabă pe bătrân: ce să fac dacă am căzut în păcat? "Te ridici și mergi mai departe". "Și dacă o să cad iar?". "Te ridici și mergi mai departe". "Și toate astea până când?". "Până la moarte".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15