![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
L-am intrebat pe duhovnicul meu cum sa il fac pe sotul meu sa inteleaga importanta Maicii Domnului la noi ,iar el mi-a raspuns :" eu am incercat sa ii explic unei femei dintr-o secta ,iar ea a zis : cu ce este mai buna decat mine maica asta a domnului de care ziceti voi ? iar eu i-am spus ca EA este MAMA DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS ,si se cuvine sa ne rugam ei si o o cinstim ! dar degeaba ..."
eu : parinte si atunci eu care nu cunosc Bibilia ca pe o poezie ,cum voi putea sa il fac pe sotul meu sa inteleaga parintele : roaga-te ! din putina Biblie pe care o stiu : Hristos = duhul sfant + fecioara Maria atunci de ce ceilalti ne condamna ca ne rugam ei si o cinstim ? in mine mai aveau putin ,unii,de aruncau cu pietre ,la propiu,din cauza Maicii Domnului si a faptului ca ma inchin !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exemplul Sfintilor Apostoli (pe care-l gasiti in Sfanta Scriptura) este cea mai buna invatatura pentru inchinarea la Maica Domnului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar sotul meu se va boteza sambata ...pentru ca prin rugaciune a ajuns sa ia aceasta hotarare ! si eu vroiam sa inteleg de cei voi de ex nu va rugati Maicii Domnului ,dar se pare ca nu imi poti explica !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
||||
|
||||
![]()
Imi este greu sa vorbesc despre Maica Domnului pentru ca sunt sarac in cuvinte si mai ales neputincios Maicii Domnului. Biserica ne descopera cele doua prerogative:
a. Pururea Fecioara b. Nascatoare de Dumnezeu. Doua prerogative mai presus de ratiune. Pentru moment potrivite mi se par cuvintele Parintilor Bisercii "prin nasterea Mantuitorului Maria a devenit ceea ce nu era -mama, dar a a ramas ceea ce era fecioara." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Elena Violeta, ar fi bine sa citesti ce raspuns le-a dat parintele Cleopa sectantilor care nu o recunosteau pe Maica Domnului. gasesti despre acest lucru in Pelerinul Roman al lui Gh. Babut. Eu am cartea, dar tocmai ce mi-am facut curat in camera si nu o mai gasesc. Cand o sa o gasesc, voi posta. Poate o au forumistii si vor scrie mai repede decat mine raspunsul parintelui Cleopa.
|
|||
|
|||
![]()
Fecioara Maria este cea dintai dintre femei.Ea a primit aceasta titulatura pentru ca a Mama lui Iisus.Frumusetea Fecioarei Maria a fost asa de mare incat ca l-a atras si pe Dumnezeu, de a ales-o ca sa aduca in lume pe Insusi Fiul Sau cel Unul-Nascut.Fecioara Maria, este model de smerenie, de ascultare, de curatire si de credinta.Ea este cununa fecioriei si exemplul femeii pe placul lui Dumnezeu.Fara Maica Domnului, nu am fi avut intrupare.Prin intrupare a venit mantuirea noastra.Sa nu uitam ca si ingerul Gavril a preamarit-o pe Fecioara Maria, si i-a adus inchinare.Si de asemenea si Elisabeta a marit-o.De aceea o vor fericii neamurile si neamurile neamurilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
P.S Nu cred ca ai ales sectiunea cea mai buna pentru subiectul acesta, ma refer la "secte".
|
|
|||
|
|||
![]()
Aveți grijă și dvs. cu formulările de genul acesta. Sper că v-ați gândit la frumusețea ei spirituală, nu fizică. Dumnezeu nu Se uită la fața omului, cu atât mai mult să fie isp... nici nu pot continua...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa intelegem mai bine ce inseamna Preasfanta Fecioara pentru noi, este bine sa stim ca ea este cea mai lesne-mijlocitoare in rugaciunile noastre. Nu cred ca este cineva care sa sustina ca s-a rugat Maicii Domnului si nu a primit ajutorul.
Dar pentru cei ce vor mai multe argumente, le sugerez sa citeasca despre Parintele Ardealului, Arsenie Boca (mi se pare ca si pe-aici in cadrul forumului), care, plecat la Muntele Athos pentru a gasi raspunsuri la framantarile lui, dupa ce s-a rugat timp indelungat la Mantuitorul Iisus, fara sa primeasca raspuns, a incercat si cu rugaciuni catre Sfanta Fecioara, care nu doar ca s-a indurat sa-l asculte, dar i s-a aratat in trup si l-a dus de mana pana la sfantul care avea sa-i dea invataturile necesare, sfant plecat si el de mult din lumea noastra. Astfel, revenit printre noi, Parintele Arsenie era un alt om: vazator cu duhul, citea in sufletul fiecarui om si a neamurilor lui, intelegea suferinta oricui, dar si falsitatea, trufia, ratacirea. Poate de aceea a fost si numit "Biciul Lui Dumnezeu"! In acelasi timp nu se temea de salbaticiunile padurii si in cel putin doua randuri a fost vazut apropiindu-se de cate un urs su vorbindu-i ca unui om, considerand ca omul este mult mai neascultator decat un animal al padurii. Avea puteri vindecatoare si se pare ca dupa ce-a plecat la Dumnezeu (prin "bunavointa" sotilor Ceausescu acum exact 20 de ani - fapt ce le-a si atras pedeapsa meritata!) puterile lui vindecatoare au devenit mult mai puternice! Stiu ca am devenit Off-topic, dar de multe ori nu pot sa inteleg cum poate fi omorat un om fara de prihana (de la Mantuitorul Hristos si continuind cu Ioan Botezatorul, toti sfintii istoriei noastre ortodoxe impreuna cu familia Imparatului Constantin, care s-au jertfit intru Hristos)? In mintea mea orice pedeapsa trebuie sa aiba o cauza personala sau stramoseasca fiindca altfel nu pricep cum RAUL poate precede BINELE, ca o "recompensa". Poate doar ca promisiune a fericirii vesnice. Dar pentru lumea noastra, materiala, in numele acestei fericiri, ramane pacatul sau blestemul care ne urmareste ca o umbra a mortii... Suntem un popor blestemat fiindca ne-am impuscat conducatorii in ziua nasterii Mantuitorului!... Unde-i cauza si unde-i efectul? Ne invartim in cerc pentru ca nu cred ca suntem capabili sa patrundem Adevarul in timpul acestei vieti! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.08.2009 13:11:05 |
|