Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 16:58:28
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Stii ceva Andrei, Teoctist si altii din ziua de azi daca nu sunt credinciosi pina la mucenicie trebuie sa lase acele locuri altora mai vrednici ca ei, si sa-si caute locuri de munca la strung, la fabrica unde nu trebuie sa te jertfesti in fata BULDOZERELOR cu pieptul cind acestea avanseaza catre Biserica Sf Vineri si altele

Asa gindesc eu, daca nu sunt in stare sa mor pentru pozitia mea de Patriarh, renunt tata, nu sunt vrednic si ma duc pe santier. Imi rad barba CA TOT NU INSEAMNA NIMIC, ma imbrac in blugi si tricou si plec de la Patriarhie, nu mai fac umbra icoanelor degeaba. Aici nu este vorba de patimile mele sau ale lor ci daca SUNT CAPABIL SA FAC "jobul" asta de PASTOR SAU NU!
Poate judeci lucrurile prea simplist... Daca se impotrivea, i-l inchideau, puneau altul, asta se temea de acelasi tratament si pana la urma ajungeau sa distruga si mai multe biserici, crezi ca am fi avut de castigat? Eu nu stiu care este raspunsul corect la aceasta problema, doar ma gandesc ca nu e chiar asa de simplu precum pare. Uneori Dumnezeu lucreaza pe cai nebanuite!
Vechi 20.01.2010, 17:41:25
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Poate judeci lucrurile prea simplist... Daca se impotrivea, i-l inchideau, puneau altul, asta se temea de acelasi tratament si pana la urma ajungeau sa distruga si mai multe biserici, crezi ca am fi avut de castigat? Eu nu stiu care este raspunsul corect la aceasta problema, doar ma gandesc ca nu e chiar asa de simplu precum pare. Uneori Dumnezeu lucreaza pe cai nebanuite!
Sergiu, ai vazut ce s-a intimplat la Timisoara 89 cu Pastorul de acolo, cum un mic incident s-a transformat intr-o reactie in lant!
Trage singur concluziile!
Poate nu ne inchideau ei pe noi ci ii inchideam NOI PE EI!

INCHISOARE pentru un Patriarh stii ce este? Bilet clasa I direct in Rai!..doar ai vazut in Tarul cind s-au declansat harismele Patriarhului...in inchisoare!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 17:42:46
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Sergiu
JOBUL Patriarhului , de cind este lumea, este SA SE IMPOTRIVEASCA!
Reply With Quote
Vechi 21.01.2010, 14:23:14
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Sergiu, ai vazut ce s-a intimplat la Timisoara 89 cu Pastorul de acolo, cum un mic incident s-a transformat intr-o reactie in lant!
Trage singur concluziile!
Poate nu ne inchideau ei pe noi ci ii inchideam NOI PE EI!

INCHISOARE pentru un Patriarh stii ce este? Bilet clasa I direct in Rai!..doar ai vazut in Tarul cind s-au declansat harismele Patriarhului...in inchisoare!
E frumos sa visezi? Am impresia ca ai ramas singurul care crede ca revolutia a izbucnit din cauza pastorului Lazlo. Sunt curios ce varsta ai, se poate justifica eroarea daca nu ai trait momentul, daca informatiile le ai doar din auzite. Cat la partea cu inchisoarea ai dreptate, dar sunt de acord si cu sergiu cand zice "nu e chiar asa de simplu precum pare. Uneori Dumnezeu lucreaza pe cai nebanuite!" In pozitia in care suntem azi fara sa stim multe detalii nu putem sa vedem problema in intregime.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2010, 14:26:07
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
De exemplu intr-o incapere, fiecare sa se roage LA UNICUL DUMNEZEU, in FELUL in care o face in religia lui fara sa IMPUNA altora prin "argumente logice" sa o faca intr-un fel sau altul.
Daca priviti o catedrala catolica cu multe capele, imaginati-va ca intr-un ar fi un preot ortodox oficiind Liturghia Ortodoxa, in alta, penticostalii cu sedintele lor, baptistii, catolicii, musulmanii, toti uniti printr-o lucrare comuna sub acelasi acoperis. Deci care ar fi problema? un fel de Mall Religios, in sens bun, unde nimeni nu impune si nu se cearta, telul comun fiind rugile de mintuire catre UNICUL DUMNEZEU ( fiecare cum intelege, fara cearta)
Si la ce ajuta toata sarada asta? Adica de ce nu putem sa ne rugam asa cum suntem acum??
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 22:42:56
inorog
Guest

Implicit

Sa ma iertati, fara nici o dorinta de a lua lucrurile prea in usor, o sa comentez ceva:

"Atunci oare de ce mari demnitari bisericesti dau cu piciorul acestei sanse sa devina martiri?"
Frate, stii, a fost pe vremea Mantuitorului unul Simon fiul lui Iona, botezat Chefa adica Petru. Si a zis si el "pana la moarte, Doamne". Si sa vezi ce cogeamite cocosul canta de atunci pentru cine se increde ca pentru noi poate fi asa de "automat" altfel decat a fost pentru acela. Asta fiind zisa, deocamdata n-am vazut pe Diocletian trimitandu-si ostenii dupa tine, nici dupa vreun ierarh. Deci sa nu ne grabim, si sa binecuvantam pe Dumnezeu ca au murit vremurile cand comunistii chiar bagau preoti in puscarie si numai Dumnezeu stie cu ce pret s-a platit nelepadarea de ortodoxie...
Reply With Quote
Vechi 25.01.2010, 00:00:59
dodo_theodor dodo_theodor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Exclamation Mucenicie

Mă bucur că am găsit un spațiu în care noi, otodoxii, putem să ne împărtășim unii altora trăiri, căutări și soluții întru îndepărtarea "motivelor de poticnire" întâlnite la tot pasul mai ales acum, în vremurile cele de pe urmă...
Spunea zaharia_2009 un pic (sau poate chiar mai mult) ironic:
"Chiar ma gindeam sa-i spun intro zi Sf. Vasile cel mare : avva, te-ai cam grabit facind afirmatia cum ca ,,bolile noastre sunt pacatele noastre" pt. ca nici habar nu ai citi oameni sunt fara de pacate (dar bolnavi), adica sfinti, astazi pe pamint iar bolile au o cauza dovedit medicala si sociala si nici de cum in pacatele noastre."
Aici problema e un pic mai complicată... Deci avem păcatul și boala care se află în relație directă de tip cauză-efect. Acest principiu nu este negat de ortodoxi. Și deci, ce vreau să spun cu asta? Că există cuvinte la care noi reacționăm cu nu soi de automatism de genul: karmă - cuvânt interzis. Hai să vedem de ce ar fi interzis. Mai întâi pentru că provine dintr-o filozofie de viață dintr-un alt spațiu-timp și nu are nimic comun cu Ortodoxia cecât poate doar faptul că desemnează același lucru : mecanismul cauză-efect. Apoi, deoarece cu 5.000 de ani în urmă nu se născuse Domnul Iisus Hristos Mântuitorul Lumii care preluând păcatele tuturor și ale fiecăruia dintre noi ne mântuiește pe noi, cei ce-L mărturisim și credem în El. Ca atere, neavând pe Mântuitorul Lumii, oamenii nu se puteau mîntuii (...și mântuiește bunule, sufletele noastre...). Deci, pe atunci nu exista manifestat în plan material fiul lui Dumnezeu. Cel ce : "cu moartea pe moarte călcând" "viață veșnică dăruindu-ne". Viață veșnică... Adică cel care crede și Îl mărturisește pe Domnul Iisus Hristos, nu mai moare. Și cine, în această lume, în care trăim noi, oamenii, nu mai moare având viață veșnică? Păi e clar că doar cineva care nu se mai naște ca om. Căci însuși Domnul Iisus Hristos - omul a murit. Nu cunoaștem om care să nu fi murit. Și acum cred că putem vorbi și de al treilea motiv pentru care noi, creștin ortodoxii spunem karmă - cuvânt interzis, și anume, faptul că mecanismul cauză-efect se manifestă de-a lungul mai multor vieți succesive în vederea desăvârșirii sufletului care trebuie să experimenteze diferite situații, de regulă opuse: om bogat odată apoi om sărac și așa mai departe. Concluzia e că nu creștinii nu acceptă reîncarnarea ci pur și simpliu acest mecanism nu mai funcționează pentru cei care cred și-L mărturisesc pe Domnul Iisus Hristos având "viață veșnică". Poate așa se și explică de ce fiecare om trebuie să fie judecat "în credința" în care a trăit. Păi cum altfel? Ar însemna să judecăm un om care a trăit acum 5.000 de ani confirm Ortodoxiei care apare cu 2.000 de ani în urmă? Ar fi absurd.
Și dacă ne-am dus în urmă și am văzut că nu putem face ecumenism pe scara timpului, să vedem care sunt cauzele ce împiedică un ecumenism cu religii și/sau forme religioase creștine dar de altă confesiune (catolic, protestant, neoprotestant etc.) contemporane.
Discutam cu un medic ayurvedic despre familiile noastre la un parastas pe care-l făceam pentru tata, Dumnezeu să-l ierte și să-l ajute acolo unde e. Deci să ne înțelegem: e vorba doar de masa de după slujba religioasă care a avut loc înainte, la biserică și unde el nu a participat. Și dintr-una în alta aflu că și ei își pomenesc morții și obișnuiesc și ei să ofere o masă. Interesant, nu știam. Apoi că de fapt el provine din casta preoților și tatăl lui a fost preot hindus. Și aflu, spre surprinderea mea, că pentru el a mânca carne este echivalent cu a se sinucide întrucât cei din casta preoților dacă mănâncă carne decad din drepturile castei căreia îi aparțin și asta ar însemna aproape sinucudere. Interesant, nu? Și că tot veni vorba de sinucidere aflu că și la ei cel mai mare păcat este tot sinuciderea. Cu o singură excepție: dacă stii că vei muri dacă nu te lepezi de credința ta, ți se dă voie să mori pentru mărturisirea credinței. Deci au și ei mucenicii lor. În cazul acesta, cum să faci ecumenism altfel decât murind ca mucenicii cu toții? E absurd. Cred că atunci când se vorbește despre ecumenism fiecare gândește ca singură religie posibilă, cea adevărată, și anume fiind convins că religia lui este cea adevărată, ca fiind religia lui. Ceea ce din nou e absurd. În fața acestor situații cred că trebuie privit ecumenismul cu mai mult scepticism (căci nu se poate practic aplica!) și să fim conștienți de faptul că cine ne cere să aderăm ecumenismului ne cere, de fapt, să ne lepădăm de credința proprie, care la noi românii în 85% dintre noi este cea creștin ortodoxă. Și atunci, nu ne mai rămâne decât a mărturisi impotriva ecumenismului pana la mucenicie.
Doamne, mântuiește, bunule, sufletele noastre!
Cu drag, Dodo.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2010, 01:48:41
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de inorog Vezi mesajul
"Atunci oare de ce mari demnitari bisericesti dau cu piciorul acestei sanse sa devina martiri?"
Frate, stii, a fost pe vremea Mantuitorului unul Simon fiul lui Iona, botezat Chefa adica Petru. Si a zis si el "pana la moarte, Doamne". Si sa vezi ce cogeamite cocosul canta de atunci pentru cine se increde ca pentru noi poate fi asa de "automat" altfel decat a fost pentru acela. Asta fiind zisa, deocamdata n-am vazut pe Diocletian trimitandu-si ostenii dupa tine, nici dupa vreun ierarh. Deci sa nu ne grabim, si sa binecuvantam pe Dumnezeu ca au murit vremurile cand comunistii chiar bagau preoti in puscarie si numai Dumnezeu stie cu ce pret s-a platit nelepadarea de ortodoxie...
Asa a zis Petru "pana la moarte, Doamne", noroc ca a canat cocosul repede sa-l trezeasca si sa se caiasca, ca altfel ajungea poate ca un Iuda Iscarioteanul.
Iar mai tarziu a murit de moarte martirica in anul 67. Deci apostolul Petru a fost rastignit cu capul in jos la Roma. La fel si Pavel, si nu le-a fost teama ca nu ramane cineva in locul lor.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 19:32:59
antoniap
Guest

Implicit

Adevărata și falsa supunere în Biserică (1)

Luni 26 octombrie 2009, de Pr. Hristu ARON

Orice creștin ortodox drept slăvitor trebuie să-și pună această întrebare: Oare poate fi un ierarh mai mare decât Sfinții Părinți? Așa au făcut în trecut adevărații creștini când unii întâistătători (episcopi, preoți, diaconi, monahi) primejduiau întregimea Bisericii, datorită inovațiilor teologice, așa se cuvine să procedăm și noi, creștinii de astăzi, trăitori ai proorociilor cu privire la vremurile de apoi. Personal, nu cred că mi-aș fi pus la modul stringent această întrebare, al cărei răspuns îl știam, dacă anumite evenimente nu m-ar fi determinat. Unul dintre acestea a fost prilejuit de adunarea ecumenistă de la Sibiu, din septembrie 2007. Atunci niște slujitori ai altarului, sub pretextul ascultării, necondiționate, cu ajutorul autorităților polițienești, au sechestrat câteva persoane care distribuiau material apologetic antiecumenist. Când persoanele agresate și-au justificat atitudinea, precizând că materialele (broșuri, CD-uri) conțin învățături ale Sfinților Părinți, preoții - body guarzi au replicat: „Ce sunt mai mari Sfinții Părinți decât mitropolitul nostru?”
Viața duhovnicească nu se desfășoară concurențial, după criterii stabilite la „olimpiada religiilor” sau la „cupa parohiilor” („discipline” incluse deja în programul de secularizare a Bisericii), ci tocmai invers: „Cine pierde, acela câștigă”. În Sfânta Scriptură, Mântuitorul spune: „Cel ce vrea să fie mai mare, să fie sluga tuturor”. Când Petru îl îndeamnă pe Hristos să scape de răstignire, cu alte cuvinte, să fie „isteț”, să fenteze, El îi răspunde: „Înapoia Mea, satană, că nu cugeți cele ale Dumnezeu, ci ale oamenilor”. Hristos-Dumnezeu nu a fost niciodată de partea „șmecherilor”, a celor ce se orientează, ci, pentru că împărăția Lui nu este din lumea aceasta, neaparținând celor tari, mari și puternici, a arătat că singura cale nemincinoasă este a celor slabi, mici, căzuți, răpuși. Undeva Sfântul Apostol Pavel spune: „Când sunt slab, atunci sunt tare”. Cu alte cuvinte, când sunt în dezavantaj, când merg în pierdere, când nu reușesc, nu izbutesc, nu mă descurc, abia atunci câștig, sunt în avantaj, reușesc, izbutesc, mă descurc, abia atunci sunt mai mare!
Oare acesta e raționamentul după care preoții de la Sibiu afirmau că ierarhul e „mai mare decât Sfinții Părinți”? Ne îndoim. Dacă așa ar sta lucrurile, adunarea de la Sibiu (și altele de felul aceleia) nu s-ar mai fi ținut, căci nimeni nu ar fi acceptat să participe la o mișcare având ideal principiul „când sunt slab, atunci sunt tare”. Ori noi știm că toate adunările inter-religioase își propun să fie „tari”, fără a fi „slabe”. Deci cu nădejdea la avantaj, realizări, reușite etc. față de necâștig, pierdere, dezavantaj, teamă și disconfort. Nu întâmplător Sfinții Părinți contemporani înțeleg ecumenismul drept o mișcare antihristică, fiindcă nu îndeamnă la pierdere/dezavantaj civic, social, politic, ci la câștig/profit, culminând cu pierderi pe plan duhovnicesc. O inversare a valorilor în care ceea ce e nesemnificativ, secundar, mic, devine mare și important, iar ceea ce este prioritar apare drept cantitate neglijabilă. Astfel nu e de mirare că Antihristul va fi întronizat „cu participarea patriarhilor și arhiereilor Bisericii” (Sfântul Lavrentie al Cernigovului) sau că în acea vreme „mulți din episcopi vor trăda credința arătând (justificându-se) spre starea înfloritoare a Bisericii”, deoarece „El (Antihristul) va îngădui ca Biserica să existe permițând să-și țină slujbele”, în schimb cerând îndeplinirea unei simple formalități: să fie recunoscut și venerat drept „Ființă Supremă” (Sfântul Ierarh Ioan Maximovici). Însă aceste lucruri nu se vor întâmpla decât după ce „credința pravoslavnică va fi batjocorită (de către) arhiereii Bisericii lui Dumnezeu și (de) alte fețe bisericești”, pe care „Dumnezeu îi va pedepsi greu” (Descoperire duhovnicească arătată Sfântului Serafim de Sarov).
Sfântul Ierarh Teofan de Poltava (+1940) care preciza (ca și Sfântul Lavrentie al Cernigovului, Sfântul Ioan Maximovici, Cuviosul Averkie Taușev, Cuviosul Paisie Aghioritul etc.) că timpul care ne desparte de venirea Antihristului „se numără cu anii, fiind de cel mult câteva decenii”, arăta că între semnele caracteristice dinaintea acelor vremuri se vădește „decăderea morală și religioasă a episcopilor”. Pentru aceea, spune ierarhul, „căderea episcopilor este înfiorătoare îndeosebi atunci când se îndepărtează de învățăturile de credință”. În virtutea celor de mai sus IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului și Feleacului, în pastorala Nașterii Domnului (2007) semnala: „În saivanele Bisericii au intrat lupi. Cei mai mulți sunt îmbrăcați în piele de oaie – atunci când nu pătrund într-o catedrală să jure îngenuncheați sub sabia lui Irod – iar datoria fiecărui păstor este să strige” (în Catedrala din Timișoara au intrat în chipul cavalerilor cruciați, în data de 16 iunie 2007, săvârșind ritualuri masonice, sub sabia nu a lui Irod, ci a lui Lucifer, desigur cu binecuvântarea ierarhului locului). Același semnal îl trăgea cu o mie cinci sute de ani înainte Sfântul Ierarh Gură de Aur, prigonit de patriarhul Teofil al Alexandriei și de alți ierarhi, persecuție în urma căreia a și murit. Între sfinții ierarhi, purtători de sfințenie, prigoniți de ierarhi însuflețiți de duhul hulirii viețuirii în Hristos amintim pe Sfântul Atanasie, Arhiepiscopul Alexandriei, Fotie cel Mare, Patriarhul Constantinopolului, Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului, Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina, Sfântul Ierarh Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shangai și San Francisco, Sfântul Arhiepiscop Teofan de Poltava, Arhiepiscopul Serafim Sobolev, Arhiepiscopul Averkie Taușev, Arhiepiscopul Nectarie Konțevici ș.a.m.d. Între ierarhii români, chinuiți de confrați, amintim pe Gherasim Safirin, Gurie Grosu, Tit Simedrea. Poți fi sfânt fără să fii episcop, mitropolit, patriarh, precum poți fi sfânt având oricare din aceste grade ierarhice. Însă la fel de bine poți fi ierarh fără să fii sfânt. Părintele Dionisie Ignat din Sfântul Munte Athos spunea: „Ce se zice astăzi (de către mai marii Bisericii, n. n.)? Arhierei erau și ei (unii sfinți , n.n.), arhierei suntem și noi. Ei au făcut Sinoadele Ecumenice sub îndrumarea Sfântului Duh, astăzi putem și noi schimba (din învățăturile Bisericii n.n.), că tot arhierei suntem! Dar nu este așa. Ei aveau sfințenie și simplitate duhovnicească. Avem noi așa ceva astăzi? Mai greu!” (în Paraclisul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Colciu – Sfântul Munte Athos, 2004).
Un ierarh poate să aibă ca model viețuirea lui Hristos și a celor bine plăcuți Lui, dar poate, totodată, conștient ori nu, să nu-i aibă pe ei model de viață, ci pe alții: genii, savanți, filozofi etc. Un astfel de ierarh poate avea multe însușiri lăudabile, poate fi un om al vremii, înălțându-se cu mult deasupra mediocrității, însă nu poate fi sfânt. În cel mai rău caz poate fi slujbaș, lefegiu, birocrat supus comandamentelor vremii, credincios autorității de stat, dar nu sfânt. În particular, convingerile lui pot fi altele decât cele ale Părinților purtători de Hristos, osebindu-se chiar și de creștinii de rând, de cei bine credincioși. Acesta, în forul intim, poate fi necredincios, rău credincios, eretic, ateu, mason, politeist etc. (în chip inconștient) fără a impieta în vreun fel (văzut, sesizabil) asupra viețuirii celor din jur. Dacă laolaltă cu cele enumerate ierarhul dovedește aptitudini manageriale, având o conduită morală ireproșabilă (nu e bețiv, hoț, curvar etc.) mai mult, fiind iertător și milostiv, păcatele de credință nu-i vor fi observate, iar dacă s-ar petrece un asemenea fapt societatea ar trece cu vederea, socotindu-le „mici” și „neînsemnate”, în comparație cu meritele sociale. Un astfel de ierarh poate lua decizii necanonice, poate schimba rânduielile Bisericii, ignorând învățăturile Sfinților Părinți, poate preface mânăstirile în colhozuri, închinându-le scopurilor trecătoare, implementând în viețuirea duhovnicească a eparhiei un duh sindicalist, fără a i se putea reproșa că păcătuiește. În acțiunile acestui episcop poporul secularizat nu poate vedea niciodată un „păcătos”, cu atât mai puțin oamenii legii.
Lipsiți de perspectiva sfințeniei, încetând a mai tânji după cele veșnice ale „împărăției lui Dumnezeu care nu-i din lumea aceasta”, creștinii nu vor ezita să condamne pe cei care nu se supun „corectitudinii administrative”, instituite de ierarh, etichetându-i neascultători, răzvrătiți, fanatici, indisciplinați etc. Pentru oameni, gradul, funcția, poziția socială sunt deasupra adevărului din care decurge sfințenia. Pentru ei proiectele sociale, marile realizări, la îndemâna nu doar a sfinților ci și a celor necredincioși, pătimași și fățarnici înseamnă mai mult decât viețuirea întru adevăr și sfințenie. Pentru Dumnezeu și pentru de Dumnezeu purtătorii Părinți toate cele ale lumii, oricât ar fi de „drepte” și „corecte”, de plăcute, confortabile și eficiente, chiar „poleite” cu creștinism, nu pot sta mai presus de adevăr, de virtuți și sfințenie. Atât în societatea civilă (adică atee), cât și în Biserică, în viața creștină „gradul” nu e mai important decât adevărul. Ca atare, ierarhul, starețul, duhovnicul nu pot cere supunere/ascultare împotriva adevărului, căci nu are nici poruncă, nici îngăduință canonică pentru aceasta. Lor și tuturor creștinilor Scriptura le spune: „Iubiți adevărul, căci adevărul vă va face liberi”. Iar Adevărul este Hristos. Așadar, ierarhul să ceară ascultare doar pentru Hristos, după Hristos, în Hristos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14