Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2016, 01:26:39
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Atunci de ce uneori crestinii (precum am citit si auzit uneori) se intrec in fapte bune, in virtuti etc.?.....:) Pare tot un fel de competitie, ca sa nu mai amintesc de frumoasa metafora "atletii lui Hristos", ca alternativa la alte forme de intreceri (sportive).
Dar am auzit si de o specie curioasa de invidie, asazisa "invidia duhovniceasca". Him...

S-a spus si pe aici "sa ne intrecem in Domnul" si ma gandesc ca asta nu ar fi musai ceva rau, daca o facem cum se cuvine.
Sau cum e, de fapt?

P.S. In general jocurile sportive au si un arbitru. Si nu de putine ori acesta e un personaj-cheie al unei competitii reusite...

Last edited by ioan67; 01.08.2016 at 01:29:06.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2016, 01:30:09
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Competitia apare in momentul in care crezi ca darurile si talentele tale nu le ai de la Dumnezeu,ci iti apartin,deci instinctul competitiei nu are cum sa fie dar de la Dumnezeu.
Stai puțin...

Și când Biserica era prin Sfinții Părinți, la cele 9 Sfintele Sinoade, luptând în războiul nevăzut cu ereziile, și revela și salva Domnul, Biserica Sa, aia ce era ? Horă ? Probabil pas în doi ? Nu, competiție. Între Hristos și satana.

Credeau și ei acolo, Sfinții Părinți, că darurile, talanții, talentele, nu le au de la Dumnezeu ? Ca să nu fie în competiție...
Of...
La fel, amintesc competiția între Dumnezeu și satana, la "pariul" satanei... pentru Iov...

Cea mai mare erezie a tuturor timpurilor, ecumenismul, asta-i horă... Hora satanei, gândită și îmbunătățită încă de după Marea Schismă... marile erezii ale Apusului...

Deci noi nu trebuie să fim unii cu alții, în competiție, să ne întrecem în Hristos? Din slavă-n slavă, cum spun Sfinții Părinți ?

Nu trebuie să fim în competiție cu noi înșine, fiindcă noi suntem cei mai mari dușmani ai noștrii, spune Sfântul Nectarie din Eghina, cum minunat vindecă Domnul cancerul prin el, numindu-l și "sfântul vindecător de cancer", în minunata sa carte "Cunoaște-te pe tine însuți"?

Flying, te-am rugat să nu mai zbori... Încă mai e timp de aterizare... Vezi să nu fie aterizare forțată...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 01.08.2016, 01:33:26
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Atunci de ce uneori crestinii (precum am citit si auzit uneori) se intrec in fapte bune, in virtuti etc.?...:)
N-avem noi de unde sti in ce se intrec uneori crestinii,Dumnezeu singur stie.
Vechi 01.08.2016, 01:44:18
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
N-avem noi de unde sti in ce se intrec uneori crestinii,Dumnezeu singur stie.
Nuuu, da de unde, nu? N-avem noi de unde știi în ce se întrec creștinii, nu? E ca în renumita afirmație a ecumeniștilor:

"Este un singur Dumnezeu, nu știm noi cine se mântuie și cine nu, poate se mântuie și catolicul, și lutheranul, și ortodoxul, și calvinul și penticostalul și musulmanul... etc..." Cu toții fac fapte bune. Are milă Domnul !

Păi și ateii fac fapte bune. Are milă Domnu, nu? Îi bagă Domnul cu hei-rupu'n Rai, nu ?
Vrei nu vrei, te-am mântuit !
Ha, ha, asta e !
Dacă-n Rai, nu a călcat peste libertatea lui Adam și Eva, și nu i-a dat peste mână la Adam în momentul când mușca din fructul oprit, oare va încălca libertatea cuiva la Judecată ?

Doamne ferește. N-o va încălca niciodată.

Le va arăta Domnul la Judecată, la fiecare ce au ales în libertatea lor:
Uite asta ai ales: erezia.
Uite asta ai ales: islamismul.
Uite asta ai ales: ateismul... etc.
Uite asta ai ales: o viață lipsită de Mine. Nu mai vrut. Nu ai vrut Biserca Mea. Sfinții Mei. Mireasa Mea Preaiubită: Ortodoxia. N-ai vrut să fi în ea.

Te-am chemat de atâtea ori. De mii de ori. Și n-ai vrut. Uite asta ai ales: iadul.

Ei bine, e simplu. Noi știm, în Duhul Sfânt, cine se mântuie și cine nu:

Creștinii se mântuiesc iar ereticii nu se mântuiesc. Nici păgânii și ateii și alții, nu se mântuiesc.

Sau ce credem noi, că îi bagă Dumnezeu cu forța-n Rai? Când au hulit toată viața pe Duhul Sfânt, cu erezia, cu ateismul, cu păgânismul? Și n-au vrut să fie ortodocși? Să vină în Biserică?

Iar creștinii știm în ce se întrec... în Domnul ! În dragoste, rugăciune, răbdare, blândețe, ascultare, pocăință, smerenie, discernământ...
Își înmulțesc măsura. Ne înmulțim mântuirea.

La fiecare răsărit și apus de soare... Toată viața, și în minutele morții, adormirii...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 01.08.2016 at 01:52:51.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2016, 02:13:11
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
...

Dacă-n Rai, nu a călcat peste libertatea lui Adam și Eva, și nu i-a dat peste mână la Adam în momentul când mușca din fructul oprit, oare va încălca libertatea cuiva la Judecată ?

Doamne ferește. N-o va încălca niciodată.

Le va arăta Domnul la Judecată, la fiecare ...
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. (In5,24)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 01.08.2016, 16:56:03
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. (In5,24)
Și musulmanii cred în cuvântul Domnului Iisus Hristos, dar cel prezentat de mohamed a lor și cred în cel ce l-a trimis pe Hristos, adică în allah și pe Hristos trimis de allah Îl numesc un simplu profet.
Și ereticii, păgânii, ateii, gnosticii și alții, cred spurcăciuni și le plinesc. Cu durere spun, nici unul n-o să se mântuiască.

În fine, nu o mai lungesc, Îl las pe Duhul Sfânt să vorbească :

"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în Împărăția Cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." - Matei 7, 21.
"Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi." - II Tesaloniceni 3, 6.
"Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii." - I Ioan 4, 6.
"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră." - II Tesaloniceni 2, 15.
"Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine." - Luca 10, 16.
"Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre." - Matei 10, 14. "spre mărturie împotriva lor." - Luca 9, 5.
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer, v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o€“ să fie anatema! v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!" (adică afară din Biserică) - Galateni 1, 8-9.
"Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit. Iar voi, ungere aveți de la Cel Sfânt și știți toate." - I Ioan 2, 19-20.
"Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească." - I Timotei 1, 20.
"Am și alte oi, care sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu" - Ioan 10, 16.
"Știm că suntem din Dumnezeu și lumea întreagă zace sub puterea celui rău." - I Ioan 5, 19.
"Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El". - I Corinteni 2, 9.
"Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el. Cel ce nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele." - Ioan 14, 23-24.

Bucură-te, Biserică a Mirelui Ceresc !

Și iarăși zic: bucură-te !

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 01.08.2016 at 17:04:56.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2016, 18:40:05
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Igor frate, ma tot minunez de elanul/focul/energia postarilor tale... Ce de majuscule si de litere ingrosate, fratior...
Permite-mi o mica destainuire. Nu o numesc marturisire, sa nu se creada ca zic iarasi vorbe mari...

*
Fratior, accepti sau nu, io am trait toata viata printre competitori acerbi. La propriu, zic.
Am cunoscut sumedenie de invingatori (intr-un plan sau altul), voi fi cunoscut poate si ceva oameni ai Domnului, sper...
Eu insumi am fost, nu de putine ori, daruit sa gust cupa victoriei, in multe competitii. Har Domnului! (si teama sa nu raman definitv codas in Adevarata Intrecere, aia launtrica, bre...)

Ei bine, sa iti repet una chestie: am observat o mica insusire a invingatorilor.
Anume, bro, sunt catusi de putin trambitasi, gorilaci, cimpanzeiaci, urlatoraci, majusculaci.

Igor, frate, eu unul am constatat, sa ma ierti de destainuire, ca invingatorii cu stofa aleasa sunt cam asa:

- discreti
- mai degraba tacuti
- cumpatati in toate cele
- minusculaci, nu majusculaci
- ingaduitori, oameni cumsecade in general sau, poate, totdeauna
- dispusi la micsorare de sine, chiar si in timpul luptelor care merita sa fie duse (acolo sunt zmei! si anume zmei ai faptelor, ai biruuirii obstacolelor din ei insisi mai intai iar nu din ceilalti)
- iertatori la nesfarsit
- aplaudaci ai reusitelor altora, oricat ar fi acestea de mici, la prima vedere
- cu ton mangaietor, nu certaret la nesfarsit
- cu dispozitie accentuata spre ascultare (chiar si a interlocutorului, oricare ar fi acesta)

Oare pricepi unde bat?
Ma gandeam la o intrecere buna, bro, la una bineplacuta Domnului, iar nu domnilor...
Reply With Quote
Vechi 01.08.2016, 22:25:12
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Frate Ioan, în primul rând, cine te-a mințit pe tine că eu sunt învingător?
Apoi, mai ales, trăsăturile acelea, care le-ai descris, sunt ale lumii și oamenilor de azi, lipsită de Hristos. Toți oamenii, fără Hristos, sunt... soiuri și culturi de "psihopați".
Ca să nu zic direct că e o lume a frustraților... deci a necreștiunilor.
Învingătorii lui Hristos și oamenii în Hristos, nu sunt așa îi cum scrii tu acolo, sunt mult diferiți de cum îi vezi tu.

Hai să vorbim puțin despre punctele tale... fiindcă creștinii, sunt Icoane ale lui Hristos.

- discreți, spui.
Dar eu spun: energici și săritori, și totuși rezervați și ascunși, niciodată frustrați și prefăcuți, fără psihopatii, nelipindu-și inima de nimic și nimeni, căutând pe Domnul în tot ce fac ei și ceilalți, iar când la ceilalți lipsește Domnul, iubirea... văzând după puterea lor, dăruitori și primitori, cum să-L aducă pe Domnul, fără să calce libertatea celorlalți.

- mai degrabă tăcuți, spui.
Spun: vorbind cu măsură, în măsura lui Hristos, mărturisind pe Domnul, dar neînfricați, nu nesăbuiți, nu pripindu-se, nu fâstâcindu-se, ci hotărâți, fără să dovedească nimănui nimic, ambasadorii blândeții, guvernatorii răbdării, afaceriștii iubirii, exploratorii smereniei, sună puțin ciudat, folosesc un limbaj modern, pentru confort psihologic spre înțelegere și asimilarea spre înmulțirii.

- cumpătați în toate cele, spui.
Spun: niciodată cumpătați în rugăciune, cât mai necumpătați în iubire, cât mai curioși spre binele celuilalt, pentru a i-l oferi, în măsura înmulțită înăuntrul lui de Hristos, măsurând măsurile virtuțiilor, după potențialul lui, înmulțind măsura și potențialul,totdeauna dăruind toate realizările, pentru că nu poate fi egoist, să se bucure doar el de Hristos și de bunătate.

- minusculaci, nu majusculaci, spui.
Spun: în ce minuscul? în ce majuscul? în păcate, în patimi, da minuscul, în împlinirea cuvântului Domnului, în discernământul gândirii, soluțiilor, argumentelor, opiniilor, pentru virtuți, pentru omenire, de la Cuvântul Dumnezeu și Om, acolo majuscul, cât mai majuscul, fiindcă astfel oamenii, dăruind totdeauna unii altora în Domnul, niciodată numeni nu au nimic de pierdut, ci toți, totdeauna, au totul de câștigat.

- îngăduitori, oameni cumsecade, în general sau poate totdeauna, spui.
Spun: îngăduitori în ce? În păcate? În patimi? Da, și acolo, cu scopul de vindecare. La clinicile de dezintoxicare și dezalcoolizare, în primele zile sau săptămâni, depinde de gravitatea cazului, sunt tratați cu propriul drog de care sunt dependenți, micșorând dozele tot mai mult. Deci cum? Cum se cade? Pe ce se cade? Cât se cade? Din ce, spre ce, în ce se cade? Ce sunt proprietățile sufletului? Ce, cât de unde este personalitatea și caracterul omului? Poate fi îmbunătățită? Cum, când, cât, de ce? Unde-i blocajul? Cum deblocăm blocajul? Cum împiedicăm alte blocaje? Cum facem asta la noi? Cum facem asta la alți oameni?

- dispusi la micsorare de sine, chiar si in timpul luptelor care merita sa fie duse (acolo sunt zmei! si anume zmei ai faptelor, ai biruuirii obstacolelor din ei insisi mai intai iar nu din ceilalti)
Spun: uf, niciodată zmei în nimic. Măsurile sunt multe. Depinde în ce le creștem. Cu ce scop. Pogorârea Duhului Sfânt înseamnă și "unitate în diversitate", peincipiu preluat și de uniunea europeană. Dar adăugăm: niciodată unitate în păcate. Libertate da, dar formarea și îmbunătățirea persoanei, presupune responsabilități asumate. Când sunt încălcate, apar consecințe. Inevitabile. Deci păcatele fă-le acasă, dacă nu vrei să vindecat. Și-aici din nou: ce este vindecarea? Cine o are? Dacă o are, poate s-o dea? Cui și când, cât și cum? Dreapta socoteală, măsura trezviei prin măsura orbirii celuilalt. În plus, oricât de mult de vrei, cu cât iubești mai mult, cu atât nu poți vedea și nu poți trăi decât întro permanentă micșorare de sine. Și e bine așa. Dar din nou: ce este iubirea? Cine o are, cine o dă, cine o primește? Poftele, patimile carnale, nu sunt iubire... nici dependențele, obsesiile, pasiunile, iubirea sănătoasă, e mai presus de tot și toate... și-așa mai departe...

- iertatori la nesfarsit, spui.
Spun: putea să-i ierte Hristos pe bișnițari și cei cu schimbul valutar, din Templu? Putea. Dar i-a dat afară cu biciul, în loc să-i ierte la nesfârșit. Deci să fim îngăduitori cu neputințele stricăciunii, patimile și iadul din noi? Nu. Ci să le dăm afară cu biciul, din templul trupului nostru, al Duhului Sfânt.

- aplaudaci ai reusitelor altora, oricat ar fi acestea de mici, la prima vedere, spui.
Spun: slavă deșartă? Da, dar măsura, din nou. Aplaudaci, dar când? Cât? Cu ce scop slava deșartă? Cu ce scop, orice? Oricât? Când? Cât de mult vezi în sufletul celuilalt? Și cât de bine vezi? Cu ce vezi? Cu iubire? Sau cu interes și scopuri lugubre și sinistre? Sau nu cumva ți se pare că vezi? Ce urmărești? În ce măsură? Și-așa mai departe...

- cu ton mangaietor, nu certaret la nesfarsit, spui.
Spun: da, desigur, dar nu afemeiați. "Certăreala" în virtuți, în îmbunătățire, în curățire, luminare, îmbunătățire, totdeauna în iubire, ca să se cunoască și recunoască scopul, e bună și are numai binecuvântare spre belșug și biruințe, căci în comuniune, e împreună lucrarea spre dobândirea Împărăției Cerurilor.

- cu dispozitie accentuata spre ascultare (chiar si a interlocutorului, oricare ar fi acesta), spui.
Spun: Cu dispoziția accentuată spre orice duce la Hristos. Și transformarea a orice e străin de Hristos, în unelte, practici, căi, care să ducă la Hristos. Și să aducă pe Hristos, să înmulțească, să îmbunătățească în Hristos. O atenție sporită, la cele mai mici vibrații ale sufletului aproapelui, spre a rezona, a călăuzi, a canaliza, a arăta, omului pe Hristos, în măsura în care și noi, am cunoscut, înțeles, trăit, înmulțit, dăruit pe Domnul și întotdeauna a respecta hotărârile și alegerile societăților în care trăiesc ei, creștinii, dar a lupta mereu, în cuvânt și dezvoltare, în ideologiile sfințeniei, a face cele mai frumoase și pe placul Domnului societăți.

În aceste prea puține rânduri, puerile, inexpresive, plastice, insuficiente și întro foarte mică măsură, aceștia sunt adevărații eroi... învingătorii în Hristos...
Icoanele lui Hristos, creștinii. Cum Hristos este icoana Tatălui, și creștinii să fie icoanele lui Hristos...

Pomenește-mă.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 01.08.2016, 23:45:11
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Oare pricepi unde bat?
La usi ferecate cu lanturi si lacate ruginite ? :)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 00:13:49
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Unde-i blocajul? Cum deblocăm blocajul? Cum împiedicăm alte blocaje? Cum facem asta la noi?
Asa, frate!
Vezi ca se poate? Trebe doar un strop de bunavointa, constati?
Insista, frate, insista cu ganduri ca astea, cu autointerogatie! Dumnezeu e Mare si Milostiv. Te va ajuta mult daca o tii tot asa, in duh de pocainta.
Doamne ajuta, Igor, Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde