![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- în somn și în moarte nu există activitate, ori conștiență - din somn și din moarte există trezire |
|
|||
|
|||
![]()
Ti s-au pus niste intrebari , inca asteptam raspuns...
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred că am răspuns la cele legate de topic... Am divagat destul pe alte teme...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca sa mai adaug, nu de alta dar sa-ti dau de "lucru".Spunene si ce este Raiul sau Iadul(d.ptdv) sau din pct de vedere al AZS Last edited by Danut7; 26.10.2009 at 14:47:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Probabil am vorbit în vânt.
|
|
|||
|
|||
![]()
Te-ai folosit adesea de cuvîntul spiritism in subiectul ăsta, ce înseamnă spiritism pentru tine și ce sunt spiritele astea? De unde vin duhurile necurate si unde se întorc?Cum 'funcționează' posedarea?De ce versetul pe care însăsi tu l-ai adus în discuție Eccl 12:7 vorbește de trup si de suflet(duh) separat?
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul Dupa aceasta paranteza sa revenim la tema acestui topic.Acum ma adresez din nou lui tricesimusseptimus si lui Condor si tuturor celor care nu cred in iadul vesnic si deci in "nemurirea sufletului".Va pun tuturor inca o intrebare(desi la cea despre ingeri nu am primit raspuns): Ce rost mai are invierea pentru cei pacatosi,daca vor fi inviati ca sa moara din nou?(rapid si pentru totdeauna cum sustineti)Pentru ca voi sustineti ca dupa moarte omul moare cu totul,trup,duh si suflet.Moare "de-a binelea" cum sustinea Condor.De ce sa nu ramana mort "de-a binelea" pentru totdeauna,ca oricum dupa inviere mor din nou "de-a binelea"? Astept raspunsuri,fara eschivari ca la alte intrebari de-ale mele.Trebuie sa recunoasteti ca eu am dat raspuns la toate intrebarile voastre,chiar daca raspunsul nu a fost cel dorit de voi.Cine are dreptate trebuie sa aiba raspunsuri. Astept raspunsuri la intrebarile astea 5 plus inca doua ce este Iadul si Raiul in teologia adventista. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când folosești termenul "duhuri necurate", cred că te referi la demoni, draci, îngeri căzuți. N-aș putea localiza exact geografic locul își au sediul. Biblia vorbește și despre "locuri înalte" și de "Abis/Adânc". Dar acesta e deja alt subiect... Nu cred că poate cineva să descrie 'mecanismele' posedării, nici măcare cei cei au trecut prin această malefică experiență. Cred că e vorba despre o acceptare voită a persoanei de a se lăsa sub influența unui demon. Citat:
Vezi și tu mesajul cu răspunsul respectiv :) Citat:
-Iadul nu există ca terminologie în Biblie. Există doar termenii hades (de unde se pare că derivă termenul românesc Iad, însă eu nu sunt în clar cu această etimologie) și limnen tou puros, iazul/iezerul de foc. Și ar mai fi Ghehenna, dar asta e o altă istorie... Hadesul în NT este echivalentul Sheolului din VT, deci locuința morților, mormântul, locul unbde sunt depuși toți buni sau răi după moarte. Gheena și iazul de foc este locul unde Dumnezeu va pedepsi pe cei răi, dar asta doar la ziua de apoi (după revenirea lui Hristos și după timpul de judecată de 1000/mii de ani). - Raiul este de fapt Edenul restabilit ca loc al celor mântuiți, dar nu la moartea lor, ci după revenirea lui Hristos (când are loc învierea lor). Cam asta cred pe scurt adventiștii, conform doar Scripturii. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
unde este "casa" duhurilor necurate?pe pamant? Citat:
POSEDÁRE s. 1. deținere, posesiune, stăpânire. (~ unui bun material.) Cum poate demonul sa posede duh fiind?Ce poseda el? Citat:
Ecclesiastul 12. 7 "Și ca țărâna să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat. " trupul se intoarce in pamantul din care e luat, iar sufletul merge la Dumnezeu;unul o ia intr-o parte celalat in cealalta parte; Citat:
Ai spus mai sus ca moartea e ca un somn si ai comparat-o cu somnul nostru.Intre somn si trezire se mai intampla ceva.Activitatea cerebrala nu este moarta sau oprita in intregime, iar in timpul somnului avem parte de vise.Deci in intervalul dintre culcare si trezire se intampla ceva, e drept nu la fel ca si atunci cand suntem treji ci intr-o alta dimensiune.La fel este si cu sufletul dupa moarte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
bla, bla, bla, ![]() Nu există "confesiuni și biserici creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței: Isaia 5.21 ,,Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!” . Există o singură mărturisire a credinței și o singură Biserică: Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile." Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez," Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi" Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura: Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin. 1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. " Prin întovărășirea și rugăciunea împreună cu ereticii, cugetarea ortodoxă se vatămă, dobândind înclinații eretice. Acesta este unul din motivele pentru care Sfinții Părinți interzic întovărășirea cu ereticii. La dialogurile ecumeniste, sub pretextul dragostei, se discută foarte mult cele care unesc și foarte puțin cele care despart, astfel încât să se creeze un sentiment fals de unire și credință comună. La Sfintele Sinoade Ecumenice, însă, Sfinții Părinți discutau totdeauna cele care despărțeau. Sfântul Iustin Popovici ne învață că „nu există ‹‹dialog al dragostei›› fără dialogul adevărului. Altminteri, un astfel de dialog e nefiresc și mincinos. De aceea și porunca purtătorului de Hristos Apostol cere: Dragostea să fie nefățarnică (Romani 12, 9). Se cuvine ca ierarhii și preoții ortodocși să discute din dragoste cu heterodocșii pentru a le atrage atenția unde au greșeli și pentru a-i ajuta să vină la Adevăr.(nu a le accepta rătăcirile) Dumnezeu voiește unitatea întru Adevăr. Pentru a se ajunge la această unitate trebuie ca toți să primească dreapta credință și să intre în Biserica Ortodoxă, cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească. Prin ecumenismul (de doi bani promovat de Totpeetor) nu se urmărește unitatea întru Adevăr, ci se poartă dialoguri pentru a se ajunge la un compromis dogmatic și la recunoașterea bisericească reciprocă. Exista multi oameni care nu cunosc raspunsurile Ortodoxiei la problemele existentiale ale omului, insa au o intentie buna. Altii, negustand hrana duhovniceasca sanatoasa a Bisericii, nu pot sa o recunoasca pe cea otravita a ereziilor si sa se pazeasca, astfel, de ea. Daca vom cunoaste, dar mai ales daca vom trai Ortodoxia in sanul Bisericii, atunci viata noastra va fi o predica vie, un raspuns la provocarea ereziilor si o solutie pentru iesirea din infundaturile create de ele." (Parintele Arsenie Vliangoftis) ASTEPT ARGUMENTE BIBLICE DIN PARTEA PROTESTANTILOR ȘI NEO-PROTESTANTILOR DE PE FORUM CARE SĂ ATESTE FAPTUL CĂ POATE SA EXISTE MAI MULTE MARTURISIRI (UNEORI COMPLET OPUSE) CARE SĂ DUCĂ LA ACELASI ADEVAR. BINENȚELES CĂ O SĂ MI SE RĂSPUNDĂ CU NIȘTE STEREOTIPII DE GENUL" DACA IL PRIMESTI CU ADEVARAT IN INIMA TA PE DOMNUL ISUS CA MANTUITOR PERSONAL, ESTI SALVAT", SAU "DACA FACI LEGĂMÂNTUL CU DOMNUL ISUS" ASTA FĂRĂ A PARTICIPA LA VIAȚA HARICĂ A BISERICII, CA UNIC "STÂLP ȘI TEMELIE A ADEVĂRULUI"- CUM SPUNE SCRIPTURA. p.s. iar in ceea ce priveste papalitatea (catolicismul), ea s-a desprins din sânul Bisericii lui Hristos, pentru că a adăugat o serie de învățături străine de Biserica (primatul papal, celibatul preoților, Filoque etc)
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 26.10.2009 at 19:20:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În v.44 se spune că duhul se întoarce și găsește casa goală, măturată și împodobită (Starea „casei” sau persoanei, readusă la starea care exista înainte ca demonul să-și fi găsit pentru prima dată sălaș acolo). Religia creștină nu constă în primul rând din înfrânarea de la rău, ci mai degrabă din aplicarea minții și a vieții în mod inteligent și sârguincios la ceea ce este bun. Creștinismul nu este o religie negativă constând din diferite opreliști, ci o forță pozitivă, constructivă spre bine. Nu este de ajuns ca demonii, literali sau figurați să fie dați afară din inimă și minte; Duhul lui Dumnezeu trebuie să vină în viață și să fie așezat la conducerea gândurilor și purtării (vezi 2 Corinteni 6,16; Efeseni 2,22). Nu este de ajuns să urâm răul; trebuie să iubim și să cultivăm cu înfocare ceea ce este bine (vezi Amos 5,15; 2 Tesaloniceni 2,10; vezi la Matei 6,24). Persoana nefericită reprezentată prin „casă” nu luase o poziție pozitivă de partea lui Dumnezeu. Intențiile ei erau bune. Ea nu bănuia revenirea duhului rău și de aceea neglijase să predea „casa” controlului lui Hristos. Supunerea față de Hristos ar fi putut să o oprească să-și folosească „casa” așa cum ar fi ales, deci s-a hotărât ca deocamdată să-și trăiască viața așa cum dorea. Dacă s-ar fi predat lui Hristos, o nouă putere ar fi fost la conducere (vezi Romani 6,16), iar duhul necurat n-ar fi putut să obțină intrare. Unica noastră siguranță este în predarea din toatã inima lui Hristos, pentru ca El să poată să trăiască viața Sa desăvârșită în lăuntrul nostru (Galateni 2,20; Apocalipsa 3,20). Parabola aceasta este o avertizare solemnă contra unei simple îmbunătățiri negative; nu este de ajuns să evităm răul, trebuie ca în mod activ să umblăm „după cele de sus” (Coloseni 3,1.2). - Rai există, însă nu este populat pînă nu vine Hristos să-Și ducă acolo urmașii, așa cum a promis: "2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. 3. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." (ioan 14) - Depinde ce înțelegi prin Iad. Dacă înțelegi un loc al chinurilor imediat după moarte, nu există, el va fi aprins doar la judecata finală (iazul de foc de care spune Apoc.20). Dacă înțelegi prin Iad doar "Locuința morților" (Hades- de unde spuneți că se trage etimologic Iad), mormânt, groapă, el există. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|