Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 21:33:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
La originea schimbarii a ceea ce Dumnezeu a lasat scris in piatra nu poate fi decat impotrivitorul. Din pacate, si acesta lucreaza prin oameni.

Gasiti aici (http://caleasprecasa.uv.ro/tranzitia.htm) un articol (pentru studiu, nu pentru edificare) despre trecerea de la sambata la duminica.

Eu cred ca este vorba despre singura zi din saptamana, pe care Scriptura o numeste "ziua inchinata Domnului" (ziua a saptea).

Dar, indiferent de ce credem despre "ziua Domnului" din Apocalipsa 1:10, bine este sa lasam scris "ziua Domnului". Denumirea de "duminica" (aparuta in unele traduceri ortodoxe) a fost data zilei intaia a saptamanii abia in sec IV (sinodul de la Aquilea). Iar cartea Apocalipsai a fost scrisa in sec 1. Sa lasam Scriptura asa cum a fost scrisa (indiferent de interpretarea noastra).
Deci pana in secolul IV, pana la sinodul de la Aquilea, se numea ziua Domnului. Ceea ce ma intereseaza este: ce intelegea Sf. Ioan prin ziua Domnului. In VT, ziua sabatului este numita si ziua Domnului?
Vechi 04.08.2011, 21:38:40
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Ca sa nu mai vorbim ca dpdv logic, aceasta afirmatie nici pe departe nu legitimeaza sabatul, fiind un obicei evreiesc si dupa cum sti si alte traditii a Legii Vechi, ca taierea imprejur a fost condamnata de Sf. Apostol Pavel in scrisoarea catre Galateni.
Sfantul Apostol Pavel face o distinctie clara intre Poruncile Dumnezeiesti (cum ar fi porunca a 4-a) si traditii evreiesti (cum ar fi taierea imprejur):

"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19)

Este suparator modul in care incercati sa desfiintati ceea ce Dumnezeu a lasat scris in piatra. Faceti din poruncile lui Dumnezeu, "obiceiuri evreiesti", "traditii vechi testamentare". Ar fi bine sa aveti un respect deosebit pentru ceea ce Dumnezeu a lasat pentru noi.
Vechi 04.08.2011, 21:40:44
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cand tu spui cuiva ca spune tampenii, il acuzi de a fi tampit. Si asa mai departe. Probe gasesti cate vrei.

Cat despre frate, esti frate din moment ce avem acelasi Tata ceresc, fie ca-ti place, fie ca nu. Suntem in aceeasi oala deocamdata. Doar la Judecata Domnului se vor separa oalele, si nu tu vei fi cel care va decide cum.
fals ... si un om fffffffffffff inteligent FARA INFORMATIE poate spune timpenii .... daca tu asa faci , e treaba ta ... dar nu proiecta parerile tale asupra mea PRICEPUSI ?
multa iubire
ps deloc ... si la judecata eu am in spate O BISERICA SI SE NUMESTE ORTODOXA ADICA TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS PLUS SFINTII PARINTI , PLUS MARTIRI , PLUS ...... .... asadar DEJA OALELE SUNT SEPARATE

la judecata eu mai am o sansa , tu NU
MULTA IUBIRE
Vechi 04.08.2011, 21:46:23
Banned

Implicit

Citat:
Deci pana in secolul IV, pana la sinodul de la Aquilea, se numea ziua Domnului.
Daca va referiti la ziua intaia a saptamanii, pana la sinodul de la Aquilea purta denumirea de "ziua soarelui" (denumire pastrata si astazi: sonntag, sunday).

Citat:
Ceea ce ma intereseaza este: ce intelegea Sf. Ioan prin ziua Domnului. In VT, ziua sabatului este numita si ziua Domnului?
Da. In Vt ziua sabatului (sau sambetei - in unele traduceri ortodoxe) este numita "ziua de odihna inchinata Domnului"(porunca a patra - Iesirea 20:10). Nu cunosc o alta zi a saptamanii care sa fie numita "zi inchinata Domnului". Cred ca si Sf. Ioan se referea la aceeasi zi.
Vechi 04.08.2011, 21:47:41
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Gasiti aici (http://caleasprecasa.uv.ro/tranzitia.htm) un articol (pentru studiu, nu pentru edificare) despre trecerea de la sambata la duminica.
In linkul postat este metionata o carte ,,Istoria bisericesca" scrisa de Arhiereul Calist Botosaneanul.De fapt este scrisa impreuna cu teologul Simion Popescu iar cartea este in realitate un curs de religie pentru invatamintul secundar din perioada respectiva,curs numit ,,Istoria Sfanta a Vechiului si Noului Testament".Asta in anul 1902. In anul 1903 apare ,,Istoria bisericeasca"dar din ce am verificat autor nu este arhiereul ci teologul Simion Popescu.

Anyway,cine are informatii mai ample sau stie unde pot fi lecturate aceste documente rog sa lase orice info util.Cu multumiri.

Last edited by Scotland The Brave; 04.08.2011 at 21:54:13.
Vechi 04.08.2011, 21:48:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Spuneti ca articolul este slab. Va respect parerea. Nu trebuie sa va alarmati.

Poate aveti dvs. niste explicatii, mai bine documentate, despre trecerea de la pazirea sambetei la pazirea duminicii. Nu ar strica sa avem mai multe "informatii".
Sigur ca am. Sunt chiar in Noul Testament.

Citat:
În prealabil postat de Sfantul Apostol Pavel
in Galateni cap. 4:

"9. Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte?
10. Țineți zile și luni și timpuri și ani?
11. Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar."
Saracul Pavel, pentru adventisti in zadar s-a ostenit.
Vechi 04.08.2011, 22:01:28
Banned

Implicit

Citat:
Aveti cumva si vre-un singur verset in care sa se vorbeasca despre trecerea de la pazirea zilei a saptea la pazirea zilei intaia?

Citat:
Sf. Apostol Pavel este primul adventist (asteptator a revenirii lui Hristos). El se adresa celor care tineau o sumedenie de ritualuri si sarbatori (care nu-si mai aveau rostul). Nu era vorba de ziua de odihna inchinata Domnului (pe care si Sfantul Apostol o pazea).
Vechi 04.08.2011, 22:11:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
fals ... si un om fffffffffffff inteligent FARA INFORMATIE poate spune timpenii .... daca tu asa faci , e treaba ta ... dar nu proiecta parerile tale asupra mea PRICEPUSI ?
multa iubire
ps deloc ... si la judecata eu am in spate O BISERICA SI SE NUMESTE ORTODOXA ADICA TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS PLUS SFINTII PARINTI , PLUS MARTIRI , PLUS ...... .... asadar DEJA OALELE SUNT SEPARATE

la judecata eu mai am o sansa , tu NU
MULTA IUBIRE
Frate draga, avand in vedere ca replicile tale sunt doar insulte lipsite de orice respect, si in plus iti faci si pacate cu judecati care nu iti sunt permise (sa dai tu verdicte cine are sanse si cine nu), deci luand in considerare acestea, eu te voi ignora de aici inainte.
Ramai cu bine.
Vechi 04.08.2011, 22:16:59
Banned

Implicit

Citat:

Am si eu o intrebare: in cazul asta, cum de duminica este ziua Domnului? Si pentru ortodocsi s-a ostenit degeaba apostolul?
Vechi 04.08.2011, 22:33:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Am si eu o intrebare: in cazul asta, cum de duminica este ziua Domnului? Si pentru ortodocsi s-a ostenit degeaba apostolul?
Da... cam "întrebătoare" întrebarea căci cine ține "zile și luni și timpuri și ani" (AKA zile înroșite-n calendar de-atâția sfinți, timpuri prestabilite de post și ritualuri "fără număr")? Oare să fie adventiștii?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38