![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Rabdarea transforma frunza de dud in matase!....si Ura in IUBIRE...
Daca o persoana rau intentionata Nu reactioneaza pozitiv la iertarea pe care tu i-o acorzi si persista in” intuneric”, ai datoria sa te indepartezi de ea. ( 1 Corinteni 5.11). Ai datoria sa te indepartezi de aceea persoana defaimatoare chiar si atunci cand nu tu, ci altii sunt victimele ei. Dar!!! Departandu-te, inima ta s-o ierte si pentru respingerea cu care a raspuns dorintei tale de pace si armonie!! Iar tu, bucura-te si intelepteste-te, tinand cont de urmatoarele principii: 1. Nu este obligatoriu ca toti oamenii sa te inteleaga! 2.Nu este obligatoriu ca toti oamenii sa fie de acord cu tine! 3.Nu este obligatoriu ca toti oamenii sa te aprecieze si sa te pretuieasca! 4. In firea ta exista,cel putin in latenta, aceeasi tendinta de a fi: cusurgiu, barfitor, rau, mincinos, defaimator, ca in orice denigrator!!! 5. De asta iti poti intelege si iubi ( daca vrei) si pe semenii si pe dusmanii tai!! 6. Pentru mantuirea ta , trebuie sa alegi sa le oferi altora in primul rand Incurajare!! Nu critica sau defaimare!... Exista o singura maniera care are sorti de izbanda, maniera blandetii, a bunatatii, a delicatetii! Adevarul are ca esenta Dragostea si ca haina Smerenia! Cel ce isi cunoaste deja slabiciunea, nu mai are nevoie de a-I fi descoperita..iar cel ce nu-si cunoaste pacatul sau slabiciunea Nu are nevoie a si le afla printr-o mustrare aspra… Si unul si altul Au Nevoie de resurse pentru a-si TRAI CAINTA , resurse ce vor veni doar FATA IN FATA CU BLANDETEA. In cazul unei mustrari reci, necuviincioase, cel vizat se inchide in sine sau riposteaza in aparare… Pentru a mentine o atmosfera da pace trebuie sa nu uitam ca: EU NU MA UIT LA CE TI SE CUVINE TIE SA PRIMESTI CI LA CEEA CE MI SE CUVINE MIE SA DARUIESC!..... Va rugam nu ne uitati nici pe noi (Eduard, Ionut, Maria si Jenica) la rugaciunile fratiilor voastre. In rest, Bucurie, Spor si ROd in tot ce faceti! |
|
|||
|
|||
![]()
Am o intrebare, legitima, sper: de ce unei persoane i se permite sa aiba mai multe ÍD-uri concomitent? Dupa parerea mea exista pericolul de abuz.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E drept ca nici extrema cealalta nu e benefica,sa nu zici chiar nimic,sa nu intervii deloc la pacatele celuilalt.Dar intre cele 2 extreme,alb si negru,curcubeul are o infinitate de nuante. De aici decurge si arta celui care reuseste sa il indrepte pe aproapele ,caci critica simpla,nu garanteaza indreptarea lui. Uneori poate e bine sa ii arati ca si tu esti supus pacatului,ca il intelegi in greutatea sa. Acum sa o luam altfel,daca pe forum cineva te critica,uneori ii dai dreptate,dar cel mai adesea esti convins de ideile si dreptatea ta.Dar daca el te incurajeaza,iti vorbeste cu binisorul,capeti incredere in el,si chiar intelegi ,fara sa iti spuna,gresala ta. E o mare arta de a indrepta pe aproapele ,si cea mai bruta unealta in aceasta munca,este ciocanul criticii . |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte buna comparatia cu curcubeul.
Ce faci insa in situatia in care rabdarea ta este folosita de cel, caruia i-o arati in decursul timpului, pentru a-si bate joc constant de cele sfinte? Oare nu te-ai supara intr-un tarziu?!? M-as bucura sa primesc un sfat folositor in acest sens. Practic exista asemenea situatii. Sunt destui care reactioneaza, dar interventiile celorlalti nu sunt luate in seama; si atunci ce e de facut, cand "pielea obrazului e groasa" si acestia continua bataia de joc la infinit? Eu stiu ca Biserica va dainui vesnic. Mai stiu ca nu eu o pot apara. Fiind slaba, nu reusesc sa ma apar nici pe mine. Dar imi este greu sa stau impasibila, cand credinta noastra in Iisus Hristos este luata in deradere, devenind bataia de joc a unora, care prin cuvintele lor se situeaza in afara Bisericii. Pe acestia ii va judeca Dumnezeu, nu noi. Dar ma intreb, ce cauta atunci printre noi. Cam multe intrebari, stiu. dar sper sa primesc raspuns, caci sunt lucruri care ma dor si imi rapesc linistea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si care e problema ? Surzenia si bataia lui de joc? Chiar si asa,fara sa inteleg exact situatia(nici nu e nevoie),solutia pentru schimbarea celor surzi si indaratnici e una singura : Nu te astepta sa se schimbe ! Cand se zice:nu judeca pe celalalt ,nu se zice neaparat pentru el,ci chiar pt tine. Caci nejudecandu-l pe celalalt ,nu vei fi judecat nici tu de Dumnezeu. Fa aceasta,opreste-ti gura si cugetul de la judecata,indiferent cat e de mare pacatul celuilalt,si macar vei sti ca nu vei fi judecat de Dumnezeu. Apoi,cand aceasta patima a judecarii celuilalt se va transforma in tine in judecarea de sine (smerenie) ,vei vedea cu adevarat ,plin de dragoste ,care e calea catre inima celuilalt. Deci ordinea e aceasta:mantuieste-te pe tine ,curata-te de orice critica asupra aproapelui (care indeparteaza propria mantuire) ,si apoi vei primi darul de a putea mantui si pe ceilalti. Caci altfel,ce iti e tie de ceilalti? Oare nu vom arde in acelasi iad cu acei care hulesc cele sfinte,daca nu ne vom indrepta noi insine? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
si eu care ma gandeam sa dau lui sophia nick ul meu o_tzaranca
si eu sa fiu agenta007 ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A arunca vina unii pe altii! | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 43 | 07.06.2011 19:40:27 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|