![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu ca shi jignire tzi-am zis ca eshti dobitoc ci referitor la textul pe care l-ai dat... ca nu-tzi mai port pica fiindca speram ca tzi-a fost spre linishtire micul canon de suspendare temporara, eu nu l-am dorit, dar crede-ma ca ne-a priit, a fost mai putzina cearta, mai putzina canoniada, mai putzine anateme, mai putzin circ shi orgolii inutile... dar am intzelesc ca dumneata chiar daca ai revenit la BOR ai de lucru mult cu radacinile pomului rau cu roade rele care se numeshte stilism schismatic, iar noi ashtia de ai casei cu piliqq alintat ce se crede sfintzishor, adica eu, mai mult ca pentru asta capat mereu cate o scuza shi o autoindreptzaire cand defapt se vede cat colo ca este asha cum zici, ma chinui mereu shi in zadar shi mai shi tarasc shi pe altzii dupa mine... aici chiar ai spus adevarul shi ce m-ash face daca nu ar fi fost Hristos sa ma mai linishteasca din cand in cand? cred ca ma urcam pe peretzi sa fur becul de la candelabru sau faceam tumbe ca shi catzelushii sa capete plimbare prin parc... shtim noi ce se gaseshte prin park...
deci nu tu eshti dobitoc ci ce ai scris daca ai scris serios atunci nashte shi intrebarile mele poate putzin rautacioase... dar dumneata cum te comportzi? ???:dontgetit: |
|
|||
|
|||
![]()
doamne apara shi pazeshte achimovjeane, ca te-am confundat cu Rafael, nu sthiu ce a fost in mintea mea, mare szminteala.... deci ma iarta caci credeam ca vorbesc cu Rafael shi nu cu domnia ta... dumneata nu ai zis ceva foarte rau dar tot rau e shi in cazul tau ce ai zis shi poate asha a fost voia lui Dumnezeu de mi-a incurcat mintzile... nu shtiu ce motive o fi avand... de a lasat ca sa fi intrebat shi insultat ca ai fi ca un dobitoc... ma iarta ca eu doar la text m-am referit shi nu la tine shi viatza ta...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
fiindca binecuvantatul shi minunatul parinte Cleopa, nu poate sa fie persiflat in halul acesta, nu e voie, caci Moshul Putregaiul a shtiut ce a vorbit, ca n-a vorbit de la el, ci a fost chiar asemenea asinului cel tanar shi care n-a fost incalecat decat de... daca shti ce vreau sa spun... :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunteți tare simpatici!:p
|
|
||||
|
||||
![]()
Viața spirituală are efecte benefice asupra mecanismelor noastre psihologice. În 2005, un amplu studiu desfășurat la mai multe centre de cercetare în domeniu medical de la Harvard, Yale și Massachusetts a arătat că meditația produce shimbări de ordin structural la nivel cortical. (Cercetările au fost publicate în „NeuroReport 16“ în 28 noiembrie, 2005). Subiecții participanți la experiment au practicat meditația zilnic, în jur de 40 de minute pe zi, iar efectele au fost semnificative.
Prin intermediul tehnologiei care utilizează rezonanța magnetică, s-a descoperit faptul că practicarea regulată a meditației este asociată cu creșterea cantității de materie cenușie din creier, în anumite regiuni corticale care de regulă sunt responsabile cu activități senzoriale, auditive, vizuale, dar și în alte regiuni care răspund de ritmul cardiac și respirație. Alte regiuni corticale ce au suferit modificări semnificative au fost identificate în emisfera dreaptă, în regiuni care sunt esențiale în menținerea atenției, dar care sunt active și în practicarea meditației. De asemenea, rezultatele arată că practica meditației are un efect important în încetinirea vitezei de reducere a cortexului prefrontal, care se manifestă odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, meditația poate ajuta la dezvoltarea materiei cenușii și, chiar mai mult, practicarea ei constantă poate schimba chiar anumite mecanisme cerebrale! Un alt studiu, efectuat de cercetători ai universității din Pensylvania și publicat în 2007, arată că meditația sporește capacitatea de concentrare și atenția. Practici meditative simple, cu durate de până la 30 de minute, repetate zilnic, de-a lungul mai multor săptămâni, ameliorează în mod sensibil toate cele trei componente principale ale atenției: capacitatea de a gestiona priorități și sarcini, abilitatea de a concentra atenția în mod voluntar și capacitatea de a veghea la pericolele care vin din exterior. Rezultatele sugerează în același timp soluții pentru îmbunătățirea calității în activitatea de la locul de muncă, dar și a performaței școlare a elevilor și studenților. Rezultatele rămân deosebit de semnificative, întrucât ele arată că viața spirituală influențează în mod direct starea de sănătate, ritmul și calitatea proceselor psihologice, având efecte benefice și asupra modului în care sunt prestate activitățile zilnice. |
|
|||
|
|||
![]()
exact de aia o sa ne induhovnicim ca sa ne creshtem cenusha mintzii noastre din materia cenushie, sa slujim la mintea omeneasca shi la psiholojiile vremurilor...
scuze ca iar am pironizat ca nu e voie sa folosim vorbirea in raspar... nu e voie... ca se scrie poate ca fie batjocura fie viclenie, fie alte deshertaciuni mishelashe... poi nu zice clar sa nu facem din duhovnicie o slujire la trup? shi apoi daor cand eshti bolnav e suficient sa te adresezi celor care te repara la trup deci sa slujeshti la trup, dar shi atunci numai dupa ce te-ai folosit cu multzumire de boala intru Duhovnicie... ca altfel iar ajungem la psiholojiile gUshterilor sau cum le zice puilor alora de naparparca sau sherpishorilor aia de trup... viermi... adica asha le zice... taierea frunzelor la viermi... ca shi cainii sunt mai inteligentzi... ca shi de la ei noi nu luam decat partea proasta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Hai că dăm în mintea dracilor teologi. Cine le primește ca bune tot ce vine de la duhovnic atunci bune i se fac lui. Lucruri mici gândim despre Dumnezeu, lucruri mici căpătăm.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
|